Internet mobbning??

Jag tycker det är fruktansvärt omoget att sitta bakom en data skärm och skriva en massa skit. Vissa är ju ironiska mot varandra men då ska de personer som är inblandade vara med på det.

Ni vet BILDDAGBOKEN ? Det är nog den sidan jag hatar mest. Där är det så himla mycket trycka ner folk.(tryckte nog precis ner sidan. Men jag gillar den inte kan jag ju säga isf) En jäkla massa fula ord, inte ens värda att lägga ner energi på att skriva ner här. Men var någonstans kan folk ha stake till att skriva en massa skit till en person via datorer? Man skriver 'två mot en, backa av' 'jag har kontakter, jag kan skicka ett sms så kommer de till dig så att du kommer få åka in till akuten för att du är så skadad'

Man verkar så himla tuff bakom skärmen med tagenter och en massa text men när du väl är ansikte mot ansikte så har du ingen stake till att säga allt det du skrev till den här personen. Jag fattar inte ens varför man orkar lägga ner en massa energi på att försöka få andra att må dåligt?
Tänk om det var DU i den sitsen. Tänk om det var DIG alla pratar om för att du råkat ha fel klädesplagg eller råkat stavat fel på internet. En massa onödig petfel som folk sitter och beskådar. Hur orkar man som människa?

Jag verkar orka skriva detta nu men jag tycker det är synd om den killen/tjejen som får ta alla anklageser och som inte vågar säga emot, för rädd. För rädd att alla folk ska hata en, att man ska bli hatad för resten av livet.
Men det är de som mobbar som är osäkra i sig själv och känner sig bättre efter att ha tryckt ner en person, man har mer makt om folk lider och blir ledsna över dess ord som man precis sa.

FACEBOOK är ännu än sida som är lätt att trycka ner personer och hänga ut människor. Hemsidorna har gått överstyr, jag har själv fb.
Men vad jag vet så är det inte alls lika mycket bråk men man veta aldrig vad som skrivs i chatten, vad som skrivs i privatmeddelanden. Jag hoppas att alla som trycker ner folk LÄGGER AV med det nu. Det är inte okej att få andra folk att må dåligt, det är bara inte okej!

Jag själv har blivit hatad av människor, är hatad av flera. Alla är hatad av någon i världen, tyvärr. Man kan inte bli älskad av alla även om man önskar det ibland.

Tänk alla kommentarer på en bild som trycker ner en person. Och den personen som tryckte ner en väntar på en reaktion från dig och vill att du ska försvara dig själv. Det blir roligare för den som tryckt ner dig.
MEN även hur svårt det än är att vilja svara på den dryga,elaka kommentaren så gör det inte. Lägg inte ner tid på att försvara dig och mot argumentera. Det är precis vad den 'mobbaren' vill. H*n vill att du ska må dåligt för att h*n ska få känna sig stolt.

Men hur kan man vara stolt över att fått någon tjej/kille att må dåligt?
Hur kan man ha samvete nog för det?
Hur kan man gå runt varje dag och göra samma sak om och om igen?

Väx upp alla människor som trycker ner andra. Speciellt ni som trycker ner bloggare. De bloggar för ER. Och om du inte gillar hennes/hans blogg så läs inte den förbaskade bloggen. De bloggar inte för att få anonyma kommentarer att de står 'du rider dåligt' 'du kan ju inte sminka dig' 'flängrid inte så'
MEN HALLÅ?
Om det är bilder är det ÖGONBLICKS bilder. En snabb hundradel som fastnar på bild under det ridpasset eller den dagen på stranden. Om det är filmer?
Om det är en låg klass för dig som egentligen hoppar MSVA och går ner och hoppar en LA så kan den personen rida för att vinna för att den är säker på höjden, right?
Eller som Nellie Berntsson gjorde, kvalade till MSV. Fattar ni inte att man rider extra mycket för att få den där sista nollan? Man vill så mycket att man hjälper hästen för mycket, och vill ha den där nollan.
Det gjorde jag med Ubbe. Överdrev hela min ritt, jag hade så mycket vilja och har man en häst som hoppar allt så rider man på ännu mer. Om man 'drar' den i munnen som flera påstår. Hur vet man att det är ryttaren? 
Hästen kanske bara kör upp huvudet utan anledning? Vet vem. (Bara ryttare, familjen, nära och kära som vet eller hästkunniga människor)
Men ryttaren känner hästen bäst. Och om ni människor bakom era dataskärmar trycker ner människor pga av vissa rundor på hästtävlingar, eller när man dansar runt bland människor så går man som en idiot som inte kan rida eller en konstig tjej som springer runt bland folk?
Hur kan ni bakom en DATASKÄRM döma en? Ni har inte suttit på den hästen, ni har inte såna vänner som ni kan skämma ut er med. Ni kan inte döma en hund efter håren! Så döm inte för snabbt. Ni får skiten tillbaks på ett eller annat sätt.
Bedöm inte andra folk så snabbt med tråkiga och negativa ord. Lägg inte näsan i blöt, hur orkar man ens bry sig om att någon har köpt en jätte dyr klocka för flera tusen eller att någon i hästvärlden fick en häst för flera hundra tusen.
Man kan lätt göra om en häst från ingenting till 100. Man kan lätt skämma ut sig om man skaffar rätt vänner.

Bry dig inte om du tänker mobba och döma den med dåliga kommentarer.
Men snälla, sköt er själva och så tar alla andra hand om sig själva. Det är lättast så och förblir lättast.

Och ni alla söta människor som verkligen kommenterar positivit men kanske har någon åsikt där, det är ett STORT + för er. Ni är helt underbara.

Så ni som läser detta som är medvetena om att trycka ner folk, LÄGG NER. Har ni stake nog att säga det till den personen i irl? Gör det då. Men gå inte på en som är mindre och oskyldig, då går ni över gränsen.
Och ni som inte vågar säga emot? Gör det EN gång. Ni blir inte så mycket bättre en alla andra som trycker ner andra isf. Så låt det inte bli en vana. Glöm inte det!

Hoppas ni fick en tankeställare.


/jenny

Kommentarer
Postat av: elsa bergman

så jäkla sant jenny! du har så jäkla rätt!

bra skrivet! <3

2011-08-04 @ 10:46:03
Postat av: Björn Hultman

Riktigt bra skrivet! Internetmobbning är ett vanligt och stort problem och grejen är ju som du säger att man "vågar" mer bakom skärmen. Jag föreläser i skolor och bloggar om ämnet och försöker göra så att dessa personer förstår innebörden i vad de håller på med (dom tänker endast kortsiktigt/ego). På min blogg hittar du mer info vad vi alla kan göra för att minska detta problem.

2011-08-12 @ 09:33:50
URL: http://antimobbning.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0