Dagen lite snabbt

Klockan är nu tio över elva när jag skriver detta :)
Tränade Ubbe för Emma idag. Han kändes super fin och jag måste använda mina ben mer än förut. Förut styrde man bara mot hindret och fick hålla emot - åka häst
Nu får jag hålla om med benen, ha ett bra stöd i handen så hoppar hästen mer än bäst - rida häst.

JÄDRAR vad han hoppade idag. Vi började lite lugnt och verkligen jobbade igenom honom och fick en massa bra tips som jag kan dra upp här någon dag. Sen hoppade vi lite olika linjer men antal galoppsprång emellan.
Galopp-bommar,studs, bom innan hindret osv. Han gjorde det klockrent och jag visste precis när skänkeln skulle trycka till han lite extra så att jag höll om ännu mer med benen.
Hindrerna låg på 120-130 så det känns riktigt bra. Nu ska jag ta det lugnt i 4 dar och skritta/tömköra. Sen ska jag börja arbeta han lite lugnt igen. Sen blir det träning för Emma igen nästa vecka.

Ubbe har börjat arbeta på rätt sätt och han hoppar sååå mycket bättre. Så efter varberg - ale-jennylund - träning så behöver han ta det lite lugnt.

_____________________________________-
Thistle tömkörde jag samtidigt som Emily red Lana. Gick ut en stund först, sen gick vi till paddocken. Han uppförde sig exemplariskt !

Jag ska uppdatera imon. Ska kolla på film nu, glöm inte frågestunden nedan !

/jenny

frågestund


fråga på. Vi svarar på allt. Inga frågor är för konstiga för ett svar !
den som ställer mest frågor får självklart en länkning och om personen vill så får hon/han gärna skriva ett gästblogga här en gång ! :)
/kelly och jenny

Träning med Ubbe 31 juli

Ska träna Ubbe idag för Emma. Träningen börjar två så vi får åka härifrån en stund innan. Sitter och funderar vilket schabrak jag ska ta?

Tror jag tar JW schabraket. Passar sadeln och de bättre. Använder de bara på träning och tävling. Ursnyggt om du frågar mig.

Nu ska jag städa rummet och fixa lite. Ser verkligen som någon har släppt en bomb med saker; papper,kläder,väskor osv. Undra hur det kan bli så?
Men jag återkommer med uppdateringen när jag har tränat.


'allt som vi verkligen älskar är oersättligt och allt som vi kunnat tänka oss ersätta har vi aldrig i sanning älskat'

/jenny

Kingsby Thistle ♥


'what we have once enjoyed we can never lose.
all that we love deeply becomes a part of us'

Jag älskar dig otroligt mycket Thistle. Din blick får en att spricka upp i ett leende. Hela du får mig att må bra.
Jag borde vara mer tacksam än vad jag är att jag har dig. För innan jag vet ordet så kan du vara borta ur min tävlingsvärld, min syster kommer få ta över dig och jag kommer aldrig hitta en som dig. Därför ska jag ta vara allt med dig, så som jag redan har gjort. Men du är värd så mycket min finaste kille!
Tänker inte lämna dig, Ska inte lämna dig!
/jenny

surprise

Kommer ni ihåg att jag skrev surprise en gång i ett inlägg?
Ikväll kommer de upp.
Awesome eller Awesome,. haha ni får vänta i några timmar till :)

ett nästintill tjuvkik.
/jenny

Nu drar jag

Nu drar jag till bryggan med Emily och hennes kompis ink mina andra 2 mindre systrar. vet inte om jag ska bada men drar på mig bikini så att jag kan sola. Uppdaterar mera ikväll.

/jenny

Svar & Tack

amanda om jag klarar inte av de:
älskar dig jenny, kommer hem idag så träffas vi i veckan <3 oki?
Svar: jag älskar dig bästis. Träffas i veckan ! <3

Amanda Larsson om jag klarar inte av de:
Finns här för dig hjärtat <3 älskar dig mer än mycke! <3
Svar: Tack gumman, desamma. Älskar dig med !<3

Det är äkta vänner. De vänner som verkligen finns där, och förövrigt tack läsare - ni är bäst !

/jenny
   
 

Stallet


Och jag kan börja med att säga att ALLA MÅTT ÄR EXAKT SOM DE SKA VARA. PAPPA HAR FIXAT SÅ ALLA MÅTT ÄR EXAKT SOM DE SKA VARA.
Men ni ser ju på ett ungefär hur vårat stall ser ut än så länge.
1. Vi går just nu in och ut genom nödutgången vid storhäst boxen pga vi har en box full med hö vid in och ut ( den riktiga in och ut)
2. Trappan går upp till loftet. Där förvarar vi, och grejer som inte får plats. På ena delen, den stora så har vi höet och på andra delen den mindre har vi stolar och typ lite mer förvarings utrymme.
3. Fölboxen har en nödutgång. Man kan öppna dörren i två delar. Öppna halva dörren så kan hästen titta ut och öppnar du båda så är dörren helt öppen.
4. Pappa tyckte att vi skulle ta "pappas ställe" och bygga stall på då han vill ha nytt garage och förvara de grejer som är på "pappas ställe" någonannanstans. Så de funderar vi på.Då får vi ca 2-4 boxar till.
5. Till höger av bilden har vi ett ställe med tak, men där kan man även göra uteboxar. Det är ju lättare osv ist för att fixa "pappas ställe" men vi ska fixa det men tar för lång tid. Så uteboxar först skulle jag kunna tro. 'Takstället' finns inte med på bilden.
6. Alla boxar ha fönster med galler. 
7. Pappa har byggt stallet själv. Innan var det små spiltor, foderbord, minimini boxar. Dörrarna fanns inte. Bara den riktigt 'in och ut' och nödutgången vi storhästboxen fanns inte precis på de stället mer åt höger.

 om ni har några frågor kommentera gärna och jag gjorde bilden i paint vääääääldigt snabbt så den är inte helt hundra.


/jenny

dagen 30 augusti

Snart börjar skolan, snart börjar jag 9:an
Måste börja planera med hästar, läxor osv. Vi tar det som de kommer.

Idag ska Ubbe & Thistle skrittas ut eftersom de tävlade igår. Får se om jag åker och rider Zack och Cindy eller Palett och Otto. Är inte helt hundra än men återstår att se.

Förövrigt så ligger jag i min säng nu och skriver och tänker att skolan börjar om 22 dar ?!
Vilket sommarlov, det har gått riktigt snabbt. Alla skratt som jag har fått dela med underbara personer gör mig bara glad av att tänka tanken på. Hästarna har njutit av sommaren riktigt mycket och vi ska påbörja den sista boxen i stallet. Detta blir en C-ponny box eftersom det inte gick att göra den större. Visar i ett annat inlägg.
Nu ska jag ut till solen,  see ya later

/jenny (bilder ur arkivet)

pressen, perfektion, känslan

Tack alla som har sms,skrivit på fb och här att de finns. Ni undrar säkerligen vad som har hänt och jag kan tyvärr inte berätta och har inget att skriva om. Förlåt att tävlingsresultaten inte har kommit upp men orkar inte skriva. Jag orkar liksom inte skriva något speciellt. Men resultat kommer upp så fort jag får veta en grej.

Pressen är stor inom ridningen. Man känner att man måste göra allt perfekt på banan eftersom man har mer än 100 ögon på sig. De dömer dig direkt efter din häst och utrustning, sen även för din ridstil.
Jag har börjat känna pressen på banan att allt ska klaffa. Jag måste lägga av med det. Vad hände med att ridningen ska vara kul?
Jag tycker det är kul med pressen kommer ikapp. Dömningen man får från folk som sen skriver att man är kass. Vem har rätt att trycka ner en som person? Alla har svackor även de bästa så lägg ner det med att trycka ner.

Jag tycker det är synd om de tjejer/killar som rider och har världens presentation ångest över alla folk som stirrar och rädd för att göra bort sig. Jag är rädd för att göra bort mig och när man gör det så känns det som hela världen rasar samman. Jag har också dömt folk utöver första ögonkastet men har lagt ner med det. Det var så elakt mot alla runtomkring även om jag inte sa det högt. Nu bryr jag mig inte alls om folk på framridning och framhoppning, lägg ner rätt sorts energi på dig och din häst.
Men de som har svårt för det tänker oftast på alla andra och hur de ser ut och vad de har för utrustning 'oj, sånt schabrak måste jag skaffa' 'om jag bara skulle få en sån fin häst'
Alla hästar är fina och bra på olika grejer, det är ju därför det finns så många grenar inom ridningen.

Tänk inte på pressen. Tänk att du ska rida för dig själv och din ponny. Och låt de andra snacka skit om dig. Låt de tycka och tänka hur de vill om dig. Publiken/folket alltid någon som försöker hitta något fel på dig eller din häst - eran svaghet. Men jag har lagt under pressen nu och rider för mig själv. Kännar inget till att gå runt och ha en press, men man vill alltid vara lite duktigare, visa att man kan göra det där och det där när folk som är 'speciella' är runtomkring eller kanske din kompis?
Jag hoppas alla ungdomar därute som rider, rider för sin och hästens skull. Inte för att någon annan, inte leka perfekt på banan för du är redan perfekt på så många sätt. Alla har kommit till pressen men man kommer över den trösklen på ett eller annat sätt. Du får tillbaks ditt självförtroende. Du får tillbaks din och din hästs perfektion i dina tankar.. Då du känner att ni kan klara allt, du känner att din häst är bäst, du känner att du vill ut och visa alla ponnymammor/pappor att du klara det och att de hade fel angående din häst. För ni är så mycket bättre alla ni där ute, ryttare. Eran häst försöker göra det bäst men ibland kommer svackor - acceptera det. Hur svårt det än är så kommer ni äga ridbanan efter mycket svett, 'blod' och tårar. Allt slit ni lägger ner på dig själv och hästen kommer ge resultat.

/jenny

jag klarar inte av de

Jag kan inte publicera inlägget som jag tidigare nu hade skrivit precis, Alltför privat. Känner att jag kan berätta för mina närmaste. Inget i hästväg så don't worry. Eller jo en hästgrej men det lämnar vi nog utanför här då somsagt.
Kan inte säga för mycket för då blir det bara påhopp,sorg,lycka,gnäll,glädje,arga människor. Alla kommer reagera olika. Så nu lämnar vi detta.
______________________________________________________________
Jag kan ju säga nu att jag vill träffa Amanda. Min bästis Amanda som har funnits där i vårtochtorrt. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig tjejen ! <3

/jenny


NU...

väntar vi på Åsa som ska komma med en transport eftersom vi har med oss 4 hästar. Hästarna är klara för att åka, allt är packat. Så nu kör vi !!
Hoppas allt flyter på idag och att jag kommer hem med någon rosett. Men man ska aldrig säga för mycket. Efteranmäld och med det så startar jag först om inte någon råkar anmält sig efter mig. Men om AMANDA LILJEVALL ser detta. Uppdatera gärna resultat och så om du vill. www.equipe.com/se så hade det var super bra.
Hoppar ju LB och LA somsagt idag.

Njut av vädret idag och hoppas på att det inte regnar.

/jenny


Packat och klart för idag

Rubriken stämmer egentligen inte då det inte är packat och klart. Har en hel del kvar att packa då bara sadel,padd,gelé padd, schabrak och magplattor är packade än så länge.
Så :
*Träns
*Förbygel
*Senskydd
Altt x2.
*Hjälm
*Väst
*Hoppspö
*Tretorn stövlar då mina pioneer gick sönder i dragkedjan.

Idag har jag ridit Ubbe och Thistle en sväng. Båda fick bada nu på kvällen och schampo-neras. Nu står det med täcken och flätor i svansen. Mina fina prinsar.

Vi åker vid halv 11 imon men ska gå upp vid 7-8 för att släppa ut hästarna i en mindre hage då de inte ska skita ner sig och för att de blir svårfångade. De vill inte senare på eftermiddagen och det är omöjligt att få in hästarna någon timme efter de har kommit ut.
Och medans de är ute någon timme så putsar jag det sista och packar in resten av det ovan + mat och vatten.
Sen tar vi in hästarna och borstar osv. Åker vid halv 11 då tävlingen börjar 1.

Ser man någon där?

Bilderna får finaste hästarna stå för !
/jenny

Planer idag & imon

Morgondagens planer är att åka till Ale-Jennylund med Thistle och Ubbe. De får gå lite lättare klasser och bara hitta ett bra flyt imon då det har hoppat hela helgen förra veckan.
LB - LA med båda. Så idag blir det att putsa och packa en hel del.

Och ska rida ut de lite lugnt med mycket trav, får se hur det blir med dem andra.

/jenny

Om mina ponnys var människor ?

hejhej .. detta inläget ska handla om något jag och Fanny snackade om förut..
Närmligen , "om mina ponnys var männikor , skulle nog dom vara .."
så jag börjar med
Sharon! <3
Eftersom att Sharon är en bitch i hagen , och sådär lagom söt .. Hon är värsta "diva" och gillar att visa upp sig!
så jag skulle nog säga att hon skulle vara :
•En 14'is!
•En som smörade för alla !
•Skulle vara typ en hejarklacks ledare?
Men jag tror att hon skulle se ut som ashley tisdale?

vad tycker ni ? ^^<3

ockej okej .. nästa ponny ;D
Prinsen!<3
Prinsen har alltid varit den "snälla" typen , som gör ALLT man ber den om ? , han ställer sällan till med problem. helt enkelt no broblemo ? ;D
Jag skulle nog säga att han skulle vara:
•Pluggis?
•Men fortfarande snygg?
•Alla skulle vilja vara omkring honom?
Men jag tror att hon skulle se ut som taylor lautner?

oohhh , så HET!
Nästa ponnyyy ! :D
Rojsan!<3
En ängel i ALL hanteribng , går med på allt .. skulle aldrig göra något BARA för att? hoppar gudomligt , och skulle aldrig riva!
Lite av den tunna "typen" , men fortfarande inte "spinki" .. så




Svar !

