Sol bränd = sjuk :(

hejhej !
Idag har varigt en jävligt "chill" dag ;D Vaknade med en feber och förkylldning ,,, och ville bara DÖ ! går upp och kan knappt gå för att jag brännt mig från topp till tå.. INTE KUL ! ... ilf frullen för dagen var en macka med smör , cornflakes och TE ,,, sedan messar jag gabbiihh och klagar lite och bad henne komma hit ,och det gjorde hon oxo .. lxm höll mig sällskap och var en jävla bra kompis ;D
Så vi han titta på 2st filmer och lagade jätte gooodddd mat . Blev Kyckling klubbor, Ris med kyckling buljong ..och tsatsiki M U M S !
Sedan har vi inte gjort ETT PISS !
Men vi sitter jag längtar till Falsterbo 2011!
Lite bilder från sommaren en sååå länge ;D
Nu ska jag ducsha pussssss

Städa

Idag är det lika varmt som det var igår. Men skrittade ut Ubbe på förmiddan men funderar på att rida ut han igen då jag bara skrittade då min lillasyster Fanny (2 år) ville rida med.
Nu ska jag ut och mocka stallet. Även små plocka lite då det är grejer som behöver slängas.

Får se hur det blir med Mona och Twixan idag.
Men jag ska till Zack och Cindy. Zack ska jag rida lite i den andra hagen och Cindy ska jag longera.
Emily åker med mamma till Tollered och tar hand om de övriga hästarna.

Så himla tråkigt att jag inte har moppe-körkort så att jag kan åka överallt ist för att sitta och vänta på tills någon kan köra mig. Men jag ska fixa ett, så snart som möjligt.

Nu ska jag ut till stallet och fixa!


du är det finaste jag vet, Kantjes Urbion <3

Någon som saknar vintern ? -  inte jag !!
Som ni ser på bilden hade Ubbe en rejäl underhals. Detta var när han precis kom till mig och jag ville rida barbacka och gjorde det. Han var cool lugn men vi skrittade ju bara, nu kan jag både trava och galoppera på tygel med bakbenen under sig.
Men nu är han en helt ny häst, en otroligt lugn häst - en häst som ställer upp för mig - jag ställer upp för honom - vi har skapat ett band mellan oss - vi ska göra våran debut i Msv b nu i varberg - han klarar det och jag klarar det om jag har han - vi var två som har blivit ett.


/jenny


Just nu...

städar jag husvagnen men sprang in och lämnade lite grejer. Så nu skriver jag.
Åsa och hennes familj ska låna våran husvagn när de ska till High Chaparall (stavning, jag hinner inte kolla upp stavningen)
Men nu måste jag skynda mig ut igen - ingen häst ridna än pga vädret. Alldeles för varmt, men ska skritta ut de 2 damerna en sväng och sen släppa ut dem i en ny hage med en massa gräs.

/jenny

Dagens Ros

Dagens ros går till en tjej som jag vet alltid kommer ställa upp för mig. Hon är världens gulligaste och roligaste människan jag känner. Hon rider grymt bra och jag vet att hon kommer att nå långt. Det märker man nu vilken skillnad hon har gjort på den hästen hon rider nu. Den går otroligt fint och hon gör en grym inverkan på hästen.
Hon kan hoppa upp och rida en häst perfekt när andra säger att det inte går göra så och det där. Men hon fixar det.
Så därför tycker jag hon ska ha dagens ros. För hon är värd all bra kritik som det bara går. Och för att kolla vem den är tjejen är så tycker jag ni ska klicka HÄR.

/Jenny

dagen idag

Jag vaknade för en timma sen och gick ner och åt frukost. Väldigt intressant tycker jag.
Nejmen jag ska skritta ut Twixan så tar Emily Mona. Om ni har tur så kanske vi gör en V-blogg?
Längesedan nu så tyckte att det var dags att göra en snart.

Sen är det Palett och Lana som är här hemma som My och kanske mamma ska rida Palett - beror på när hon vaknar, annars tar jag henne. Sen åker de ner på ett sommarbete tillsammans med Zack och Cindy som redan är där. Så då rider vi Zack och Cindy som får röra sina tjocka magar.

Sen blir det övriga hästar som är på det andra sommarbetet som ska ridas. En lång tur där med alla 4.

Nu ska jag sätta på mig ett linne ist för en stor t-shirt, inga shorts för shorts har jag redan på mig. he-he


Börjar ta lite bilder som ni inte sett på bloggen tidigare - här är visa tävlingsbilder från bork som ni inte har sett. Det är bilder som är nära och perfekt skärpa och hela alltet. Jag tyckte det för mycket bilder när jag skulle lägga ut bilder från Bork när jag hade tävlat div1.
Så lägger ut en lite då och då!

/jenny

Dålig Update ? - yes -

Hejhej .. förlåt för dålig update ! .. inte O K
Så jag tänkte snabbt rabbla igenom vad som hänt sen midsommar ... om ni orkar läsa?
Midsommar
Midsommaren började med att jag följde med Amanda hem. Hennes pappa hämtade oss nere på grillen .. och vet ni vad? .. hahahahah han hämtade oss i en traktor (Y) aja .. ilf det tog ca 20min-1 halvtimma .
När vi kom fram tog jag och Amanda varsin macka . Efter det så duschade Amanda och jag plattade håret så länge. När hon fönat håret plattade jag sedan hennes hår också. När det var färdigt .. så plockade hon ut lite kläder till mig och henne .. eftersom att jag inte hade med mig några "midsommar kläder" .. så körde vi till västerlanda och vi firade tillsamans med hennes familj. HAHAH jätte sköööön familj (Y)
Vi fick också en MASSA MASSA jordgubbar och godis (Mumssss)
Efter att ha varit där ett tag körde amandas pappa hem oss . Där började vi sjunga sing star .. och när vi tröttnade på det gick vi ut och åkte 4-hjuling (Y)
När det blev lite kallt åkte vi tillbaka till huset för att där kolla på "One tree hill" Ä L S K A ! säger jag bara ! satt och kollade på den från 9/halv 10 till kl 6 HAHAH inte bra ;) vi gick också ner ett antal gånger far att hämta ngt sött som O'boy , choklad eller Jordgubbar med grädde :D
Jätte trevlig midsommar (y)
Midsommar-Dagen
Dagen började med att jag fick ettt samtal vid ungefär 11 tiden från mamma ! Hon skulle hämta mig , för att vi skulle nämligen flytta pollarna till en annan gräs hage ute i Lödöse (y)
Så när vi lämnat av dom åkte vi hem för att sedan åka till Trollhättan . Vi skulle träffa gunnars kompis och min lille bror (y) Det blev en lyckad kväll och vi stannade där till ungefär 12 / Halv 1 ? .. så jag sov lite smått i bilen :P
Söndag
Dagen började med att åka till Gbg för att hämta Nathalie vid flygplatsen. Efter det åkte vi till ett ställen några minuter bort från flygplatesn och åt lunch. Efter det Schoppade vi lite kläder , på en affär som heter Cinco ! jätte snygga kläder ,, som kommer fån te:x Veromoda och sånt ... Ä L S K A .. eftersom att jag LOVE märkes grejs ;) heheh .. ilf kommer lite bilder från grejerna (Y)
Linne Fram-Bak !
Only
199:-

Blus kort ?
Vet inte märket .. men från Veromoda kanske ?
349:-


Hoddie SNYGG ?!
Only
209:-
Efter att vi hade Schoppat lite åkte vi till pollarna för att rida :)
Sedan kommer vicki hem (en utav de 3 "barnen" som bor där!) och ropar .. jaaaa ni kan ju sova över .. såå ja det gjorde vi ilf .. och så hjälpte Isa mig att rida prinsen idag .. och när jag kom hem klippte jag gräs och städade rum .. såå i slutet av Sommaren kommer jag att få en Iphone .. förhoppningsvis ;D
Aja nu ska jag chilla lite
pussspusssss

Snipp snapp slut så tog dagen slut

Idag har jag gjort väldigt mycket och vart vaken i ett dygn. Eller jag har haft mina powernaps i mellanåt men de är ju på ca 2 min.

