Godnatt

Pappa har nu bytt skor på Otto, skönt. Då var det gjort. Har kollat på Prettylittleliars PLL, nu fortsätter jag att kolla på flera avsnitt. Har ju en hel del att ta igen :) 
/Jenny

HUNRGY

Hungrig så ska ner och äta nu. Fast egentligen är jag inte hungrig, men måste äta.. 
Träna Fortini för Kajsa idag, dressyr. Det gick faktiskt väldigt bra och jag fick en massvis med bra kritik osv. Fortini var fin och jag fick hjälp att få upp huvudet på han då han lät blir tung och jag får massvis med i handen. 
90% av ridpasset hade jag ingenting, det var bara i början. Han var verkligen toppenfin, fina stora killen!
Detta behövdes för våran del, nyttigt och bra, 
 
Sen är det Anna träning på Torsdag, Fortini går den. Toppen! :)
/Jenny

+ Ska jag vara ärlig...

Ska jag vara ärlig så har det ALDRIG gått lika bra med en ponny i ''tävlingsmomentet'' som med Rojsan! Aldrig med Sharon eller med Gizzan-ALDRIG! Har aldrig kännt mig så jävla självsäker som jag är med Rojsan när jag kommer in på tävlingsbanan. Förr brukade jag ALLTID kolla vilka ryttare som var där, sitta och korsa med fingrarna attd et skulle gå dåligt för dem. Var absolut ingen tävlingsmänniska ALLS.. Ville spy innan varje start.. var nöjd med en nolla... Kom nästan ALLTID tvåa med Sharon för att jag inte trodde jag kunnde vinna,, tyckte alltid de andra var mycket duktigare. Hade aldrig planer på SM.. inga mål alls.. Nu känner jag mig självsäker, hoppas alltid att de adra duktiga ryttarna ska rida så bra som möjligt. Om jag ska vinna ska jag vinna över de bästa. Gillar inte att vinna i små klasser, det ska vara stora. Nu är det många som tycker att jag är duktig. Blivit en mognare ryttare som inte skriker och rycker i ponnyn. Visar stålt upp min ponny och önskar alla lycka till, för det lär ni behöva! Idag tänker jag vinna. Vinner jag inte.. då skyller jag ALDRIG på hästen! För då vet jag att det var mitt fel.
Rojsan är one of a kind. Ställer upp till tusen även när jag klantar till mig, Hoppar som en kung, stor gallopp, snabb på att svänga och ser ut som en sagohäst. Helt amazing!
Vi har haft våra svackor -Det vet jag! Men jag kan stålt säga att jag från detta året (2012) har mer vinnar rosetter än ngt annat. Kan också säga utan att skämmas att jag inte har alls många placeringar detta året, men de jag gjort är nästan bara med Rojsan! 
* 7-vinnar placeringar
* 4-andra placeringar
* 1-tredje placering
* 1-fjärde placering
* 1-sjätte placering
* 1-sjunde placering
* 1-elfte placering
* 1-clearround placering
 
De VIKTIGASTE placeringarna 2012!
1: Strässad ponny som inte alls haft en bra resa till tävlingsplatsen, går in och vinner första klassen, och kommer tvåa i andra klassen! LÖV IT!
2. Första vinsten i L.A höjd någonsin, och fördig kvalad till MSVB!
3. Lilla Edets Ridklubb vinner DIV 1 och upp till eliten!
 
 
xoox
//Kelly

Anmält till Alingsås

Anmälde precis Fortini och Otto till Alingsås. Båda går 110 och 115. Får hoppas att Otto rakas innan, han är en teddybjörn just nu så ja, det måste. 
 
Men tävlingen går av stapeln den 11 november (Söndag) Det är en 105 klass först, både avdA och avdB därefter 110 förklass. Så blir förhoppningsvis ingen för tidig uppgång. Måste hämta upp Fortini, då Åsa jobbar. Så är det någon vänlig själ här ute som kan ställa upp som hästskötare?
Hade vart guldvärd! 
 
Bara för att jag skrev när jag skulle tävla, så här lång innan så kommer en häst skada sig, fan då säger jag bara. Nej, nu är vi positiva. Hästarna är hela och friska, punktslut!!
/jenny

10 sanningar

1. Jag har mer vinst rosetter än vad jag har i vanliga. 
2. Jag vill bli något stort inom ridsporten, vet inte vad, vet inte hur. Men jag SKA!
3. Jag har svårt att lita på folk
4. Jag tröttnar snabbt på samma gamla rutiner, folk som kräver för mycket centrum och människor som klänger. 
5. Jag är den mest godisätande människan på jorden som inte lider av fetma.
6. Jag tänker oftast på hur människor ser på mig. 
7. Jag älskar att skratta och få folk att skratta.
8. Jag har enorm skadeglädje. Har svårt att knipa ihop truten när någon skadar sig..
9. Jag kan titta på en och samma film om och om igen UTAN att tröttna på den. 
10. Jag älskar att bevisa folk som har sagt att jag har fel, att jag gör fel mm att jag faktiskt klarar av allt.
IN YOUR FACE!
11. Bilden ovan, är förmodligen det bästa jag och Ubbe åstadkom på en tävling om vi räknar bort meetinget å sånt som var i sommar. i still love you
/jenny

Svaar

Svarar på frågorna som har kommit in lite då och då. Jag har bara inte svarat på dem...Haha
 
JA, min syster rider Cindy ibland. Hon rider henne oftast när hon har en kompis hemma eller om jag tar Thistle. (han är hemsk att rida.. haha)
 
JA, vi har en D-ponny hemma. Tyvärr inte min fina Ubbe, men Puzzled är det. Lång historia hur det kom till sig att vi ska ha henne. Hon har vart skadad och ska alldeles strax sättas igång. 
 