Lovisa (igen) om Klar för idag:
Hur gör ni med hästarna när skolan börjar osv?
Jag mena Jenny har ju mer hästar men har de hemma om jag har fattat det rätt och Kelly måste gå till stallet och ta hand om 3 hästar nu :) 
Bara undrar hur ni hinner med skolan,hästar och vänner? Själv har jag en häst och hinner med allt. 

kram

SVAR!
Jaaa , det kan nog bli lite jobbigt att hinna med allt ibland , men jag har så stort suport av mina vänner , och familj .. Mina vänner betyder allt för mig .. och även om jag inte alltid har så hemskt mycket tid för dem så vet dom att jag fortfarande älskar dom otroligt mycket!
Skolan , kan ju dock inte mina vänner hjälpa mig med .. och jag brukar se det som en utmaning .. klarar jag skolan , så klarar jag allt . Eftersom att jag har ett så stort intresse behöver jag mycket hjälp av min kära och älskade mor .. och går det inte bra i skolan, så ja .. ni fattar nog ;) men jag har en så länge klarat mig hyffast bra (Y) , men jag får ju se nu när alla nationella kommer i 9an nu :P
Kram ;D




-

SURPRISE surprise SURPRISE
coming up next.

/jenny OCH kelly

städat städat & städat

Har städat är hemma i sadelkammaren, återstår att mocka 1 box + att fylla på vatten och mat.
Det andra stallet hos grannen har vi storstädat men låååångt kvar tills det blir klart. Sopat hela stallet, tak,golv och väggar. Lagt undan täcken och en massa grejer som vi ska ta hem.
Så nu återstår att tömma boxarna ink sopa trappan som är full med hö. Så en hel del kvar.


Har inte ridit någon häst ännu ?!
Min planering höll inte. Men säg någon gång den har hållt?
Mamma åker och kollar hästarna medans vi rider de 4 här hemma. Ubbe och Thistle. Emily tar Goliat och Lilleman.

Uppdaterar kanske ikväll..

/jenny

SVAR

Lovisa (igen) om Klar för idag:
Hur gör ni med hästarna när skolan börjar osv?
Jag mena Jenny har ju mer hästar men har de hemma om jag har fattat det rätt och Kelly måste gå till stallet och ta hand om 3 hästar nu :)
Bara undrar hur ni hinner med skolan,hästar och vänner? Själv har jag en häst och hinner med allt.

kram
SVAR: Jenny.
Ja, de undrar jag också lite sådär. Oftast går inte hästarna varje dag. Jag brukar oftast hinna rida 2-3 st och de som blir över tar jag på morgondagen, alltså dagen efter och om jag hinner med mer hästar då så rider jag dem.

Jag får helt enkelt planera och rida hästarna så mycket som möjligt. Läxor och liknande gör jag i skolan på vissa håltimmar eller "EA" som är eget arbete. Vännerna får jag oftast lägga åt sidan. Träffar alla på skoltid och håltimmar. Men om jag vill träffa några och umgås en hel dag till senare på kvällen så får jag planera med hästarna. Rida alla hästarna dagen före jag ska vara med någon och sen rida dagen efter jag har vart med någon.

Men om man har hästar som hobby och vill någonstans i ridningen så får man ta smällen med att inte kunna umgås lika mycket som alla andra kan.

     
  Lovisa om dagens att göra 27 juli:
Jätte fina bilder. Och jag måste säga att jag beundrar ditt skänkelläge. De ligger helt perfekt. Inte för långt bak och inte så att det blir stolsits. stort + till det. Du rider jätte bra Jenny. Glöm inte det !´


SVAR: Jenny
Visst är de fina?
Tack så jätte mycket. Det har länge vart ett problem sen 2-3 årsen tillbaks men nu har jag fått bättre sits och skänklarna blir mycket bättre. Sen kan de la åka bak någongång men det gör ju allas så det är ju inget fel på det men snyggast när de ligger tättintill och lite böjda om ni fattar vad jag menar ?


/jenny
   
 

dagens att göra 27 juli

Idag är det iaf stor sol och inga moln. Dock är det inte så varmt än men får se hur vädret blir och om det blir bra bär det av till sjön och bada med hästarna då det var ett tag sen och speciellt Ubbe blir helt till sig. Han älskar det och vill aldrig gå därifrån. Min fina ponny.

Thistle får säkerligen gå samma runda som Ubbe och ta en sväng i vattnet. De förtjänar de nu efter denna helgen och ha lite roligt.

Sen får vi se hur det blir med de andra hästarna. Kanske rider ut Mona. Zack och Cindy har tappat varsin sko och måste därför ridas i hagen eller mjukmark.

Otto och Palett får ridas ut och får la se om Lana hänger med. My rider henne isf.

Det var lite om vad som ska göras idag men måste städa sadelkammaren. Ser om som någon har släppt en bomb där inne. För grejer överallt. Speciellt nu efter Varberg. Hade kunnat visa bilder men era ögon hade typ ploppat ut för så stökit är det, tyvärr. Men ni kan få se bild efter när det är städat och klart.

Fick några jätte fina bilder från Tina marie binnås @fb

Kom precis in på banan.


Ärovarv då jag kom 2.a med bästa ponnyn, fick ett rött JW schabrak. Älskar dig Thistleplutt!

Tack för bilderna!! Om det är någon mer som har skicka gärna till : [email protected]

/jenny

MEN GUD

RÅKADE SKRIVA ATT DET VAR VIVALDI TOULLA /VIKTORIA RED PÅ MEN DET VAR MYSAN HON RED PÅ ;D
sry (y)

Hoppkurs ... utan mig ;D




Fanny Teibl - "Hippi"





HAHAHAHA dog lite bara ;D








Kärlek till denna ! <3<3

Gabriella Wingård - (Z) eller ''Chagalle''


Lässskigt :S



Dum chagalle ;D

Finis :*

Angelika Ström - Primero







Sötisar! <3
Viktoria Tollesson - Vivaldi!






//Kelly



Klar för idag

Ridit en massa snälla hästar idag :)

Mona - Red jag i hagen på sommarbetet. Red ett dressyrpass med sadel den här gången. Galopp från halt och skänkelvikningar allt möjligt idag. Känns riktigt bra men måste öva mer på avbrytningarna från galopp till trav då hon kör upp huvudet, annars var hon bäst!!

Zack - arbetade jag mest i galopp för att han skulle bli av med sin "lilla" mage och efter det travjobbade jag honom en hel del. Skötte sig utmärkt.

Cindy - Cindy kommer alltid vara Cindy. Hon ville springa heeeela tiden. Men galoppera lite i båda varven och försökte skritta och jobba henne sen. Slutade helt bra iaf. Lugnt och fint -  STORT framsteg.

Palett - Red jag ut. Red sjörundan på Nääs och arbetade henne under ridpassets gång. Ska få bort hennes tjocka mage (så tjock är hon inte) men om hon ska kunna hoppa måste hon ha kondition.

Otto - Red jag lite i hagen för att leta efter en flughuva men red sen ut på vägen. Galopp från halt - HELT AWESOME och sen ställde jag han lite andra varvet och la på innerskänkeln och han BYTTE galopp. Jag mena, han är ju inte jätte utbildad eftersom han är tagen rätt sent och han gjorde jätte fina bytten i en samlad galopp. Sen gjorde han ett glädje skutt emellan och bytte galopp när jag gav kommandot.

Lana - Red jag i hagen och hämtade flughuvan och sen lite på vägen då hon börja bråka. Var fast bestämd att jag skulle fram och vinna fighten och inte hon. Jag vann den och hon skötte sig jätte bra. Red inte alls långt eftersom jag är gigantiskt stor, men hon skulle få röra lite på sig.

Thistle - Tömkörde Emily. Vilket var jätte snäll för klockan var mycket när jag kom hem.

Ubbe - Red jag först ut en sväng i skogen, sen travade jag 5-10 min på vägen och galopperade lite i hagen och sen skrittade jag ute igen.

Så alla hästarna har rört på sig då Emily red sina 2 här hemma. Imon får vi se hur ridningen blir. Har inte bestämt mig beror på om Mamma efteranmäler till Ale-Jennylund LB - LA med Ubbe óch Thistle.
Ska bara ha ett flyt och ta det lite lugnt den här tävlingen. Och träna en massa och sen ska vi iväg till Göteborg som sagt den 19 augusti.


två gamla bilder ur arkivet.
/jenny

Dagens göra

Idag blir det fixa stallet för det ser ut som ett bombnedslag efter vi kom hem med alla grejer från Varberg.
Rida alla hästar.
Jag vet inte vad som väntar sen, alltid något iaf.

Jag är trött på skitsnack, jag är trött på att folk ska ha stenkoll på en. Trycker ner en så fort det går dåligt. Men om det går dåligt för dens barn så blir de sura på allt annat än sitt egna barn. Jag får skiten. Men det får rinna av mig, orkar inte bry mig om er/dig. Om ni/du försöker trycka ner mig så good luck with that.
Jag vet bättre, jag har människor runtomkring mig som gillar mig för den jag är. Men  NI/DU ska alltid hitta något fel och beskåda det på film sen. Men SNÄLLA lev era/ditt liv och lämna mig ifred. Jag klarar mig utan er/din stenkoll på mig och min ridning.

/jenny

Lisseeeee .. gooaallll (y)

hejhej , har varit på Lisse absolut HELA dagen!
Det var tänkt att vi skulle gå på Lotta på lidseberg .. jaha och då skulle Ullrik Munter vara där .. och jag bara YES ! .. men nehe ,. vi åkt eist .. och då fanns det absolut inga köer :D
Idag åkte jag :
•Tolerado *stavning* -1 gång!
•Släng gungorna -1 gång!
•Schang hai *stavning* -2gånger!
•Balder - 1 gång . pga 50 min kö!
•Kanonen -1 gång!
•Spinrock -3 gånger!
•Höjd skräcken -1 gång!
•Uppsvinget -1 gång!
•Virvelvinden -1gång!
•Te kopparna -1 gång!
och sist men inte minst..... *trummor tack*!
ATMOS FEAR :S :O
kan knappt fatta det ! Att jag åkte Europas högsta frittfall? !
nattinatti .. från en gungande kelly ;D
//Kelly

fast nej

Som jag sa så orkar jag verkligen inte nu. Spring i bena, men ska fixa i ordning text iaf. Om jag orkar för det är ett jäkla små detaljer och koder med det.
Nu ska jag hämta lite O'boy.

See ya tomorrow !

/jenny

design

Håller på och fixar lite på bloggen. Vill ha mer stilren osv. Så ska jobba lite på det inatt :)

/jenny

Planering - tävling

Ska till Göteborgs Fältrittklubb den 19 augusti. Tävlingen är från 19 till 21 men vi ska bara dit på fredagen. 4 hästar ska med.

Emily tar med sig Goliat och Lilleman.

Jag tar med mig Ubbe och Thistle. Ubbe går LA - MSV och Thistle tror jag ska gå LB - LA. Inte helt hundra en.

Men sen frågade mamma om vi skulle lägga in en tävling emellan eller om vi ska träna. Hon och jag kom överens om att jag skulle få hoppa Mamma's storhäst Palett. Världens roligaste storhäst. Vi ska träna på 120 cm, eftersom jag inte tycker 110 är högt längre (lång tid tbx) men 120 är rätt stort. Så ska jag få hoppa Palett för hon är hundra säker och större och jag ska känna att jag är säker på den höjden och Palett är väldigt lättriden och om jag gör fel så säger hon till direkt skillnad från Ubbe som gör som jag säger. Jag vill korrekera rätt och leda han på rätt väg och det kommer jag göra med Palett och Mammas hjälp.

Så nu är det hårdträning med alla hästar men även mig själv.

Bild tagen av: Johanna Blomqvist :)
/jenny


25 juli 2011

Jag är jätte sugen på att göra om bloggen en massa. Men vet inte riktigt om jag orkar, headern blir iaf klar.

Vi har nu lämnat hästbussen till Martinsen och vi fick lov att låna den flera andra gånger när vi behöver den och när de inte behöver den vilket är super :)
Jag har ridit Cindy, Mona och Zack idag.

Cindy - red barbacka i hagen och fokus på att hon skulle ställas in och göra öppna och sluta ink bak- framdelsvändningar. Gick super bra och hon hade bra galopp i höger som hon vanligtvis har svårt i. Hon springer fortfarande en del men hon kommer alltid vara sån men hon har blivit mycket bättre i markarbetet.

Mona - fokus på galoppfattningar och avbrytningar. Och i början var riktigt seg och lyssnade inte alls men lät henne galoppera på i full fart en gång och sen var hon jätte samarbetsam.
Galopp-skritt halt-galopp trav-skritt trav-galopp osv.
Hon lyssnade alldeles perfekt och känns att vi kan klara varenda dressyrtävlingar nu. Skänkelvikningar i galopp på tygel ? ABSOLUT klara hon det.

Zack - fokus på rida fram han. Han skulle inte gå i sitt bekväma tempo antingen lite mer på eller arbeta på kortare steg osv. Han gick så fint och i galoppen bytte han så fort jag svängde till rätt galopp. Nöjde mig där.

De här hemma fick en promenad. De fick äta en massa gräs på andra sidan stenmuren och de verkade uppskatta de och de fick gå en promenad från hagen hem till oss.


/jenny

slapp dag

Jag vet inte varför men idag är det en sån där dag då man inte orkar göra något. Är jäkligt grinig och på dåligt humör. Ska kolla på en film till sen blir jag på bättre humör när jag ska rida ponnysarna. Bara en skritt tur idag då det har hoppat hela helgen.

Igår stor böldade jag till " A walk to remember " den är så fin filmen. Och det var precis det jag behöve, gråta ut. Och när jag gråter tänker jag på alla hemska och negativa saker i mitt liv så jag börjar gråta ännu mer och sen blir de i filmen lyckligare efter ett tag och då ser jag bara bra och positiva saker i mitt liv. Då har man humörsvägningar men det är inte alltid så men oftast.

Har packat ur hästbussen så nu ska den åka hem till dess ägare. Har börjat fjäska för pappa att köpa en .. svajar lite på nja. Eller iaf en ny och fräsch transport.. och det svajar på nja där med.

Men får se hur uppdateringen blir då jag inte orkar blogga. Inte alls idag och Kelly iväg på Liseberg. Så blir mer inlägg ikväll. Hoppas ni har förstålese för detta !!