Imon vet jag inte riktigt hur jag och Emily rider. Det ska ju tydligen bli varmt hela veckan.
I morgen, tirsdag 28.06.2011
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 0–6 14° 0 mm
kl 6–12 14° 0 mm
kl 12–18 24° 0 mm
kl 18–24 25° 0 mm

från http://yr.no en grym väder sida. Orkade dock inte kopiera vindarna då det krångla tillräckligt. Men det är svala vindar iaf. Men som ni ser så ska det bli varmt.
* Mona och Twixan har gått rätt hårt det senaste så det ska nog få skritta ut en lugn runda imon barbacka och bara klättra upp för en backe.
* Ubbe blir det konditions träning.
* Zack och Cindy är på sommarbete nu så jag och Emily åker nog dit först och rider båda hästarna en riktig omgång då det är otroligt mycket gräs där. Så måste rida ordentligt verkligen. Lutar mot att rida ut och sen ner mot paddocken i Ingared där vi har fått lov att rida.
* Sen bär det av mot resten av hästarna som är på det andra sommarbetet. Rider ut dem en sväng.

Som ni ser så är det rätt mycket åkande. Men det funkar nu så länge man har lust att åka så som man gör som mamma sa.
Men nu ska jag kolla på en film, gör det nästan varje kväll nu förtiden. Uppdaterar imon!

L Å T - T I P S
Elton John - Tiny Dancer



/jenny

Dagen 27 juni


Ubbe - skrittade jag ut och klättra en massa.
Cindy - löshoppades här hemma.
Zack - samma som Cindy.
Twixy - red Amanda.
Mona - red Emily.

Sen är det hästarna på sommarbetet men tror Amanda och Emily tar dem då jag ska med pappa till ett annat sommarbete och fixa hagen så alla andra hästarna kan åka ner förutom Mona,Twixy och Ubbe då Ubbe inte får sova ute.

Men Palett, Cindy, Zack och Lana ska ner dit. Så det blir mycket åkande. Men om man är 2 som jag och Emily är så går det alltid lite snabbare.

Nu ska jag gå ner och kolla om maten är klar - hungrig som en varg.

/jenny

Dagens Jenny


Tröja från GinaTricot

T-shirt från H&M ( den ser helt fucked up på bilden om man får säga så )

Mysbyxor jag snodde från min syster.


Ja. ni ser. En väldigt slapp outfit. Men ganska skönt och rida i förutom att man inte får det där grymma fästet vid smalbenet och ner. Men annars helt okej.

/jenny

home

Nu är jag hemma från Amanda och Klara. Vi har typ gått en massa, haha. Lite kul.

Nejmen jag kan ju säga att jag verkligen är på helt fel tid. Tror typ att det är eftermiddag nu och inte på förmidda. Men jag dygna med Amanda och Klara så det kan ju vara därför. Tänker inte säga något mer då det är utanför hästramarna och jag lovar jag har inte gjort något dumt. Vi typ åt, träffade lite folk som vi kände, ja nivet normala grejer ;)

Nu ska jag ut och rida Ubbis. Amanda är här och hjälper till att rida. Amanda tar Twixan och Emily Mona. Medans jag är inne med Fanny då mamma sover. (jobbade inatt)
Sen får vi se vilka hästar vi rider.

Jag vet att jag är urdålig på att lägga upp bilder, men det ska det bli ändring på efter detta inlägget !!


/jenny

26 juni

Jag varnade er för en urdålig uppdatering. Men nu är jag iaf tillbaks.

Igår red jag: Zack,Cindy, Thistle, Otto och Twixy. Emily tog de andra och vi red tillsammans igår och var på allmänt bra humör. Mamma och My red Palett och Lana.

Nu idag ser det ut som att jag ska rida alla här hemma förutom 2. Mamma tar Palett och My tar Lana.
Men Ubbe ska jag rida ut.
Mona och Twixy ska också ridas ut.
Zack ska ridas ut medans Cindy ska få arbeta lite i hagen (hon har tappat en sko)

Sen ska vi iväg på kalas hos Matilda Juliusson sen ska jag till Klara i floda :)
Men kanske hinner skriva lite innan jag åker iväg och när jag har ridit alla.

/jenny

GLAD MIDSOMMAR

Uppdateringen kommer inte ligga på topp idag då det är midsommar och jag ska fira det med min familj och grannar.
Men nu har jag och Emily mockat och fixat mat och vatten i båda stallen så att det bara är att ta in hästarna senare ikväll. Alla hästarna får vila idag.

Mer uppdatering imon då jag antar att det knappt är några människor som sitter vid datan på midsommar senare i eftermiddag.
_____________________________________________________

Men somsagt

G L A D  M I D S O M M A R
HÄLSAR VI
K E L L Y  &  J E N N Y

23 juni

Idag tränade jag somsagt för Emma.

Har aldrig tränat Ubbe för Emma, bara Anna.
Men Ubbe skötte sig utmärkt och vi hoppade en bana på 120 och bred oxer där, kombination där och ett joker hinder där. Men han fixade de.

Jag måste nu få ett lugnt och rytmiskt tempo som jag hade i slutet av ridpasset när vi hoppade en bana, för det är då det går som bäst sa Emma.
Hon var iaf väldigt nöjd med Ubbe och mig.

Nästa vecka är det träning för Emma igen. Ubbe ska få gå för henne då jag även behöver komma in lite i höjderna med honom och få ett lugnt flyt.
Om det blir någon Malin (lindqvist) träning så blir det Thistle som ska få gå.

______________________________________________
Idag kom Amanda (larsson) hit till mig. Hon fick även rida Twixan i paddocken och jag gav henne en massa tips och hon kände en skillnad på den "gamla" Twixy och den såkallade "nya" Twixy.

Twixan gick galet fin och Amanda red henne super bra. Vi gjorde lite övningar och travbommar.
Hon hoppade ett räcke på 110 cm i slutet och hon kom perfekt på det. Och Amanda var riktigt nöjd och sen när jag la räcket på 90 cm då Amanda skulle komma på det då hon sa:
- men det är ju bebis höjd nu ju.
HAHA, hon är envis. Men hon gjorde hela ridpasset klockrent och nu kommer det säkert gå mycket bättre på tävlingsbanan. placering efter placering !

mina fina tjejerr ! 

/jenny

visste ni ?

att jag och min familj var iväg på Börjes ink ridsport i Tisdags?
Tänkte köpa en förbygel till Cindy men vi hade inte pengar till det då jag var tvungen att köpa en ny väst då min gamla har gått sönder sen långt tillbaks.

Jag testade den jag har nu (den jag köpte) och en racesafe.

Jag kände ingen skillnade på dem och jag kunde ha en racesafe enligt hon som hjälpte mig. Men mamma och jag råkade inte ha över 2000 kr på oss för att köpa en väst. Isf hade jag fått vänta efter varbergshoppet.
Men det ville jag inte och eftersom jag inte kände någon skillnad eller egentligen så var det lika sköna så jag tog den andra billigare västen.

Vet ni varför Racesafe är dyrare ?
Det var för att de är testade i England och därför höjer de priset.
Men jag är inte beroende av de dyraste grejerna som andra kan vara. Men jag är jäättte nöjd verkligen !


Ungefär en sånhär väst. Börjes hemsida funkar inte för mig just nu. Men tog en google bild. Men typ en sån här iaf.

/jenny


träning

Idag är det träning för Emma Emanulesson med Ubbis.
Träningen börjar halv 2 så jag hinner nog göra ett inlägg innan jag åker.
Längtar tills jag får testa de nya skydden jag fick från Åsa som inte hennes ponnys kunde ha. Så galet snygga.. hihi.

Zack hade de i Bork men Ubbe passar i dem bättre (!)
Träningen är iaf på Toleryd om jag inte minns helt fel. Men nu ska jag gå och äta frulle + byta om sen blir det ut till stallet !

Haha, älskar verkligen min skänkel/fot fast nej. Men helt ok ändå xD


/jenny

AMANDA LARSSON

ja, som rubriken lyder.
SHE'S HOME.
hihi, hoppas jag träffar henne innan hon drar till Skåne där Bellebus står just nu :)

Jag lovar och svär på att hon är riktigt brun nästintill svart. Kanske bara är sot och kål kvar från henne nu?

Nejdå, men jag längtar tills jag får träffa henne. Hon är ju grym den envisa grodan! <3


Twixan och Belle och självklart finaste Amanda ! <3
/jenny

utvärdering

Tyckte det verkade lite kul med en utvärdering med Twixan idag :)

Jag bestämde mig för att rida lite i paddocken och jag gjorde en massa öppna och sluta och tänkte på formen.Hon kunde tillochmed göra skänkelvikning på tygel ink bakbenen under sig.
Hade 2 travbommar med 3 m mellan till nästa 2 bommar. Där i mellan gjorde jag halt då jag ville att hon skulle vänta och inte bara springa.

