Jenny does it -IGEN!-

hahahah , vette f**n vad som hände ? , trodde att jag redan hade laddat upp den vidion?
ilf , rojsan betyder så sjukt mycket för mig .. och jag kan knappt fatta hur snabbt allt gått för oss ? , skulle inte kunna leva utan dig gumman!

Snart kommer en gämförselse film .
xoxo
-kelly-

Kelly & Rojsan

Tror kelly vill lägga ut den själv men hon har inte vart inne på bloggen det senaste.. (någon dag xD)
Men jag tycker den var så vacker. Fina är bara förnamnet. Men om kelly vill lägga upp den här själv så får ni se den 2 gånger.
Hon lär ju skriva några ord om sin ûber söta häst. Men njut av denna - Kelly & Rojsan

Take a break

Har gjort en heldel nu. Översätt och skrivit om en massa texter endast spanskan kvar men den ska lämnas in i slutet av nästa vecka!

Zack och Cindy har påbörjat sin vila, rids lite då och då. Olika dagar hårdare pass osv men idag fick de vila. Min syster tar hand om de imon då jag ska träna.
Men om jag ska träna häst imon så hinner jag med både Zack och Cindy själv. Men om jag har två hästar med till träningen så får My ta de.

Ubbe, Otto och Palett reds ut barbacka. Nu ska jag leta efter något gott i köket, see ya!

haha, tider med Amanda Larsson ;)
/jenny


Plugg i allt

Ska ta tag i en massa grejer nu. Har temaveckor somsagt och inte bara det så har vi en massa plugg. Vi ska debattera om olika energikällor; Solceller,Vindkraft,Kärnkraft,Vattenkraft, Biobränsle och det jag har - Fossila Bränslen.
Ska översätta en massa text till engelska inklusive skriva om ett helt A4 papper. Så jag har en hel del att göra + att jag ska räkna ihop mina rosetter så ni får veta hur många det är nu.

/jenny

Antal rosetter

Folk vill veta hur många rosetter jag har och imon kommer ni få veta. Räknar endast rosetter. Jag håller inte reda på alla mina plaketter mm. Men de flesta plaketter ligger i en kartong under min säng.
Jag kommer räkna med mina tävlingsrosetter + CR rosetter. Det är ju trotsallt ALLA mina rosetter som jag och underbara hästar har samlat på oss genom åren.

Så imon kommer ni få veta hur många jag har... Kommer ta tid att räkna då jag ska ta fram min CR rosetter och hänga upp dem när jag ändå är på språng!

något i den här stilen kanske...
/jenny

Ridsport är långt ifrån lätt

Någon mer än jag som kan bli riktigt trött på människor som säger att ridsport inte är någon sport, att vi ryttare bara sitter på en hästs rygg och hästarna springer?

När jag får en fråga om varför jag rider så har jag aldrig riktigt något svar. Jag vet inte vad som gör att hästar är min hobby, min passion. Som många ryttare säger är det nog den känslan man får när man just hoppade en bana felfritt, gjorde en kanon dressyrtävling eller att fälttävlan debuten gick över förväntan gör att vi rider.
Jag tycker det är väldigt fascinerade att vi kan kontrollera en häst på flera hundra kilon. Allting kan hända, hästen kan få ett spel och sticka och innan vi vet ordet av det kan vi ligga på sjukhus med en hel hög med skador.Andra människor utanför ridvärlden kommer aldrig få känna den känslan när man är ett med hästen, den känslan som man får när man flyger över ett hinder - de kommer aldrig förstå varför vi gör det.

De säger ju att vi bara rider runt på mat och att de borde bli hamburgare. Jag har stått ut med det i flera år och det var först när jag gick i 5an som jag slutade ta emot de orden. Jag visste mycket väl att om jag slutade ta åt mig och argumentera emot deras prat så skulle de sluta. Men jag tänker på de mindre barnen eller ryttare som har noll i självförtroende, de är inte lätt för dem.
Det är inte kul att sätta sig på en häst när man har hört någon säga att man rider dåligt. Lyckligtvis så har jag väldigt bra självfötroende så jag tar inte åt mig av de snacket! Men det är inte så att jag har fötts med det utan jag har fått kämpa mig hit där jag är idag. Ingenting är omöjligt.

Jag tar åt mig kritik, BRA kritik. Bra kritik kan vara att jag har en mjuk hand osv men bra kritik är också när någon vettig människa som vet vad hon/han håller på kan säga att man behöver fixa till det, jobba lite extra med det där mm. Inte från någon tjej/kille som inte vet något av min och min häst bakgrund. De kan komma tillbaks med kritik när de vet vad de snackar om. Jag har flera underbara människor runt omkring mig som jag lyssnar på. Rättar till mina misstag och slipar på detaljer.

Ridsport är en av världens farligaste sporter, vi offrar vårt liv för att rida. Att få vara nära hästarna. DET kallas respekt. Så jag tycker ni som läser nu och som trycker ner andra människor i hästvärlden genom att säga hamburgare mm SLUTA. Ni har ingenaning om vad ni snackar om.
Hästarna är inte mitt liv som flera säger, de säger att jag barar lever på hästarna och att jag aldrig kan göra någonting. men hästarna har en väldigtväldigt stor del av mitt liv och jag offrar något enormt mycket för dem och de är verkligen värt varenda minut man lägger ner på dem.

Så innan ni säger något som ni inte vet något om, var tysta. Ni andra ryttare därute som har dåligt självförtroende, ha vänner,familj,tränare och släktningar som stöttar dig. Som vill dig väl.
Du kommer längst då. Även om du bara vill rida i skogen är det ändå viktigt att ha bra människor runt sig - de är guldvärda.

De är de här två ryttarna som får mig att vilja bli bättre och fightas i höga klasser. Helt otroligt duktiga är de!!




hoppa upp själv och se hur ''lätt'' det är...?
/jenny


Godmorgon

Idag börjar jag 9.40 men om man bor i skogen så får man ta 8.50 bussen... Men ska bara fixa det sista och så fick jag en kick att skriva här. Hoppas verkligen inte att det ska regna idag, det är inte kul att rida i regn. Dagens planer är annars att Cindy och Zack ska gå ink Palett och Ubbe. My vill säkert rida någon av alla de här så det ska nog lösa sig!

Nu måste jag dra för ska gå till grannen som skulle in till stan så släpper han av mig på vägen.

Gammal men charmig bild på mig och Elsaplutt!
Ha en bra dag!
/jenny

snabbt inlägg

Jag är så otroligt trött och slänger upp ett superduper snabbt inlägg.

Skolan rullade på idag och vi fick dansa juldanser. (traditon att göra på lucia dagen) så idag övade vi. Fattar inte varför jag skippade idrottslektionerna när det var dans. Så sjukt kul, dock har jag ju inte skippat alla danser i 2 år men någon gång ibland. Go klass har jag iaf!

Degade i stan och käkade mat med Jack innan jag tog bussen hem. Pratade i telefon med flera goa människor tills jag kom hem då jag hjälpte mamma med stallet och fixade det lilla stallet själv.

Zack och Cindy vilade idag. Ubbe red ett riktigt hårt dressyrpass och ska gå ett lugnare imon för att sen träna på torsdag. Otto och Palett gick jag ut med samtidigt som jag pratade med bästis, Amanda plus att jag fodra hästarna i stallet samtidigt - status! ;)

Nu ska jag kolla på film och bara chilla.

/jenny

Veckans låt-tips

Ni får ett låt-tips idag, Tisdag. Nästan heela veckan men den här låten är helt underbar!

L O V E

/jenny

HOME

Nu har jag kommit hem och ridit både Ubbe och Otto. My red Zack och gick en promenad med Cindy och My fick rida Palett också så att jag fick draghjälp när jag red Otto.
Bra att ha systrar ibland ;)

Överlag hade jag jättekul med Jasse igår. Det behövdes och vi pratade igenom en hel del grejer i livet. Skönt att få vara med henne iaf, fina vän!
Men innan jag åkte till henne så klippte jag mig som ni säkert redan vet. Klippte inte mycket, toppade endast håret och luggen ska växas lång då jag har mittbena. Härligt!

Var på stan idag med Anna och Siri. Köpte chailatte som jag och Mathilda drack upp. Och om ni vill veta en ganska onödig grej så har vi ju temaveckor nu. Och på våra Eget Arbete pass så kan man ha spanska lektioner. Vi har haft så otroligt många vikarier som inte kan ett dugg spanska så nu lär vi oss en massa bra och framförallt viktiga spanska grejer. Och nu hänger jag med på riktigt och ligger inte efter och förstår ord mm. Så jag har nog höjt mitt betyg en aning! Glad tjej.

(puss och kram)
/jenny


Sometimes the memories are worth the pain

A million words would not bring you back, I know because I've tried, neither would a million tears, I know I've cried.

Bart <3


Alingsås here I come !

Denna veckan var det egentligen prao , och jag har bara fixat till Tisdag och Onsdag , så idag ska jag först rida ut 2 st ponnysar sedan åka till Alingsås där min farmor bor :)
Min lille bror är även där så vi kommer nog ha det rätt så mysigt ^^

Asså shiit , det är snart jul?
Och jag vet inte vad jag ska önska mig?
Men typ detta! :

Onepeace.
Kingsland dunväst.
PENGAR!!
PENGAR!!
PENGAR!!
equipe schabrak. Alltså detta märket: --->

Kingsland pannband .. (för mig!)
swarovski pannband med stora stenar.

Just nu kommer jag inte på mera .. men kommer säkert mera ju närmare julen man kommer ^^

xoxox
-Kelly-

@jasse's place

Sitter just nu i sängen och chillar med Jasse. Än så länge har vi haft riktigt roligt och vi har käkat tacos och sitter just nu och äter ostbågar:)
Jag bloggar från Jasse's telefon och Jasse skriver på sin blogg från datan så vi är blogg-gänget förtillfälligt! Får se vad som händer härnäst.
Klippte mig ju förut + färgade håret mörkbrunt. Jättenöjd och tycker det blev riktigt bra. Nu ska jag hoppa på Jasse och ge henne sin telefon då hennes kille (min 'bror') nej min kompis och hennes kille smsade. Går inte att lägga upp bilder men nu vet ni hur läget är dock är det storm ute men jag överlever!
/ jenny

Allt klart

Som de flesta nog märker är det nästan storm ute. Blåser och regnar riktigtriktigt mycket så hästarna får vila. Tänker inte bege mig ut i en storm...
Det är nu man vill ha manege eller paddock med tak. Meningen var att vi skulle byggt våran paddock i sommras men av olika anledningar så blev det inte av. Hann inte riktigt med det.

Men jag och Emily har mockat, fixar mat och vatten, lagt in hö i stallgången till kvällsmat och frukost. Så allt är klart och det är bara att ta in hästarna senare. De lär inte få gå ute länge idag men bättre än ingenting.

Väntar på att ridsport ska börja sända på SVT. Det börjar klockan 11 så jag måste avrunda mitt inlägg nu.

Tidsinställda är fixade och det lär inte bli super bra update idag men ni står väl ut? Bloggat ganska mycket det senaste faktiskt... Outfit är påväg

/jenny

ÄLSKAR DIG MITT HJÄRTA!