/jenny

Lisse-Pisseeeee xD

Tagga lisse med familjen och gabbihh xD .. fast mindre taggad att åka när det regnar :(
Kärlek till Gabriella WIngård!<3
xoxo

Grattis Fanny Teibl (14) år IDAG! :D

"Ja må hon leva , ja må hon leva , ja må hon leva ut till hundrade år ,,, blaaaablaaaaa ...

ETT FYRT FALLIT LEVE HO  LEVE ..
-Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!!!
hihih grattis gumman! ett år närmare tills du är byxmyndig ;D
jaa nu har jag känt dig i 14 HELA år , och har inte ångrat något av dem .. vi har alltid roligt tsm och har alltid varit på hittiga ^^ , och det är en ära att få vara så nära kompis med dig , jag är stålt över att få kalla dig MIN kompis! .. Hur du kommit så långt med dina ponny's och hur du kämpar på var dag för att hålla igång alla 4 ponnys + att du tävlar och rider din mammas häst .. grymt stålt över dig gumman! <3
Kram och puss på dej !
älskade "bus" unge ;** <3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag inte gjort så mycket faktist :S
Men jag gick ner till stallet ngn gång vid ... kanske 3? .. och kollaade till ponnyn MIN , sedan kollade vi lite på dressyr tävlingen som nu pågott sedan Torsdag tror jag? ilf jag blev GRYMT impad av alla duktiga dressyr ryttare , och blev as taggad på att få min ponny till en fin genomriden ponny ;)
så jag och mamma gick ner sent på kvällen och skulle rida min ponny .. och jag var på jätte glatt humör .. och det är då det är som bäst att rida dressyr? så allt var toppen .. tills hon bara slängde med huvudet .. och då tänkte jag framåt .. tänkte inte på ngt annat bara att hon skulle sluta rycka med huvudet ... men NEJ , inte det heller ? så jag saktade av till skrit och försökte om det slutade när jag släppte tyglarna ... men nej .. FAN vad sur jag blev på  mig själv .. då insåg jag hur jÄVLA kass jag är på allt .. så jag satt och försökte med alla metoder men det hjälpte INGET ALLS! så jag galloperade tillslut och då gjorde hon INGET med huvudet :S Så jag hittade hennes bästa gångart ilf ? men så saktade jag av och då kom det IGEN ? .. och mamma bara lätta .. och jag lätta --- > sen hör man .. lätta .. så jag lätta ... sen har jag lättat så mycket att ty glarna dinglar ...
-MEN KELLY HA KONTAKT FÖR FAN ! ... mamma blir då fan aldrig nöjd med mig ..
Det är det med min mamma ... hon vet ALDRIG när hon ska vara tyst.. hon tjötar och tjötar på mig hela tiden. och tycker ALDRIG att det är hästens fel? ... klart man inte ska skylla på hästens hela tiden ? .. och även om jag har en tendens att bli stark i handen när jag blir spend ... så var jag absolut INTE det idag ... och mamma tyckte endå att det var mitt fel .. sur tant ? gör det bättra själv då?
åååå vad sur jag är på henne ... jävligt pissed OFF !
------------------------
Aja , jag har Lidseberg att se fram imot imorgon ;)




En trött prins ;* <3



HAHAHHAHA - bästa bilden !<3 , sötaste rojsan ;D
bilderna för idag fick Prinsen , Sharon och Rojsan stå för .. hästarna som betyder ALLT!<3

//Kelly

extra extra

Glömde säga att på 7 så var det vääääääääldigt många som rev och om det inte rev så var det tvärnit. De var nog banans svåraste hinder. Det var verkligen inte kul att rida emot de. Men jag är nöjd och det blir inte lika högt nästa gång så då kan jag rida på framåt så att jag får ett framåt läge för det är vad man behöver i de höjderna man får inte backa av !!!!

/jenny

debuten

ÅÅÅÅÅÅH vad han hoppa. Han hoppade otroligt fint och satte verkligen höjd, inte i en ända bom.
Men jag gjorde en extra förhållning efter 3:an till 4:an som egentligen var 5 normala galoppsprång men jag krånglar till det och ska få in 6 korta. Det var tyvärr nerverna som spelade in. Men efter stoppet galopperade jag och han kom perfekt och jag såkallad "tryckte av honom" och det blev ett gigantisk språng. Lite kort till ett räcke efter men han klara de.
Kombination 6 A och B kom perfekt och det var även de högsta på hela banan och han bara flyger lite lätt över.
SEN kommer vi till 7:an som står vinklad från fyrkantspåret rakt in i en spegel ink smalthinder (grönt) och en vattenmatta under. Vi låg helt perfekt, inget fel alls sen var det Ubbe som gjorde en tvärnit. Vi vet dock inte varför men vi har en aning om att han kunde sätt sig själv i spegeln och sen sätt vattenmattan och då kommer hindret fort som fan.

Jag tog ett hinder innan jag gick ut. Jag var lite sådär halv sur på mig själv pga av misstaget på 4:an och Sanna Jigblad var där och hjälpte mig och det gick super bra.

Men hon sa också något som är otroligt sant - små misstag i nationell msv blir riktigt stora och man får inte göra såna misstag. Vissa folk gör det men hästarna hoppar ändå med nöd och neppe. Men jag har också vart där och har ramlat av och blivit utesluten pga små misstag men nästa gång kommer det gå super.

Och det gick inomhus och det blev stora hinder, jag är inte höjd rädd men det var ett tag för Ubbe att hoppa en sån stor bana och stora hinder. Det var nog ca 2 årsen så det spelade nog också in. Men meningen nu är att jag ska hoppa La - Msv för att få in rutinen och framåtläge och inte ta för många förhållningar.
Det var även väldigt "viktiga" personer där som tyckte att han hade blivit så lugn och även om vi vägra ut oss så kunde hon se att vi kommer gå långt. Och hon sa att hon har sätt mycket i sitt liv och de tar även in hästar till försäljning osv och tyckte att det såg riktigt bra ut.
Det värmde väldigt mycket och jag vet att vi klarar det. Vi båda måste bli mer rutinerade men vi ligger på den nivån och vi KAN klara det för jäklar vad han hoppade idag. Har bild på det. För det är SJUKT hur en häst kan hoppa så bra. Så nästa gång tar vi dem och hoppas på att det är utomhus.

Hoppas ni orkade läsa all text ... Bilder kommer och resultat har ni redan så ni får stå ut med en massa text för ska ut och mocka stallet osv.

/en nöjd Jenny som vet att jag och Ubbe kan ta dem


jenny får förklara


Dag 4 vägen hem

idag var det sista dagen på Varbergshoppet 2011. Vi har säkert grillat och haft allmänt kul eftersom Amanda Larsson och hennes Mamma har bott med oss. Och alla vänner och familjer runtomkring - kärlek till er.


Debuten med Ubbe ? Den vet inte ens jag hur det har gått eftersom detta är ett tidsinställt. Så jag hoppas att det har gått bra för jag vet att han kan så väl och jag ryttaren kan.

Nu är det slut på tisinställda inlägg för jag uppdaterar när jag kommer hem.

/jenny

JENNY SLUTADE PÅ 7:e PLATS!

av 7 placerade, av totalt 32 starter i Förklass RPC.

ÄN SÅ LÄNGE


DUBBELNOLLA OCH I LEDNINGEN !


iiiippp


snaaart

Snart är det Jenny's tur att hoppa! Först LA och sedan.... drrrrrrrr *trumvirvel*...... MSVB DEBUT! :D wiiiieee!

sitter klistrad vid datorn och klickar op uppdatera hea tiden för att se hur det går men ah, LYCKA TILL!


En bild jag fotade när Jenny gjorde sin sista nolla i La på nääs :D

xoxo amanda

Dag 4

Söndag även sista dagen i Varberg.
Ubbe's tur idag även debut i Msv B dvs 120 cm och är även debut för mig.
håll alla era tummar för oss !

/jenny

Allis ballis - segare

Fick order av Allis att skicka bilder till henne. Men jag börjar att lägga upp bilder här ist. Ska fixa och lägga ut bilderna imon när jag kommer hem. Men här är Allis när hon vinner LC i torsdags med tellobello.

blev bara 3 bilder just nu. Har mer men alla bilder kommer upp när jag har tid.

grattis bästaste ! <3

/jenny

Fixat och klart

Nu har jag vart i stallet och gick ut en sväng med Ubbe. Åsa hade redan gått ut med Thistle så han behövde inte gå ut igen. Mamma kom senare och mockade medans jag var ute och gick. Jag lindade med paddar och sen fick han gå in i sin box. Lindade och paddar på Thistle. Sen fick alla hästar kvällsmat.

Det är världens största vattenpöl/ar runtomkring och i stallen. Eftersom vi har tillfälliga boxar (mobil box) så står de ut på bar mark. (självklart har man spån) men det är grus under.
Goliat åkte med Ulf hem som körde hem Nisse. Så vi bytte box på Lilleman - tur det för jäklar vad vatten det är i den nu.

Vi har stallet för oss själva, eller det är en b-ponny längst ner i stallet men annars bara vi. Alla nääsare stod där innan men har nu åkt hem. Så Thistle,Ubbe och Lilleman står kvar. Och det är bara Ubbe som går imon.

Ubbe går La imon och Msvb debut. Om vi har tur blir det så att vi hoppar in pga underlaget ute. Helt söndertrampat och halt som sjutton, dessutom ska det regna hela natten och hela dagen med små solchanser.

Men Amanda fortsätter att uppdatera er om resultat då jag förmodligen inte kommer skriva något imon, För imon kommer även Sanna Jigblad och hjälper mig lite och peppar på. Mina stövlar gick sönder så hon tar med sig sina så jag får hoppa i ett par för stora stövlar ( i vaden ) men det ska nog allt gå.

Nu ska jag äta något och sen sova, är otroligt trött !

om någon ens kommenterar om min hand att jag inte lättar så kan jag stolt berätta att vi kommer stort in i en kombination och han tog knappt i när han skulle hoppa ut men han flyger över varje hinder.

Min fina och vackra prins <3
/jenny

LA med Ubbe

Fick 10 fel varav 2 tidsfel. Han hoppade super bra och bjöd ärligt på alla hinder. Sen mot kombination 6 A och B så stod han emot och drog mot utgången med jag fick han rak mot hindrerna. Sen är det en person som väntar på sin tur att starta (starta efter mig) som står klistrad mot den kombinationen så Ubbe tittar på hästen och studsar och då vägra han. Sen drog han på mot sista hindret som låg i nerförsbacke och jag gjorde ingen förhållning. Ett ner. Men jag klandrar absolut inte han för felen idag.
Inget kan göras om. Men vi har idag efteranmält i LA:n imon innan debuten i Msv B då vi tyckte det var tufft att bara gå in i en Msvb och hoppa.


Men han hoppade flera dm över varje hinder så det känns super bra inför imon bara att det öser ner regn just nu så underlaget lär bli lite si sådär imon. Men vi ska bara ta det lugnt och sikta på nollor. Så blir allt grymt.

/jenny

ööhhh.... ?


10 fel ? åh, hoppas att det inte har hänt något! Blir MSVB debuten av imorgon ?

xoxo amanda

Dag 3 LÖRDAG

Gick jag till A-final ?
Gick jag till B-final ?
Var jag nolla med Ubbe ?
http://www.equipe.com/sv
Kolla där. Så ser ni resultat.

Och nu har Thistle hoppat klart för den här gången i Varberg. Och imon är det min debut i Msv b med Ubbe. Håll tummarna. Jag vet att det kommer gå bra sålänge det inte spöregnar.

/jenny

super bra.

Jag har haft internet hela helgen men ska jag vara helt ärligt så sköter Amanda det super bra att uppdatera resultaten och jag hinner inte med datan. Vill syssla med något annat ist.

Nu ska jag dra ut. Varför jag blev utesluten var som många andra - HALT. ´spöregnade hela natten ink morgonen så mitt fel att jag la han lite stort en gång osv. Men min ponny är bäst !!!!!!

/jenny


Dag 3

Lördag:
Thistle går idag... Ingenaning.
Beror på om vi kom till A-final för då hoppar vi La+5 dvs 105 cm. Annars B-final då går det i Lb dvs 90 cm.
Men om ponnyn har skött sig och hoppat bra och jag ryttaren har ridit bra och gjort en bra inverkan så kan vi ha gått till A-final.


Ubbe går en LA idag dvs 110 cm.


/jenny

JA!!!!!!!!!!!!

Idag var det Consolation, Krabb och Kräft.
Det gick ASBRA för både Jenny, Emily och även Amanda (med twixan som ni känner till) och Malin som också tävlar för Nääs.


En fin 5:e placering av 5 placerade!


Jenny kom tvåa och Malin tre, gött tjejer!


Strax efter kom Amanda på 7:e plats!

Alltså tävlade Jenny, Malin och Amanda i samma klass. Emily tävlade också i den klassen men med b-ponny.

xoxo amanda

vad hände här ? :o



Uteslutna och sista plats ? :(

xoxo amanda

Hoppning :D

Förra veckan hoppade jag med Sharon , i en liten hage hahahah .. jaaa inte så högt men jag gör ju som alltid 150 hoppning över hindret! ( eftergiften!?) eller vad tycker ni? ;D hahah nääää .. men sharon tyckte det var jätte kul , och vi lyckades få ett vatten hinder utav en pöl .. så hon hoppade över hela pölen ;D
Lite suddiga bilder , men Vicki tog bilderna med hennes mobil (y)
Härlig bild , med hjälmen på sne och en ponny som har lite sommar mage ? ^^
hahahha , vårat vatten hinder , om ni kollar ser ni vatten-pölen ;D

Dag 2 hjälpa Matilda

Idag ska jag även hjälpa Matilda och som jag gjorde igår, eller jag ska göra det hela helgen. Just för att hon och hennes mamma tycker inte samma sak när det gäller att gå banan och hon vill inte ifrågasätta mig så Åsa undrade om jag vill hjälpa henne nu. Och sen är det lite hemligheter däremellan.

Men det ska bli riktigt kul att hjälpa henne för hon och Nisse är grymma tillsammans!


/jenny

Resultat ála Emily




Emliy's resultat från Kräftcupen kval 2. Hon kom 9:a med Lilleman och på 15:e plats med Goliat!

xoxo amanda

Rojsan!<3

Dålig kvalite .. (jag vet!) men från film så ;D
xoxo
//Kelly

Jenny's lillasysters resultat.