JA, det är jag som ska sätta igång henne isf. :) Ponnytiden fortsätter.
 
JA, jag tycker storhäst är roligare än ponny. Men allt kan ändras. Jag har ändrat mig pga Palett är bäst, Otto visade sig att vara grym och Fortini gör helt plötsligt en nolla i 110 efter mycket slit. 
 
NEJ, jag vet inte vart Ubbe är någonstans. Har ett namn men det är inte ens säkert. Finns ingen jag saknar så mycket som han, ååh mitt hjärta. 
/Jenny
 
 
 

Hola amigos

Hästarna har vilat idag. Har inte gjort något överhuvudtaget. Kom hem vid ett och tog in hästarna. Sen har jag bara slappat. Mådde illa ett tag och orkade inte röra på mig, då snurrade det bra i huvudet. Men det är bättre nu. Nu känner jag mig dock äcklig, haha. Skulle kunna duscha tusen gånger och jag känner att det hade inte hjälpt. 
Jag duschade liksom imorse som senast...?
Nä, så duschen blir det innan jag ska sova. Bytte sängkläder förut och det känns toppen. 
 
Okejokej, ska sluta skriva om allt det där ovan. Jag är hemma imon men ska träna Fortini vid 2. Om vädret tillåter rider jag mina hästar innan och efter. På Onsdag åker jag till Vårgårda. Gunnar hämtar mig och pollen.Så då blir det trimning på hög nivå, om jag kommer i stöveln. Min fot är svullen och gör ont :'(
 
Nu ska jag fortsätta kolla på film som jag har gjort hela dagen idag. Puss.
 
Ulf och jag blev sugna på äpplepaj igår, sååå... vi åkte till maxi och köpte det + vaniljsås till oss och alla småbarn hemma. Toppengott var det, åt resten imorse, oups.
Kan inte sluta titta på han, hihi. Världens bästa, Ian! (VampireDiaries) Jag är inte den enda som tycker om han i världen. 
/Jenny

Mina damer och herrar

En hästspark rikare, på foten... Heeeelt svullen. Skulle rida Fortini i deras lilla paddock (är hos Åsa och jobbar) när en av deras hästar kommer och kickar till, AAAAJJ!!
Så han skritta Fortini ett varv, typ. Lite trav innan detta hände och Ulf sa att jag skulle hoppa av direkt och kyla ner det. Så mycket red jag han idag.
 
Red Ulfs westernhäst innan detta. Gick väldigt bra faktiskt, så jag är nöjd.
Idag har även hundar kommit och gått. Ska ta emot en hund nu om 30 minuter. Så ska ta en macka innan jag drar mig.
 
Ska även jobba i Vårgårda hela nästa vecka hos Martinsen. Karin ska till Tyskland så då kommer jag dit, woopa. Träffar även Elvira där som förövrigt pratar väldigt annorlunda, drar ut på orden...
 
NU ska jag ta en macka, vi hörs sen och önska mig lycka till med foten. Svullen som ett berg, blodig och skrapsår. BLÄ
 
/jenny

+ Täcket..

Täcket som mammiih beställde till Rojsan! ;*
xoxo
//Kelly

+ BAJS...

Japp... Prinsen var helt enklet INTE Prinsen idag!.. :/
Han var slö och skänkel ''döv'' SHITT!
Fick typ BAJS RYCK.. 
Nolla i L.C...(Cleraound) *stavning*
8-Fel i L.B GUD OMG.. blev as arg när han river på 1m höjd lixom?
Nu ska han få vila från hoppningen ett tag, hitta insparation och komma till baka som KUNG!
 
Vi beställde ett ''Back On Track'' täcke till min lilla prinsessa idag också, så nu har hon hela outfiten bara grimman som saknas ^^ 
Provade även en KL dunjacka... försöker nemligen få mamma att köpa en sån.. men tänkte att jag får spara tjatandet till en annan dag då hon köppte täcket för dryga 2,300 kr.. så JA jackan får vänta.. jag får frysa ett tag till ;))
 
Rojsan ska anmällas till L.A-MSVB på Alingsås v.46.. Någon mer som ska dit? ^^ (och se när jag failar) HAHA
 
aja,, nu är det ialla fall HöstLov!
 
xoxo
//Kelly
 

+ You don't know me..

TJÄNA!
Kände bara ''Bitch moode AKTIVAIDED!'' STAVNING** 
naah, men kvällen var SUPER, träffade Jesper, Robin och min älskade Ribbe! :*
Kom hem i tid idag ? o.O WOOPWOOP.. 
Imorgon (jääkligt tidigt) drar jag och Prinsen till gbg, börjar dagen tidigt.. kvart över sex SKA jag vara på stallet, kl sju ÅKER vi.. PUST... L.C-L.B knappt några starter.. så tidigt hem också :D
 
 
LOVLOVLOV- LOVE IT!
 