Idag gjorde hon det .. hon vann mitt hjärta -IGEN- ..
Jag bestämmde mig för att jag bara skulle rida rätt , inte rida några fel vägar.. vi klarade det!
Hon gick i form i stortsätt HELA programmet!
Fick tillochmed några (8) or :D :D :D

Vi slutade på -173 p och 64,07% SJUKT BRA ! vinnaren hade 200p (en grymt duktig dressyr ryttare!) , så jag var absolut skit nöjd. Tyvärr blev det ingen placering då det bara var en förtsa placering , då det var för få startaden i min klass. Annars hade jag faktist kommit 2a :D :D
Käröek till min häst. Även om det blåste , så klarade vi det.. Även om jag var sjuukkt närvös, så klarade vi det!
KÄRLEK TILL MIN UNDERBARA PONNY!

-Idag kome fakist några fram och sa : Gud vilken skillnad det är på både hästen och dig ! Jätte bra jobbat!
Känndes rätt najs ;)

xoxo

-kelly-!

Gymnasium val

Sitter och letar efter gymnasie som verkar intressant som ger mig hästskötarexamen och tränare mm. Den får ju inte vara för långt bort utan jag ska kunna ta mig hem på ett lätt sätt och kunna åka och tävla genom att Mamma ska kunna hämta mig osv.
Så man kan ju säga att man har höga krav. De flesta ska ju gå på Lerum men det känns som att det inte kommer ge mig någonting. Jag vill gå med hästhästhäst. Jag var tveksam om jag skulle gå med häst eller inte då det kan bli för mycket men jag vill jobba med hästar.

Jag hoppas att jag har hittat något/några innan jag lägger mig idag. Och jag ska inte gå på Srg. Utan något annat. Tror jag precis hittade ett, yummi. Erbjuder extremt mycket men frågan är hur mycket allt kostar i slutet, hm..

Jag ber om ursäkt för ett rörigt inlägg men tankarna snurrar runt rätt bra uppe i huvudet!

/jenny

Tömkörning

Tömkörde Otto,Ubbe,Thistle och Lilleman idag. Thistle och Lilleman tog jag då de vilade igår och min syster var iväg hos en kompis, Ebba nu skulle hon iväg till en s.k 'fest' (kalas) hos Felicia. Men hästarna gick 15 minuter var idag så jag gick lite mer än 1 timma. *stolt*

Imon ska jag klippa mig + färga mitt hår mörkare. Sen ska jag till Jasse och sova där. Så stallet och hästarna ska fixas och så imon.
Planer för morgondagen.

Min ena syster ville rida Zack så det får hon lov att göra och jag tar hand om Cindy. Rider ut Ubbe och får se om jag hinner med Otto. Mamma kanske tar han och sen skrittar jag eller My ut Palett. Beror på hur mycket vi hinner helt enkelt.

Så sant ^
Tidsinställda ska fixas inför veckan mm.
/jenny

Hästlista

Häst eller Ponny
Dressyr eller Hoppning
Fux
, Brun, Black, Svart, Skäck eller Skimmel
Varmblod eller Halvblod

Uteritt eller Träningspass

 


Vilken är din favorithästras? New Forest.
Favoritsyssla i stallet? Hästarna självklart men att pyssla och fixa.
Favoritkändis i hästvärlden? Världscupen's ryttare. (inte alla, men flesta)
Favorithäst i hästvärlden? Finns otroligt många.
Favoritridlärare? Anna & Emma Emanuelsson.
Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu? Alla har sin del av mitt hjärta.

Hur många gånger har du ramlat av? X-antal gånger.
Har du ridit en hingst? Ja.
Har du någonsin blivit jagad av en häst? Tror inte det.
Har du vart med om en ridolycka? Ingen allvarlig nej.

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Mörkblåa, bruna, vita, jeans och 'orange'
Har du ridstövlar eller ridskor? Båda.
Vad är dina favorithästar för ras? Lite allt möjligt har dem i sig.
Andvänder du chaps? Väldigt sällan. Rider med jod-push eller stövlar.

Vad har du för storlek på din ridhjälm? 57
Hur högt har du hoppat? 160 cm
Hur många priser har du sammanlagt? OJ, ska räkna mina någon dag. Närmare 200 iaf.
Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10? 7, bygger fortfarande.
Är hästar ditt liv? De är inte mitt liv men de har en väldigt stor del av det.
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Inga foto eller liknande men man ser rosetter och pokaler mm. Så man märker nog att jag är en hästtjej!
 
(pokaler till vänster på bilden)
/jenny


CR resultat

1 m och 110 cm stod på schemat idag.

Hon fick gå ut redan från början när vi kom fram då Lana skulle hoppa 50-60 cm och Palett är inte van att vara ute så hon fick promeneras runt. Hon gnäggade X-antal gånger efter Lana och var allmänt nervös.

Men när jag började rida fram till 1m klassen så visste hon precis vad hon skulle göra. Jobbade på bra i alla gångarter och sprången var helt fantastiska. Otroligt fina språng blev det.

Och väl inne på banan så återgick hon till sina gamla rutiner att kicka innan start. Men det var endast vid utgången men inte många kickar. Jag fick lägga till spöet på bogen och då slutade hon helt. Så startsignalen var inga problem mer utgången. Men jag var nolla i 1m och hon gjorde det klockren. Högt över och vi kom perfekt på alla hinder!! Clear Round.

Sen inför 110 så tog jag bara ett språng för att känna lite på henne. Lika fin som förut och när vi kom in på banan kickade hon en gång när vi travade förbi utgången. Lika bra här och nolla.

Ni som undrar varför hon kickar innan startsignal eller utgången är att hon är så smart att hon vet att hon inte behöver hoppa även om hon tycker det är kul så stannar hon och bockar. Men detta var inte alls mycket och hon testade mig och jag 'vann' testet. Så det känns riktigt bra att vi funkar så bra ihop ändå. Hon har ju inte vart ute och tävlat eller hoppat CR på ca 4 år så detta var super bra!

/jenny

Bäst i Idol

Jag tycker alltid olika men jag har självklart alltid hållt tummarna för Moa, för hon är en riktigt talang men jag börjar gilla Robin mer och mer. Jag tycker Alexander har helt fel. Vad tänker killen med? Robin är galet bra och då sitter Alexander och snackar gojja. De andra domarna, Pelle, Bagge och Laila är grymma! Helt otroligt vilken röst Robin har. Men mina favoriter som Moa och Robin sjöng idag är de här nedan.
Ryser i hela kroppen!!

Robin Stjernberg - You raise me up

Moa Lignell - Carry you home
/jenny

Rosetter 2011

Rosetter från tävlingar iår. Finns säkert en och annan till som råkar ligga kvar i bilen men det spelar inte sån jätte stor roll.

Kantjes Urbion!

Fr V.
5 vinster (LA) 2 blåa (en LB och en MSVB) 2 gröna (en LB och en LA) 3 vita (en LB+5, en LA och en LA+5) 2 CR på LB och LA(nolla)

Jag är otroligt nöjd över våra tävlingsresultat. Vi har kvalat in till msvb, vann hela DIV1 och kvalad till eliten. Vinst i våran debut i LA mm. Ett toppen år helt enkelt och vi avslutar med flaggan i topp med en vinst i LA och en 2a plats i MSVB.

Sörbys Zack!

(Ubbe's är över, så de nedanför)
Fr V. 6 vinster varav 4 i DIV2. De andra två indu. 2 blåa(LD+5, LC) 1 grön. Hans första start i avd A och tar en 5:te plats.¨

Han har verkligen bevisat iår att han är grym. Vi går in som sista ekipage och måste sätta nollan för seger, han gör det coolt och vi vinner även indu. Vi kvalade in till LB. Vinster och placeringar i VARJE DIV2 omgång. Otroligt hur bra han är!

Kingsby Thistle!

Har inte tävlat han de senaste halvåret, endast DIV 1 och någon tävling efter det. (pga längd)
Fr V. 2 vinster (Skol-DM) 3 blåa (2 LB och en LA) 2 gula (två LB) 1 grön (LB)

Jag blev för lång. Så vi avslutade med flaggan i topp med en 2a placering. Vi har haft vårat och om han var större så skulle jag aldrig vilja släppa han men han och min syster har redan fått några framgångar. (Kvalat till Semi-finalen i Gp-ponnyn)

Cindy!

Har endast tävlat i DIV 2 omgångarna + Gp-ponny kvalet och Nääs iår. Då fokus har vart på de andra hästarna, nästa år blir det mer tävlingar för hennes del.
Fr.V. (en blågul ska vart med på bilden, glömde men en vinst i LC+5 på Nääs) 1 gul (LC+5) 1 grön (LD+5) 1 vit (LB) Gp-ponny rosett, deltagande i gp.

Vi har haft ett riktigt roligt år och med de få starter vi har gjort så har vi gjort bra resultat. Hon gjorde det hon skulle riktigt bra och jag är så galet nöjd över henne!


Det har varit ett grymt år. Om ni ser den silvriga rosetten till höger på mellanraden så är det när jag kom 2a på en ridskolehäst i vintras i stilhoppning. (stolt)

Men jag bockar och bugar över att jag får chansen att ha övergrymma hästar. Och jag hoppas att det går bra för mig och Palett imon då kan vi få ytterligare rosetter hem. Ska hänga upp de här snarast och ge mina hästar extra godis! Ni har ingen aning hur stolt jag är över mina ponnys, de imponerar mig gång på gång och bevisar att de är bäst på tävlingsbanan!!

/jenny. (förlåt för dålig kvalite på bilderna. Tog med webcam)


FILM TIME

Har laddat ner en massa bra filmer nu, eller som folk säger är bra så får helt enkelt se dem. Men medans de laddas ner så ska jag fixa alla mina rosetter från iår. Ska kolla hur många det är ;)

BRB
/jenny

Regn - Hagel - Regn

Offrade mig själv att gå ut och rida Palett idag, Vilket jäkla väder, helt sjukt hur tråkigt det är att rida i spöregn men inte nog med det, när jag var påväg hem så började de hagla. Inga små bitar heller...

Men jag kände lite på Palett och hon var pigg och framåt så det känns bra inför morgondagen. Men jag och Emily putsade nästan alla våra grejer i sadelkammaren. Hon putsade sina grejer och jag mina.

*7 träns
*6 förbyglar/martingal
*3 sadlar
*X-antal benskydd
*3 magplattor

Sen så har jag 2 träns till + en sadel som är i det lilla stallet så tror jag putsar det imon. Sen är det en massa hjälptyglar,selar osv som är kvar men det var helt okej att pusta för engångsskull faktiskt med hög go musik!!

Nu ska jag gå ut och fodra alla hästarna, uppdaterar er som småningom. Ska städa klar rummet nu och ta in en massa julpynt(lampor) så vi får se när jag uppdaterar!

Så sant som bilden säger ovan!!
/jenny

Outfits by .. ME !

sommar-jeans-tshirtSweet's for my sweet..

 



 










































hej

Elegant sommar..

xoxo
-Kelly-

Låt-tips a la jenny


/jenny

Om MY GOCH!

hehehehehehehehe !
Idag red jag min älskade ponny-conny-ronny? hehehe .. och hon gick riktiiigt bra!
gick i låg form i både skritt och trav. Kunnde till och med hålla sig kvar på tygeln mällan gångarterna !
Sedan så ville/kunnde hon gå på tygeln i vänster gallopp (hon kan nästan bara det i höger!). Superduper nöjd!