Sen hade jag ett kryss som jag hoppade rakt fram och snett på.
La fram en bom framför och en bom bakom.
Meningen med detta var att hon skulle lösa det på styrka och inte på fart. Och bommen bakom skulle göra så hon backade av och inte bara sprang. La även upp krysset till ett räcke.
Det låg mellan 70-100 cm under passet.

Och hon gjorde allt väldigt bra. Fortfarande stel åt höger men fick igenom henne riktigt ordentligt och galoppombyten satt som en smäck.
När vi gjorde bom - räcke - bom övningen så kände man hur hon använde ryggen i språnget. Och hon tog i och väntade sakta ut hindret och gjorde inget på fart, bara aktiv trav.

Tycker verkligen att det var ett lyckat pass med henne idag och jag vill så hääääääär mycket att Amanda ska få testa det då Twixan hoppar som en gud och hoppar hus samt lära sig att hålla emot den aktiva galoppen då det blir ganska mycket häst i Twixy när man rider ihop henne.


min fina prinsessa !
/jenny

Angelica Augustsson

Något som chockade alla i Scandinavium att en sån ny ryttare inom det höga klasserna i göteborg tar hem de.
Såna ryttare som fortfarande har lite ponny"race" i sig.

Menar bara att hon rider så otroligt bra och rider med lite mer fart. Roligare att se när någon chansar. Och hennes häst ska vi inte snacka om - den är helt fantastiskt bra !

Njut av att kolla omhoppningen i Göteborg som var iår.


/jenny

Låt-tips

En grym tjej som sjunger en grym låt.

Megan Nicole - E.T (cover)




/jenny

22 juni


Ubbe - uteritt. 2 timmar på ett ungefär. Testade nya vägar och en ledde ingenstans :(

Mona - Mi red henne. En kompis till mig och Emily. Red samma som Ubbe (tillsammans)

Palett - red Emily tillsammans med Ubbe och Mona.

Thistle - vilar skulle jag tro. Emily kanske tar han på vägen.

Och Twixy ska jag rida nu. Blir antingen paddocken eller uteritt. Inte bestämt mig innan.

Önskade jag kunde ge er mer uppdatering. Men ni får det ikväll efter jag har ridit då jag kan göra en utvädering hur det gick med Twixan för skojsskull.


BILDER KOMMER
/JENNY

MÅSTE DIT SÄGER JAG BARA :O

Skara hästsport !
IN   ~ L O V E~
Måste planera att åka dit i sommar ... värsta rid centret ju :O asså jag visste att det var en affär ... men inte lika stor som hela överby ? .. okejokej inte hela överby men men ;D
///Kelly

Teräng i ÅSKA !

hejhej . hittade lite bilder som togs för några veckor sedan .. när vi red på terängen i åskan ;D
Försöker hjälpa fanny , i med sin ponny ;D
Buse ;D
HAHHAH var bara tvungen!

Dagen "göra"

Idag ska jag göra massa Money ;D
Eller ja inte sååå värst mky .. men lite gran kanske (a)
•Först ska jag sticka ner till stallet och byta hagar på Pollarna :D
•Sedan mocka troa jag ..
•Sedan sticka hem igen och äta (y)
•Sedan rensa i rabatten .. och förhoppningsvis få money ;D
•Sedan städa rummet så att jag kanske får min månads peng i slutet av månaden (y)
•Sedan damsuga trappan .
•Och sist men inte minst dra ner till stallet och rida ponny's :D
xoxo
Kelly

bilder gabbih

JÄTTE DÅLIG SKÄRPA !
//Kelly

Svar

gabbiih om Header ---> Gabbiihh:
awwww! fan va fina :D :o å va hittade du dom korten när jag hooopppar ??? ;o kan du slänga in dom på fb eller på bloggen enskilt om du har lust ? ;) taack kelly puss på dig <3


SVAR !
Tihihi .. jag fuskade lite och tog dom faktist från en film (y) <3


xoxo
//Kelly

Header ---> Gabbiihh

Du får välja !
xoxo
//Kely

Gabriella Wingård !♥♥

Hejhej !
Detta inläget ska handla om en jävligt viktig person för  mig!
Nämligen min vän/SYSTER Gabriella Wingård!
Du är en så jävla bra person. Att du kan ha med och vara så himla glad varje dag? Hur du slänger med dina skämt hit och dit och inte bryr dig om någon annan ska tycka dem är roliga .
Sättet du ser på en varje dag. Man känner sig så speciell och uppskattad .Jag ska tala om för dig att jag aldrig känner mig oälskad när jag är omkring dig , för du finns alltid där och vet när man behöver hjälp. När man känner sig nere lyckas du alltid få en att må bättre. Vi kan prata om allt .. och då menar jag allt .. det kan vara allt fån muffins till familje problem. Men vad man än pratar om vet man att DU säger vad du tycker och tänker om vissa saker.
Jag vet inte om jag fick ur allt jag känner om dig .. men du är min "syster" och min bästa vän. Och jag kommer alltid älska dig, och ser upp till dig  ... Tills döden skiljer oss åt .. men även då kommer jag sitta bland molnen och kika ner .. Du är min ängel från ovan !
Puss .. din Kelly<3



Tihihihi .. nu är det faktist så att jag och lille Gabbiihh har bokat till Falsterbo och ska söva på campingen med hennes familj från den 5e Juli till 7 Juli L Y C K A !  Så vi kommer ha bästkul som rockar fett! ;D

Senare komme mera update då jag ska göra header för gabbihs blogg ;D
Besök!
-->http://gabbiihwingard.blogg.se/


xoxo


siri skratter helin..

är nu påväg till mig den lilla skitungen ;)
Ska pyssla med hästarna eftersom det verkligen spöregnar. Och dagen har bara flugit förbi och jag har halvsovit nästan hela dagen och chillat. Men nu får jag ta mig i kragen och gå hem och fixa mig innan Siri kommer och sen blir det stallet.

Kan inte lova att uppdateringen kommer bli bra då jag är med Siri. Men slänger nog upp något senare på kvällen.

Puss /jenny

18 juni

Nu sitter jag hemma hos grannen med min data och har inget liv alls till 100%
Ska vara här tills på Tisdag :)
Men om jag har tur så kanske Siri bästa Helin kommer hit imon och gör mig lite sällskap.
Om det nu är bra väder så kanske vi rider lite ponnys då Siri har fattat lite tycke för hästar nu (hon är en stads människa egentligen) men nu är hon bonde.

Och jag hoppas verkligen på att hon tänker sova över hos mig, men det var nog det vi planerade. Är alldels för trött för att planera egentligen men tror det var så vi sa. Och om jag är snäll så får jag kanske åker med henne hem eller så tvingar jag henne att stanna en natt till.
hihi, får se på vilket humör jag är på. haha.

Jag som är så snäll bjuder på Siri's face!

min finaste och sötaste bästis.
/jenny

tävling

Jag har inte kunnat uppdatera så bra. Har tävlat Zack och sen vart med Amanda.
Men resultat idag.

BORK
Sörbys Zack
Lc - felfri. Han tog knappt i.
Lb - nolla över hinder. Men sen är det några småbarn som springer runt med paraply och några äldre sitter och viftar med parapyl på en långsida. Och precis vid hindret så ser han paraplyn och slänger sig åt sidan.
Han är ju bara bebis och jag har full förstålese för att han gjorde så. Lite synd att de satt där med sina paraplyn för annars hade jag vart nolla.
Men han hoppade mycket finare här än i Lc. Och han kom jätte bra på alla hinder.

Min prins ! <3

ni har sett bilderna tidigare. Men är hos grannen och har inga bilder :/

/ jenny

Skol avslutning 2011!

Slutade i måndags år 8 .. så HEJ år 9!
bättre sent en ALDRIG .. med bilderna asså ;)
xoxo god night !<3

Redigerat bra eller dåligt?

hejhej .. tänkte visa lite före och efter bilder (y)
om ni kan säga om jag redigerat dom bra eller dåligt :D
FÖRE:
Efter:

Före:

Efter:

Före:

Efter:


Skriv gärna vad ni tycker :D
xoxo



17 juni

Idag ska jag putsa varenda liten pryl i stallet eftersom det regnar. Mona ska vila idag. Zack måste jag rida även om de regnar. :)

Sen får alla hästar vila imon då jag ska iväg till Bork och hoppa Lc och Lb med Zack.
Men hästarna förtjänar det.
Nu hinner jag inte skriva så mycket mer.
Alla hästarna ska in. Ubbe får också komma in tillsammans med Palett. Mona oxh Twixan ska in. Zack och Cindy ska in. Och Emily är och rider hästarna på sommarbetet.