AJA, nu måste jag verkligen stänga datan, även om jag är pigg :/ 
PUSS :*<3
 

Kingsby Thistle

 

Då var det klart, Thistle är nu såld och vi önskar familjen Wissén all lycka med denna goa ponnyn.
En hälsning till fam. Wissén:
Vi hoppas att ni får lika mycket glädje av Thistle som vi haft! Det känns så bra att han hamnar hos er, med fyra härliga ridtjejer i huset kommer Thistle ha många och viktiga uppgifter i framtiden!
Hälsningar, Familjen Rundell,
 
Detta var ett tag sen, ojoj. Vi har haft motgångar och framgångar, en vacker dag kommer ni få delta i den historian. Men inte idag.. Kram
/jenny

Finns få som dig

Min halva, min otroligt envisa och bestämda halva, Otto! ♥
 
Manoletto
Född 2007, halvblodsvalack
Far - Manhattan.
Morfar - Sankt Gothard
Mor - Palett
Och endast min!
/jenny

Vila i frid, 1948-2012

Hästarna har rört på sig,dock inte idag. Jag var på begravning för Farmors bror. Var där med pappas sida av släkten. Jag kände inte Bert, som han heter, så väl. Men om jag hade gråtit hade det vart 1000 andra anledningar också. Jag bet ihop, jag var stark och sa till mig att det är okej att gråta men inte just nu, inte just idag.Säger bara Bert, vila i frid.♥
/Jenny

My beautiful heart

Det gör ont att inte se dig i stallet längre. 
Det gör ont att veta att jag aldrig kommer se dig.
Det gör ont att veta att aldrig få vinna med dig igen.
Det gör så jävla ont att sakna dig.
Jag saknar dig min stjärna, jag saknar dig till månen och tillbaka och ännu mer. 
Det gör så jäkla ont, jag älskar dig. Jag älskar dig så otroligt mycket!
/En förtvivlad Jenny.

You know when don't fit in

Jo, det kan jag faktiskt svara på. HEMSK känsla. Vet inte varför jag är så down egentligen...
Jag har mina nära vänner åså men nu känns det som att allt sabbas, att jag verkligen inte passar in längre. Vill bara satsa på ridningen,det känns som jag faktiskt är något där. Att folk vill mig väl, nu är det bara skit utanför ridvärlden. Vet knappt vilka som är mina ärliga vänner längre, förut var jag helt solklar på vilka som var mina världens bästaste vänner, nu = skit!
 
Jag ska försöka vända detta till ett mer positivt inlägg, (bra inlägg när rubriken är typ cp)
Jag har en del att se fram emot nu. I helgen ska jag förmodligen iväg på kuligheter. Sen på Tisdag nästa vecka ska jag träna dressyr med Fortini för någon som heter Kajsa(?) Får se hur det går. Samma vecka är det Anna träning, Fortini går nog den också, återstår att se. 
Det är ju även lov nästa vecka. Veckan EFTER det så är det tävling, woooppa!
 
Nu ska jag bege mig mot den sista lektion, kommunikation med Veronica, kul! Ha en bra, ska se om jag bloggar senare. Har en massa jobbiga tunga inlägg att skriva, som är jobbigt osv. Men återstår att se om jag publicerar dem, det märker ni!
/jenny

TJÄÄÄNNNA!

HALI HALO!
Har varit sjukt kass på bloggen på sistonde-jag vet!- Men kan inte heller säga att jag absolut kommer bättra mig.. för det vet man ju lixom aldrig heller? Men vill blogga... bara att hitta orken till att göra det? :D
 
I ALLA FALL!...
I fredags till i Söndags sov jag över hos min bäästiiih Rebecca! Eller aaah.. ''sov och sov'',.. HAHA somnade iallafall runt sex tiden på morgonen? ;) 
Vi sov ute i hennes lilla stuga-AS mysigt!
Runt 12 bjöd vi över lite kompisar Robin och Viktor, så fick dom kolla på film med oss :D As skojjsigt!
Dagen där på så vaknade vi runt 12.. så v ar gött sega! Efter det gick vi och ''hängde'' med friends på edet!HAHA .. nää men kul?
Sen direkt hem och fixa för tävlingen på Söndagen!
GICK JU SÅ SJUKT JÄVLA BRA!
Nästa tävling med Rojsan tänkte jag tävla i Vänersborg och starta .. La-MSVB--SHIIT!-
sjukt jävla taggad!
 
På lördag drar jag och Prinsen till GBG och tävlar! lc-lb.. ,måste verkligen få tillbaka våran gammla glada lilla prins nu!
 
 
Lixom titta bara på oss? 
Vad vi ådstakommit på 1 1/2 år? Från L.D+5 till att vara färdig kvalad till MSVB? Från stegran till att gå på tygeln.. från att riva på en meter, till att våga hoppa 140 hinder? FYFAN vad jag är glad att just du var den 22andre hästen just JAG provred! LOVE YA! <3
 
xoxo
//Kelly

Send it over and over again bitch

Do want you want, but you never gonna break me. 
Sticks and stones, never gonna shake me.
Take me away, to a secret place, a sweet escape, to better days.
/jenny

Falska människor ?

Jag är extremt trött på människor som låtsas att vara något de inte är. Att det är JAG som förväntas att stå där i slutändan med öppna armar och förlåta någon, nejnej NEJ. 
 