JUSTE JUSTE !
HALLÅÅÅ JENNYYYYYY!
VI SKULLE JU FÖRSÖKA PLANERA ATT VARA TILL HELGEN? (ELLER?)

JALLA BALLA!


xoxo
-Kelly-

Lite om allt

Breaking dawn var verkligen riktigt bra! Men tror jag gillar Vampire Diaries mer... Eller jag vet att jag gillar programmet mer men ska kolla om på Breaking Dawn senare (hehe)


Ubbe- red jag i paddocken. Jobbade riktigt mycket med galoppen. Korta,länga,förvänd galopp, stor galopp, kortare galopp osv. Gjorde en hel del galopp ombytten också. Så han var ganska svettig efter ridpasset men joggade fram och av han i ca 10 minuter.

Palett- red Annika ut en långtur.

Otto- red My. Hon hängde med mig till paddocken men skrittade mest men travade även i slutet.

Zack. red jag ut. Ökade ganska mycket för att sen få tillbaks han snabbt men MJUKT. Och han har nog aldrig galopperat så snabbt upp för den backen som han gjorde idag men jag tog lite tyglarna och han fick en jättego och lugn galopp på ett litet tygeltag.

Cindy- longerade jag i paddocken med inspänning. Ville att hon skulle springa av sig en hel del men på RÄTT sätt.  Hon fick även ha lite bommar så hon fick tänka!


/jenny

Clear Round - Palett

Nu på Lördag ska ett stort stall i Stenkullen (?) ha en Clear round, otroligt mycket folk där. Vilket bara är kul men mamma frågade om jag vill hoppa Palett där.

Så vi börjar med att hoppa 1 m och 1.10 m. Alldeles lagm höjd att starta med tycker jag. Så ni får hålla tummarna att det går bra för oss nu!

/jenny

Breaking Dawn

Alla snackar om att filmen är så bra. Jag har inga pengar att gå bio för tillfället och jag laddar ner den gratis och lagligt. Super bra ju. Men filmen tar liiiite längre tid att ladda ner än vanligt då den var svår att få tag på osvosv.

Så jag hoppas den är så bra som alla säger, då jag själv är ett twilight fan efter alla filmer. Är det i någon vecka sen dör mitt älskade twilight hjärta tills nästa kommer ut. Så det går upp och ner.

/jenny

Lite kort om dagen

Red ut Ubbe, Zack och Cindy. Mamma red Palett och tror hon red Otto - inte helt säker!

Har nu fixat mitt hår och naglar. Tagit bort sminket och bytt om till pyjamas. Lite tjej-stuff! Fast färgen på naglarna blev blå, blått fint!

Nu håller jag på att ladda ner återigen en ny film. Men innan den är klar ska jag påbörja städning i mitt rum. Jag hatar att städa så lite go musik får hjälpa mig och jag fixar bara skrivbordet. Får dela upp det i delar om jag ska bli klar med städningen.

B L Å T T
/jenny

Bloggen mer sen

Har ridit ut Ubbe - galen ponny! Så imon blir det ett hårt dressyrpass. Behövligt nu när han har ridits ut och konditions tränat.

Otto ska ut och Zack och Cindy ska ut en sväng. Min syster hänger med och hjälper till!

/jenny (meningslöst inlägg)

SKRÄLL!

Just nu sitter jag i SKOLAN ! GAH? , jag skulle plugga lite , men orka lxm?
xoxo
//Kelly

Något jag alltid gör...

I ett ridpass här hemma i paddocken är att använda bommar. Galoppbommar som cavaletti. Tycker det är ett ypperligt sätt att träna rytmen och kunna länga mellan 2 bommar och sen få tillbaks vid nästa.
Alltså leka med avstånden. För när det bara är bommar på marken så kan du tänja gränserna och se hur långt det går. Självklart inte sätta en jätte press på hästen men du som ryttare känner hästen väldigt väl och vet vad den kan prestera och utifrån det sätta en rimlig press.

Så om ni har svårt att se avstånd, reglera galoppen m.m så rekommenderar jag bommar på backen. Det ger så otroligt mycket och du som ryttare känner en riktigt go känsla när du har gjort ett ridpass då både du och hästen fick ut något av det.

Ett väldigt bra exempel för här över du verkligen rytmen!

Detta var ett väldigt kortfattat tips men fler kommer och jag delar upp det i flera olika delar så nästa gång kan det vara... JA, vad som helst!

/jenny


he he he !

just nu ska jag snart kura mig under täcket. Men jag tänker och tänker..

Till helgen är både jag och jenny (wissen!) lediga från tävlingar :D , så min tanke var att försöka få henne hit eller jag till henne .. men lättast vorre det om vi var här .. för på Söndag ska jag ju ''tävla'' på klubbtävlingen en dressyr klass .. INTE SÅ MÅNGA MÅ JAG SÄGA .. MAX fem? he he .. så det lär ju knappast ta en hel dag? :D Så DU JENNY?! .. du får faktist tänka rejält ;)


aja nu är det dax att sova och drömma om matte (Y)
xoxo
-Kelly-

Dagens RP

Dagens ridpass såg ut som att Ubbe reds ut. Dock var han överpigg och var alltmänt springig men det släppte lite sen i slutet. Red inte specieltt långt utan bara för att han skulle röra på sig.

Zack reds ut i skogen med My som red Lana. Cindy fick också gå en skogstur!
¨
Palett red jag ut en längre runda i mörkret. Ca 1 timma. Krävde ingenting utan galopperade och travade i en ganska fri form. Alltså inte speciellt låg. Bra att variera formen om ni inte visste det!

Otto fick sig en promenad.

Imorgon har jag sovmorgon till tjugo i tio. Funderar på att rida 2 hästar innan det. Otto och Ubbe tror jag det blir isf. Sen vet jag inte om jag ska ta halv nio bussen eller tio i nio. Återstår att se helt enkelt!


/jenny

Just nu!

Just nu sitter jag och väntar på att min varma macka (smält ost!) ska bli färdig SÅ HIMLA hungrig!
jag ska senare sticka ner till stallet och hoppträna Rojsan , och sedan stick hem IGEN för att plugga fett mycket matte!


ååå sicket onödigt inläg ? GAAHHH
men men det får ni leva med ^^
xoxo
-kelly-

Det är så det ska va !

he he he he he he he he !!
jag är nu till helgen anmäld till en dressyr tävligng! HAHAHAHA

aoo , och jag kommer knappast få hoppa några hinder där inne .. eller? buhuuu
men endå ? , det kommer bli kul ^^

Nu ska jag snart gå ner och käka frulle !<3

xoxo

-Kelly-

Dagens RP

Ridpassen blev idag att rida ut Ubbe barbacka och Palett red jag också ut barbacka. Övriga hästar stod då jag kom hem såpass sent. Men fixade stallen osv.
Har inte så mycket mer att säga än att jag har bloggtorka så om ni har några ideer - SKRIV :)

Hade vart urgulligt!

/jenny

.


Don't break my heart ..

Visste ni...

När Amanda var här i fredags så fick hon en riktigt 'Städ-kick'
För när pappa slog på en sko på Cindy så fick jag hålla i henne då hon inte ville stå stilla och när Cindy var klar hade Amanda vikt alla täcken,schabrak och städat ihop allting i sadekammaren. Sopat och slängt massa pappar som låg på golvet.

Det var verkligen behövligt då det oftast blir att 'slänga' (missförstå mig rätt) in grejerna i sadelkammaren. Alltså att senskydden är inte ihopknäpta och schabrak på sadlarna och tränsen hänger på fel ställe men nu när det ser så otroligt fint ut vill man inte sabba det så vi ska försöka hålla det såhär städat.

Och jag är otroligt tacksam för att Amanda ens orkade städa och vara med mig hela dagen. (haha)
Love u girl!

/jenny


Love



smått söta bilder som farmor tog på oss från förra tävlingen!<3<3
xoxo
-Kelly-

trött-trött-trött

Tror jag sover i flera hundra år till. Så galet trött.

Men har ridit ut Cindy och Zack och fick även äran att rida Thistle. De gick riktigt bra förutom att Thistle var övertaggad och ville bara springa iväg med huvudet upp i luften.. Men arbetade igenom honom och han kändes mycket bättre i slutet av ridpasset än i början.

Mockade det lilla stallet osv.

Jag är verkligen riktigt trött nu så ska lägga mig. För sena nätter och för tidiga dagar!

/jenny


KÄRLEK TILL ROJSAAAANNNN!

Igår var sista tävlingen för i år och rojsan skötte sig GALANT!

L.b- Låg tvåa länge , men sedan tog någon mig så jag blev 3a :D , så himla nöjd ! (0-fel!!!)
L.b+5(a:1:a , eller hur man nu skriver det!) grunden var l.b+5 och omhoppningen var l.a ! , och jag hade bestämmt mig för att VINNA! , så jag kom in till grunden och hon skötte sig jätte bra , sedan så taggade jag på henne och vi var riktigt taggade inne på banan , och dom ropar ut efter jag hoppat -''Och där har vi den nya ledaren!''- Kunde knappt fatta det själv ! Så jag hoppade av glädeje , sedan så skulle fanny gå in med Lasse  , så jag var inte alldeles för överspidad , eftersom att dom är så hinmla snabba!  Men tyvärr fick dem 4fel i omhoppningen :/ så då blev jag ennu gladare efetrsom att det var en chans för mig att vinna ! , men så ropar dem i högtralarna ! ''In på banan har vi Jenny Jansson--sedan , och där har vi vinnaren!'' Sista starten ! Men jätte kul för henne eftersom att det också var hennes sista tävling.


Världens BÄSTA tjej!<3<3<3<3

xoxo
Kelly wessling

Än så länge

Jag har nu ridit Ubbe. Red ut en runda i skogen 'galopp-banan' kan vi kalla den. Men man rider igenom skogen och kommer fram till en härlig grusväg som varierar mellan gräs och grus. Travade han i låg form och la in lite galopp på olika ställen. Lydig och fin var han!

Mamma red ut Palett när jag kom ut till stallet så jag behövde inte rida henne. Men mamma red henne längs sjön.

Otto red jag ut tillsammans med Emily som red Goliat. Mycket galopp och trav. Han bråkade bara en gång på det klassika stället. Jag tänker bara att vi ska fram men han drar en tvärnit och backar ner i diket. Men jag gav mig inte och vi kom snabbt upp hur diket. Hatar när hästarna kommer in i trotsåldern!!

Jag har mockat 2 boxar ink gett hästarna middag ute. Fixat schabrak och packat ur lastbilen. Nu ska jag åka bort till de lilla stallet och promenera ut mina 2 fina. Emily rider nog med på Lana då My är hos en kompis till oss.

Uppdaterar mer när jag har tid!

/jenny


Godmorgon

Själv vaknade jag vid 7 och tänkte gå ut och fodra hästarna men min snälla mamma gjorde det. Så nu ska jag släppa ut dem förutom Ubbe. Ska rida ut han en långtur först - mest konditonsträning!

Men ridpassen idag är upplagda på det här sättet:

Ubbe; Rida ut en långtur 1- 1-½ timme.
Palett; Rida ut en längre runda med henne också. 1 timme, lite mer.
Otto; Rids ut i 1 timma.
Zack; Skrittas ut i 30-40 minuter.
Cindy; Ska jag ha på släp efter Zack.