Idag är tävlingen framflyttad en timma. Regnet öser ner, banan är sjukt hal och vissa boxar har varit fyllda med vatten. Massa som vägrat ut sig. Ute. Bara sådär pga. regnet. Inte så jättekul men vi hoppas på att det går bra för alla ändå!

xoxo amanda

Dag 2

Fredag:
Thistle's tur idag igen. Idag är det LA dvs 1 m. Idag ska jag ha kavaj på mig. Och om det går bra idag så får jag säkerligen hoppa A-final. Hoppashoppas.

Men jag älskar min prins ändå !!

/jenny

Inbrott inklusive resultat

Amanda här, gör lite inbrott på bloggen för att skriva resultat!


Alltså, 0 fel i grundomgången 4 fel i omhoppningen vilket slutade på en 16:e plats! WIIIE :D

Nåja, nu taggar vi om tills imorgon och msvb debuten på söndag.

Klicka HÄR för att komma till Equipe's online resultat över klasserna i varberg.


Bild på Jenny's MSVB debut. (nej hon startar inte först, har klippt och klistrat i bilden.. hehe)

Nåja, nu ska jag inte göra mer inbrott förens imorgon med resultat för Kräftcupen kval 2.

xoxo your amanda (;

Me nu ! ;d

Nu ska jag dra på kalas hos bästaste Antonia Grönvall , som idag fyller 20 hela år ;D
Detta är mig nu (a)
Lika snygg som vanligt? ;D
xoxo

Dag 1 gått bra ?

Undra om det har gått bra idag. Och ni som inte är där och är hemma så kan jag påpeka att ni kan gå in på equipe. Där trycker ni in er på varberg och ni kan se online, resultat, startlista mm. Något ni kan kika in och kolla på de ryttare ni vill att det ska gå bra för eller liknande.

http://www.equipe.com/sv

/jenny

Tjenis-penis (y)

Jag vet att jag har updaterat jävligt DÅLIGT ! men jag har en rimlig förklaring faktist (a) Mitt internet har inte fungerat så jag beklagar väldigt mycket ! Tur att Jenny finns och håller igång bloggen! Kärlek till dig jenny Wissen!<3
Denna sommaren har gått väldans fort ojojojjjjjj !
Men som ni vet så har jag fått hem en ny ponny! (äntligen!) ilf jag tänkt berätta lite om henne !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grageela Roisin *stavning* eller "Rojsan" är ett 8årigt sto imp Irland! Hon kom till Sverige för ett exakt 13 dagar sedan så nästan 2 veckor ! När jag provred henne var hon en gnutta pigg och rädd..men jag gillade henne endå och vi bestämde oss för att vi ville ha henne på plats! Senare nästa vecka , på söndagen så besiktigade vi henne , och hon gick igenom! GLAD som jag blev tog vi med henne samma dag, ! Resan skulle bli lång eftersom hon stod i Skåne! Men det var första resan till en ny start , med en ny ponny!
Hon gick glatt på och stod blixt stilla! men när transporten började rulla och Gunnar gjorde en skarp sväng med en liten brant backe , så slängde hon sig mot mellan väggen och fick panik!! Vi stannade bilen och hon stod och skakade ... stackars liten! .. vi fortsatte och det dröjde inte länge tills hon började trampa i transporten! .... men tillsist blev det stilla och alla kunde vara lugna!
Vi stannade efter ca 1 timma då alla var vrål hungriga ! .. vi kollade till Rojsan , och då hade frambommen rammlat och bakbommen gått av! .. fram-bommen var viktigast och den var absolut inte sönder ! så det var bara att sätta upp den igen! vi gav henne lite att tugga på och sedan fortsatte resan på väg hem! Hon gjorde inget på hela resaen och stod stilla i transporten .. när det var ca 2 timmar kvar hem stannar trafiken MITT I EN BACKE! ... alla i bilen blir hysteriska och  förväntans fulla .. det var en serikrock och trafiken stod nästan still! .. när vi var jämtsides med olycks bilarna , hör vi en brand bil bakom oss ... FAN ! men hon stod stilla ...och när det lättade upp sig så åkte vi stilla och säkert ! men sedan kommer det inga mera bilar bakom oss :S så vi hade en jävla massa tur som inte fastnade där i flera timmar!
Nu står hon tryggt i boxen här på LERK och i sin hage :D
Jag har hunnit rida henne 3gånger hemma nu och det var jätte kul :D men dock får jag vänta med att hoppa då hennes förkäkning inte kommit en ,,,, får vänta i en vecka till .. men sen så blir det att tuta och köra ;)
nu vet ni lite om henne ! hoppas ni gillade det .. och ni kommer antagligen se oss på tävlingar :D
xoxo
//Kelly
Fanny och olle får stå för dagens bild ;D

Dag 1

Torsdag:
Idag är det Thistle som går. Hoppar kräftcupen.
Idag går det i LB dvs 90 cm och om underlaget tillåter så kan man chansa lite då han är riktigt säker på Lb-La nivån.

Hoppas att allt flyter på. Schabrak vet jag inte vad jag tar. Ett blått iaf, vet inte vilket av dem 2 bara. Men det har säkert löst sig.

All love to you! <3

/jenny

Nu bär det av, först...

Ska jag hoppa in duschen. Sen får jag använda mina nya ridbyxor som mamma hämtade hos Sussies. Nytt och fräscht. Hoppas ni kommer få det trevligt här hemma medans jag är nere i Varberg med bästa folket och grymma hästar ! :)


Förra året i Varberg. Första dagen och jag blev placerad!

/jenny

Städa packa städa packa

Ska städa nu och packa alla grejer ink hö. Tror det var 23 balar med hö som skulle med. Och det är inte bara till våra hästar:
*Ubbe
*Thistle
*Goliat
*Lilleman
*Nisse
*Twixy

Nisse är Åsas häst och Twixan vet ni ju :)

Sen ska sadelskåpet in och mat till hästarna och hönät ska fyllas och sättas in i hästbussen. Så vi kommer ha fyllt upp och husvagnen ska ju med. Så den ska packas och stolar och bord ink förtält. En jäkla massa att göra men hästarna är ut och njuter av det sista timmarna i hagen för i helgen får det bara stå inne så man får gå ut på promenader osv. Men jag har redan planerat hur jag ska göra. Och alla ska flyta på!

/jenny


har inget att säga

Vet inte riktigt vad jag ska skriva eller göra. Jag vill bara åka iväg till Varberg och försvinna in i tävlingen och bara ha kul med alla vänner och hästar.

Kan ni fatta att för några årsen 2-3 år kanske så var det bara jag och min syster där som var där?
Nu i dagsläget så är det en massa som ska ner dit:

Allis Lindgren
Amanda Larsson
Malin och Hilde Hönsvik
Julia Erlach
Carolina Viden
Jag & Min syster
Matilda Juliusson

sen en massa mer nääsare även en massa människor som inte rider för klubben men som jag känner vilket är jätte kul !
Och jag vill bara att natten och packningen imon ska flyga fram och att lasta hästarna går jätte snabbt och sen drar vi iväg. Fast ska äta på Donken först påväg ner till Varberg så antar att vi åker lite tidigare. 
Hoppas jag har med mig allt. Det ska bli helt AWESOME att komma ner dit. 

Nu ska jag fixa tidsinställda som kommer upp på dagen, blir dock 2-3 st men ni får ta det som det blir. Uppdatering iaf! 


nytagen bild. he-he bjuder.

/jenny 

dålig update ? ...oohhjjaaa xD

Just nu sitter jag på min syrras data , och är jävligt sur över att internätet inte funkar just för MIN dator? dööööh!
ilf , idag har jag ridit MIIn ponny i padocken och hon var grym! <3
Så jävla nöjd över att jag köpte henne ! puss på henne asså ;)
Förut bakade vi hemma gjord pizza GÖTT (y)
Nu ska jag sticka ut och åka rolerblades och långboard med natta,Gabbiih,och Vendela ;)

Mera update kommer imorgon !
xoxo

hahah Rojsan får stå för bilden idag också !<3

ut till stallet

Nu har jag ridit Ubbe och Thistle. Fick upp flåset lite inte för mycket och sen klättra jag lite i backar.
Sen var jag och Mamma och bytte hagar på Zack,Mona och Cindy. Mocka gjorde i morse och ska fylla på vatten. Sen packa in grejerna i hästbussen sen är det klart. Rider hästarna när vi kommer fram till Varbergs så att de ska få se omgivningen lite. Så fokuserar vi andra här hemma på att få med oss allt osv.

Nu ska jag kila ut.

/ jenny

ryttare

Packing nr 5:
*Hjälm (charles owen)
*Väst
*Stövlar. Pioneer men tar med mig tretorn om pioneer går sönder
*Hoppspö
*Sporrar
*2 skjortor varav en långärmad
*Kavaj
*Tävlingströja
*3 vita ridbyxor

/jenny


packing nr 4 (häst)

Till Ubbe:
*Sadel
*Träns med Swarovski Pannband
*Ledträns med nova bettet på
*Brunabenskydd som jag tidigare visade.
*Boots
*Förbygel
*Magplatta
*Fårskinnspädd
*Gelé pädd
*2 Schabrak
(LA, 110 cm)

Till Thistle:
*Sadel
*Träns med pärlor på
*Ledträns med vanligt två delat
*Vita Lamicell benskydd (tidigare visade)
*Boots
*Förbygel
*Magplatta
*Fårskinnspädd
*2 eller 3 Schabrak
(LA, 1 m)
/jenny


Övrigt

Packing nr 3:
*Ryktlåda
*Kyl liniment (ifl ngn häst skadar sig)
*Brodd låda
*Putsmedel
*Pälsglans
*Hovolja
*Gummitoffsar
*Lindor (speciella lindor om en häst skadar sig)
*Hinkar
*Krubbor
*Mat (havre, musli, hö, betfor även lite gotte saker)
*Bandage Aid som det heter. (ett kit med "första hjälpen" grejer i)

Kommer inte på något mer just nu. Slänger säkert in en och annan grej till i inlägget !

/jenny

Senskydd/Lindor/paddar

Packing nr 2:
*Bruna Senskydd (läder)
(ungefär såna)
(och de här fram)

*Lamicell Vita & Bruna (bruna till slarv)


*Lindor - vinröda och gråa ( har ingen bild )
*Paddar som man har under lindorna över natten.


Det var benskydds avdelningen avklarad.
/jenny

Packat och klart...

Fast nej. Massa hästutrustning kvar ink täcken osv. Men mina kläder är klara och ska bara leta efter min kära regnrock som Mormor har köpt mig men som försvann efter några gånger när jag hängde den i stallet men den var inte kvar där. Så antar att det ligger inne i huset.

(bild från http://hooks.se)
Sen så ska jag lägga in fler täcken i hästbussen eftersom vi inte riktigt vet hur vädret blir. Så just nu har jag packat till mina hästar:
* 2 regntäcken
(lånad bild från google)
* 3 fleece. Varav ett med hals.
* 2 pyjamas. Dvs ett de kan sova i om det är kyligt på natten
* 2 ländtäcken (nääs)
(lånad bild från allislindgren)
Och det är bara täcken. Massa mer grejer är packade !

/jenny

varbergshoppet

Imon bär det av. Ska packa in det sista i hästbussen och kläder i husvagnen.
Thistle går kräft cupen, Lb - La - och om jag kommer till A-final hoppar han La+5 annars Lb om man kommer till B-final.
Ubbe går på Lördag och Söndag. Lördag  - La och på söndag Msvb. Och det blir även debuten i Msvb med Ubbe.

Nu har jag även mockat Thistle och Ubbes boxar och Twixan har http://aamandalarsson.bloggplatsen.se och hennes mamma hämtat upp.

Ska försöka rida hästarna i det minsta regnet men ser ut som det blir sol nu. Hoppas att det håller i sig så att jag kan rida ordentligt.

Uppdaterar mer senare. Har lite tidsinställda att fixa senare när jag är borta. Kommer förmodligen 2 per dag om jag har tillräckligt mycket att skriva om.
För Varbergshoppet kommer bli helt galet bra. Vänner, hästar, grill och ryttarkvällar genom hela tävllingen och självklart själva hoppningen. Hoppas också att regnet håller sig borta för det vill jag inte ha. Komma bli bäst !!
/jenny

Hoppning

Blev ingen skogstur med Ubbe och Thistle. Bara för Twixan's del idag :)
Mamma tyckte att vi skulle provlasta och åka iväg med hästarna i hästbussen idag bara för att inte få problem på onsdag innan vi åker. Vi skulle hoppa lite innan Varberg.
Så vi åkte ner till en paddock i Ingared som man betalar för och får rida och hoppa hur mycket man vill i den.
 
Jag började med Thistle och han var verkligen övermjuk. Han slappnade av och sprang inte iväg i galoppen. Vi hade 3 hinder. Ett litet i mitten, ett räcke på ena sidan av det lilla och en oxer på den andra sidan. Precis som på en riktigt tävling. Vi hoppade lite hur vi ville dvs en båge där och en lång anridning där osv.

Thistle var riktigt duktig och väntade utmärkt och jäklar vad han satte höjd. Hoppade lite på det mindre hindrerna och skrittpauser. Sen höjde Åsa upp och det låg lite över 1 m och Thistle väntade utmärkt och hoppade 2 dm över. Nöjde oss efter väldigt få språng.

Sen var det Ubbe's tur. Han gick alldeles perfekt i framridningen, flyttade för skänkeln formade sig både ut och in osv. Hoppade lite på de mindre hindrerna och målet var att få han lugn. Han var cool lugn !!
Åsa och Mamma höjde återigen upp hindrerna för mig och Ubbe. Och jag får använda mer ben för varje gång jag hoppar vilket är riktigt bra för nu har han lugnat ner sig och är perfekt.
I slutet hoppar jag en oxer på 125 cm och breddad var den. Men han flyger över och jag känner liksom "fyfan vilken häst"
Sen räcket som låg på 130. Han skulle få hoppa upp sig lite och han tyckte det inte ens var jobbigt utan hade öronen framåt och
sköt iväg från marken.
Om jag ska vara helt ärlig så vet jag att vi kommer kvala SM nästa år.