Jag behandlar andra som jag själv vill bli behandlad, men har någon vart dryg och tyken mot mig flertal gånger så sätter jag ner foten och behandlar dom därefter också, synd för dem liksom. Haha, kaxig jag lät där. 
Nejmen det jag vill ha fram är att jag tänker inte ta skiten och rykten som går omkring om MIG, när jag faktiskt vet vem som spred dem från början. Jag tänker inte låtsas som ingenting när jag faktiskt vet hur någon är när jag är med den personen, att den människan försöker passa in något fruktansvärt mycket i samhället. 
Vad hände med att vara sig själv och att unik var något bra?
Screw that shit, eller vad är det man menar med detta?
Köper man likadana kläder - härmar du någon
Är du tystlåten  - är du sur på en
Pratar man inte om dina framgångar - bryr man sig inte om dig
Jag kan fortsätta i en evighet och jag vet inte vad jag vill ha sagt med det här inlägget. Jag vill bara att man ska vara sig själv och stå emot grupptrycket. Vara unik och ha ärliga vänner, för jag vet inte vad jag tar vägen snart om detta inte blir bättre. För jag känner att jag inte passar in i världen utanför ridsporten. Att vem jag än vänder mig till, sprider det vidare. 
Jag är inte deprimerad över detta nejnej. Vill bara har fina och ärliga vänner, det vill väl alla? Nästintill alla åtminstone. 
/jenny

the day

Gårdagen spenderades på alla sätt. Förmiddagen åt att fixa stallet och rida hästarna. Sen in till VB och färga håret.Efter det timmar på terminalen, med film och godis... 
Sen åkte jag till Siris farfar där jag mötte upp Siri. Käkade där tillsammans med Siris ena släkt tillsammans med Anna som kom sen. 
Åkte till Alingsås efter det och shoppade loss på Maxi. Sen åkte vi hem till Siris pappa och gottade oss. Somnade dock vääldigt sent, inget bra. Men är pigg än så länge, ska göra så mycket jag kan så länge jag är på bra humör. 
 
Skolan gick faktiskt hyfsat snabbt idag, helt otroligt det där.. Nu ska jag ut till stallet och fixa, rida lite hästar och sen får vi se vad som händer. Vet inte om ska åka till Siri ikväll, igen :) Återstår att se, får se att det går. Annars blir det mys här hemma. 
 
Bjuder på lite bilder från igår. Tog massvis men radera även en massvis, så här är de som är kvar :)
Yes, i am the cutest thing you ever seen on this planet, i know ;)
/jenny

-

Bästa vän?
Nope.
/Jenny

+ MY DAY!..

Ja? Bilderna säger vell rätt så mycket?
VI VAR ASUM IDAG!
L.B- #1
L.A- #2
 
FUCKYEAJ!!!!
 
xoxo
//Kelly

Skulle vart en rubrik här

 
Ska berätta mer om träningen imorgon, Otto var toppenfin idag! Jättenöjd med min prins, bara bara min!
Nu ska jag ta det lugnt och bara sova typ. Min spotify lista går om och om igen, Ron pope = bäst!
Lyssna på han säger jag bara. Men nu ska jag kolla på det senaste vampire diaries mina vänner. Vi hörs imon då det är TIDIG uppstigning, klockan 6 faktiskt. min syster tränar kl8 och jag halv10.  Kuuul..
 
Sov gott, tankar snurrar mer än vanligt men helgen är planerad och jag mår bra.
/jenny

Gårdagens träning

Igår var det Anna träning med Fortini. Vi övade omhoppningsvängar... 
Tro det eller ej, men han gjorde det väldigt bra faktiskt. Han måste lära sig följa mig lite bättre. Men sista rundan var mycket bättre. Dock var småbarn som sprang framför, bredvid och bakom. Så Fortini fokuserade inte alls, så fick ett ordentligt nedslag, typ rakt igenom hindret. 
Tog om hindret igen sen efteråt och då skötte han sig jättebra. Så får hoppas att detta håller i sig på den stora svarta nu! 
 
Idag är det Tobbe träning med Otto. Palett skulle gå med hon är fortfarande inte 100 än så då skippar vi henne, tyvärr :( 
Så Otto får en hård träningsvecka nu. Men han klarar detta min fina pojk, dock kommer han var mör inför hoppningen imorgon. Men tobbe är duktig så det är inga problem. Så ni får ingen uppdatering idag förutom nu. Min dator dör snart också, super..
/jenny

Godnatt

Kelly vill att jag skriva om ..? typ hur man sätter in en bild?Ändrar text? Ja, kvinnan är som hon är ♥
 
Imorgon är det Fortini som går för Anna, Palet på fredag för Tobbe (om hon är bättre, lite ömfotad. Fick en ny sko idag) Otto på lördag för Tobbe. 
Fruktansvärt mycket träning kände jag att det blev. Men det är så vi kör! 
 
Nu ska jag sova, jättetrött och vill aldrig vakna. Ha det så bra läsare, sov gott. 
/jenny

Ridprofilen

Allt ändrades idag. För idag åkte Cindy med. Och tro det eller ej, hon skötte sig. Något hejt vilt språng ibland, men det var acceptabelt. 

Pia hjälpte mig mycket i skritten genom att lugna henne och bara liksom,puuh. Hennes bakdel sladdar lite men fick en väldans ordning på den och jag var lycklig på hästen. Hoppade alla möjliga typer på hinder idag och Cindy löste det jättebra.
Vågade faktiskt fråga om jag fick hoppa lite högre, var trött på 70 cm. Hon hoppar inte alls lika bra. Så hoppa en bana på 90 - 100 cm. Men jag tycker hon gjorde allt väldigt bra. Men innan vi hoppade den högre banan så fick vi testa på svinrygg som man använde mycket förr. 
 