Men Cindy och Zack tar jag sist idag då det inte gör någonting att det blir mörkt om jag bara ska skritta ut dem. Men bloggningen kommer kanske inte bli den bästa då jag behöver städa mitt rum, plocka iordning lite grejer i stallet osv. Men nu har jag 15 minuter på mig att fixa tidinställda under veckan så det ska jag göra nu!

/jenny

Tävlingsäsong

Sitter och funderar just nu på hur min tävlingsäsong har varit. Rosett efter rosett, men även en och annan uteslutning. Men detta har verkligen varit ett toppen år.

Ubbe:
*Vinst i debuten i LA
*Div 1 vann och upp i eliten
*Kvalad till MSVB med 2 segrar och en 2a plats i LA. Alltså placerad varje gång.

Cindy:
*Vinst i LC+5 på Nääs.
*3:dje plats i Div 2 finalen indu.
*Nollade LB+5.

Zack:
*Fått placering varje Div 2 omgång ink 2 indu segrar.
*Kvalat in till Avd A i LB.
*Nollade sin första LB+5 någonsin idag.

Lite kortfattat resultat, bra resultat. Finns ju otroligt mycket mer men det blir alltför långt inlägg. Om ni vill se resultat från tävlingar kan ni klicka in er på 'Tävlings-resultat' till höger under namnet Kategori(er)
Men nu har allting släppts och jag hittat mestadels knappar på mina hästar.

Palett har jag börjat hoppträna och ska ut och tävla henne nästa år.
Otto är igång och planerna är att träna ännu mer nästa år och åka ut och börja tävla han.
Eliten med Ubbe.
Förmodligen Zack och Cindy i DIV 1. Inte helt klart ännu.

Så 2012 kan bli ett bra år, det SKA bli ett bra år. Hästarna är helt amazing. De är verkligen otroliga. Men några av mina hästar ska ställas av från tävlingar och träningar inom kort medans vissa ska hållas igång osv. Ni kommer märka det i bloggen. Nu ska jag kolla på film och somna i hyfsad tid för att kunna rida flertal hästar imorgon!

Foto: Agnes Lewin

Foto: fotokillarna.se

Foto: Linnéa Wijk. Bilden är från en film från en träning som gick helt galet bra!
GODNATT
/jenny


Tävlings resultat.

Tävlade i Uddevalla idag med Cindy och Zack. Båda hoppade varsin LB och LB+5.

Cindy:
I första klassen var hon riktigt studsig men fick jobba med henne utifrån det. Vi rev första hindret, bakbommen. Hon blir så otroligt kvick med sina bakben när hon har hoppat lite. Hon tar ner dem lite för tidigt men inget jag surar över eller så men för övrigt kändes rundan riktigt bra.

I andra klassen, Lb+5 så var det en A:1A, dvs en grundomgång först och sen om man är nolla så får man hoppa omhoppning. Hon var nolla i grunden, kändes bra och vi fick ett hyfsat flyt.
I omhoppningen fick vi 2 ner. Hon var jätte pigg och sen ur kurvorna dog hon, alltså inget go. Men sen efter nedslaget var hon med igen, lite för mycket och hoppade av alltför stort in på en oxer och petade bakbommen.

Men sammanfattning av resultaten så är jag riktigt nöjd. Inte lätt för Cindy att hoppa i sån lite manege med så mycket fart som hon har. Men hon fixade det!

Zack:
I första klassen, LB så rev vi en oxer ur en kortkort sväng men han försökte och var högt över de andra hindrerna så ett ner.

I andra klassen fick han gå avdB då han bara är 6 år och inte har kvalat in till LA. Men framridningen blev jättejätte stressig. Funktionären på framhoppningen ville inte släppa in mig då hon påstod att jag skulle hoppa efter alla avdA ekipage dvs att avdA skulle hoppat omhoppning före mig men vi kollar upp detta med domaren och det visar sig att jag ska hoppa INNAN avdA hoppar omhoppning.
Så blev en lite för stressig framhoppning, som tur var iaf att han var framriden. Fick inget go på framhoppningen men jag tog oxern 2 gånger och gick sen ut.

Väl inne på banan så skötte han sig kanon och vi var nolla. Jag var inte stressad(löser ju ändå ingenting) Han var inte i något hinder så kapaciteten finns ju där!

Zack skötte sig väldigt bra och man märkte att det var ett tag sen han var ute. (senast div 2 final iår) Men han gjorde det han skulle och allt kändes bara väldigt bra!

/jenny

Dagen's :D

Just nu blev jag precis färdig med första delen av kemiprovet, senare under dagen kommer del (2!)
Mina planer för dagen EFTER skolan !:

•Käka snabbnudlar hemma !
•Gytta ner till stallet!
•Klippa Raka och klippa Rojsan kl: 17.30
•Rida Rojsan -Skritta ut 20 minuters rundan.-
•Putsa sadel,träns m.m
•Borsta och tvätta ben på Rojsan!
•Bädda in Rojsan för sägn dags.
•Köpa kort , (som Agnes Lewin tagit på mig och Rojsan, och Prins!)
•Gå hem , och käka mat!
•Duscha !
•SOVA !

japp mina planer ;)

xoxo

Fredag..

Idag får jag träffa min underbara bästis Amanda! Hon kommer till Alingsås och så får vi prata ut om allt (som vanligt)!!
Men kommer hem ca kvart i 5 eller något idag, beror helt på hur snabb bussen är ;)

Men nu ska jag fixa mig så att jag hinner med bussen.
/jenny

go girls ..

Vi tjejer ...
Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder.
Vi läser på schampo flaskan i duschen.
Vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.
Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.
... Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.
Vi trycker på dörren fast att det står dra.
Vi säger va? fast vi har förstått allt.
Vi hatar när vinden förstör våran frisyr.
Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.
Vi kan se samma film 10 gånger.
Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.
Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.
Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.
Vi sätter våra alarm tidigare så att vi kan ligga och sova längre.
Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover.



skolan - inte kul

Skolan var ju allt mer än kul. Det ända som gör det värt att gå till skolan är mina otroligt fina vänner och sen självklart för att komma in på ett gymnasie.
Men efter skolan missade jag min halv 4 buss så jag tog 4 bussen. Och min roliga och snälla vän Emil var med så vi pratade om allt mellan himmel och jord.
Imon kommer min bästis till Alingsås, Amanda Liljevall. (http://amandaliljevall.blogg.se) Och om allt funkar så hänger hon med hem och sover över till Lördag och hänger med på tävlingen!

Zack jobbade jag lite i paddocken, lite trav men det var ganska hårt så kunde jag bara rida på spåret där det var mjukt men skrittade ut han sen i 10 minuter innan min syster ville rida ut han. Så hon red ut han i 15 minuter. Sen red jag ut Cindy i 20 minuter. Ubbe, Palett och Otto vilade. Hinner tyvärr inte med alla så får priotera de 'viktigaste' först.
Dvs om någon/några hästar ska tävla en helg som kommer går oftast de i första hand men sen rids de övriga emellan - självklart!!

/jenny

Vampire Diaries <3

Ända sen jag har sett avsnittet i Vampire Diaries med den här låten i så har jag lyssnat dagligen på den här låten. Något speciellt är det med den. Den är så fin på så många sätt!


Birdy - Skinny love
Idag kommer det nya avsnittet av Vampire Diaries, YES! min drog typ!
/jenny

En droppe ifrån..





ph:Jag

Bilder från idag , då jag kände för att ta kort på frosten som precis håller på att smälta..

''Du så kall och vacker. Du så underbar. Du så unik och älskad. Kom nu. Kom fram. - Mitt vinterland- Alla har vi väntat.''



Så HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR nöjd !



Jätte nöjd med Rojsan idag!
Jag ska somsagt vara med på luciafirandet på LERK , så jag ska rida kadrillj (För er som inte vet vad det är så rider man ett dressyr program flera stycken!) Jag kunde inte programmet så himlans bra , då det var första gången jag var med och övade. Men ilf, Eftersom att jag var så himla koncentrerad på att veta vart jag skulle , och bara lirkade lite smått och var lugn hela ridpasset , så gick bebisen som en klocka ! Nere på tygeln hela tiden , med öronen rakt ut. Alltså var hon väldigt avslappnad och trivdes att vara där nere. Så är jätte nöjd med henne idag.

''Känns verkligen som om att vi börjar hitta varandra i ridningen, pusselbitarna börjar falla på plats. Det är inte längre att jag måste bli helt genom svättig efter varje ridpass , utan man känner en stor skillnad i min ridning. Jag vet hur jag ska ta ur mig vissa sitvationer , som jag förr inte hade någon anining om innan!. Så stålt över min ponny som kommit så himla lång i utbildningen på denna korta tid jag haft henne. Utan dig hade jag inte varit den ryttare som jag är idag!''





Kyligt

Riktigt kyligt ute nu. Frost och hela grejen. Snön är rolig men kyla och hårda/halkiga vägar är inte min grej.

Red ut Ubbe i ca 45 minuter. Blev inte mycket trav alls pga hårda och halkiga vägar som jag beskrev ovan men jag pratade med min kära bästis dvs amanda liljevall!! Och pratade ut med henne om allt och om allt funkar så kommer hon till Alingsås på fredag så vi träffas.

Fixade det lilla stallet också. Vattnet hade frusit i vattenslangen - INTE KUL. Så Mamma kom med en vattendunk och fyllde på. Så nu står alla hästarna med icke fruset vatten och en massa gott hö.

Nu ska jag fixa iordning för morgondagen och sen kolla på filmfilmfilm!

/jenny

Ridturer i mörkret?

Ja, det ska det bli. Usch, är redan kolsvart och klockan närmare sig bara halv 6...

Men ska rida ut Ubbe i första hand och sen får jag se vad jag hinner med. Hatar att komma hem sent på eftermiddagarna men har inte så mycket val just nu. Men jag har gjort tidsinställda som kommer upp lite då och då för att bloggen ska få något innehåll under dagarna som går.

På lördag är det tävling med 2 fina ponnys... Guess who?

/jenny

Visste ni ...

att i helgen var det min tredje MSVB med Ubbe för iår?

Efter allt slit som vi har gått igenom tillsammans så har det varit värt det.
Nu har allt börjat släppa för oss och om jag och Ubbe får tävla i mer en ett år tillsammans till så vet jag att drömmen att få hoppa SM inte är långt borta...!

Ni tänker säkert såhär nu " hur kan hon tänka att SM inte är långt borta när hon 'bara' hoppar msvb?"
Men ni har ingen aning om vilken kapacitet den hästen besitter. Och jag tycker inte ens 120 högt längre och jag vet att (om vi får hoppa msva) jag kommer tycka 130 är högt första gången men det kommer släppa. Precis som det har gjort i 120.

/jenny

Kan knappt fatta det ..

Jag har aldrig tänkt på det ..
Jag provred 22 stycken olika ponnysar runt om i Sverige..
Tänk, bara tänk på hur många jag gjorde besvikna...

Förlåt..
Fölåt för allt , men tack vere er så fick jag min älskade..
Grageelagh Roisin.<3


xoxo
-Kelly-

Gråter bara i regnet..