Mer update sen.
DÅ JAG ÄVEN SKA HJÄLPA KELLY MED ATT FIXA GREJERNA SOM HON VILLE HA HJÄLP MED SÅ HON KAN LÄGGA UPP VIDEO'S.

/jenny

JENNY JENNY JENNY JENNY JENNY JENNY !!!!

JAG VET FORTFARNADE INTEN HUR MAN LADDAR UPP EN VIDI PÅ BLOGGEN ? KAN DU INTE VISA PÅ BLOGGEN?! <3

xoxo
//kelly

Pissregn ! H.A.T.A.!

God morgon kära läsare ;)
Idag ville man vakna till fågel sång och solen som sken i ögonen .. men vet ni vad man får?  Ljudet från att bilar kör i vatten pölar utanför fönstret och synen från gud när han pissar! Ingen trevlig syn kan jag bara säga !
Från P I S S till H I S S !
Vid halv 12 eller 12 , ska jag sticka ner till stallet för att byta hagar på mina underbara ponnysar! Eftersom att Prinsen har varit halt , så har Sharon fått lida med honom. Alltså inget bete, men Sharon har gått i våran gräs del på våran hage såppas länge och Prinsen har vi gått ut en kvart - halvtimma var dag så han har vant sig lite ... så nu ska dom få en en egen liten hage .. där det redan gått lite hästar så att det inte finns för mkt gräs (y)  Så nu hoppas jag att ponnysarna blir glada av lite gräs ;)
Senare ska jag försöka få tag i Annika , och fråga o jag kan få vara med och hoppträna (y)
ehmmmm .. sedan hem och packa tror jag... eftersom att vi ska åka till skåne på en 2dagars resa ;)
ni får inte veta varför MOHAHAHHAHAH ;D
nä men ni får veta om det blir ngt ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
• http://gabbiihwingard.blogg.se/
•http://belindawhenriksson.bloggplatsen.se/
•http://elviraochklara.blogg.se/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aja nu ska jag dra ner och käka frulle
xoxo

Låt-tips

Ingen film på Twixan än då youtube krånglar och min film krånglar. Den vill inte ut på youtube.
Ridit Mona och Twixy nu än så länge. Nu ska jag kila bort och byta hage på hästarna och rida Zackis.
Sen ska jag träna Thistle och Ubbe.
Ingen mer uppdatering för en senare ikväll.

Den här låten är så grym, älskar den verkligen.
Och hon sjunger så otroligt bra, så en STOR HISS till denna låten.

Rihanna - California King Bed

/jenny

Godnatt

Filmen tog längre tid än väntat eftersom det är Twixan :)
Men imon kommer den upp, på förmiddagen. Då ska ni få se på en mycket fin häst!


Twixy: Red jag i paddocken. Kände på henne från topp till tå.
Mona: Red jag ut. Konditions träning med mycket flås.
Zack: Red Felicia ut med mig & Mona, Emily & Lana. (konditon)
Cindy: Red jag ut i skogen, sen småskuttade jag i paddocken.
Thistle: Skrittade jag ut på vägen.
Goliat: Samma som Thistle.
Ubbe: Skrittade jag också ut lugnt.

Varför jag skrittad de tre herrarna lugnt ute idag var att det att de ska träna imon så jag formade de lite bara och lät de ta lite lugnt. De kan alla hästar behöva!

en suddig bild från idag på Twixan !
/jenny


Film kommer

Min syster filmade när jag red Twixan i paddocken. Red igenom henne och hoppade några få språng i slutet. Hon gick kanon och släppte verkligen.
Men mer om dagens ridpass kommer senare ikväll + film när jag har kommit in från stallet.
/jenny

svar

Hur är Ubbe och rida? Och hur är han som häst?
Hade vart jätte kul att veta. :)

Svar: Ubbe är jätte kul och rida. Han har väldigt mycket personlighet. Det är liksom inte att bara att hoppa upp och rida utan du måste skapa ett band mellan häst och ryttare.
Jag och Ubbe har verkligen kommit varandra nära. Vi har klättar i höjderna och har nu kvalat in till msv.
Han är otroligt snäll att hantera från marken och rygg. Men han är lite het i hoppningen men nu har jag nästan hittat alla knappar på min prins och han är så lugn och han trivs jätte bra
vet inte vad jag ska skriva mer om han då han är en fantastisk och världens bästa häst som en ryttare kan få och jag älskar han !


the one and only !
/jenny


Städdag - sedan fanny :D

Hejhej.. veeeettt att jag varit jätte dålig med att updatera ?! jo så men jag har inte haft tid eller ork .. men efter denna veckan kommer det att bli bättre .. det LOVAR jag!!!
Ilf idag ska jag:
•Äta frukost
•Byta om
•Dammsuga hela övervåningen
•Vika och starta ny tvätt
•Fixa i köket
•Äta lunch
•Dra ner till stallet
•Mocka boxarna
•Göra höpåsar
•Fylla på batten inne och ute
•Skritta Prinsen en halvtimma
•Börja göra iordning Sharon
•Träna Sharon
•åka hem till fanny bus ;)
nu ska jag dra ner till köket ock rota lite där ;)
xoxo
Prins Achra Vaumirpa <3
Sharon<3

Blogg-tips

Ännu ett blogg-tips från mig :)
Detta är en blogg som alla häst intresserade läser säkert någon som inte är intresserade med. Och det är en av de bästa bloggen i hästvärlden. Det är ju självklart jag pratar ju om den HÄR bloggen.
Väldigt bra innehåll som varierar väldigt bra och meningsfulla inlägg. Uppdateringen svajar men när den väl är igång och det kommer flera inlägg per dag vill man inte sluta läsa ;)

/ jenny 

Dagens Planer

Dagens planer blir ungefär såhär.

* Vakna
* Släppa ut hästarna
* Frukost
* Rida Cindy
* Ta in Zack vid 11. ( hovslagaren kommer )
* Rida Mona
* Rida Twixan
* Rida Ubbe
* Något ätt äta
* Rida Thistle

Och någon gång där emellan ska jag fixa en hage och även byta hage på flera hästar till mer gräs.
___________________________________________________
Ni har la inte glömt att jag bloggar åt Amanda nu ? http://aamandalarsson.bloggplatsen.se
Checka in vetja. Så duktig som jag är så har redan gjort 2 tidsinställda som kommer upp idag. Ska även skriva om dagens ridpass om Mona och Twixy där. Så 3 inlägg !
GREAT


Gammal bild.
/jenny

bilder

Kantjes Urbion! (ubbe)


Kingsby Thistle! (thistle)

Manoletto (otto)

Redigerade bilderna en massa och la även till en text på visa bilder som passar väldigt bra :)
det var nämnligen mobilbilder och den mobilen jag har nu suger rentutsagt på att ta kort. Så därför fick det bli såhär.
Mer bilder är på väg!
/jenny

14 juni, hästar

Jag har nu ridit Thistle och Goliat i sommarhagen. Red först lite markarbete sen lite "kul" ridning :)
Red Twixy nu när jag kom hem i paddocken. Hon var väldigt stel så fick ta gramanen i ca 10 min då det verkligen inte går att jobba henne på de bettet hon har nu.. Så imon blir de remont nosgrimma på henne också då det är lättast att rida på i dressyren och det är väldigt snyggt :)

Mona tog Emily och red ut på med sin kompis Felicia som red Lilleman.

Nu måste jag skynda mig ner och äta så jag kan springa ut och rida Ubbe lite lugnt med äpplebettet.

Jag ska få blogga åt Amanda Larsson nu när hon ska till turklandet. Så kolla bloggen där ska skriva en massa åt henne för det är hon värd den lilla sockertoppen! <3

Uppdaterar mer sen, bilder från dagen kommer självklart upp senare !

/jenny

Breaking Dawn - Twilight



Jessuuuuuss, bara jag som dog lite till ?
jag är egentligen inget fan så.. men när filmerna kommer ut så blir jag som besatt. Lyssnar på musiken och filmen flera gånger om i någon vecka sen blir jag mitt normala jag. Verkligen beroendeframkallande.
Lite läskigt faktiskt att en film kan sälja så bra ?!
Men den är bra, alla filmer är bra. Så nu läääängtar jag tills november då första delen kommer ut. Ska gå på premiären så det lär va smockfullt och det gäller att komma i tid.

Ser ni ? jag planerar redan nu, inte okej.
Inget med häst att göra men var bara tvungen att lägga ut denna :D
/jenny

Låt-tips

Något nytt igen på bloggen då jag tipsar, även Kelly om hon har fattat hur man "bäddar" in på bloggen ;)

Men denna låten är mer än bra. Älskar verkligen hennes röst. Hon sjunger ju även den kända låten Rolling in the deep. Och denna heter Set fire to the rain med Adele

svar

Hur känner du och Kelly varandra och hur kom ni på att starta en blogg tillsammans? :)
kram.