Som en trippelbarr, eller en oxer med en högre bom emellan de lika höga bommarna..?
Till höger på bilden. 
 
Cindy var väldigt duktig och höll igång underhållningen inom fart och spänning ;) Vet att den meningen driver folk till vansinne. Min fina Cindy!!
/jenny

bitch pleas...:*

TjäääänAAAa!
Kellyboii hääär!
Andra dagen på ''Jobbet'' idag! Helt sjukt vad kul det är! :D Jobbar på ett åldeerdoms hem i Lödöse, nu tänker ni säkert (bläääää torka ba**) -MEN HALLÅ? Jag hjälper människor som inte kan göra vardagliga sysslor så som att baka, till att bädda sängen? Måste inte bara handla om bläblä? herreee gud! 
Få en''äldre dam/herre'' att skratta och få upp dem på benen och dansa? Jätte kul? De uppskattar det minsta lilla! Sedan blir det dödtid vilket gör att jag får tid till att baka+ whuuuuuut? JAG .BAKA? :O händer ALDRIG hemma kan jag bara säga!
 
I alla fall, ämnes byte TACK!
Nu ska jag ner till stallet, rida ut prinsessan.. sedan galloppträna lille plutten! I helgen drar jag och Rojjski till Bollebyggds new ridhus med fibersand! SMASHING! 
More update innom kort! 
loveyaaah! xoxxo
//Kelly

16 oktober

Du får vara den du är, när du inte blev som du skulle.
/jenny

Karin träning

Av alla övningar idag så skötte Otto sig bra. Haha, mycket lydnad och rytmiskt skulle jag nog kalla det. Bågar, småhinder, krysshinder med galoppsprång, travbommar överallt ;)
Nejmen han var lite tjafsig i munnen i början och ville inte alls göra det jag ville göra. Sen blev det mycket bättre. Han taxerar iväg själv första gången sen blir det bättre, konstig häst det där..
 
Gjorde någon oxer ur sväng som han tog jättebra. Han blev jobbig med huvudet i slutet och vägra gå fram för skänkeln (när jag skulle trava av) han var trött såklart. Men kämpade på och han var jättefin så imorgon får han en välförtjän vila, då jag inte hinner rida han för att ridprofilen kommer ivägen. kanske skrittar ut han på kvällen för att få bort mjölksyran som kan uppstå. 
 
Men övrigt är jag nöjd och tyckte att han gjorde allt bra, min fina kille!!
Får se om han sköter sig för Tobbe på lördag, hoppas inte för mycket mina vänner. Otto har energi så det räcker och blir över ;)
/jenny

Vampire Diaries


Jo, jag gillar VP. Speciellt att det är en 4 säsong nu!!
/jenny

We♥it

/jenny

Next week

Nästa vecka är det fullt på med träningar. 
 
Måndag - Alla hästarna rids ut.
Tisdag - Otto tränas för Karin M.
Onsdag - Ridprofilen där Palett ska gå.
Torsdag - Fortini tränas för Anna E
Fredag - Hästarna rids ut. 
Lördag -  Otto går för Tobbe Grönberg. 
Söndag - Hästarna rids ut.
 
Vill ju inte harva runt i en paddock när de redan ska få gå ganska hårda pass. Så får hoppas att vädret tillåter att jag rider ut. 
/jenny

Resultat Vänersborg 13/10

Var i Vänersborg igår. Tävlingen började 2. Vi åkte hemifrån halv 12 och skulle hämta upp Fortini. Hoppade ju inte de två första klasserna. Hoppade min första klass vid 4 någon gång. 
105 cm:
Fortini - Han var otroligt nochalant och fick 3 ner. Jag hade dock lite halvdåligt tryck i galoppen, borde hittat ett jämnare flyt. Men var inte alls nöjd med rundan. 
 
Otto - Hade 2 ryttare från mig och mig igen, inte många som hoppade avdb. Så de fick vänta medans jag red fram Otto. Min väst gick sönder (!!) När jag hoppade upp på Otto, visste inte vad jag skulle ta mig till och jag skulle in på banan. Haha, men tack för Carolina med föräldrar att jag fick låna hennes väst. Travade och galopperade fram Otto.Tog några språng på lilla och kände att han var liite laddad. Så nöjde mig ganska snabbt efterr jag hoppat räcke och oxer. (han fick skrittpauser emellan) 
Väl inne på banan skötte han sig väldigt bra. Hoppar lite väl högt dock, men det är ju bara bra. Var nolla i denna klassen. 
 
110 cm
 
Otto - Denna klassen startade klockan 6. Red fram Otto och kände av gas och broms ordentligt. Han var väldigt hoppglad och sög ta i hindrerna lite väl bra så fick ta ner han till jorden igen. Men han skötte sig jättebra. Inne på banan var han kanonfin, hoppade väldigt bra. Han tar förhållningarna för bra och surar till men det gick väldigt bra, nollade även denna klassen. 
 
Fortni - Skrittade han ordentligt innan jag börja trava och galoppera. I traven är han alltid fin i, det är galoppen som är problemet. Men han var väldigt fin och inne på framhoppningen hoppade han jättebra. Jag "ville" ha ett nedslag på räcket när jag hoppa fram. För han var i det några gånger, så jag la han lite lite nära, inte alls mycket. Så då fick han ett nedslag och sen hoppade han jättefin. 
Väl inne på banan var han jättejättefin och hoppade allt med en väldigt bra teknik och var FELFRI! Hans första nolla och jag är jättenöjd!
 