Fårlåt ..
Förlåt för allt..
förlåt,förlåt..
Mitt allt..
Min..
Mitt liv..
My love...
My life..
Sorry ..
Sorry, sorry..

My dear love..
Min kära..
My flower..
Min blomma..
My sun..
Min sol..
My summer..
Min sommar...
My vinter..
Min vinter..
My love ..
My life..

Play,love,learn


xoxo
-Kelly-

Dålig uppdatering

Låg uppdatering på bloggen idag men både jag och Kelly har ett liv utanför bloggen.

Men för övrigt idag gick skolan hyfsat snabbt och det var någon på skolan som hade satt på brandlarmet, det var alltså ingen övning?! Men vi 9:or borde ju vara vana av att det tjuter plötsligt nu förtiden men både jag och Jennifer + hela klassen flög upp ur stolarna.

Hästarna har fått röra på sig.
Red ut Zack i ca 10 minuter innan jag jobbade i paddocken med galoppen. Kortade och längde vilket han gjorde riktigt bra och jobbade med bommar på backen. Red i paddocken i ca 15 minuter innan jag skrittade ut i ca 20 minuter.

Cindy longerades med galoppbommar = hon ska fokusera och inte bara springa runt. Hon gjorde det galant och jag red ut henne i 15 minuter i 'skogen'.

Otto red jag ut på med Palett på släp då Palett bara behövde röra på sig efter gårdagens träning. Både hon och Otto skötte sig.

Red ut Ubbe i ca 20 minuter i kolsvart mörker. Gjorde en hel del öppna och slutor ink skänkelvikningar. De satt som en smäck!

Imon får jag se hur många hästar som hinns med!

/jenny

AMANDA LARSSON

NÄR DU SER DETTA  - SMSA MIG! VIKTIGTVIKTIGT!

/puss jenny

Suddigt -butt, wtf?

Lite bilder från helgen , tagna från filmen , men vissa på ''Lasse'' och Fanny visar mycket må jag säga !<3



BAKBEN - :S


Min Ponny ville också vara med enna ^^




Och cato också ;)





Duktig ponnyyyy!<3


xoxo
-Kelly-


Träning - Palett

Usch vad bra hon gick idag. Hade sist för Emma lite svårt att reglera galoppen men jag förväntade mig inte speciellt mycket då det var ett tag sen hon var ute och jag inte hade hoppat henne mycket men idag gick hon som en klocka!!

Framridningen så gick hon kanon, slog med huvudet några gånger men så fort man sysselsätter henne funkar det riktigt bra. Hoppningen satt som en smäck och jag hittade distanser på alla hinder som var perfekta. Kunde även reglera galoppen otroligt bra och Emma hade pratat lite med Anna om Palett och Anna tyckte nu att det såg jätte bra ut och hon tycker jag ska ut på banan så fort som möjligt nästa år för att nu har jag en häst med otroligt kapacitet och spänst.

Kändes bra att få såna bra lovord från Anna idag. Börjat hitta lite knappar på Palett nu och vi kommer mer överens. Hon var högt över alla hinder och inte i något hinder. Och Mamma var lika nöjd som alla andra föräldrar som har sett Palett i sina galna 'kick-tider' så nu visade vi att Palett fortfarande kan! (haha)

Lite synd att vi inte filmade det för den känslan jag hade på hennes rygg idag var helt amazing! Finns inga andra ord. Men jag måste skriva något ord till Amanda L, (ponyryttarna.blogg.se) att du och Twixan gjorde en grymt bra träning idag. Ni passar läskigt bra ihop gumman!<3

/jenny


Kelly wessling & ...


Rojsan bojsan ;)


Cato pato ^^

xoxo
-Kelly-

New things to my pony!<3

Nu vart mamma allt snäll och köpte nya saker till rojsan :)





Nytt länn/skritt täcke 600:-
Benskydd-mest för dressyren , pga att hon lätt får mygg . Så att det inte ska skava ^^ -Pris ?

Snart kommer filmer upp från tävlingen i Alingsås och i LERK !

xoxo
-Kelly-

Fanny Teibl & Lazincja


Film från helgen , då Fanny och ''Lasse'' debuterade L.A :D
Grymt ducktiga !

xoxo
-Kelly-

Besvikelse (inom hoppning)

På många tävlingar speciellt ponnytävling så är det extremt många barn som gråter och är sura/arga på sin häst. Jag har inte samvete till att skylla allt på hästen. Om hästen inte vill hoppa och nästan travhoppar banan så kanske man ska gå ner en klass. Om man vägrar ut sig så finns det barn som slår hästarna mer än nödvändigt.
Spöet ska tillväga visa hästen. Inte slå en häst för att den är dum. Det är ett hjälpmedel. Men alltför många barn slår sina hästar inte bara inne på banan utan också när de kommer ut.

Vad spelar det för roll om du slår hästen utanför? Den fattar fortfarande inte vad den har gjort för fel. Jag ska inte säga att jag aldrig har blivit besviken men vad hjälper det om jag skyller på min häst? Det brukar oftast vara ryttarnas ansvar/fel hur hästen gick inne på banan. Jag har aldrig slått min häst med spö av ilska - ALDRIG!
Det är helt fel. Tänk ändå att du sitter på ett djur som kan göra vad den vill när den vill. Om inte du är med på ett hinder så klart den smiter, hästar är inte korkade på något sättochvis.

Om jag kommer ut från en bana och har blivit utesluten - självklart är jag besviken och sur. Men jag kan inte skylla allt på hästen och defintivt inte slå hästen. Sen blir ju inte alla ryttare uteslutna pga sigsjälv utan det finns olika anledningar till olika hästar men finns ingen utväg genom att slå,sura på en häst. Ta dig i kragen och arbeta loss problemet. Gå inte runt och gnäll över att din häst gjorde si och så. Hatar verkligen folk som skyller allt på hästen. Det är inte rättvist. Träning ger färdighet och det händer inte på dagar eller veckor. Det tar månader och år att få en bra hopphäst.

Tror ni att alla topp-hästarna föddes till att hoppa 160? Nej, då hade alla hästar gjort det. Man tränar upp dem och man ser vilken kapacitet en häst har. Tvinga inte över en häst på en viss höjd som den inte klarar men du måste ha ett mål som är realistiskt och vilja jobba mot att hoppa en viss höjd eller ett viss hinder. Men snälla ponnyryttare ni får inte bli arga på hästen om det inte var eran dag just den tävlingsdagen.

Vi ponnyryttare måste bli lite mer mogna. (menar inte att vi är omogna) men att vi måste se felet istället för att skylla på hästen OM den inte har gjort något fel, för somsagt det är inte alltid ryttarnas fel men OFTAST. Sen påtal om spöet ovanför, det ska tillväga visa hästen. Lägga till spöet på bogen gör jag och flera andra men det är inte att SLÅ. Det är att visa hästen dit och dat.

Jag vet att vi äldre inom ponnyhoppning kan vara ett bra föredöme för de mindre. Visa hur man beter sig på en tävlingsplats. Inte sura på varken häst eller familj. Hitta en lösning på allt. Våga testa något nytt om inte just den grejen funkade.
Men somsagt -
en lösning!

/jenny (min åsikt och om ni har något att tillägga eller kritisera om är det bara att slänga in en kommentar, har förmodligen glömt en hel del)

Over and out ...

Riktigt bra helg jag har haft!
Lördag- Tävling på Alingsås med Rojsan. Jätte bra start , inga problem , inget absolut INGET!, men sn så kom jag mot sista hindret i grunden , och jag började greja för mycket med munnen .. så vi hon petade .. (skit på ryggen!)
Söndag-Klubbtävling på LERK . och Jag hoppade sexåriga valacken Cato. Jätte duktig , då det var andra gången han var inne på en bana själv :D , Dock stannade han på trean , för att det var läskigt ^^ Duktigduktig"

Nästa helg blir det att tagga Uddevalla då jag ska hoppa l.b - l.b+5 ! Ska bli jätte kul :D :D :D :D
Sedan så ska jag dressyr träna både Lördag och Söndag.


Lite smått suddig bild , men se så hon har utväcklats ! vad högt över hon är !<3<3

xoxo
-Kelly-

Första skoldagen...

Somsagt, första skoldagen på 3 veckor. Hade prao V43 och lov V44 och sen prao igen V45.
Men alla i min klass snackar om ett matteprov idag och jag har inga böcker hemma. Eller ingen i min klass visste om att det var prov men jag hoppas att det verkligen inte är det. Vill ha bra betyg!

Men hinner inte rida någon mer idag förutom Palett, ska träna henne för Anna. Så vi får hoppas att Palett sköter sig och att jag rider bra!

/jenny


Laddar inför veckan

Jag laddar inför veckan, en massa skola. Fast nej, jag taggar inte alls till skolan. Jag skulle lätt stanna hemma i flera veckor till och ridaridarida!
Men mina planer höll hyfsat bra idag om ridningen. Red ut Palett i skogen i ca 10 minuter och lite i paddocken. Jobbade mycket med bommar då höjden inte är något problem för oss utan jag ska kunna reglera galoppen och hon ska vänta ut hindret och inte springa i full fart mot det. Men hon gick förvånat bra idag och hoppas det håller i sig till träningen för Anna imon. Efter jag hade ridit henne i paddocken skrittade jag ut skogen i ca 15 minuter.

Zack och de övriga rörde också på sig.
_________

Jag vet inte riktigt vad jag har gjort men jag tror DE HÄR TJEJERNA älskar mig. Haha, nej men eftersom de har skrivit så otroligt gulliga och snälla grejer om mig så är de faktiskt värda att få några rader om sig själva från min synvinkel.

Utan att avslöja vilka de är utan att NI har tryckt på länken ovan så säger jag såhär om första tjejen:
En tjej som har utvecklats enormt inom ridningen och har nu hittat en bra häst med en otrolig kapacitet och jag önskar de all lycka inför vårens starter och debuten i LA.

Tjej nr2 har två riktigt fina ponnys varav en va min en gång i tiden och även den här tjejen har utvecklats enormt mycket i sin ridning. Jag önskar också er all lycka inför årets sista starter och dina starter för våren.

Jag menar självklart att de har utvecklats bra. Jag hade kunnat skriva flera rader om dem men tiden räcker inte till...
Borde de få göra eget inlägg på bloggen och beskriva vilka de är? En och en skriver varsitt?! Ingen dålig idé får snacka med dem!


/jenny

Planer för Söndagen 13/11

Planerna för dagen idag är att rida och fixa.
Ska rida ut Palett då hon ska gå Anna träning imorgon då Ubbe har hoppat i helgen och Zack tar det somsagt lugnt!
Otto ska ridas ut. Zack och Cindy ska ut dock ska Cindy få gå på mjukt underlag då hon är ömfotad. Hennes hov börjar bli bättre så snart kan det slås på en sko.
Ubbe ska skrittas ut. Han var så duktig igår min fina prins!

Ska packa ur bilen och mocka stall osv. Imorgon är det skola och jag har inte vart på skolan över 3 veckor(!) Härligt med prao och lov. Men som tur är slipper jag gå upp överdrivet tidigt då jag har sovmorgon imorgon! Vet inte hur jag ska orka med skolan den här veckan. Under de här 3 veckorna har jag vart vaken långt in på nätterna och gått upp tidigt för prao och tävlingar. Men det ska nog funka, tror jag!