För nu känns det som att vi kan göra allt efter dagens ridpass, likaså Thistle. Båda mina fina ponnysar är världsbäst !
Vet att ni har sett bilderna X-antal gånger men hinner inte ladda upp mer nu.

/jenny

Rojsan!<3<3

Hejhej .. mitt internät DAMPAR så jag kanske inte kommer kunna updatera ;) men jag har fått hem en liten dam (L) älskade Rojsan!<3<3
xoxo
PS:igga mig ;)
//Kelly

Ska ...

... gå ut nu. Ska rida ut hästarna. För idag är det riktigt bra väder. Då kan jag även passa på att fixa sadelskåpet sen som vi ska ta med oss till varberg.

Dagens göra:
*Rida Ubbe
*Rida Thistle
*Rida Twixy
*Mocka
*Putsa
*Packa
*Åka till alla andra hästarna.

Vet inte vilken ordning det blir men allt ska göras !
Uppdaterar så fort jag har en data.
/jenny


Idag blev det ingen ridning

pga av det där jäkla regnet. Det blev verkligen aldrig uppehåll men som tur är så kom Åsa upp hit med barnen. Åsa, Mamma, Jag och Emily tillbringade timmarna i stallet med bio-light och massage. Hästarna älskade det verkligen och det släppte där de var spända osv.
För första gången så fick jag bio-lighta och det var rätt kul.
Mormor har köpt en massage bok till mig, innan det var det flera lärorika böcker. Vissa tycker det låter tråkigt med att få böcker. Men jag tycker det verkligen är jätte kul då jag inte ägde några såna böcker innan men nu äger jag flera och det är super bra innehåll.

Packade i hästbussen som den här tjejen även var snabbast på att gissa. Jäklar vad grejer det är med. Kan rabbla upp allt imon då vi har bockat av vilka grejer som är packade. Vi har skrivit ner en lista.

Imon får vi se vad det blir för väder för jag måste verkligen rida ut. Är verkligen jätte taggad inför Varberg och vill att hästarna ska vara i bästa skick någonsin :)

/jenny

gårdagen

Så måste jag ha gått upp en massa kilo så mycket som jag åt och gottesaker hit och dit.

Jag började med att rida Thistle i en hage hos grannen och red lite lösgörande och han släppte efter jätte fint och bra.
Gick in och bakade en tårta, bytte om och gästerna kom. Efter vi hade fikat så bestämde jag mig för att skritta ut Ubbe och han går som alltid som en klocka nuförtiden.
Hämtade in Twixy medans de andra satt och åt tårta. Red ut henne en sväng och det är väldigt svårt att arbeta henne på det bettet när hon ligger på men hittade tillslut knapparna.
Mamma har sagt att hon vill rida Twixy innan hon åker härifrån så då passade jag på och frågade mamma och mamma red ut en sväng sen lite hagen. Sen tyckte hon att jag skulle hoppa upp och bara rida en snabbis och se om jag kände någon skillnad, tro mig det var så mycket lättare att hitta knapparna på henne när hon är lite stel. Mamma förklarade allt super bra och jag var mer än nöjd med henne.

Sen åkte vi iväg till Zack,Cindy och Mona. Och om jag har saknat mina tjockishästar. Gav de havre,vatten och pysslade lite med dem medans mamma fixade vattnet. Åkte till Maden och gav de havre och klappade dem lite och kollade Palett's sår. Det så bättre bäst ut.

Sen efter lite åk i alla affärer (letade efter grädde men det var slut) så kom vi fram till Marie. En massa god mat och efterrätt blev- Spelade minigolf och hela alltet ;)

Idag ska alla hästarna ridas ut !

/jenny

Herre - min -gud - :O

hahahahah hittade denna .. OMG :S
förra året (y)
//Kelly

Tjeenare ;D

Idag har jag unnit med massa .. allt från att ränsa ogräs i hagen till att käka glass och pommes nere vid grillen ;)
Snart blir det att grilla med la Famille ;D
hehe .. sedan dega framför Tv'n ;)
tänkte skriva 10 sanningar om mig själv? hehe låter inte så dumt va ? ;D
#1 Jag är väldigt lat och städar sällan rummet!
#2 Jag stör mig ALLTID lika mycket på den lilla trekanten som blir kvar efter vindrute-torkaren :S
#3 Jag tycker att det är läskigt att rida på stora hästar x))
#4 Jag kan inte sova om jag inte fått kolla FB ;S
#5 Jag är mörkrädd !
#6 Jag skulle inte kunna leva utan Coca Cola (L)
#7 Jag har ridit i 11 år!
#8 Jag var en duktig kånståkare en gång i tiden !
#9 Jag har färgat mitt hår en gång på en toalett :O
#10 Jag har aldrig haft en egen häst ;(
hahaha nu kanske ni vet lite mera om mig? ;D <3
xoxo
//kelly

Benskydd

Det var ju den eviga frågan om benskydd.
Hästarna ska kunna gå utan för de gör de ju i hagen?
Hästen måste ha benskydd dit och hit?

Ja, här kommer min åsikt.
Jag tycker själv att för att skydda hästen så vill jag har benskydd/senskydd på mina hästar.
"men de skadar ju sig i hagen också då ju"
De kan det mycket väl göra men där har hästen ingen ryttare på ryggen och rider i form/flängrider/dressyr/hoppar/rider ut i skogen.
Man får helt enkelt anpassa sig till hästen. Det finns ju hästar som är extremt känsliga och behöver mer skydd än andra och det blir nästan att man speciell-behandlar dem. Och de som inte behöver lika mer skydd har mer koll på sina ben men det är ju fortfarande inte rättvist.

Alla hästar kan ju skada sig och det kommer alltid att vara så.
För om man inte använder skydd på hästar "så tar man inte ansvar för sin häst och man bryr sig inte om hästens säkerhet" enligt vissa.
Men hästar var ju från början inga ridhästar, de var vilda.
Men sen säger ju andra "man rider ju de i onaturlig form" men gör man verkligen de?
Alla hästar är inte högresta, pigga och ligger på. Vissa hästar gillar att gå i mellanläget eller på tygel. Det finns inte onaturlig och naturlig form. Visst man kan begära lite mer om man ARBETAR hästen.
Man behöver inte ha skydd man kan använda lindor eller damasker?
Det finns tusen olika lösningar och alla tycker inte samma. Och det kommer vi aldrig göra. Alla kommer alltid ha olika åsikter om allt.

Jag själv använder alltid senskydd förutom om jag skrittar ut på vägen eller liknande. Jag lindar i emellanåt. Jag vet inte varför känns liksom bara att man måste. Jag får nästan lite ångest över om jag inte har vissa grejer på hästarna. Låter sjukt men det måste liksom vara brunt träns till brunsadel.
Likadant med benskydd.

Men man behöver använda benskydd till sin häst, det är ingen som har tvingat en. Man gör vad man tycker är bäst för hästen.

Glöm inte att detta är MIN åsikt. Har ni någon åsikt om detta ? Skriv. alla kan ta hjälp av alla.

/Jenny.. säkert glömt och lägga till något osv. Men skrev detta inatt vid 3. Så ni får acceptera det. ;)

Musik


En såndär emo-rapp låt. Lyssnar sönder på den. Vet inte riktigt varför.

Även denna.Lite sådär konstig musiksmak hade jag inatt.

*tidsinställt*
/jenny

Skulle ni vara intresserade av ...

något kul ? :)
En tävling med pris?
En frågestund med länk och hela köret.
Bildtävling med pris?
Videoblogg?


Ja något. För nu har vi snart haft våran blogg i 1 år och precis som jag önskade så är ni läsare arrangerade här och förtjänar lite extra roligheter. Jag ska prata ihop mig med Kelly och ni får gärna önska något speciellt.
Vi gör allt för er och vi delar med oss av våran vardag.

he-he... tappade min mobil så alla delar flög åt alla håll men den levde ändå. men sen några månader senare dog den :/
/jenny


uppe med tuppen

Ska longera Twixy och Ubbe. Rida Thistle i hagen.
För sen ska jag gå in och baka tårta då min syster My fyller 9 år. Så vi ska fika senare idag. Men inte förlänge då vi ska iväg på middag ikväll hos några kompisar.

Hoppas vi kan ta en sväng till Zack och Cindy. Måste hälsa på dem. Mona självklart... om hon vill komma in nu efter allt gräs hon ser och äter.

Får se hur uppdateringen blir idag. Får fixa flera tidsinställda. För jag tänker nog inte röra datan imon eftersom det är en massa att göra.

*Longera Twixy
*Longera Ubbe
*Rida ut Thistle
*Baka tårta
*Mocka
*Städa
*Fika
*Middag

Zack får stå för bilden idag. Min sötnos !<3
/jenny


NY

Ny kategori till sidan. "Åsikts-inlägg"
När jag eller Kelly vill tycka till om något så publicerar vi det där.
Just so you know.
/jenny

Dagens ridpass


Ubbe - Red jag ut i en timma. Sen red jag lite i hagen och fick han i en riktigt låg form. Han blir bättre och bättre. Jag blir så glad varje gång jag rider han. Han gör såna framsteg.
Thistle - Longerade jag lite i hagen med hjälp av en hjälptygel. Inget som tvingar ner hästen i formen men typ som en gummisnodd. Det blir jobbigt att springa med huvudet uppe när han mycket väl kan slappna av och sträcka ut ryggen och nacke ist.
Twixy - Red jag först ut i 10 min, vidare till paddocken och lossade henne både i nacke och korset bakom sadeln. Använde travbommar och galopp-hoppa ett räcke på drygt 85 cm och hon sög tag. Jag låg lite stort och hon bara fllyger över. Hon har gjort extrema framsteg. Red ut sen i 15 min.
Palett - Red jag ut en sväng i skogen, barbacka. Inte så långt då hon har vart skadad. Sen åkte hon ner till sommarbetet tillsammans med Lana.

Sen så skrittade vi ut hästarna som ska till Varberg förutom Goliat och Thistle som vi tog och red/longerade sent på kvällen. Emily tog Twixan, My tog Lilleman och Jag tog Ubbe.

Hoppas ni fattade all text.

/jenny

någon som vågar gissa ?

Jag nämnde tidigare att vi var iväg och hämtade en "grej"..
Om jag säger 4 transportplatser? Vad tror ni då?

Den som nu gissar rätt får en länkning. Det kommer nya grejer med priser senare iår!
Börjar lite smått.

/jenny


Ingen punkt(3) --> Punkt (4!)

Tips om Pioneer stövlarnas dragkedja (y)
i början när jag fick dem var jag jätte nöjd över att hur sköna dom var , och dess pass form.
Men nu efter en sommar med dom så lägger dragkedjan av varje gång jag ska ta på mig dom (surt?) så jag har lärt mig ett och annat ;)
Tips 1!
•Håll dom alltid rena längst nere vid hälen!
Tips 2!
•Använd gärna skohorn, för att inte slita iut dragkedjan där nere ;)
Tips 3!
•Ibland så när man renjort kan man sätta oliv olja längs dragketjan så den glider smidigt!
haahhahaha kom inte på ngt mera ? ;S
aja nu ska jag sova xoxo
//Kelly

Punkt(2!)

Jag dissar att det ska regna hela tiden :(( Inte kul :/
Jag hissar att gräset för sommar hagarna mår bra av,lite regn ;D
hahahah världens SÄMSTA hiss.och diss ? JA men jag är jätte trött och försöker skynda mig lite !
Allt för er bby's <3
xoxo
//Kelly

Lite om mig!

Hejhej :D
Jenny bad mig göra en liten fin prestation om mig själv? så här kommer den ;)
Mitt fullständiga namn är "Kelly , Elin , Marie , Wessling" och är född den 27 Jan 1997 .. alltså 14 !
Jag började mina skolår ett år tidigare och ska nu börja 9 an (y)
Jag bor i Göta som ligger några mil från Göteborg , och tävlar för LERK (lilla edets ridklubb)
Nu för tillfället har vi 2 st ponnysar i min familj , varav ena är min foder ponny som jag haft i snart 2 och ett halft år!
I mina dagar har jag tävlat t.o.m MSV med min c-ponnyoch tränat upp til 125cm (enstaka hinder!) och upp till l.b med min/ Min systers D-ponny och hunnit träna upp till 130 cm :O
Jag lärde känna Jenny-benny-bus ;) , från första början BDB :S och har där ifrån snackat och sånt ;9 Efter det så träffades vi på tävlingar , och en dag bestämmde vi oss för att träffas .. och då var vi först hemma hos henne och sedan åkte vi hem till mig (y) vi hade jävligt sköjj . och ska snart träffas igen HOPPAS JAG? hahah nä men jag och hon har inte haft tid att träffas så , det måste vi skärpa oss med ;)
Sharon är ett 14 årigt sto alltså föd 1997 (som jag ;)
Hon är exakt 136.6 cm i mankhöjd alltså C-ponny ..
Hon är en liten personlig dam som brinner för hoppningen ! hon ställer upp till 110% och gör sällan fel . På sistonde har det gått upp och ner , men det beror helt enkelt på att jag börjat bli för lång och vinglar lite hit och dit, och därför vi snart skall lämna tillbaka henne ://
Älskar henne otroligt mycket och det kommer vara otroligt svårt att lämna tilbaka henne :'(
Detta är Prins Achra Vaumirpa som är en 12 årig  D-ponny valack! han har ett hjärta av guld och är älskad av alla! när vi fick honom för 2 år sedan då min syster skulle ha honom , så hade han ingen bra frambens teknik , men nu har han börjat få klämm på den och kommit upp till l.b med mig på ca 5 tävlingar (y) jag och han har dessutom tränat 120 banor och 130 hinder "stålt?" hahah nä men han är guld värd! gör allt för sin ryttare inom hoppningen .. anntingen över,under eller igenom ;D
Puss på han (y)
Det var lite om mig .. berätta gärna lite om er själva ? .. det gör det lättare för oss att heva vad vi ska blogga om ;)
pussss <3
snart ett inläg till (y)
//kelly

Efter?

hheheh .. blev inte av det med att jag skulle göra massa inlägg? ;D hahah men nu ska det hända har jag lovat så har man (y)
Btw !
Såg att vi fått många nya bloggläsare , stort LOVE till er , fortsätt så :D