Ingvide min hjälm på banan med håret instoppat, ååh! Det var mer stilrent än vad jag trodde. Älskar den! Hästarna var toppen och allt känns fruktansvärt bra nu!
/jenny
 

Godnatt

Idag red jag Fortini som var hej vild. Otto fixade jag inför imorgon, kanske skrittar ut han en pyttestund på morgonen. 
Imorgon är det alltså tävling i Nuntorp, men egentligen är det i Vänersborg. De ändrade lite. Men det blir jättebra ändå. Aldrig vart i Vänersborg så ska bli kul. 
 
Just nu är jag trött och har allmänt ont i magen och sur över det. Haha, så ska kolla på någon roligare film nu. Imon är det alltså Otto och Fortini som åker, 105 och 110 (debut i det) WOILA
 
Sov så gott, och gissa vad som kom hem idag? JO, MIN GPA HJÄLM. Jag är lycklig, den har sin debut på banan imorgon. 
/jenny

Goddagens

Kom precis hem från skolan. Med världens jäkla ruffs som hår, haft det sen i morse... Som bevis har jag lagt upp det på instagram och snart här! (Haha okej, jag skryter om mitt hår idag) woop
 
Idag ska Palett få skritta ut i skogen, Cindy paddocken och Otto ut och konditionsträna. Skriver inte så mycket om dagens ridpass då de ser likadana ut. Berättar om jag rider i paddocken oftast då det finns något och utvärdera. Under denna årstiden är det massvis med konditition, mer än vanligt -känns det som. Men så ni fattar att jag rider hästarna även om jag inte skriver om dem. Inte kul att läsa varje dag om kondition osv. Haha :) 
 
Nu ska jag ner och äta! Hungrig som en varg, så hörs ikväll. Om jag rider Cindy i paddocken så skriver jag mer om det sen :)

Ni får också de senaste instagram bilderna här, dock inte den översta.. 
/jenny
 

Today's

Ny köppt!
-Skor (Skopunkten 499:-) 
-Toppen (Bikbok 200:-)
Bästiiiiiih! ;*
Ego pics A'la kelly!
 
xoxo
//Kelly

Dagen

Idag har vart en kort men lång. tråkig men rolig dag. Haha, ja. Men har tränade Otto för Emma nu på kvällen och han hoppa jättejättefint men han var otroligt grinig och tjafsig. Han har sina dagar men ja, han gjorde ungefär det han skulle.även om han var jobbig fast fin. 
Känns helt okej inför helgen, ska bara rida ut nu resten av helgen, något paddockpass men sen bara ut på vägarna :)
 
Haha, den här bilden var för go!!
/jenny

9 oktober

I lördags hade jag namnsdag, trevligt - jag vet!
Idag är det träning för Emma med Otto. Känns skönt att fokusera på hästarna helt 110% 
Trött på typ allt annat, är på bajshumör idag. Och jag står för bloggningen då Kellys data är paj. Men detta ska inte bli ett deppinlägg. 
 
I helgen är det tävling med storhästarna. 105 och 110 blir det. Hoppade ju innan 90 och 1m men det är lite löljligt lågt speciellt för Fortini. Så båda hästarna ska leka runt på detta nu och få rutin. Fortini kanske går upp några cm till detta året men detta är BARA för att han inte hoppar när det är 1m, han kliver över det och han måste "hoppa-hoppa" för att få ordning på kordinationen på sina stora hovar. 
 
Fast jag ska ju inte försvara varför jag hoppar vissa höjder. Men det gjorde jag ändå, haha!! Nä, men allt kan hända och nästa år är båda 6år och då jagar vi nollor och mer rutin på de lite högre höjderna - om allt går som det ska! 
Palett är nästintill igång, så ska prata med mamma och se om alla 3 storhästarna ska gå på en tävling i början av November. Är 90-110/120 så det borde ju faktiskt gå ;) 
 
Ska surfa runt lite till på tävlingar osvosv. Ha en braaa dag !
/jenny

Biibiibooobo

Hejhej! Ska snart börja första lektionen, men tänkte slänga upp ett snabbt inlägg! Helgen som ni visste tillbringades med bästa Jenny! Massa gott och tre olika filmer! Dessutom tog vi lång promenix i ca en timma in till edet! Woopwoop! Hopptävlingen tänker kag inte ens snacka om.. Jag red kasst.. Rojsan var duktig, prinsen var en surpuppa-thats all!
Dressyr träningen med hero igr gick sådär, halva lektionen kossa men en ängel i slutet? Great!
Nu börjar jag strax! Xoxo
//kelly


Min instagram

Kolla: jennywissen på Instagram. Jag såg att man kunde lägga in instagram bilder. Haha, så nu ser Kelly mina....
Men här är lite smakprov.
Blandad kompot vart det ja.
/jenny

Dagens ridpass

Otto:
Konditionstränade. Ha en ärligbjudning och jobba genom hela kroppen. Han var lite tjafsig i början och vägra jobba och var bara allmänt jobbig. Sen släppte det och han blev kanonfin. Gäller bara att ha tålamod att traggla igenom det. 
 