/jenny

Kan inte somna om

Vaknade av datan som var på efter jag hade somnat till en film. Trodde den hade kraschat osv men det visade sig vara att datan hade blivit för varm och stängt av sig själv. Man måste då automatiskt vänta i 5-10 minuter. Jag trodde jag skulle börja gråta, det sista jag vill är att paja en data!!

Men nu kan jag inte somna om. Klockan är tio i 7 eller något åt det hållet.

Något jag gjorde igårkväll var att studera filmerna i som Mamma filmade från mina klasser igår. Vad som måste förbättras och lite små detaljer. Ni ska se hur högt över han är på alla hinder. Helt sjukt är det verkligen. Han hoppar en halv meter extra och jag överdriver verkligen inte. Så jag kollar även på hur ritten såg ut, rytmiskt eller inte, för snabbt eller för långsamt. Bra tryck i galoppen eller för dåligt osv.

Tycker det är riktigt bra att studera sig själv på film. Man ser så mycket mer än vad någon annan gör eftersom man känner hästen bäst. Så ni som inte filmar era rundor - GÖR DET!
Om det är något som blev fel på banan så ser man direkt på film vad det var något. Eller om man gjorde en kanon runda så kan man sitta och kolla på den och sträcka lite extra på sig.

Nu måste jag kolla på filmerna igen, vi hörs mer senare!
/Jenny

Värt att ta risker och chanser

Jag och Jennifer (ponyryttarna.blogg.se) disskuterade precis om man inte tar risker/chanser. Jag menar, tänk om Jennifer aldrig tog chansen att rida den galna C-ponnyn som idag är hur snäll som helst men ändå busar ihop något hela tiden. Jennifer tog risken att rida ponnyn för att försöka tävla henne. Idag har de kommit otroligt långt. Och Jennifer borde få en enorm CREED för det.

Samma sak som Ubbe, jag tog risken och även chansen att rida en otroligt bra ponny med kapacitet som räcker och blir över. Många som vet och många som inte vet att Ubbe var helt knäpp innan. Steppade och galopp i full fart, kunde inte gå avslappnat. Ingen jag skyller på föregående ryttare(även min kompis) då hon gjorde ett grymt jobb. Men någonstans blev det fel när min kompis fick ta 'över' honom, något hände innan hon fick ta han. Och sen skaffade hon en egen D-ponny och jag fick chansen att rida han.

Han är helt förändrad nu. Aldrig någonsin sett en sån skillnad på en häst som han. Tänk om jag aldrig tog chansen att rida han. Jag hade inte vart samma ryttare som idag. Tack vare honom så har jag blivit mycket mjukare i min ridning. Han har lärt sig från mig att våga varva ner.

Jag tycker att alla borde ta risken att göra si och så. Inom ridsporten måste man våga göra tvärtemot vad folk annars gör. Det jag vill ha fram i detta inlägg är att hur värdelöst allt verkar med den ponnyn/hästen så ge den tid. Ge den tid till att visa vem h*n är. Det är de minsta som vi ryttare kan göra.

Tänk ändå att vi riskerar våra liv för en sport. Men självklart är det inte vilken sport som helst. I ridsporten får vi chansen att bli ett med ett djur på flera hundra kilon. Vi tar risker så fort vi är runtomkring hästar, ingen har en aning om vad som kan hända härnäst. Hästar är flyktdjur och de kan bli rädda för det lilla minsta. Men i alla risker har alla olika mål. Många vill chansa på SM medans andra är nöjda över att få chansen till en egen häst. Så alla mål är olika satta men risker och chanser har vi alla ryttare gemensamt.

/jenny

Resultat 12/11

Hoppade Ubbe i Alingsås idag.

LA- Var en ackulumator, dvs en bana UTAN omhoppning ink ett joker hinder. Man räknar ihop poäng och den som har bäst poäng vinner. Alltså om du river 5:an så får du 5 minus= inte bra.

Men idag var Ubbe på topp och vi hoppade banan med ett bra flyt och vi klarade Jokerhindret. Vi var också det enda ekipaget i D-ponnyerna som fick fullpott poängmässigt. Det blev en vinst för mig och Ubbis!

MSVB- Detta var en A:0. (utan omhoppning, går på tid direkt)

Han kändes väldigt bra på framhoppningen och det höll sig på banan också. Ingen svårbana överhuvudtaget men det var många felare och endast 2 nollor. Jag och Elvira Henningson var nollor men hon hade en bättre tid än mig så jag slutade på 2a plats. Jag red inte alls på tid utan vill som sagt ha ett flyt.

SÅ två rosetter hängde med hem och pengarna tillbaks på TDB. Vilket min mamma gillade och hon var riktigt nöjd idag och tyckte det såg fint ut. Många runtomkring som tyckte det såg bra ut och grattade mig. Inte så att jag tänker sitta här och skryta men jag är verkligen superduper stolt över min prins!


/jenny

Sömnproblem...

Kan inte sova så fick mig ett ryck att skriva lite om dagen. Glömde skriva att jag red Dino igår (torsdag) En hingst med ett grymt psyke. Och underbar att rida. Emma hade trimmat han ganska mycket innan jag var klar med Nico så skritt och trav jobb blev det för hans del!

Idag (fredag) började jag med att rida Häxan. Jag har kärat ner mig i henne nu. En häst med väldigt väldigt mycket personlighet men idag var hon på bra humör för att trimmas. Hittade ett bra flyt genom passet med en låg form. Red ut Geyke tillsammans med Matilda och Stephanie. Geyke var på G idag och flög över alla pinnar/grenar som låg på marken vilket resulterade mycket skratt.

Sen tillbaks och trimma Nico. Red fram han i alla gångarter och påbörjade lite jobb innan Emma kom och vi bytte. Jag hämtade Nicolette och fixade iordning henne. Trimpass på henne med och den här hästen var grym. Gjorde mycket förvänd galopp och galoppombyten i lågform. Emma tyckte det såg riktigt bra ut och jag var/är stolt över att jag lyckades rida ihop en storhäst på 178(!!)

Sen somsagt, bortsa, rykta osvosv.

Mina egna hästar här hemma får vi ju självklart inte glömma. Skrittade ut Ubbe barbacka. Cindy och Zack vilade ink Palett och Otto då jag putsa och städade lite i sadelkammaren.
Imon åker vi vid halv 8 härifrån till Alingsås där många roliga vänner finns så det lär bli en bra dag + jag får träffa Kellybellybus! <3

Jag och Jassebästis<3
/ en trött jenny.

Jenny-penny !<3

Jennyjennyjenny!
VI ska ju på samma tävling har jag märkt HAHHAHA
Syns imorgon gumman!<3<3

xoxo
-Kelly-

Ubbe klar för natten

Nu står Ubbe med flätad svans och lindade ben. Finaste killen ska få det bra.
Fick en fråga på tidigare inlägg om jag lindar mina hästar varje gång jag tävlar, och Nej. Det gör jag inte.
Jag lindar bara när det är meeting eller när det är en tävling med höga klasser.

Imorgon ska Ubbe gå somsagt LA - MSV d.v.s 110-120 cm. Och då lindar jag hans ben!

Har dock inte packat något i bilen då pappa kommer hem senare med den bilen vi ska ha. Men allt är putsat och klart. Jag har ett JW-schabrak som jag lånar ut av en vän, Klara. Det är svart med guldiga kanter. Snyggt och stilrent.

Filmberoende som jag är så ska jag sätta på en film och kolla. Men klockan är ställd på 06.00 men går nog upp runt halv 7. Men jag säger godnatt nu och ses imon!

/jenny

Mellanlandar

Har kommit hem från Emanuelsson. Tycker det är ledsamt att jag inte ska få åka dit igen. Prao ju bara där en vecka och jag hade kunnat prao flera veckor för det var grymt kul!

Nu ska jag ut och skritta ut Ubbe barbacka och fixa han och hans grejer inför imorgon. Imon är det nämnligen tävling i Alingsås RS. Vi ska hoppa LA-MSV!
Sen tror jag min syster tar hand om de 3 i de lilla stallet så skrittar kanske ut på Palett och Otto. Men nu ska jag skynda mig ut.

/jenny

Inget musik prov :D ;D ;P

Det blev inget musikprov idag ilf :D Musikläraren var sjuk , och han ville vara med när vi gjorde det!
Riktigt bra för min del , d jag inte han plugga så mycket som jag ville göra !

Dagens planer!

Rojsan:
-Borsta
-Rida ut en kort sväng -skritt-trav!-
-släppa ut i hagen (igen!) -då det inte komemer vara alltför sent en!
-Ta in henne och borta järnet!
-Bädda in henne med halstäcke och lindor -så hon inte får onödiga fläckar ! ^^

Prinsen:
-Borsta
-Rida ut/Galloppträna! (Medans Rojsan står i hagen!)
-Ställa i hagen , då det blir sent vid det laget och ganska mörkt!
-Borsta! (Igen !)

Inför tävlingen!:
-Putsa (Sadel,träns,benskydd o.s.v!)
-Packa ner täcken och schabrak.
-Packa ner hö , samt göra betfor.

Sen finns det säkert en massa andra saker som jag kommer komma på sen ^^

Förut fick jag reda på att jag ligger på MVG nivå i tekniken WIIHOOO!

Just nu har jag precis blivit färdig med en utvärdering över mina två projekt , som jag blev färdig med , och det blev 2 st A.4 !

REBECCA LEINONEN HAR OCKSÅ VARIT DUKTIG , SOM LIGGER PÅ VG NIVÅ :D :D  Och hon var bara med på 2 st lektioner -duktig tjej !
Hahah - det var ribbe som ville att jag skulle skriva ^^

xoxo''

-Kelly-

NATTIIII

Nu ska jag sova , efter att ha sprivit ner ått st A.4 papper fulla nerefrån och upp med musik grejs -piuuh-!
Som ni ser har faktist JAG för en gångs skull gjort headern .. slängde ihop den förut , då jag var trött på att se Sharon på headern - ELAKT jag vet , men jag tänker på henne aldeles för mycket i onödan då och börjar bara gråta .. så det var ett måste !
Men ni får somsagt ha tålamod då inte bloggen är HEELT färdig!

Nu måste jag verkligen sova !

xoxo

-Kelly-

Ska sova

Nu ska jag sova. Allt fix med bloggen har gjort så att mina ögon går i kors. Dagarna går alltför snabbt för att jag ska hinna med. Rida innan det blir mörkt? pft, det går inte. Bara på med reflexerna och ut. Men nu ska jag sova i min gossiga säng!
Godnatt, ska fixa med bloggen mer i helgen!
/jenny

RENOVERING

Renovering av bloggen pågår. Kommer inte ha tid till att fixa ALLT idag men lite grejer iaf. Så ni får ha tålamod om det skulle bli rörigt!
/kellyochjenny

Lite tips

Trimmade somsagt. Red fram Titan åt Emma. Mest öppnor och slutor. Skrittade ut Geyke. Och trimmade Bella. Fokuserade på låg anspänning men med ett tryck. Dvs att hon inte bara galopperar runt i 190 utan hennes bakben ska trampa under sig och huvudet ska vara lågt. Alltså inte upp i luften. Hon skulle slappna av men ändå jobba på.
Gjorde öppna och sluta i alla gångarter för att lossa henne i bogarna. Gjorde en hel del skänkelvikningar för att lossa henne i korset ink förvänd galopp för att stärka henne. Hon gjorde det riktigt bra.
Glömde nästan att säga att vi gjorde en hel del galoppbyten. De satt som en smäck!