Svar: Vet att vi har fått frågan innan.
Men jag och Kelly tävlade på samma nivå innan och även nu. Vi började prata lite som man brukar sen var det mest BDB som gjorde att vi fick väldigt bra kontakt. Sen bytte vi nr och har pratat lite så. Sen har vi sovit hos varandra och blivit och bättre vänner.

Och varför vi driver denna blogg tillsammans är för att vi tycker det är kul. Och vi båda får ta en del av den andres vardag. Vi gillar att blogga tillsammans men det var faktiskt min idé från början om jag ska vara ärlig:D

Men vi ska ha den här bloggen så länge vi båda har lust att blogga :)


Våra första egopics på den här bloggen !

/jenny

14 juni

Dagens planer är att rida alla hästar. Twixan ska få gå i paddocken så jag får känna lite mer på henne. Mona ska ut och ridas ut i skogen.
Ubbe samma som Mona medans Zackis ska få konditions träning då han ska tävla på Lördag :)
Emily rider Cindy så skrittar jag och arbetar henne lite senare på kvällen.
Thistle ska få arbeta lite på volten i sommarhagen.

Ska se om jag får lite bilder idag också som jag kan bjuda på ikväll.

/jenny

13 juni

Har haft lov i 3 dagar nu och all tid har gått till mina hästar. Men ska snart träffa min fina vänner och vara lite sociala med dem :)

Red ut Thistle förut. Han var galet pigg. Men han hade rätt till att vara de då han har vilat 2 dagar men har gått en promenix en av dem men han springer ju inte av sig lika mycket energi som när man rider ut eller i paddocken.
Men han skötte sig ändå.

Nu kollar jag på CSI på kanal 5, sen blir det en annan serie.

Sen efter det ska jag fixa en massa tidsinställda som kommer under dagen imon :)
Alltid lite kul att ha uppdatering när man inte är inne. Kan ju smsa blogga också så blir det full eliiit bloggning.

Nä, nu ska jag kolla på CSI och mer uppdatering senare ikväll :D

en bild strax efter all snö försvann :D
/jenny

header's

Kollade lite på våra bilder här på bloggen och hittade gamla header's.
Tänkte att det hade vart kul om vi la ut de så får ni se hur mycket vår stil har ändrats :)

1. tillfällig header var det då.


2. Denna illrosa hade vi ett tag :s men vi ändrade den till blå, så det blir egentligen 2 header's


3.

Vi ändrade en massa i färger men hade samma header's sen har vi aldrig bytt så mycket då det är jobbigt och förvirrande. Men nu har vi den vi har, ändrats efter sommarn :)
Eller efter Kelly fått en d-ponny om det nu blir någon d-ponny.

/JENNY & KELLY

1 häst kvar

Har ridit alla hästar här hemma nu förutom Zack som inte fick skor i morse då pappa hade bråttom till jobbet men jag tar han imon :)

Ubbe - red jag i paddocken. Försökte få han att verkligen slappna av och efter några minuter i varje gångart så släppte han. Red i paddocken i ca 30 min och gick sen ut och klättra lite.

Twixy - red jag ut en runda och jag blev jätte sugen på att testa en ny stig men slutade med att jag var halvt vilse. Tog samma väg tillbaks och Twixan skötte sig :)

Mona - red jag i paddocken. Red faktiskt lite dressyr och tog lite skutt på en studs och ett räcke. Finemang. Hon var jätte duktig.
Hon brukar slänga sig iväg till galopp när hon inte har gått speciellt mycket men senare in i ridpasset så fattade hon galopp för den minsta vinkeln och vi gjorde även lite byte.

Nu är det bara Thistle kvar. Mamma är ute och rider Palett och Emily tog Cindy. SÅ nu ska jag ta Thistle och Emily Goliat så blir det konditions träning med dem 2 medans mamma fixar Otto. Tror hon ska tömköra honom, eller så tar hon med sadeln och rider, Vem vet :)

Finns fortfarande lite tidsinställda som kommer upp nu mot eftermiddagen.

/jenny

Svar

aww tack jenny <3 Bara en fråga:)
Hur många läsare har ni om dagen? :) <33

Svar: En fråga som vi fick i maj, men någonstans när de bombades ett tag med kommentarer kom denna bort. Men kan ju säga att statistiken varierar lika mycket som vi kan blogga jätte mycket då den flyger upp medans vi knappt bloggar när vi har alldeles för mycket att göra så sjunker den ner till botten.

Så det är upptill hur vi bloggar. Men just nu ligger bloggningen på topp idag och så får se vi se hur bloggen ligger till :)

/Jenny

tidsinsällt

Gjort en massa uppdateringar och nya inlägg idag, riktigt stolt över mig själv. Men kan inte skriva mer nu då jag ska ut och rida ännu mer.
Uppdaterar med en massa bilder senare ikväll.
Puss :)

/jenny


Moonleight RC 883

En gulbrun D-ponny född 1993.
e. Corall-Li RC 50, u. Pretty Pacer RC 603,
e. Roundstone Chief RC 1

Ägs av Katarina Andersson.

Mona som hon kallas är en väldigt fin häst när man ser henne. Hon har en fantastisk hoppteknik men tyvärr brinner hon inte så för hoppningen, hon har gjort det än gång i tiden. Men hon kan hoppa hus i paddocken men inte på tävlingplatser. Hon älskar mer eller mindre dressyr och terräng :)

Hon blir alldeles till sig när man rider då hon är på tårna hela tiden och längtar liksom till man låter henne springa. Mona har goda och fina resultat i dressyren, måste ta kort och visa er. Hon går så fint och bra.

Nu var det ett tag jag red henne, red hennes senast i DIV 2 2010.
Då vi fick som resultat:

Första omgången i Div 2
LC - Ett ner i omhopp
LC lag - ute
LC lag omhopp - ute
Då hade hon inte alls mycket till kondition men hon kunde hoppa lite iaf.

Andra omgången Div 2
LC lag - ett ner.

Hoppade bara lagklassen då jag ville att hon skulle vara levande när vi kom in på banan sen så bestämde vi oss också för att inte hoppa henne sista omgången då det blev lite högre.
Men hon kan hoppa så högt och fint om hon bara vill för hon har det i sig.

Jag vet ju inte speciellt mycket om den här hästen men jag vet att hon har fått föl innan och gått väldigt höga klasser inom dressyr och om jag har tur får jag kanske tävla lite dressyr och terräng med henne då allt är så himla mycket roligare på henne för hon gör det så fint.
Jag kan ju lämna över detta till Katarina och be henne att skriva ett inlägg om Mona då jag VET att Mona betyder så himla mycket för henne ;)

Ska allt prata med henne när hon kommer hem från turklandet.Mycket roligare att få det ur en annan persons vinkel :)

Med detta sagt så ska ge er lite bilder. Men tänkte faktiskt bara lägga upp några få bilder på Mona och söta Katarina :)


så otroligt vacker häst! <3


Bloggtips

Ska börja med något nytt.. bloggtips!

Tipsar lite om vilka bloggar jag själv läser och skriver självklart en motivering + länk.
Börjar då med den HÄR
Jätte fin design och så jäkla fina bilder tar hon. Även min gamla bästis.
Bloggen har en bra innehåll med en massa fina bilder som hon själv tar. Man får ta en del av hennes vardag och tips hur man tar perfekta kort med en massa små detaljer.
Inget med hästar att göra men en riktigt toppen blogg för de fotointresserade. Kan ju även säga att hon gör headers, väldigt fina.

Hon är skicklig på det hon gör och vet vad hon gör. Något som man inte vill missa för då är det något stort ni missar!


/jenny

Dagens Ros

Dagens ros går till...
en tjej som har kämpat så himla bra. Hon har fått kränkande ord från en men duktig som hon är skiter hon i det och fixar hästen som är så himla fin. Hon rider mer än fint och hennes insats igår var ju mer än toppen på de underlaget. Så en massa massa creed till YLVA BERGSTRÖM.