Palett:
Jobbade jag i paddocken utan hjälptygel. (har det annars just nu för att bygga upp muskler rätt) Hon var enormt stel (vilade igår, och innan det intensiva pass) Men jobbade med galoppbommar och volter. Hon släppte efter fint och jobbade på ett kryss. Lång som kort anridning. Hon hoppade fint, men kan bättre. Så jag la henne nära så hon skulle få jobba med ryggen. Hon tyckte det var jobbigt men efter det hoppade hon som hon alltid gjort. Höjde upp det till ett räcke och rullade på det.Det låg väl på 90cm. Hoppade superfint. Varvade mycket detta med serpentiner, volter, avbrott, innanför spåret, hinder i voltspåret, allt ni kan tänka er!
 
Hästarna var superfina!! Emily hade en kompis här hemma så de hade ridit alla ponnysar, ink Cindy (såklart) och även mockat alla boxar och fixat mat/vatten. TACK!!
/jenny 

Lördags

I Lördags åkte jag med till Alingsås. Red alla hästarna på Fredagen och de var superduperfina!! 
Hjälpte Kelly lite och var en allmän störande prick, haha. Nejmen Kelly var/är inte speciellt nöjd över sin ridning. Men sen i slutet fick jag också tävla. Hihi, sista klassen 115, men inte på min häst faktiskt. Allis och Linda frågade om jag ville hoppa Tello, för att han hade vart riktigt dum i första klassen. 
Så på med Allis utrustning och upp på hästen som jag aldrig ridit förut (!!) Tello är otroligt välriden men jag ville ha lite fart och tryck bakbenen. Så ja.. Huvudet var lite överallt på lillen. Men på framhoppningen gick det jättebra och han bjöd fint, var inte i någon bom. 
 
Inne på banan var målet att komma runt. Vilket vi gjorde, med 3 nedslag och ett stopp. Jag red mest framåt. Han stanna på en vattenmatta som han likaväl hade kunnat hoppa men tjurade ihop sig och vägra hoppa av. Sen nedslagen.. ett får han ta på sig, vi kom super bra på det och han blev nochalant. Sen de andra 2 nedslagen satte jag inte tillbaka han ordentligt. Men det var inte poängen, han skulle komma över. 
 
Sen körde Pappa mig till Kelly där jag tillbringade min dag/natt och dag igen. DU är guldvärd min vän, finns inte många som dig! 
Jag har haft jättekul och jag vet att vi syns snarast. För att shoppa onödigt mycket gottis och käka de till kvällsmat, frukost, middag...
/jenny

Hellyeah

Yeeessss! Imorgon bär det av till Alingsås med Prinsen och Rojsan! Tagggaaa! Kommer som Jenny sa, möta upp henne på plats .. Sedan ska jag köra med henne hela dagen låånga! HAHHAH... Nej dåå!(eller!?) Sen ska hon följa med hem till mig i Götet och söva över! Kuuuuuulllll! Asa taggad! Två fucking år sen vi faktiskt "lekte" helt sick o.O aja nu ska jag försöka sova!
Pööös! Xoxo
//kelly


You know i be there for you

Sitter i skolan och ska börja typ nu. Har någon redovisning och jag har ingen koll alls, så får improvisera. 
I dag ska alla hästarna röra på sig. Imon åker jag med till Alingsås för tävling, jag ska inte tävla men min syster. Där möter jag upp Kelly och blir en hästskötare. Åker med henne hem och sover där. 
Jag ska uppdatera mer under dagen, så fort jag får en chans.
 
Seeya!
Halva klassen börjar halv ett, och det gör inte jag :(
/jenny

Skolfoto vart det

Hatar hatar hatar hatar hatar hatar skolfoto!! Blev inte ens bra, aja, Fuck life!
 
Nu ska vi jobba om någet. Hade engelskaglosor tills idag, jag glömde av. Jennifer påminde mig. Så hörseees sen!
/jenny

Ridprofilen

Idag var det banhoppning, idag var det Cindy som fick åka med. Idag var det knappt någon banhoppning. Idag blev jag frustrerad.
 
Jag hade pelham som hon just nu funkar bra på. Vill ju helst rida på ett 3-delat som ett exempel. Men eftersom det var banhoppning som väntades så var jag taggad med all utrustning. Och när jag går in i manegen är det bommar överallt, ja ja, jag vet så innibomben att det är nyttigt och jag gör faktiskt sånt hemma mer än vad folk tror men det var ju BANHOPPNING, hinder hej och vilt ju :(
 
Cindy skötte sig kanoners och lyckades hålla hovarna på marken. Hon skötte sig väldigt bra i bomarbetet trots att hon hatar det och kan slänga iväg sig. Det var bommar på rakt och böjt spår. Sen fick vi hoppa och då var det flera linjer som vi skulle mäta. Och sen skulle vi rida olika linjer och räkna, jag har lärt mig att räkna hyper snabbt nu. 123456789...1000!!
Nej men Cindy skötte sig utmärkt och hoppade väldigt bra. Detta var ju första träningen på väldigt länge, hon funkar inte så bra i grupp tyvärr då hon stressar upp sig lilla prinsessan :(
Men vi hoppade inte högt (sadface, hahha) Nej men trimmade mest om man säger så, räknande antal galoppsprång. Vilket var helt okej för att Cindy skötte sig bra och var kanon fin. Trodde inte hon skulle gå såhär bra men jag kommer inte ha henne i dressyren, hoppas på Palett är igång tillsdess då hon blir fruktansvärt jobbig i småpaddockar/ridhus så Palett får försöka var i form inom 2veckor!
Så den gula faran skötte sig må ni tro!
Idag var det boxning på idrotten. Helt slutkörd i armar, mage, ben ochh rygg - hej träningsvärk..
/Jenny