Nu när jag kom hem satt fortfarande dressyr/trim-humöret kvar i kroppen så jag klädde på Ubbe och gick till paddocken och jobbade mest i galoppen. Gjorde en massa skänkelvikningar i galoppen vilket han inte har kunnat förut men idag gjorde han det otroligt bra. Red på en 8a och formade han för innerskänkeln och gjorde galopp byten på mitten. Han hade lite svårt att byta från höger till vänster men efter lite traggel så satt de!
Han hade lågform genom hela ridpasset. Gjorde som innan öppna och sluta.

Zack galopperades ut tillsammans med Lana.

/jenny


..

Känner att det var ett tag sedan jag updaterade?
Jag har haft fulllt upp och nästan glömt av bloggen lite (INTE BRA!) Ska skärpa mig -lovar!

Idag- Så blir det läxor m.m (Inget stall!)
Imorgon- Rida ut en kort sväng , putsa , packa , och tagga !
Lördag-Tävling i Alingsås :D L.B
Söndag-Tävling på LERK -på en sexårig lektions valack (Cato!)- Träna inför lucia firandet på LERK!
Detta var resten av veckans planer :D

Över till ngt annat!
Rojsan är just nu på topp , eller ja VI är just nu på topp! Det går bra i både rdessyr och i hoppningen :D Jätte nöjd ! , Hon har dessutom gått upp lite i vickt och musklat på sig lite vid nacke och rumpa ! Grymt ståt över min lilla ponny som dessutom går ganska fint i VÄNSTER varv också! -Om ni undrar så kunde hon knappt ställa sig till vänster när vi fick henne , nu kan hon nättoch jämt gå ner på tygeln i gallopp :D :D Alla andra gångarter går jätte bra !

Prinsen har fått mera kondition och vi har just nu börjat att studs träna han igen ! Kul att se att prinse-ponken är på g igen !


Tyväär blir det inget mera inläg idag då jag har musikprov imorgon :/



xoxo


allra första bilderna...

Tänker lägga upp de allra första bilderna som kom upp på bloggen. Jag minns inte vilka det var men ni får lov att skratta om jag och Kelly gör bort oss på någon bild!

/jenny

inlägg eller inte...

Jag vet att mina inlägg är otroligt tråkiga för tillfället. Jag hade inte heller gillat att läsa en massa text. Men faktum är att jag inte hinner göra en massa outfits, jag hinner inte skriva åsiktsinlägg. Min tid räcker inte till den här veckan. Hela den här veckan ink helgen som var har jag gått upp tidigt och kommit hem sent och ridit hästar tills klockan blir åtta-nio på kvällen.
Jag orkar inte skriva ett inlägg som bara blir felstavat och felaktiga ord i en mening. Ingen vill läsa en osammanhängade text. Så jag önskar er att ha tålamod i några dagar till med *dagen* inlägg. Men imorgon så har jag nog en hel del att skriva då jag ska trimma hästar tillsammans med tjejerna i stallet så jag kan ju skriva ner hur vi lösgör dom osv om det skulle vara hyfsat intressant?

Men som sagt, klarar ni hålla ut? Jag ska fundera lita på vad jag kan skriva ner annars får jag ta en kortkort bloggpaus och komma tillbaks när jag har lite roligare grejer att skriva om.

ni läsare är guldvärda!
/jenny

Uteritt för alla

Red en hel del hästar idag med. Började med att rida ut Arwen tillsammans med Sofia, Matilda och Linnéa tror jag hon hette (?) Efter det red jag min kära underbara Nico som har blivit en av mina favoriter i stallet. Och efter han fick jag rida Bella. Disa är ganska kär i den hästen som jag har förstått det och jag förstår henne verkligen! Senare mot eftermiddagen red jag min absoluta favorit, Niki. Riktigt rolig häst att rida.
Alla hästarna fick ridas ut i en timma idag.

För deras del så ska alla hästarna trimmas i manegen imorgon då det inte gick att göra det idag pga nytt underlag ink att de gjorde om lite. Så nästintill alla ska trimmas förutom två hästar som ska ta det lite lugnt!

Jag kom hem vid kvart i fem och skynda mig in och tog en macka innan jag red ut Ubbe. Travade och galopperade en hel del i en bra form. Inte för låg och inte för hög. Var ute i ca 30 minuter. My red ut Zack och Lana.
Jag skrittade ut Palett barbacka med Otto i släp. Hämtade upp My som tog Otto så att jag kunde ta Cindy i släp. Var ute i ca 30 minuter därmed. Fixade stallen osv.

Nu är jag som vanligt helt slutkörd...
/jenny


Dagen

Idag fick jag vara själv i stallet tillsammans med Matilda och Sofia då Disa inte kan ta sig in :(

Men jag drar lite snabbt vilka hästar Jag red och hur de är.

Började med att rida ut Titan. En ganska stor skimmel. Skrittade ut honom tillsammans Sofia och Matilda.
Sen fick jag även trimma Bella i manegen samtidigt som Emma, Matilda,Sofia och Stephanie trimmade varsin häst. Bytte sen med Emma så att jag fick testa på att rida Häxan. Travade mest i lågform på henne då hon är riktigt envis och blir sur ganska lätt så jag tog det lite försiktigt med henne.
Skrittade ut med Matilda och jag red på Niki. En riktigt Jenny häst. Efter det red jag ut Titan igen, den här gången var de en hel del trav.

Sen var det som igår. Ta in hästar. Borsta,tvätta,mocka och putsa. Men det är så otroligt kul att vara där. Matilda och Sofia är riktigt snälla så hela det blir redan mycket roligare.

Åkte med Emma sen till GFRK. Tränar ju för henne där varann vecka. Den här gången hade jag Palett. Och Palett uppförde sig riktigt bra och jag fick riktigt bra tips utav Emma. Så nu är det Palett som får åka med vissa gånger då Zack ska sin vintervila om någon vecka. Jag är inte helt nöjd över min insats över träning men jag kan ju säga det är inte lätt att ställa om sig från sina egna ponnys till gigantiska STORhästar till Palett som är liten och kortgalopperad. Men det var kul ändå!

Nu är jag iaf helt slutkörd och ska somna till någon film. Förlåt för en massa text men det blir oftast så när man har gjort mycket. Godnatt läsare!

Hittade den här bilden på datan, så fina är dem finaste!
/jenny

Dagens ridpass + prao

Har idag påbörjat min prao på Toleryd, hos emanuelsson. Jag och Disa ska vara där hela veckan och idag var det 2 tjejer som praktiserade där men ska bara vara där måndagar vilket är lite synd då de verkligen är två goa tjejer!

Men vi fick mocka,fixa hö, ta in och ta ut hästar och självklart rida en massor. De har 15 ridskole ponnys och 20 storhästar som de tävlar/tränar. Vi tog hand om det 'stora stallet' dvs storhästarna tillsammans med Sofia som jobbar där. Men tog även ut och in ridskole ponnyerna.
Vi red ut och hade riktigt kul och vi fick sitta på olika hästar med olika temprament - riktigt kul! Tänkte skriva om de hästar jag red så jag 'dokumenterar' ner allt.

Nico - var den första hästen jag red idag. Red ut i ca 30-45 min tillsammans med Disa & co.
En riktigt rolig häst, lite stark men kul och rida!
Den andra hästen kommer jag inte ihåg hur man stava men jag kallar henne Miss G nu på bloggen. (hon heter något på G)
Miss G - En unghäst. Blev inriden i Januari och har sen haft en operation pga en grej men är helt återställd men har ingen super kondis. Men känslan att sitta på henne var riktigt härligt!
Jaz - Har jag hälsat på tidigare när jag var där. Han är en valack på 4 år och det finns ingen som är mer kelsjuk än han. Han har inte gått speciellt mycket och det var som att sitta på en tickande bomb. Men en riktigt go häst men man märker att han är en plutt. Påminner väldigt mycket om Otto i ridningen och utseendet.

Vi tog sen in hästar. Borstade, tvättade och putsade grejer. De 2 tjejerna hade åkt hem så det var jag och Disa kvar. Sen åkte Disa hem så jag hjälpte Sofia med det sista. Mamma kom och jag hann precis ta in sista hästen.

Kom hem vid halv 5 och åt lite mat innan jag red ut Palett. Barbacka och fokuserade på kort galopp i låg form. Hon gjorde det galant och byterna satt som en smäck. Skrittade ut Ubbe i ca 10 min. Zack och Cindy vila och tar de så fort jag kommer hem imorgon!

Imon blir det att ta med sig extra mycket mat då jag åker med Emma direkt till GBG för träning med min häst. Så Mamma får fixa hästen, snäll Mamma!


En himla massa text. Men en rolig dag!
/jenny

Hickstead

Tror de flesta har sett den här filmen nedan nu men den är otrolígt fin!
En av världens finaste hästar får en att inse att jag är ännu mer tacksam än vad jag redan är att ha mina underbara hästar. Men Hickstead kommer alltid vara the one and only i världshoppningen!

/jenny

Resultat 6/11

Förlåt för tidigare inlägg men tyckte att det är så otroligt ledsamt att hästen avled. Usch! Vila i frid!

Och till något lite roligare och bättre. Kom vidare till A-final idag. Och skulle hoppa en MSVB (120cm)
Eftersom jag har nerver som blir extremt nervösa så gick jag banan i början och inte när D-ponny ryttarna kan göra det innan klassen. Men idag var jag inte alls nervös.
Han kändes jätte fin på framhoppningen och välframme för handen. När vi kommer in till banan så är det inte högt. Tror det mest är för att jag börjar vänja mig vid höjden.

Jag satte upp ett bra tryck i galoppen och hoppade en bana med 11 hinder varav 14 språng. (trekombination, tvåkombination)
Vi PETADE dock 2 i trekombin men bommarna rullade precis och jag hade inte turen med mig. Men för övrigt så hoppade han grymt bra och hoppade mig ur sadlen x-antal gånger men han var riktigt fin.

Och jag tänker nu på att jag hoppade en nationell msvb som Gadden har byggt. Han bygger teknisk och maxade hinder på alla sätt och vis. Och jag och Ubbe klarade det!!
Så otroligt stolt över Ubbe, fina kära ponny. Slutade totalt på 11 plats av 20 starter i A-finalen men sammanlagt kom jag 11 av 81 starter. Jag menar - hur grymt?

Älskade Ubbe, du är galet bra!
/jenny

R.I.P

R.I.P
Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead föll ihop och dog under sin omgång i Veronas VC-hoppning.

Hickstead skrittade skulle skritta ut från banan och ramlade ihop. Man vet inte varför men hoppas ändå att man hittar en orsak. Hoppningen ställdes in då ryttarna inte kunde hoppa vidare pga det som hade hänt och alla förstår detta!

Vila i frid världhästen, Hickstead!
Filmklipp när han ramlar ihop.


Filmklippet nedan är för att bevisa att hästen är grym ink ryttaren. Världsettan!

/kellyochjenny.

resultat alá jenny och ubbelito

xoxo worlds greatest/Amanda Liljevall.