PUNKT ETT!
Dagens "göra/gjort"
Dagen började med en seg start och jag kravlade mig upp från sängen , och gick väääldigt långsamt neråt ;)
Frulle för dagen blev 2 st ost mackor , te och hehhe lite Taimat ^^
Efter att ha smaskat i mig frullen framför Disney Channel , så tittade jag på TV en bra stund tills det var dags att dra ner till Lerk ! Jag skulle måla boxen , som min D-ponny senare ska stå i .. (om jag får hem ngn snart -.-) och jag började med att täcka över alla spark-märken med grön färg .. eftersom att det är boxens färg .. efter det målade jag hela dörren .. det var en massa spark-märken och orkade inte "dutta" så jag målade hela skiiten ;)
Efter att jag blivit nöjd stack jag upp för att hämta vit färg i "Lilla" stallet . men när jag går förbi Prinsens box .. så stannar jag till och tänker .nää sådär kan den inte se ut :O
Så jag målade lite med vit färg i den.. lxm runt fönstrerna och lite ram lxm?  aaa ilf sedan stack jag ner och gjorde samma i den andra boxen (y)
När allt var målat cyklade jag hem och åt Lunch (y)
När klockan tickade till dryga 5 tiden så kom jag på att jag var tvungen att sticka till Ponny'sarna ;) så jag vänta de på bussen som gick vid 10 i 6 .. så jag var framme vid 6 .
När jag kommer fram så kikar Vicki fram sitt huvud från sitt hus och frågar om jag vill ha mat .. så ja ni fattar ;) Jag frågade ilf Vicki om hon ville Skritta med på Prinsen, så vi skrittade ut en sväng (y) efter det så satte vi upp lite hinder . och sedan åkte jag hem (y)
Och nu sitter jag här ;D <3
nästa inläg kommer lovers :P
---->
xoxo
/Kelly

Dag 1 – Presentera mig själv och min häst/ar

Hej alla nya läsare :)
Jag heter Jenny Wissén och är 15 år.
Jag bor på en gård strax utan för Alingsås Centrum.
Just nu rider jag 5 hästar varav 1 storhästar. Och på fritiden så är jag mest med kompisar och umgås med dem. Jag är en väldigt envis person och målmedveten men ät väldigt glad och sprallig tjej faktiskt ;)

Åter till hästsporten.
Kantjes Urbion "Ubbe"
Är en D-ponny på 10 år. Alltså född 2001. Han är världens snällaste och han har gått MSVB med mig.
Jag äger tyvärr inte Ubbe, utan jag lånar honom.  

Kingsby Thistle "Thistle"
Är en C-ponny, ganska liten faktiskt. 131,5. Han är född 1998.
Han och jag har hoppat Msv b men han blev för något årsen skadad och vi fick börja på Lb-La igen. Min syster har börjat ta över honom. Men jag rider och tävlar han fortfarande men min syster kan rida han någon dag i veckan för att komma in i ridningen på han. 
Thistle är världens goaste häst.

Cindy "Cindy"
Är en C-ponny som är väldigt het men har grym teknik i hoppningen. Hon är 12 år alltså född 1999. Hon och jag har hoppat Lb+5 tillsammans men vi har som mål att komma upp till La iår. Hon har kapacitet så det räcker och blir över. Jag hoppas på att kvala in till MSVB med henne då hon är otroligt duktig i hoppningen. Hon är en häst som har väldigt mycket personlighet och är jätte snäll i all hantering.

Sörbys Zack "Zack"
Är en C-ponny som är född 2005. Vi har hoppat upp till Lb men klockrena nollor. Vi ska nolla en till LC och LB så får vi starta avd A och när han är startklar så är det meningen att han ska vara med i DIV 2 iår. Målet iår är att kvala in till Ungponny Sm. 
Han har en otroligt hoppteknik som alla andra ovan. Och han har vi haft sen han var 2 år och han ska stanna i våran familj i många år till då han är våran lilla stjärna.

Manoletto "Otto"
Är en storhäst född 2007. Han växte väldigt sen precis som sin mamma som vi äger. Så han är lite efter i utbildningen men vi har börjat hoppaträna sen 3-4 månader tillbaks. Han har en stor hoppkapacitet. Meningen är att han ska bli min storhäst så fort jag går över på storhäst helt. Vi har fött upp han själva.

/jenny

Snabbt snabbt

Hinner bara skriva snabbt. Drygt 1 minut.
Ska ner och äta tacos nu sen vidare till en hemlig sak, ska hämta hem en grej/sak/människa/häst/bil ja något iaf.
Har ridit Ubbe, Twixy,Palett och ska sen rida Thistle när vi kommer tillbaks.

mer uppdatering sen.
/jenny

Love till er

Åh vad jag älskar er alla bloggläsare.
Ni är världs bäst.
Ni kommenterar elit just nu och jag vet att det har kommit nya läsare men tyvärr så hinner jag inte göra en presentation just nu. Det kommer upp i ett tidsinlägg senare. Och jag hoppas att Kelly också gör en för hon är en rolig filur det där.
Och btw, jaa. Jag har skaffat pioneer och de är inte sönder... inte en kellybus ;) 

/jenny 

Iphone skal !

Nu när jag ska få en Iphone .. måste den ju ha ett snyggt skal ? .. så vilket av dessa ? ;D
1)
2)
3)
4)?
xoxo
//kelly

Kolla HIT !

hejhej .. tänkte skriva ett inläg om massa grejer ?
eller så tänkte jag göra MÅNGA inläg idag , vet inte riktigt en ;D
men jag tänkte mig ilf :
•Dagens Göra?
•Hiss-Diss?
•Outfit's?
•Avslöja? hmmm kanske kanske inte ? ;D
•Tips om Pioneer, hur man gör för att dragkedjan inte skall gå sönder?
Sedan så¨vill jag oxo göra ett länkbyte med en annan blogg ( alltså att jag skriver lite om våran blogg i någon annans blogg , och dom/den i våran blogg?
Nu ska jag som sagt ner och käka frulle so
xoxoxo
//Kelly

NU...

Ska jag gå ner och hämta lite paj som blev kvar sen igår. Åpple eller Kola paj vet jag inte än. Men vaniljsås ska det vara på. Samtidigt som jag äter ska jag kolla på Harry Potter. Del 1. Del 2 har ju redan börjar gå på bio men när jag såg del 1 hemma hos Jasse så somnade jag lite då och då och fattade riktigt aldrig. Så nu får jag kolla om på del 1 sen blir det del 2.

/jenny

Gårdagen

Igår var det full fart på våran gård här hemma. Redan på morgonen kom folk in och ut.
Amanda Larsson kom, Mi Månriddare hade sovit över med Emily så de kommer upp till mitt rum så pratade vi lite medans jag fortfarande halv sov.
Katarina, Amandas mamma var här och hjälpte till med höet.
Åsa och Ulf kom med sina barn och Åsa och Ulf hjälpte också till med höet.

Medans alla småbarnen lekte och de andra fixade höet och det sprang runt 3 hundar runt benen så red vi iväg.

Amanda - Twixy
Emily - Lilleman
Mi - Palett
Jag - Ubbe

Vi red iväg och red på en äng och jobbade dem lite där och pratade även om Varberg och vad vi ska ha med osv. Amanda har redan paxat min röda,blå,vita schabrak då har jag tänkt att ta hennes blåa hoppspö eftersom jag bara behöver spö på Thistle i Varberg.
Vi var borta i över en timme och hästarna verkade gilla det.

Sen åkte vi med Amanda och Katarina som släppte av oss hos hästarna på Maden (sommarbetet) och red i hagen då Thistle har tappat en sko.
Thistle gick riktigt bra och men drog iväg någon gång i galoppen men vi börjar hitta det där lugna och fina i galoppen nu.

Outfit.
Ubbe:
*Brun Sadel
*Nova bettet (det är själva tränset med Nova bettet om vissa inte förstår)
*Brunt Schabrak
*Gelé pädd + fårskinnspad
*Benskydd fram och Lindor bak.
Bilden är på mig och Ubbe på Nääs. Vi gjorde våran 3:dje nolla i La och kvala till Msvb. Redigerad pga dålig kvalité innan.

Thistle
*Träns (tredelat)
*Brun sadel
*Jacson schabrak. blått
*Blåa lindor fram
*Padd

/ jenny


Svar

elsa bergman om Tränat Ubbe 12 juli:
hej jennyyyyyy!

du skrev att du älskade dina stövlar, jag undrar om du har nya stövlar eller om du fortfarande dina tretorn comfort? :D
miss u
Svar: Hej elsapelsa :)
Jag har nya stövlar. Just nu har jag pioneer. Men jag har kvar mina tretorn comfort i fall att om mina pioneer går sönder. Alltid bra att ha 2.
Miss u too.

HAHAHAH .. omg D.Ö.R!

HAHAHAH <3<3
//Kelly

<3

<3

Sjukt bra låtar :S

ahahah sista slängde jag bara in för skooojjs skull .. men den är inte du den heller ;D

Hittade lite bilder :D

Fannyfanny ;D
hihi hittade lite bilder på dig muffe-puffe :p<3
Denna tycker jag var SNYGGAST! <3
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Över till mig ;)
Dagarna närmar sig Söndag .. LÄNGTAR ;D
Sedan 15 dagar där man får vänta ..hahaha ni undrar säkert .. "vadå vänta?!" hahah man ni får vänta tills på Söndag ilf ;D
xoxo
//Kelly

Bloggtorka

Jag har nu verkligen ingenting att blogga om. Bloggar så fort jag har någonting att skriva.

Bilderna på Ubbe ska komma bara att jag inte hittar överföringskabeln, så tröttsamt -.-

haha, fiiiin bild. Fast nej
/jenny

Allt klart

Nu har jag ridit Twixy i hagen.paddocken och en sväng ute. Varför jag red i paddocken och hagen var för att jag var ensam hemma med Fanny så gick anpassa ridningen för henne och sen fick hon rida med ut när jag skrittade ut Twixan.

Ubbe fick ett riktigt hårt dressyr pass. Det gick överförväntan och han slappnade av och flyttade för skänkeln både i skritt och trav på tygel. Vilket är ett STORT framsteg för hansjälv och mig.
I galoppen var fokuset på att få han lugn och reglerbar hals och nacke. Han skulle kunna ha lång hals och sen korta upp lite och gå på tygel och sen under tygel igen.
Formen är väldigt viktigt för hans del då han har haft världens största underhals som nu snart är borta och han trivs bra när han får slappna av och inte bry sig om allt runomkring.

Emily och Mi tog hästarna på sommarbetet och Emily red Thistle väldigt bra enligt Mi och Mi var väldigt stolt över att får skritta av Thistle. (Mi kan rida men håller sig på de mindre hetare hästar)


En bild från i våras, eller ja, efter all snö hade gått och dött.
Hoppar så snett för att jag hoppade fram om någon hade tänkt att påpeka de.
/jenny

HarryPotter (L)

hejhej .. som överskriften säger så ska jag åka och kolla på sista filmen av Harrys "resa" spännande ;)
Jag har inte följt serien riktigt så , men jag såg del 1 . och den var grymt bra så man kan ju inte skita i sista ? (y)
ska nämligen åka och kolla på den i Edet med amanda .. så vi får vel se om den är bra ihop? .. den ska dessutom sändas i 3D ! G R Y M T ! .. jag tycker att det är grymt skojsigt att se i 3D , medans vissa säger att det inte är ngn skillnad? .. men jag tycker att det är jätte stor skillnad !
aja .. idag ska jag dessutom klippa gräset(y) så detta blir 3'e gången .. bara 7 gånger kvar ;) sedan får jag en IPHONE ! LOVE ;D

Nu taggar jag söndag .. det måste gå? , Annars vet jag inte vad jag gör .. orkar nog inte mera om det inte funkar ;/ så bara att hoppas på det bästa ?
Önska mig lycka till , och jag berättar hur det gått på söndag :P

ja somsagt nu ska jah ut och klippa gräset ..

xoxo



Dagens Planer

Jag har vart otroligt seg idag så nu ska jag ta mig i kragen och gå ut och rida Ubbe och Twixan.
Jag tog en massa kort igår och jag menar verkligen en massa kort på Ubbe i hagen.
Intresserad att jag lägger upp dem ?

Han är så söt när han kollar in i kameran och gör sin såkallad "jag gör valp-minnen, titta på mig och snälla ge mig en sockerbit"
Haha, han fick faktiskt några sockerbitar för han var så duktig igår när vi körde lite olika lekar i hagen.

Först innan jag sticker ut blir det städning i mitt rum !!
Sen bär det av till alla andra hästar och rider dem. Hårdpass för alla !


min finaste
/jenny

Svar

Linnea (skriver inte ut den här) om bildbomb:
Jag måste säga att jag till 100% gillar din blogg. Konstigt nog verkar jag inte kunna prenumerera på din blogg via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?

Svar: Det värmer verkligen att höra att du gillar våran blogg.
Jag vet att några prenumerar på bloggen utan problem, men självklart kollar vi upp det. Du kan testa någon gång till men vi ska lösa det.

/kelly och jenny

Twixan

Nu är jag och rider Twixy en liten sväng. Hon tränade igår ju för Malin samtidigt som mig och hon förtjänar lugnt pass idag. Imon börjar hårdträningen för henne.
Thistle skrittas ut ikväll eftersom de ska börja sova inne på sommarbetet.
Så hans hårdträning börjar idag. Inte så hårt att skritta men min planering börja gälla nu!!


/jenny

Planering

Nu måste man börja planera inför Varberg hur hästarna ska ridas, utrustning, kläder. Ja,allt.
Men våra hästar som ska till Varberg ska börja gå 2 gånger per dag. Vet att flera kör så.
Detta är bra för att vänja hästarna att gå ut och in ur stallet på Varberg ink att hästarna ökar på sin kondis och sina muskler.

Tex att man rider ett hårdare pass på förmiddagen/mitt på dan och senare på kvällen skrittar men ut och travar lite. Eftersom det oftast är så på Varberg.

Sen ska jag börja kolla på schabrak och lägga utan de.
* Varför jag börjar så tidigt med packing och planering?
Är för att jag ALLTID glömmer något, visst inget stort kanske en borst, ett extra träns(ledträns) men inget som är sådär MÅSTE ha direkt utan man klarar sig men detta året ska allt vara perfekt, all packning ska vara med.