Gårdagens hopp-pass

Igår "hoppade" jag Cindy. Skulle testa ett nytt bett, pelham. Jobbade mycket med galoppbommar, korta som långa och det gjorde hon bra. Kröp lite nära in på men jag höll lite för länge då jag är van att hon springer iväg annars. Men satte upp ett räcke på 90/1m (hon har svårast med det) och rullade på det några gånger, för att få in flytet inför idag. (berättar i ett annat inlägg)
Men hon skötte sig jättebra och flera av sprången var det utmärkt kvalité på ;)
 
Otto hoppade jag i paddocken. Inte gigantiskt högt men lite högre. Började som med Cindy, med galoppbommar och han skötte sig faktiskt ovanligt bra, tjurade inte ihop något. Hade sen bommar på andra långsidan där det var en BOM långt galoppsprång till BOM-BOM är det var normalt och två galoppsprång till nästa BOM lite tillbaka. Gjorde den åt båda hållen och han gjorde det bra. Blev lite grinig när han var tvungen att länga på sig. ;)
Men hoppade fram på 90cm och han väntade jättefint. Höjde upp till 110 (fortfarande räcke) och här väntade han så fint och sprången var mummakaddemumma! Och slutligen, 120... Och han var extremt taggad och lite trött och ville bara rusa fram till hindret. Så fick ta tag i han efter och innan och göra halt, för det är inte OK att göra så. Slutligen skärpte han till sig men sprången var fortfarande lika fina, rullade på det flera gånger bara för att få in känslan och slutligen galopperade jag ut. Konditionen ska upp på topp! Jättenöjd över min prins!
 
Palett galopperade jag faktiskt en bra stund ute på vägen. Gjorde skänkelvikningar i både trav och galopp. Hon är verkligen fräsch och bara för att jag sa det så är hon säkert blockhalt nästa gång... Men nu ska hon jobba upp konditionen på rätt sätt såklart och ska vara i tipp topp form.
 
/jenny

Anna E träning med bjässen

I måndags tränade jag Fortini för Anna. Samma övningar som vi hade för Emma veckan innan fast vi gjorde inte riktigt samma grejer.
 
Men det var 3 plankor med 15 m emellan. Där man skulle variera antal galoppsprång och Fortini var jätteduktig, vi fick 4-6 st. Supernöjd! Sen var det BOM 2 galoppsprång OXER 3 galoppsprång BOM.  Här var han kanon fin och vi slutade på 120 - klockrent!
Sen gjorde vi dogleg och hinder ursväng, kort och långanridning. Och det mestadels låg på 120, något 115. Och han har verkligen aldrig varit såhär fin och det känns som att nu är det bara att köra!
/jenny

me TODAY!

 
 
Hallooo bloggen :D 
Sitter och funderar på om det är värt att rida i pisseregn eller inte.. klart det är värt men BLÄÄÄÄ!..
Snackat med Jenny idag, och NÄSTAN klappat och klart att hon ilf hjälper mig på Lördag som ponnyskötare i Aleingsås :D -nööjd tjäääj!
Sen får vi se om hon törs sova över här också i Götet (Y)
 
Igår tränade jag både Rojsan och Hero i markarkarbets träningen, gick kanoneers! 
Rojsan vilade dagen innan, men var helt jä*** bäst! Gick på tygeln, stack inte.. gjorde öppna på rakt spår (utan några väggar som inramning). Igår kunde jag till och med samla henne och göra galloppombyten ?o.O woopwoop!
Hero gick vel OK anntar jag? Han kan stutsa, men lyckades hålla sig ganska väl på mattan! Jag dock är ju så ovan som man kan bli med storhäst! När det känndes bra med avstånden.. så var det ju kort för stackars Hero, eftersom det skulle kännts bra med Rojsan, som är mycket mycket mindre ;)
AJA! På söndag blir det dressyr träning med Hero för Berit-SKOJJSIGT!
 
 
aja nu ska jag äta lite, sedan dra mig mot tha stall!
 
puuuuussss
//Kelly

in tha school

Ovanligt va? Har Människor miljöer/Lärande och utveckling med Olof. Ska fortsätta anteckna nu vilket jag faktiskt gör samtidigt som nu. 
Förresten.. Ska till ridprofilen senare idag. Ska berätta mer om det men har även träningen för Anna med Fortini att berätta om + när jag hoppa Otto och Cindy igår OCH att Palett är riktigt fräsch nu. Galopperade och allt igår. Mer om det ikväll. 
Haaa det!
Diskreta var vi..
/jenny

Hallå Måndag

Hatar måndagar. Orientera idag och de första kontrollerna gick helt suveränt men sen kom jag in på fel väg och där tappa jag hoppet. Visste inte vart jag var, klättra på berg, kollade inte på kartan. Men jag hitta tillbaka med knappt hälften av kontrollerna, så jag ska (VILL!!) göra om den fast vill nog göra C istället, A var fruktansvärt...
 
Jobbade i helgen, Red Fortini samtidigt och han är typ såhäääär pigg hela tiden. Hans nya foder hjälper väldigt bra. Så idag är det hoppträning för AnnaE och sen kanske ridprofilen på Onsdag. Oklart vilken häst jag vill ha, om jag vill åka lättare sagt. Det är banhoppning på schemat iallafall och jag ska inte ha Otto eller Fortini som innan, vi får se hur det blir.
 
Nu ska jag byta om och bege mig ut till stallet och mocka något tror jag, haha ;)
/jenny

RSS 2.0