Toppen duktig och söt tjej som förtjänar all bra kritik som bara går att ge till henne! <3

Bilden är på Ylva och Astan. En C-ponny som hon och hennes syster Emma " delar" på :)


/jenny

morsning korsning

Nu har jag gått upp och planerar en heldag med en massa ridning. Ni ser vad jag skrev igår vad som gäller idag. Ska iaf börja med Ubbe. Har gjort en massa tidsinställda.. te.x om Mona för er som ville veta :)

Ska även skriva ett till inlägg som jag kom på nu som hade vart lite kul, så bloggen kommer vara igång hela tiden med mellanrum idag :)

/jenny

2 nya

Har fått hem 2 nya finfina ponnys :)
Eller ja, nya är de ju inte. Ska bo hos oss under några veckor 1-2 tror jag :) Kanske mer då ägarinnan ska iväg till turkiet och sen på träningsläger i Skåne med sin b-ponny.

NI vet säkert vem jag pratar om, AMANDA LARSSON's hästar. Twixy och Mona. Eller Twicy och Moonleight som de heter.

Så otroligt fina är dem.
Morgondagens pass blir:

Mona:
*Paddocken, rida markarbete och känna lite på knapparna då det var ett tag sen jag red henne.

Twixan:
*Rida ut och "arbeta" i skogen. Ska ta det lite mer lugnt med henne då hon tävlade 2 klasser idag.

Ubbe:
*Är inte helt hundra än, lutar mot paddocken och rida igenom och trimma han.

Cindy:
*Emily tar henne.

Zack:
*Han har tappat skor, så får rida han senare på kvällen då pappa har slått på skor. En skogstur blir det med mycket konditions träning.

Palett:
* Tappat sko, samma som Zack annars :)

Thistle:
* Rida ut, konditions träning.

Som ni ser är det en hel del konditions träning. Jag och Emily lägger fokus på de under sommarn då det även är tävlingsuppehåll en månad eller så i juli. Men hästarna ska vara på topp och träna även lite då och då för Emanuelsson.

Bilder får mona & twixy stå för. Bilder på mig och Mona Div 2 förra året.

Fina prinsessan!


GULDVÄRDA är va de är !<3

/jenny

några bilder



Finaste ever är dem ! <3


Även en bild på Emma & Astan som vann sin Lb klass ;)

Mer bilder är på väg :)
/jenny

LORF

Har vart på Lorf hela dagen med Amanda, Amanda och Systrarna Bergström :)
Det gick som de gick och underlaget (gräsbanan) släppte och hästarna gled och snubblade. Så man fick ta hela tävlingen med en nypa salt då det var många som vägrade ut sig, eller de som hade 4 fel var oftast stopp!

Men jag hjälpte Amanda Larsson på framhoppningen och hon rider Twixy så otroligt bra. Så duktiga. De kom perfekt på hindrerna, sen på banan stod Twixy emot pga banan då den var riktigt hal. Men inget fel annars. Så vänta bara nu i sommar, de lär komma och ta varje placering.

Hjälpte även Amanda Liljevall som jag även sov hos. Catania hade samma problem som Twixy. Men jag tvingade Amanda att hoppa Lb ändå. Resultat där blev 4 fel. Och Amanda red Catania så himla fint den lilla bussen :)

Systrarna Bergström knep placering. Ylva i Lc med Kwanza = SÅ FINT
Emma i Lb med Astan = Klockren runda.

Bilder kommer senare i ett annat inlägg :)

Ubbe red jag nu när jag komhem, konditions träning stod på schemat. UTMÄRK ponny !

/jennyy

Ny klänning för i morgon!

Japp som överskriften säger , så har jag varit och handlat idag(y)
Köpte:
•skolavslutningsklänning !
•Genomskinliga tajts .. (sånna som göra att man ser brunare ut!)
•Cykel-byxor med späts :D
VÄLDANS DÅLIGA BILDER!







Nu ska jag dra till stallet och rida bebisen ;D
xoxo






S.R.Y.!

Sorry för den dåliga updaten!
Men jag LOVAR att skriva mera sen , då jag inte är hemma nu ..
xoxo



stallet

Nu har jag och Emily städat hela stallet + bakat muffins.
Hinner inte skriva mycket mer än att nu ska vi till Thistle & Co och rida dem. De är ju på sommarbete. Sen bär det av till AMANDA, http://amandaliljevall.blogg.se och sover där och åker med till tävlingen imon på LORF och ska coacha lite. :)

NU måste jag dra, uppdaterar kanske lite mer hos Amanda. Hinner kanske inte, men ni får stå ut lite :)

/jenny

Amanda & Jenny del 2


Detta va slutet på alla bilder vi tog i helgen, resten blev inte så bra eller var helt enkelt ointresserade.
Grym helg med en underbar människa, http://amandaliljevall.blogg.se
/jenny

Amanda & Jenny

Kommer lite bilder på mig och Amanda när vi var med varandra i helgen, ska till henne imon och chilla och sen hänga med henne till tävling på LORF :)


Detta var del 1,Håll utkik på del 2 (:

/jenny

Godmorgon

Detta är ett tidsinlägg.
Tänkte bara säga innan jag ska lägga in lite mer bilder så kommer det kanske upp en film idag senare.
Ska sätta mig nu på morgonen och sätta ihop en film på min syster och b-ponnyn O'boy som förra veckan åkte ifrån oss :(
Finfina ponny.

SÅ känslosam film blir det allt.

Sen ska jag rida alla hästar och sen åka till amandaaa :) OM någon kan köra mig till henne, men ska ju till hästarna i tollered så det borde funka.

Mer uppdatering sen när filmen är klar ;)
Sover förmodligen nu, skriver när jag är vaken, !

Jag och Disafisa.Så söt hon är på våran skolavslutning igår.
/jenny


goodnight

GODNATT, meningslöst inlägg. Gjort en massa tidsinställda imon.
Och mer kommer ! + en massa bilder.
Nu ska jag lägga mig i min säng, puss och godnatt.

/jenny

Bilder på Ubbe 10 juni

Lite bilder från idag. Ubbe fick en blomma på sin förbygel under ritten. Så söt var han :)


/jenny

10 juni

Har ingen bra rubrik så det fick bli "10 Juni" :)

Nu ska jag gå och byta om till ridkläder och ut och rida Ubbe + Zack kanske Cindy. Beror på om min syster vill rida henne eller inte. Sen så kör mamma mig och Emily till sommarbetet och rider ut Thistle och Goliat.
De rullar förmodligen fram nu, men Thistle behöver lite hull så det gör inget.

Ska försöka lägga över lite HÄST bilder sen när jag kommer hem från våran system kamera. Så håll ut. Allt kommer ikväll.
Nu ska jag ut, hejdå !

/jenny

Hejdå 8C och HEJ 9C

Skolvavslutning idag. Riktigt härligt faktiskt att ta nya tag i nian och lägga en ribba som man vill nå. Har självklart lite ångest över vilket gymnaisum. Förra veckan var det självklart vart jag ville gå nu är allt snurrigt.
Men jag har hela sommarn att tänka över mina val :)

Jag klippte och blekte slingor i min utväxt. Ville egentligen ha brunt hår men solen bleker mitt hår så mycket så jag får vänta till höst.
Men kommer lite bilder nu, precis tagna :)

Så ser mitt hår ut just nu om ni ville veta. Och mittbena är lätt det "hetaste" sommarfrisyren nu.

/jenny

Nääs or Alingsås?

Kelly som vanligt har blandat ihop klubbarna och tror att jag rider på Alingsås som också är min hemmaklubb som Nääs?!
Undra hur hon fick ihop de ?

Alingsås ryttarsällskap är ju en ridklubb som jag inte tävlar för. Tränar och tävlar på anläggningen gör jag men inte tävlar för den.

Nääs ligger i Tollered/Floda. Den är däremot min Hemma klubb och jag trivs riktigt bra med de. Tränar inte där då det inte finns tränare som jag tränar för som är de, men självklart tävlar jag för den.

När jag hart vart på Nääs så har jag nästan alltid fått med mig rosett hem, förra året placerade jag mig i varje klass. 2 vinster, 1 andraplats Lillan och 2 nollor med bebis Zack.
Iår 1 nolla med Zack, 1 andraplats med Ubbe.

Så jag tävlar för och rider för på NÄÄS och tränar och tävlar på ALINGSÅS.


/jenny

fotbolls tunering 8 juni

Igår var de en aktivitets dag för alla på skolan.
7 och 8 hade fotbollstunering medans 9 hade CAMP-GA.

Själv spelade jag då fotboll medans de andra som inte ville gick runt en sjö.

Jag skulle spelat från början men sen hade jag skadad fot, sen tvingade min klass mig att vara med, så jag hoppade in och gjorde det för laget. Resultatet blev att jag fick en till skadad fot som är svullen och stor som ett berg.
Vi var väldigt nära att gå vidare men dock så förlorade vi sista matchen och blev 3a.