Allt ska vara 100% och med alla goa människor på Varberg så blir det lätt den roligaste tävlingen någonsin... än så länge.

/jenny

FU!

Det är helsjukt  så otroligt fel man kan ta på en människa?
Jag brukade se upp till dig .. för att du var den du var , tuff och modig ..
Men idag vet jag vem du verkligen är .. och alltid varit , en feg människa som inte står för vad den säger..
Sonna har jag aldrig viljat ha i mitt liv , och du är inget undantag .. jag tänker inte sitta och sopa upp efter dig och bära på allt du gjort så ..
dra ifrån mitt liv , och alla andras som du förstört ..
Det är helsjukt  så otroligt fel man kan ta på en människa?
Jag brukade se upp till dig .. för att du var den du var , tuff och modig ..
Men idag vet jag vem du verkligen är .. och alltid varit , en feg människa som inte står för vad den säger..
Sonna har jag aldrig viljat ha i mitt liv , och du är inget undantag .. jag tänker inte sitta och sopa upp efter dig och bära på allt du gjort så ..
dra ifrån mitt liv , och alla andras som du förstört ..






Liseberg del 1

Dagen innan vi skulle till Liseberg fick vi ett ryck vid elva-tolv tiden att baka kladdkaka. Och så blev det och filmer och bilder finns. Fixade lite och nu har det blivit EN film. Men sen har vi ju dagen PÅ Liseberg som kommer upp senare.
Så njut nu av att Amanda är helt crazy.


/jenny

Tränat Ubbe 12 juli

Tränade Ubbe nu på förmiddagen för Emma Emanuelsson.
Det gick toppen och det gick ut på styrke och en massa dogleg ink linjer. Älskar verkligen när det är såna övningar.

Ubbe skötte sig mer än bra. Han var lugn och sansad och gjorde inget på fart.
Och meningen är att jag skulle vänja mig vid höjden men det är inte ens högt längre och Ubbe har örona framåt och tycker livet är otroligt kul. Men jag visade sig att visa hinder låg på 140 och jag hade ingenaning.

Och Ubbe bara flög över och allt kändes super bra. Min skänkel låg intill och stannade där. Kärlek till mina stövlar, älskar verkligen fästet.

Men överlag så var träningen en riktigt succé. Detta var även sista träningen innan Varberg och jag kan nu åka till Varberg med en bra känsla.


och sen finns det ju nu de anonyma är på bloggen som kommenterar spydigt.
NEJ, jag hoppar inte alltid högt. Vi kan hoppa småbockar på 60 cm och traggla på den nivån JUST för att det är där allt måste sitta. Förhållning, gas och broms, öppna, sluta, vänta på hindret, reglera galoppen, lossa hästen både nacke och bog.
Någon gång ibland är det banhoppning självklart hoppar man lite högre då om man VILL. Men man rider fram precis likadant men inte precis så länge som man gör.

THAT'S IT.

/jenny

Kärlek

"Dom bästa hästarna man kan önska sig!"



☛♡☚

1. Rosa
2. Ranja
3. Rosita
4. Gullan
5. Lova
6. Rosita
hmmmmm ?
xxoxo

Bara sitter och drömmer mig bort ...

åååå , snart så .. kanske kanske inte .. man vet aldrig .. men jag hoppas .. F.A.N vad jag längtar ? ååååååå
xoxo

Träning

ÅÅÅH va kul det var igår. HAHA, vi åkte Atmosfear antal gånger så den är knappt rolig längre men man vill ändå åka mer och mer.
Vi åkte en massa igår och vi köpte mat ink heliumballong. Ni kan ju gissa vad vi gjorde med den?
Lugnt, filmer och bilder kommer upp så fort jag har tid idag.

För nu ska jag ut och borsta Twixan och packa hennes grejer då Amanda ska träna henne för Malin och Amanda packar Thistle och Goliat's grejer och fixar dem.
Alla vi tre, Amanda, Jag och Emily ska träna för Malin idag.

Och för att Amanda ska slippa åka hit fixa Twixy och åka ner så fixar jag det.

Och nu måste jag sluta för nu har jag bråttom för vi ska snart åka. Om 45 min!

Ett smakprov:

Emily smygfota ;)
/jenny

Run forest ruuuuuun? =)

Underbara Syster xD
jag just nu , ska ut och spriingaaaaa (y)
xoxo
//Kelly

Ingen uppdatering

Nu är det sista inlägget som är tidsinställt idag. Får se när jag kommer hem och kan uppdatera.
Ni är guldvärda alla läsare, ni är verkligen de!

Love to you guyss

/jenny

Galenpanna

Galenpannan själv.
Siri och Amanda i vintras!

/jenny

Tidsinställda

Medans Emily och Amanda var ute med Amanda's nya hund Alice igår så fick jag order att göra tidsinställda hos dom. Så kolla upp deras bloggar vetja.

www.aamandalarsson.bloggplatsen.se
www.emilyywissen.blogg.se

/jenny

bildbomb

Ni kommer få filmer och en fet bildbomb från idag och igårkväll.
Love it and read it.
Men nu får ni nöja er med 10 bilder från början av bloggen. Alltså de 10 första bilderna. Kolla och se.



/jenny


Jenny och Zack


Jag och Zack i bork.
När ni ser efter Oxern mot kameran så får han lite busryck och tycker livet är kul min fina prins !

/jenny

LISEBERG

Nu sitter jag i bilen mot Liseberg med galningarna Amanda och Emily och självklart Katarina Andersson såklart :)
Ska bli galet kul och vi möter upp Siri på Liseberg då hon kommer direkt från Ullared.
Jag har gjort en massa tidsinställda som kommer upp över dagen ink film osv :)
Njut av alla mina inlägg medans jag har kul på Liseberg !

/jenny

JUST NU

Sitter jag hos Amanda Larsson (www.aamandalarsson.bloggplatsen.se) och väntar på att våran lyckade kladdkaka ska bli klar.
Min syster är med här såklart, Emily. (www.emilyywissen.blogg.se)
Imon bär det av till Liseberg med brudarna ink Siri Sjöberg. Galet kul.

Vi åker någongång så att vi är där vid elva då det öppnar. Ska försöka fixa några tidsinställda imon, jag har inte glömt er.


Amanda och Belle-bus.

/jenny

God morning sweden ;)

Har precis vaknat och ska snart gå ner och käka frulle (y)
sedan blir det att cykla eller gå till stallet för att måla mina boxar.
efter det hoppas jag på att hitta ngn kompis att vara med, som senare ikväll kan följa med mig till stallet och rida ;D
Och imorgon ska jag åka till skåne (IGEN) för att provrida typ 5-5 ponny's .. så vi får vel se ... ngn mer en jag som är jävligt trött på detta ? .. JO JAG :((
Så hoppas jag på att få mc donalds ;D
BTW : igår glömde jag att skriva att jag köppte JW byxor oxo .. men det såg ni säkert på bilden ;)
Älskade Sharon, du är min ängel från ovan !<3<3
//Kelly

amanda larsson

Amanda ringde mig för en stund sen då Emily fortfarande låg och sov. Men nu är det bestämt att Amanda kommer hit och rider Twixan med mig och Ubbe och Emily med Lana. Drar ut på en lång ritt och testar lite nya vägar skulle jag kunna tro. Trevligt.

Men innan dess så ska jag fixa i stallet och städa bort lite grejer ink slänga !
Men det kommer jag hinna. Amanda och hennes mamma kommer vi halv 2. Katarina (amandas mamma) ska hänga med mamma ner till Sommarbetet och lämna Mona.
Och för er som inte visste så är Mona riktigt svårlastad.
Hon är inte rädd eller så utan ett riktigt enveten sto. Så det lär la ta sin stund. Men de kör nog på den idén vi senaste hade när vi lastade Mona när hon skulle hem hit. Då serru, då ska det gå.

Får hoppas på lite videobloggar för det var en tag sedan.

Tidsfördrivt ;)
/jenny

Ny blogg

Ska ju göra lite ändringar på bloggen. Får se hur det blir.
Ska flytta inläggs-sidan och kategori sidan lite och text ska ändras ink bakgrund men headern stananr självklart kvar. Ni kommer få en ny någon gång. Men vi är nöjda men den vi har så denna stannar.

Twixan och jag för ett årsedan!
/jenny

9 juli

Igår glömde jag att säga att min pappa fyllde år. Han blev hela 39 år, Grattis i efterskott.
Fast jag grattade han faktiskt igår.

Idag vet jag inte riktigt hur dagen ser ut. Inte planerat något eller så. Men ska rida ut Ubbe och Twixan och Mona måste ha nya skor innan hon kan göra något.

Mamma kör säkert ner mig till hästarna eller pappa. Beror på om de ska någonstan. Men Emily kom hem sen inatt då hon har vart i Falsterbo med sin kompis. Antar att de hade rätt kul.

Nu ska springa ner och äta frukost. Kan slänga upp ett och annat inlägg efter frukosten. Hästarna och alla djur är ute iaf sen nästan 2 timmar tillbaks så de är glada och nöjda :)

Hade lite kul i picnik nu på morgonen och redigerade en bild så ni skulle få lite annorlunda bilder istället för samma ;)
/jenny


Svar

Anna om Outfit:
ska du till varbergshoppet iår?
Ska dit med en kompis och fota. Hade vart kul och ses. :)

Svar: Jajemän. Ska dit med Ubbe och Thistle.
Kom bara fram och säg hej. Som alla andra tycker så är det bara kul om folk kommer fram till en ;)

/jenny

Outfit

Var väldigt länge sedan en outfit kom upp här.
Gjorde en "vardags outfit" om man kan kalla det så. Inte super men gjorde den snabbt igår då datan nästan precis dog när jag var klar.

"en dyr vardags outfit blev det den här gången, nästa gång blir det den billigare varianten"

/jenny

några random bild ? ;D

//Kelly

Shopping i bilder? (LL)

Nu ska jag slänga upp ett "snyggt" collage på Falsterbo's shopping 2011! (Y)
•KL strumpor (röda , med hjärta)
•KL strumpor ,marinblå.
•KL strumpor ,gråa.
•HV Poolo strumpor , rosa.
•Hästgodis , Eskadron.
•MASSSAAAAAAA glassssss (Y)
tihihihihihih nu ska jag äta torta puuussssss<3
xxoxxoxxo

Film

Ska sätta mig ner och fixa en film på Zack. Min systers kompis filmade när jag tränade för Emma Emanuelsson som var för ett tagsen dock men alltid kul med film.
Så håll utkik och och kolla här senare !! :D

A-A-Amanda

Vart med Amanda en hel del nu min bästis ;)
hihi.

Började med att vi hämtade upp henne efter träningen med Thistle. Hon åkte med hem och vi bytte om. Sen så åkte vi med mamma och mina systrar och badade i Lygnared. Riktigt kul och träffade en hel människor och jag skrattar fortfarande åt bikini-killen.

Vi sov över hos grannen (det huset jag har passat) och gick upp på morgonen och red Mona och Twixan. Amanda ville hoppa Twixan lite i paddocken och eftersom Amanda rider så grymt så sa jag ja. Och hon hoppade barbacka till 105 cm. Älskar verkligen den hästen.
Hoppade även de med Mona barbacka och sen blev Mona såndär "Jag vill inte jobba likabra att skritta och strunta att gå fram för skänkeln och bara vänta tills jag får galoppera ute" häst. Men annars gick det super.
Åkte med Pappa som släppte av hos Zack och Cindy. Sen gick vi till godisfabriken vidare till Ingared vidare till Norsesund och tog bussen till Vb till Catania.
Amanda hoppade för mig och jag gjorde en lite fuling och höjde när hon inte hade någon aning. De hoppade 110 cm Rekord för båda två.
Tåg tåget till Floda. Käkade pizza och hade allmänt chill. Sen buss till Maden och red dem där. Sen kom våra mammor och hämtade hos då våra vägar splittrades.

Men jag hade så kul med henne så jag tror jag dör. Verkligen glad att jag har henne som vän.
Bilder kommer någon dag !

/jenny

Träning med Thistle

Tränade Thistle för Malin Lindqvist i Onsdags.
Han sprang lite i början men så fort jag satte han i arbete blev han genast mycket bättre och mjuknade fint.
Det var en lång sida med 6 hinder ( 60-70 cm ) med 1 galoppsprång emellan mest för styrke träning.
Sen den andra långsidan var det 2 räcken med antal galoppsprång emellan.
Sen på medellinjen var det ett räcke.

Detta gjorde han galant. Malin höjde upp i slutet men inte alls högt då Thistle inte alls har hoppat speciellt mycket det senaste. Eller tränat eller tävlat.
Men Malin var riktigt imponerad av mina händer som var lugna och mjuka men jag kunde även korta och länga utan att det sågs.
Och att jag fick en häst som ligger på och är het ser så lugn och sansad ut och verkligen trivs.
Så sammanfattar så var hon riktigt nöjd över mig och Thistle
. Detta var första gången jag tränade Thistle för henne men har tränat Otto innan för henne.

Bild från förra året i Varbergshoppet. Lovely !
Åh vad jag älskar min prins !
/jenny

Finally

Äntligen har jag internet. Nu har jag vart hundvakt i en vecka och ska snart gå bort och släppa ut dem en stund och även ge dem kvällsmat och städa det sista.
Mona och Twixan ska in också. Sen är det stallet här hemma.
In med maten och sen ta in hästarna :)

Mamma och Pappa är på "fest" eller såkallad middag hos sina vänner. Men mammas kompis sa fest och det var verkligen riktigt kul hur hon sa det.

Mycket har hänt denna veckan. Tränade Thistle för Malin Lindqvist. Vart med Amanda Liljevall. Allt kommer upp snart. Gör några tidsinställda. För allt lär ta sin tid eftersom jag passar min minsta lillasyster Fanny som är 2 år.