2011-2012

Nu har jag letat och letat bland grejer som jag vill ha :D
Det ska köpas in nya tävlings outfits !
tänkte visa er 3 st som jag skulle kunna tänka mig att köpa :D


HV Polo allt ihop !
Ljusblå?,Turkås/silver:D


SÅ HIMLA KÄR SKOJJAR INTE ! SKA KÖPAS !
svart/rosa

Det rosa exklusive schabraket har jag redan , men ingen huva .. vill ha en svart ? , så om jag köper ''kittet'' med John Whitaker Metallic , så kan jag ju ta huvan till detta schabraket . ELLER? hmm

Just nu använder jag det gamla vanliga Marinblåa JW shabraket , ni vet vilket jag menar? med rött och vitt i kanterna? :D älskar det , och kommer inte sluta använda det .. men vill ha lite altenativ att välja från? Men John Whitaker Metallic är ETT SKA !

mera update senare ^^

xoxo

-kelly-

Ubbelito

Nu står Ubbe precis som igår med lindade ben(paddar under), flätad svans, 2 täcken och nymålade hovar. Det spelar ingen roll om jag ramlar av eller om vi vägrar ut oss imon eller om vi får ett pet eller river alla bommar. Jag älskar Ubbe precis lika mycket, han är underbar på alla sätt och vis!

Imon blir det somsagt 120 cm. Bara 5 cm upp men hoppas att det inte blir för tekniskt. Men jag är nöjd att jag har kommit runt de här banorna som vart. Tekniska så det tjuter i öronen men ändå riktigt kul!

Nu måste jag hoppa in i duschen innan jag lägger mig. Så otroligt trött och att gå upp 5 varje morgon är ingen hit. Kan inte somna tidigt heller...
/jenny


NOLLADE

Super duktiga Ubbe nollade LA+5 dvs 115 cm! Kom 12 av 18 placerade. Men av alla starter kom jag 12a av 74 starter.
Red inte för någon placering utan ville ha ett flyt och det fick jag. Iochmed att vi fick 2 ner igår och nolla idag gick vi vidare till A-final där går det i Msvb (120cm)
Usch vad bra han är. Jag älskar dig en massor Ubbis!<3

Det är omvänd startordning också. Så den som har haft bäst resultat startar sist. Det var 25 som gick vidare och jag gick vidare som nr 10. Startar sent imon då det är Consolation imon innan det är min tur. Min syster gick vidare till Consolation så vi får vara där rätt tidigt ändå.
Hoppas allt det här håller tills imon!
ÖVERGRYMMA PONNY, SÅ JÄKLA STOLT ÖVER DIG!
/jenny

Rida häst

Nu ska jag ut och rida Palett, mammas storhäst. Jogga henne i lågform och bygga lite rumpmuskler som hon har tappat. Händer nämnligen liten ovanlig grej nästa vecka. Får se hur det går!

/jenny

Resultat KVAL1 4/11

Idag gick det i LA. Banan var som väntat mycket teknisk och svårare linjer. Trekombination var med i grundomgång och tvåkombination var med i omhoppningen. Så rätt tuff bana med mycket titthinder.

Själv med min ûber söta ponny gick runt med 0 fel i grunden och 8 fel i omhoppningen. Jag är verkligen jätte nöjd då jag 'bara' fick 2 nerslag i omhoppningen.
Meningen var ju somsagt att hitta ett flyt och ett bra tempo. Han tittade inte på något förutom en vanligt oxer utan något tittigt men vi kom över den. Klarade trekombinationen perfekt och banan passade Ubbe.
Sen i omhoppningen så var det kombination till ett räcke. Ubbe blev för stark och sög tag för mycket att jag inte orkade hålla tillbaks honom. Men om jag hade gjort en lite check till så hade han klarat det. (lätt att vara efterklok) Och sen när han hade fått upp trycket i galoppen och verkligen sög tag ännu mer så petade vi en bom till.

Men jag kom runt grundomgången och alla svårigheter där så det känns riktigt bra inför morgondagen. Imon går det i LA+5!

/jenny

Lycka till Jenny-Penny!

Skit kul att se att du är så taggad inför tävlingen nu med Ubbe!
Du!?
Spöa skiten ur dem ^^
heheh - nä men jag vet att det kommer gå mycket bra ! det är det alltid!
Lycka,lycka,lycka,lycka TILL! :D :D
Vill också tävla :(
Jag har anmält mig till en tävling i Alingsås , och jag tror det är nästa vecka? hmm -då ska jag bara hoppa en klass (l.b!) Efetrsom att det är den lägsta , och vi inte är redo för l.a en! Eller jaa .. vi skulle säkert klara  det .. men jag vill blir ''färdig'' i l.b höjd innan jag skyndar mig upp till l.a ^^
Idag blir det att faktist köpa ngt ? Förhoppningsvis ? ;D
aja , snart blir det baby-sim med lillan !<3<3
xoxo
~Kelly~

Träning 3/11

Tränade Zack för Anna idag. Olika linjer med korta svängar ink en serie med olika avstånd. Han kändes lite loj i början och gick inte fram för skänkeln. Men det släppte som småningom och jag fick fram han ordentligt till handen. Han hoppade riktigtriktigt bra och man känner verkligen att han är i form.
Anna var väldigt nöjd över han och jag klappar om min fina nallebjörn. Vet inte om vi ska ställa av han nu eller om vi ska låta han vara igång o.s.v Inte helt klart hur vi gör.

Bild från Tomacs!
/jenny


dagarna med klara

Har ju vart med Klara sen i Tisdags om jag minns rätt.
Igår red vi en hel del hästar!

Jag hoppade Otto lite smått i paddocken och Palett fick även gå ett hopp-pass igen. Zack och Ubbe reds ut och Cindy vilade pga tappad sko.
Åkte till Nääs och jag fick äran att rida Cooga. Jag red ett riktigt dressyrpass - tro mig! Jag gjorde det och det finns vittne. (Finns folk som tror att jag hoppar,hoppar,hoppar hela tiden) Men han var lite stel i höger bogen så jag red självklart en massa öppnor och slutor. Mycket skänkelvikningar med lågform. Han satte galoppfattningarna klockrent och var allmänt duktig ponny.
Klara hoppade sen upp för att se om hon kände någon skillnad vilket hon gjorde då hon typ skrek över Nääs att han var så mjuk och fick ett rundare steg.

Alla hästarna skötte sig exemplariskt.
Idag vaknade jag upp hemma hos Klara och vi åkte till Nääs för att rida Cooga. Markarbete blev det idag. Jag red han först för att rida igenom han igen och lossa han. Samtidigt skapa en ärlig framåtbjudning. Rullade över en liten upphöjd bom. Sen över ett kryss och litet räcke. Hittade jätte bra avsprångspunkter och han sög tag i hinderna. Nöjde mig ganska snabbt och Klara fick hoppa upp. Hon började hoppa över den upphöjda bommen och var verkligen jätte nöjd över att han sög tag i hindret så bra UTAN att trampa om och bli osäker.
Klara hoppade sen ett litet högre hinder på 1 m och Cooga tvekade inte det minsta. Så borde ryttare och häst var nöjda!

/jenny


svar på kommentar

Lina om svar på kommentar/fråga:
Varför finns det inte några resultat därifrån då på tdb?
Svar: Jag kan inte riktigt svara varför men jag vet också att TDB inte uppdaterar sidan hela tiden och lägger inte in alla resultat men Lilleman är kvalad då han har 3 dubbelnollor i LA. Eller hon har mer nollor i LA men hon får hoppa MSVB 
/jenny

Lovely -I miss u!<3

Dagarna kommer , och dagarna går..
Du är inte här , och jag är inte där ..
Saknar dig , och hoppas du saknar mig ..
Mitt allt, mitt liv ..
Du är min , och jag är din..
Soon there ... I promise ..!<3<3
Saknar min underbara lill-tjej ! Fattar inte att jag inte förstår det förens nu ! Men snart så kommer jag hem ! .. om exakt 2 dagar ! Love you -you are my star !<3
xoxo
-Kelly-

Kval 2

Idag är det alltså Kval 2 som går i LA+5.
Min fina prins fick sova med fleecetäcke ink lite tjockare täcke över. Nymålade fötter och nyklippt man. Borstad och flätad.
Allt för den bästa!
Idag blir det inga knoppar. Känner att jag behöver ha lite man att grabba tag i när han hoppar mig ur sadeln. Inte så lätt att ta tag i en knopp!

Startar tidigt och idag börjar de med D-ponny först och sen neråt. Har startnummer 7 vilket är bra för då hinner jag inte bli nervös eller se banan svårigheter då jag lätt kan krångla till det på en linje när det bli högre. Jag rider hellre på känsla och tänker inte på vad som är svårt eller inte!

Hoppas Ubbe är på bra humör idag, en go och glad kille! Precis som igår.

FOTO: Agnes Lewin. (LA i LillaEdet)
/Jenny


Jag lever fortfarande !

Japp , som överskriften lyder -så lever jag fortfarnde !^^
Jag försöker hinna med att blogga så mkt som jag bara kan -lovar!
Idag var jag och kollade på ett pat converse -vita-skin-NAJS!- kanske blir att köpa ? hmm . men på andra sidan så hittade jag och familjen en affär som bara nästan sålde ''Dr.Martins'' så kanske blir att köpa sånn ist? vene ?
Imorfon blir det att verkligen shoppa loss (om jag hittar ngt som jag vill ha?) blir dock inte så svårt för min del då jag har ganska lätt för att hitta snygga saker-skkrryyytt!- he he he
Men vi får se !
Saknar min ponny som 17! skojjar inte ! , men jag vet att hon har blivit bar omhänden tagen , av Jenny-Gabbiihh och mammsen! när jag kommer hem ska jag puss otroligt mycket på henne, och sedan rida ut? ^^ :D :D :D saaaknaaar otroligt mkt !
Bilden för detta inläg får jag och min otroligt charmiga syster stå för ! ^^
xoxo
//kelly

Klara ''brökdal''

Kanske så att Klara Brodal kommer hit idag. Hon ska rida sin pappa och så får vi se hur det blir.

Har ridit Ubbe och fixat 2 boxar. Emily ska ut och rida Thistle nu. Jag och Fanny ska snart bege oss ut och fixa lite till i stallet.

Fick svar från Klara nu och hon kommer när hon har fixat Cooga osv.

Har inget mer att blogga om just nu!
/jenny


kladdkaka

Bakar kladdkaka medans Emily är ute och rider Lilleman. Vi är ensamma hemma med Fanny. Så vi får turas om med hästarna. Så när hon kommer in så går jag ut osv.

min finaste prins...
/jenny

NEVERMIND I'LL FIND SOMEONE LIKE YOU


Världens bästa!
/jenny

hej jag är lat

Jag orkar inte göra någonting just nu. Vaknade vid 7...
Men så fort jag har tagit på mig mina ridkläder så är allt bra. Får ju rida en massa överpigga ponnys idag så blir ingen super uppdatering. Får se helt enkelt.
Men alla ska ridas ut ink Otto. Emily får rida med på en häst så jag inte bråkar med han i onödan nu när han är i trotsåldern. Ingen idé att mucka fram något!

Mitt vardagliga jobb - mocka!
/jenny

RSS 2.0