Bilder ifrån dagen även efter fotbollen så sprang jag, Thilda, Wille, Jonas, Jocke och Bessou ner och bada ! :D

J O C K E

P I E R R E  &  W I L L I A M

J O N A S  &  W I L L I A M

fr.v J A S S E, S I R I, S O F I A, J E N N I F E R  &  D I S A

M I N  B E B I S  &  B Ä S T I S

A U G U S T  &  E L V I R A

JAG, J A S S E  &  S I R I


Självklart var ju Wille tvungen att göra ett stunt-trick och Thildus fick de på bild.

Jonas fega ur och Willliam gjorde de ist.

WILL I AM next

Och Jonas fick ta upp cykeln som Wille hämtade på botten.


Som ni ser så är det allt annat än hästar, men lite variiation får det ju vara då det egentligen inte är en 100 % hästblogg men den handlar mer om hästar.

En awesome dag iaf.

/jenny


9 juni

Förlåt för min dåliga uppdatering.
Men nu är det så att vårat internet har krånglat fram och tillbaks sen ovädret sen igår hade jag absolut ingen tid till att blogga.

Men tänkte säga att jag hopptränade min bebis till storhäst, Otto som han kallas. Andra gången i hans liv han hopptränar.
Förra veckan snubblade han över och kickade en massa men igår så var han en riktig ängel. Inga onödiga kickar, jätte fina och runda språng över hinderna, jobbar i form.
Han är så otroligt lättlärd den hästen, han vill liksom alltid försöka och man märker att han Älskar att hoppa.
Så det känns riktigt bra nu och han är ju min framtida hopp/stor häst.  Så allt ser ljust ut och jag är mycket medveten att jag kan få ett bakslag. Men tänk bara framåt.
Och kan också påpeka att hinderna ligger på 40-60 cm på träningen. Bebis höjd till bebis-gruppen.


Idag var de städdag i skolan. Städade lite men kom sent då jag missade bussen som gick alldeles för tidigt. Sen gick vi och bada på playan med snaaaart 9c.
De började självklart spöregna men de stoppade inte våran klass. Badade som galningar. Gick till skolan sen vid halv ett och bytte om sen bussen hem.

BILDER KOMMER FRÅN BADET Å MASSA. :)

Nu måste jag skynda mig att ta in hästarna som är ute. Blev en massa text men ni får stå ut, det kommer bilder när jag kommer in igen.

puss
/jenny

15:20

tjena , alla goa och glada ;)
Idag har varit en rätt chill dag(y)
•Dagen började med Franska ,,, ganska kul (för en gångs skull ;)
•Bild , där vi mest satt och "kladdade" :D
•Ngn tjej var där och hade en genomgång om valet 2012 .. alltså gymnasie valen ;)
nu ska jag käka lite , sedan dra ner till stallet och Hoppträna Sharon-korven ;)
xoxo

Hööks in my ♥!

När jag var på Hööks här om dagen på väg hem från Skåne , så stannade vi och jag sååå klart gick runt och "kollade"/ville ha ! såå nu har jag hittat EXAKT det skärpet jag vill ha :D och lite andra grejs , ..
Jag tycker att det är riltigt kul att shoppa på Hööks , eftersom att man får värde för pengarna (y)
lite saker som jag "vill"/ska ha ;)<3
•249:-
•CRV !
•599:-
•Fejk HV Poolo strumpor (dock väldigt lika!)
•99:-
•99:-
•Grymt skön att leda med !
•29:-
•Riktigt snyggt faktist :O dog nästan när jag såg den , skulle vara snyggt på en mörk eller vit ponyy? (a)
•299 + 129 = 428? (alltså mycket billigare en märkes grejs .. ändå jävligt SNYGGT!)
•Snygga , älskar med bara (3) spennen ,,, har det redan .. jätte bra (y)
•699:-
Aja nu ska jag sova .. xoxo

Fattar nada?

HAHAHHAHAHAH - JAG VET FAN NTE VAD SOM ÄR SKILLNADEN PÅ NÄÄS OCh ALINGSÅS RYTTARFÖRENING?!
jaa då får vi se hur detta ska gå när jag ska tävla på Alingsås , och inte Nääs .. Hmmmm aa Fanny , jag får nog ta ett snack med dig ;D <3
Nu ska jag hoppa in i duschen .. pussssss
Bilden får min IDOL Mojje stå för ;) <33

Svar-Fanny! m.m

Fanny Teibl ! om Ingen skåne , men Shopping :D:
KELLY jennys hemma klubb är la nääs ??


Fanny fanny ... ja du är allt lite fööörr BLOND!
Nääs är Alingsås ridklubb ? hhahahaha .. eller .. joo det är det allt! lille vänn ;)<3
Du skulle vel dit hoppas jag?


Idag blev det att åka till Skåne-Land för att pröva ponny's , det var 2st fantastiska hästar asså :D

Ponny (1)
En jätte fin brunvalack från Irl som hade en ganska bra bak teknik.
Dock så var det allt lite lurig i hantering..
•Var ungefär aom Sharon när man sadlade (alltså sadeltvång , eller vad det nu heter?)
•Fick panik och ville vända och sticka ur stallet när man skulle in i spolespiltan? (kanske inte det viltigaste!)
•Ryckte med huvudet sååå fort man skulle ta en förhållning.
Visst,visst jag skulle aldrig kunna ha en ponny som var helt perfekt , men .. denna ponnyn var 13 ,och då brukar man inte kunna ändra så mkt ... tro mig jag  vet !

Ponny(2)
En riktigt söt liten svartskäck valack från också den Irl. Hoppade allt och hade ganska bra framteknik.
Det ända "dåliga" var att den hade haft 2st varg tänder innan , men dem tog de bort .. kännde inte av det så mycket. Den var lite skygg , men mer kan man inte förvänta sig av en 6åring lxm.
Den sökte sig neråt nar man tog tag i tyglarna ,, "gillaaaaa otroligt mkt!"
men vi får se ;)
nu ska jag sovaaaa
xoxo

Bilden får Käre Prinsen stå för idag ♥♥


6 juni, National dagen

Idag var Amanda Larsson här med min syster och red lite hästar med henne.
Själv red jag i paddocken på Ubbe och red VERKLIGEN igenom han, han gick riktigt fint och jag var mer än nöjd.
Sen så skulle vi köra ner Thistle och Otto till sitt bete då jag red Thistle där.
Log en stock i hagen som jag även red över, formade och han var mjuk och fin och sen fick han även springa av sig lite - hästar måste ju få leva som hästar ibland .
Red Goliat senare när vi kom hem, tror ni inte att det börjar spöregna och åska + blixtra innan jag ska rida ut ?
Så jag vänta men Goliat blev riktigt rädd och uppskrämd så jag skrittade ut lite, tog även lite galopp.
Men sen var det nytt oväder på gång så fick vända hem och då slår blixten ner i ledningen några meter bredvid oss så Goliat blev riktigt rädd så jag vände hem och travade en hel del då vi ville komma bort på från ovädret.

Om ni undrar varför jag inte skriver så mycket om Cindy så är det för att min syster har fattat tycke för henne och rider henne lite mer nu. Självklart rider jag henne men bloggar aldrig just då, då jag inte har tid till de, Men vi gör framsteg med henne och hon har lugnat ner sig lite min prinsessa.

Nu ska jag gå och fixa mig och sen sova.
Godnatt.
/jenny

Vet att min sits är lite konstig, men på henne kan man inte få en sån perfekt sits och lätta så fullt ut som man gör på andra då jag "skickar" iväg henne i språnget och allt går så mycket snabbare och okontrollerat. Detta var då ett bra tag sedan och mycket har förändrats.

K Ä R L E K  TILL  C I N D Y
 

gårdagen 5 juni

Var ju Amanda Liljevall här så vi red och bada en massa. Red även i paddocken + red ut flera hästar.
Kan ju skriva lite vilka hästar jag red och HUR.

Palett - mamma's häst. Red jag i paddocken och lösgjorde hon lite. Hon är inte ju inte full igång så kan inte kräva för mycket av henne. Men hoppade lite småhinder och hon gick toppen.

Thistle - Galopperade jag ut i skogen och konditions tränade han. Han tyckte det var mer än roligt.

Ubbe - red jag ut en sväng i skogen. Han fick även bada som belöning vilket han tyckte var galet kul.

Goliat - som Amanda först red, men hon hann inte rida så länge då hennes mamma kom. Så jag tog över och red lite dressyr. Mamma tyckte det såg riktigt bra ut :)

Amanda red; Lilleman, Zack och lite Goliat.

och självklart badade vi :D
Hon har ju lite speciell humor också den tjejen, men kul hade vi som sagt.
Love u girl.