/jenny

Home sweet home (L)

Hejhej :D
Nu är jag hemma från 3 stycken toppen dagar på campingen vid Falsterbo (y)
Lyckad shopping och lyckat väder , och fick tilloch med ett dopp (jävligt varmt!)
Jag köppte faktist mindre en väntat men jag köpte !:
•Bruna JW ridbyxor !
•3 Par kingsland , röda , blåa och gråa !
•Ett par HV Poolo strumpor ROOOSSSAAAA! ;D
•2 olika smaker häst godis (y)
inget mera faktist .. ganska stålt ;D
Aja nu ska jag ssooovvaaaa
xoxoo

Vaken med tuppen

Jag vaknade tio i 7 av att Pappa ringde mig och sa att jag skulle komma hem och ta Fanny. Han skulle iväg med Ulf och kolla om man kunde slå hö på något ställe som de har fått lov till. Sen när pappa kom hem igen (kvart i 8) så släppte jag ut hästarna som sov inne här hemma. Twixan och Mona var redan ute då jag och My släppte ut dem innan vi gick hem. 

Så nu ska jag byta om och gå bort med Ubbe till paddocken och se hur han är när man longerar han då jag aldrig har gjort det med han.

Sen ställer jag in Ubbe i en box där och rider ut barbacka på Twixy och så får jag rida i hagen med Mona då hon har tappat en sko. Jag ska passa på att leta efter Twixans grimma och flyghuva.

Sen ska jag åka med Pappa när han ska till jobbet. Men han släpper av mig vid Maden där 4 av hästarna går på bete. Amanda Liljevall kommer dit och rider med mig. Sen antar jag att vi ska till Catania och sen till Zack och Cindy.

Det är en hel del att göra idag men hästarna på Maden ska få gå lång runda idag. Finns jätte fina och långa rundor där. Så det ska bli kul att rida dem med Amanda :)

Nu måste jag äta frukost innan jag går ut, kom på att jag inte har gjort det. Men får se hur uppdatering blir idag.

Bilden ovan är från Varberg förra året. Iår kommer det bli så mycket bättre än förra året då det är mer kompisar som ska ner dit. Thistle och Ubbe ska med ner. Debut i Msv med Ubbe. Thistle ska gå cupen. Helt galet hur bäst det kommer bli !
Cindys Resultat förra året.
Fredag Lc - rev sistsa hindret. 4 fel
Lördag Lb - 4 fel
Söndag Lc (consilation, Stavning.) 4 fel från A-final. Alltså B-final- 0 fel.

/jenny

Åker nu -YES-

Hejhej .. har just nu lite brottom , ska sticka ner och käka frulle ,,, men idag så ska jag och Gabbiihhh äntligen åka till skåneland ;D
så jag kommer kanske inte kunna skriva på blloggen nu fram tills på Torsdag .. SRY
men så får det bli !<3
HAHAHAHH bilder från IGÅR ... snart kommer en film på denna hendelse ;D
xoxo

NU...

Ska jag promenera bort till grannens hus och fixa lite. Sen sova. Mutade med mig My. Så ingen mer uppdatering.

Hästarna gick kanon idag -  ALLA verkligen :)

Nu ska jag gå bort. Ses imon och sov gött bloggeeen!


/jenny

Prinseplutt<3

Gammal film från förra sommaren !<3

Städning m.m sedan ----> FALSTERBO ---> Skoorreeee ;D

hejehej blogggeeen ;D
Imorgon Åker jag och Gabbiih till Falsterbo JÄVLIGT SKÖJJ!
Och jag håller på att packa för fullt , senare ska jag försöka klippa gräset , och stryka skjortor.. moneymoney ;)
Senare , kanske vara med kompis eller ngt (Y)
Tänkte slänga upp packnings listan ;)
•Underkläder 4st par!
•BH 3st!
•Strumpor 4st!
•2 Par shorts!
•1Par jeans!
•1 Par mjukis !
•4 olika överdelar!
•2 st tjock tröjor !
•Smink!
•Tandborste!
•2 par bekinisar !
•Moneymoney!(L)
•Converse , och gladiator skor!
•Solkräm!
•2 st brillooorrr (Y) !
hahaha nu kommer jag inte på ngt mera ;D
har säkert glömmt ngt?!
HAHAHAH .. jag och Gabbiih gumman!
oohhh vi kommer ha jävligt sköjj .. och IMORGON åker vi dit!
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
xoxo

2 delar

Jag är ju husvakt nu tills på fredag eller till Lördag morgon. Och jag har inget internet där borta.
Så uppdateringen från min sida varierar denna vecka.

Men så fort jag är hemma och har tid så slänger jag upp ett och annat inlägg.

Idag ska Emily iväg till en kompis och sen till Sussies om jag fattade det rätt. Och hon frågade om jag kunde ta ALLA hästarna.
De vill säga 11 hästar men 2 av dem ska jag inte rida. Ska jag rabbla upp alla? jag gör för då har jag något att skriva om.

Palett - skadad. Hon har skadat sitt ben. Inget allvarligt. Ska byta bandage och beta henne lite.
Lana - rider My antar jag.
Ubbe - ska jag rida ut en lagom runda. Då han gick väldigt länge och bra igår.
Mona - ut och galoppera och ha lite kul.
Twixy - ska rida ut henne. Och ska klättra och rida i skogen.
Zack - rida i sommarhagen.
Cindy - longera i sommarhagen. ( hon lyssnar riktigt bra när man pratar med henne när man longerar henne )
Thistle - ska jag rida ut. "Stålebo rundan"
Lilleman  - Sjörundan på Nääs.
Goliat  - Sjörundan på Nääs.
Otto - rida runt lite i hagen och skritta på vägen.

Så det är en del hästar och man önskar att man kunde dela sig själv i 2 delar. Nu ska jag byta om till ridkläder och påbörja min ridning :)

vinterbild som är ovisad på min prins. <3
/jenny


Christian (L)

Hejhej ..
Denna helegen har min broder varit hemma hos mig , alltså har jag passat han ;D
Han är så go och sötaste (y)
I lördags .. (igår) så var vi på tjejkväll hemma hos grönvalls , och det var grymt kul!
Började med att vi gick ut och gick med alla hundarna (mindre kul!) sedan gick vi in och började laga mat , fick bli taco .. muuuummsssssss , sedan åt vi och alla var nöjda och belåtna. Efter det så fick Christian kura ihop sig framför en film , med en skål jordgubbar ! .. sedan somna han (y) sååå vi fick kolla på alla möjliga filmer , och äta en massa godis och chips, Mohahahahhahahahah (Y)
Ilf , när kl var ca halv 1 körde Antonia hem mig ,natta ,christian och mollie från tjejkvällen.. och dagen slutade i sängen ;)
Idag åkte christian hem och han blev jätte ledsen när han skulle det , men men ;//
Efter att han åkt hem åkte jag , mamma och gunnar till Uddevalla (Y) och mer säger jag inte ,,, bara att jag HOPPAS , VILL .. och HOPPAS (igen) .. och kännslan var hely U N D E R B A R !
tihihih ;D
bilder från i helgen !

fixar. fixar och fixar ännu mer

Nu ska jag ladda ner en massa nya och fräscha låtar. Är ju husvakt nu och en vecka framåt bara det att datorna där vill jag inte röra. Och då tar jag med min bara de att de har ett lösenord till sitt nätverk och de vet själva inte va lösenordet är.
Så nu har jag skrivit ut en massa bilder som jag ska måla i (sött va?) och nu ska jag ladda ner musik. Och sen har jag redan en massa filmer som jag kan kolla på. Sen finns det ju självklart tv osånt där men jag föredrar filmer som jag gillar :)
Och jag ska även baka lite då jag får äta och göra vad jag vill, älskar mina grannar!!

Jag red Twixy i förmiddags med Emily som red Mona. Vi red lite mer en 1 timma och vi travade samt galopperade väldigt mycket. Twixy är den som kör upp huvudet när man galopperar vilket jag var väldigt petig idag med att hon inte skulle få göra.
Första gången gick det inte så bra då hon bara körde upp näsan i vädret och min hand så långt ner i manken som möjligt (mjuk hand)
Andra gången fattade hon precis och gick på tygel snyggt och bra.
Vill inte att hon ska skaffa en underhals.

Sen red jag Ubbis. Red han på Nova-bettet då han går som bäst på när man lösgör honom. Inte velat tävla på det då han tänder till och jag vill få igenom min förhållning.
Men han gick verkligen super. Lite stelare i vänster men det lossnade under passet. Sen i slutet börjar han sko låta och innan jag vet ordet av det så hade han tappat den.

Pappa som redan hade slått på nya framskor (sletna skor) ska få slå på en baksko senare idag. Byter säkert den sista skon också när han ändå är på gång.

Får se hur det blir med de andra hästarna. De får nog vila men det förtjänar Thistle så bra som han har gått de senaste dagarna. Puss på min prins !


Omhoppning på bilden över ;) finaste Ubbe!

Min prins!

Och du är mitt hjärta !

/jenny

Amanda Liljevall

Imon blir de Amandis. Jag saknar henne min fina tjej.
tror jag börjar bli lite smått beroende av henne... he-he
Skämt åtsido men hon är så jäkla rolig att va med så man blir halvt hyper men annars är det okej ;)

Om det går så ska jag ta en buss till henne eller lättare sagt till Catania. Får se hur det blir. Ska iaf vara med Amanda. Och får se vad vi hittar på, alltid lika kul att va med henne.

Återstår att se hur dagen blir imon. För nu ska jag stänga ner bloggen och kolla på film ist.

Puss och godnatt !

Amanda och Catania !

/jenny

Ubbe 30 juni


Världens bästa ponny. Han var så duktig. Jag kunde rida på, få tillbaks han, arbetsgalopp och han tog verkligen förhållningen direkt. Min finfina ponny !

/jenny

Back on the track

Nu kan jag äntligen blogga efter en heldag full proppad med en massa grejer.

Jag och Emily har städat i ordning och lagt alla kläder i våra lådor osv för det var ett helt bord med bara massa kläder.
Sen red vi hästarna på sommarbetet. Måste bara säga att Thistle var världensbästa idag. Han steppade ingenting. Skrittade för det mesta då jag inte ville stressa upp han. Men när vi kom in i skogen så var det några stockar som man kan hoppa över eller som man måste hoppa/gå över. Han hoppar och fattar en mjuk och fin galopp på tygel. Bröt av till skritt sen och han skrittade så lugnt och fint. Han var helt klart bäst !
Sen åkte vi vidare till Zack och Cindy och red de i hagen då Cindy har tappat en sko. De gick kanon bra.
Kom hem och stallet hade vi redan fixat. Pappa hade börjat med maten.
Vi åt sen gick vi till Mona och Twixan hos grannen ( får ju ha den marken ) och då pratade jag lite med Lasse ( han som bor där ) och jag ska vara husvakt från den 2 till den 9 juni. MONEY MONEY MONEY ;)

Red Twixy och Mona lite i hagen för att leta efter grimman och en flughuva som Twixan hade tappat. Sen gick vi hem med dem då Mona ska få en ny sko imon då hon har tappat en.

Nu ska jag sluta skriva för det blev en massa text. Film på mig och Ubbe från igår är på väg upp :D

/
jenny


Amanda och Twixy


Amanda hoppade Twixan i paddocken. Räckena låg på 1 m i slutet och Amanda red Twixy så otroligt bra och fint. Känns som Amanda och Twixy har klickat och det har blivit ett och nu kan det äntligen njuta på tävlingsbanan.

Amanda ska iväg och hoppa pay and jump på Kungsbacka(läste på hennes blogg) nu någon onsdag och jag måste ju bara fråga om jag får hänga med och titta. Hade vart så kul. Återstår och se.
Men de är bäst !

/jenny

Dagen'sssss

Hejhej :D
När jag går på toa ser jag att min bränna nästan är borta,,, och vet ni vad man hittar ? en pepparkaka (Y) mums ;D Och min förkylldning börjar tunna ut (Y) så nu mår jag ganska bra ;) Idag ska min broder komma hit från Gbg , ska nämligen passa honom över helgen (Y) ganska kul :D
Så dagens planer blir:
•Käka frulle ;D
•Göra iordning mig
•Städa rummet (Igen) .. blir alltid halv färdigt ;)
•Åka till Lödöse och ta hand om pollarna ,,, (y)
•Äta
•vene ..
•vene ?...
•ChChristian kommer (y)
xoxoxoxoxoxo

Emily och Lana


Emily hoppar Lana här hemma i paddocken. Just för att Lana ska "sättas" på plats då hon vart väldigt elak mot My. Så Emily red henne igår och hoppade lite och gjorde en massa tempoväxlingar.

/jenny

kl 8

Nu är jag uppe tack vare mig väckarklocka, har bestämt mig att rida på morgonen nu innan regnet kommer.Vet inte när det kommer. Detta är trotsallt tidsinställt.

Men anledningen till att jag går upp nu är för att kolla lite på tv, Lindelöw hoppar ju nu om 20 min om jag har fattat det rätt.
Sen ska jag fixa min och Ubbe's film så att den kan komma upp här senare idag.

/jenny

natt uggla

Jag vet att min uppdatering svajar en hel del. Men jag har inte haft tid eller lust idag. Men ska fixa några tidsinställda imorgon på förmiddagen då jag kan blogga först på eftermiddagen/kväll.

Men idag var Amanda här och red Twixy. Filmer osv kommer upp imon på förmiddagen.
Det gick jätte bra och Twixan hade en ärlig bjudning och hoppade hus. Amanda red henne verkligen tipp top bra.

Emily red Lana och jag Ubbe. Filmer kommer även på. Men har inte fixat filmen på mig och Ubbe än men kanske kan fixa den i morgon bitti.

Jag red även Thistle idag på sommarbetet. Red han i hagen då hans skor låter lite och vill inte riskera att han tappar skor och han är ömfotad och blir även lite lätt halt. Eller ja, man kan inte rida han ordentligt.
Men jag red igenom honom och gick även en lite stock som var max 10 cm. Alltså en vanlig bom.
Sen fick han även galoppera lite fritt. Han sprang inte så som han brukar göra utan längde steget och hade öronen spik framåt. Ett bra ridpass med andra ord. :)

Sen åkte vi och kollade till Zack och Cindy. Gav de lite havre och sprayade de även då det är extremt mycket och äckliga flugor ink knott.

Nu ska jag inte skriva mer då jag ska kolla film sen ska jag fixa lite mer grejer och även fixa tidsinställda inför imon.

puss
/jenny

RSS 2.0