Bilder kommer imon då jag inte orkar lägga upp någraa nu.
/jenny

svar på tal del 2

pinoccio om Twicy, " Twixy" i min ägo från 2006-2011:
ledsen att säga det men jag hoppas att Amanda inte köper Twixy då hon aldrig kommer bli som före skadan!!!
amonym om Svar på tal.:
du har ingen aning om vem jag är då jag inte rider för tillfället men den som omtalede dej rider på mycket högre nivåer än dej, hört från gånga som varit med dej hemma hur du rider dina hästar, form o lösgörande???????????????????? spräng galopp så skorna flyger!!!!!!!!!¨

svar: HAHAHAHA, jag sitter och skrattar åt detta.
De är samma person som skriver detta och påstår att jag inte vet vem detta är, det är lugnt. Det finns något som heter IP-nummer.

Amanda SKA köpa Twixy. Avgör du de ?
NEJ.
Jag vill Twixans bästa och jag vet att hon har de bra där, men en sak har du rätt i.  Hon kommer aldrig bli som hon va förut innan skadan, hon ÄR bättre nu. Hon älskar hoppningen mer än någonsin.

Sen angående den andra kommentaren så kan jag helt ärligt säga att jag inte sitter och tragglar på hästen när jag har kompisar hemma. Om de nu inte vill rida lite markarbete osv. Men då är vi ut och rider lite för skojsskull. Sen tar jag tag i ridningen och allt det där lösgörande.  Och det är mitt problem om mina hästar går åt helvete. Men mina hästar går super bra.

Detta blir mitt SISTA svar på tal nu. Orkar inte lägga ner tid på dig, eller att publicera dina kommentarer. Att DU orkar trycka på kommentera och sen skriva ner dina såkallande kränkade ord. Men jag bryr mig inte om dig.
Som jag själv säger till andra som även FUNKAR.
Ha rätt människor runtomkring dig så kommer du längre.
Tack för dina anonyma kommentarer detta var SISTA gången jag publicerar dem. Ska bara ta och publicera alla bra kommentarer som te.x

Amanda Larsson
vem?? Du är ju för FAN bäst på att rida jenny!! JÄVLA dumt att skriva så om dig!! :( finns <33 och glömm inte att du rider JÄVLIGT grymmt!!!!! <3333puss<3
allis
Tack! du är bäst + att ubbe har nog aldrig vart så fin som har är nu! <3 puss


OSV.

hoppas du har njutit av detta jag har skrivit, och återigen - jag tar inte åt mig. That's it.


Detta var då de sista svar på tal.

Tack för mig
/jenny

Ingen skåne , men Shopping :D

Idag skulle vi egentligen tänkt att åka till Skåne för att kolla ponnys , men vi var lite sena ute ,och åker imorgon :D
Men istället så passade jag och mammih att åka till Överby (y) Tanken var att hitta en avslutnings-klänning .. men istället blev det 2 par skor ?! kanske inte så bra .. får helt enkelt gå naken ;)
Lite dåliga bilder , men ett par rosa Björnborg  skor till sommaren :D
300:- (rea!)
Ett par gladiator skor till skol avslutningen m.m från Alice !
350:- (rea!)
Fick faktist snygga skor för jätte bra priser (G.R.Y.M.T.!) aja nu ska jag sticka ner och hjälpa till i köket :D
Dagens middag!
•Grillad kyckling !
•Grillade grönsaker!
•Bakad potatis!
•Halomi ost! *stavning*
•Satsiki!
•Kelly's special sås (cremefresh med sötsursås i)!
muuummssssssss ! , längtar ;)
Och nästa helg så ska jag och Sharon kanske till Alingsås (jenny's hemma klubb) pch tävla på gräs banan (y)
Hoppassss skit sugen :D
Ska ngn annan dit?
Komentera isf!
xoxo

SkåneLand !

Hejhej ! , idag drar jag till Skåneland , för att prova tu ponnys , kommer oxo att vara borta imorgon ! , får hålla tummarna att jag hittar en ponny ;)
aja bybyb !!!!
xoxo

Morgondagen

Tänkte berätta lite vad som händer imon så duktig som jag är :)

Imon kommer bästa Amanda Liljevall hit som ni även hittar på http://amandaliljevall.blogg.se
Jag lovar och svär att vi kommer ha tvär kul.

Cindy kommer jag rida och så tänkte jag att jag kunde slänga upp Amanda på Palett så vi kan trimma de lite i paddocken eftersom Cindy inte har gjort det på länge och Palett gör det inget om hon hänger på eftersom hon ändå inte tävlar.

Sen efter de blir de säkert fullfart ut i skogen, kanske inte fullfart. Men ska nog gå ner till sjön och bada med busponnysarna som är kvar och rida och ha lite mer kulridning eftersom de har gått ganska hårda pass de 2 senaste dagarna när Sanna vart här. Då vi har ridit igenom dem, hoppat, gymnastik + styrke. Så hästarna förtjänar att få ha lite skoj imon.

Och sen så vet jag inte om det är tillräckligt varmt så vi kan gå och bada i sjön jag & Amanda - who know?

-Nu sitter jag hos grannen och ska ta in hundarna. Är hundvakt nu ikväll och imorronbitti. Och jag får pengar för de vilket är ännu roligare. Men nu ska de få sin kvällsmat så att jag kan brumma hem på min mopedo. Kanske lite mer uppdatering senare, är inte helt 100 på de ännu-

Bilder på Amanda och Catania.

Amanda är galet fin. <3

Denna bilden avslutar jag med. Så fina tillsammans. love u honey.
/jenny 

Älskade<3

Hejhej , idag har jag varit ute i sommar vädret , och bränt mig rijält ! , bonnebränna från en T-shirt .. inte kul :(
Sedan så red jag ut barbacka på  Sharon med Fanny , Hon var pigg kan man säga :O Imorgon ska jag dra till Uddevalla och kolla på en ponny som ska tävla där , sedan ska jag vara hästskötare åt fanny bus som ska tävla där oxo :D Alla ska typ dit som jag känner UTAN jag . BUHU :'(
aja nu ska jag käka grillad food
xoxo
Älsklingarna + jag får stå för bilderna idag :)<3

Dagens ros

Dagens ros går till Sanna jigblad.

Fick tänka efter vem jag skulle ge dagens ros till.

Men sen sa det bara klick och det blev Sanna utan tvekan.

Tjejen rider mer än bäst. Och hon har så grym humor (eller inte) Men hon hittar liksom alla knappar så snabbt och bra. Och hon har kommit långt med sin nuvarande D-ponny Puzzel som hon har gjort ett jäkla jobb med men nu är så himla fin.
Jag vet inte vad mer jag kan skriva då jag inte finner ord för denna underbara fina person.

Bild kommer på henne och sin häst då jag ska uppdatera mer senare ikväll.
Puss.

/jenny

Svar på tal.

Även jag och som många andra hatar att ta svar på tal men detta gick då över gränsen.
Men ändå så bryr jag mig faktiskt inte speciellt mycket. Jag har skin på näsan och det får bara rinna av mig.
Det roliga är att hon/han är anonym men jag vet mycket väl vem det är ! :D

Anonym om SKOL - dm 2011:
Jennifer hade inte ridit någon dålig runda!!!!!!!!!!!!!! Hon vann förklassen för stor häst!!!!!!!!!!!!

Svar: Jag sa inte att hon red dålig runda, den var super bra och fin.
Däremot hade hon fått alldeles för mycket press på sig om vi sa att Allis hade 4 fel. Men jag kan ha haft fel och Jennifer kanske hade ridit ännu bättre om hon visste att hon var tvungen att vara nolla men sen kan nerverna spela ett spratt och rundan kan lika väl bli pissdålig, hackig osv.
Jag vet att hon vann storhäst klassen, det är hon värd. Den var så fin!

Anonym om Kantjes Urbion:
dax att rida ponnysarna i lite form! Hörde någon som sa på DM att hon aldrig sett någon rida så illa:( Ingen av ponnysarna är väl dina tistel o ubbe?

Svar: HAHA, detta är så kul Jag rider faktiskt hästarna i form nästintill varje dag. Alltid lösgörande på något sätt.
Och hästarna hade faktiskt inte hoppat om jag nu hade ridit så fruktansvärt dålig och låta hästarna springa upp med huvudet varje ridpass.
Jag kan själv säga med handen på hjärtat att jag själv har gjort framsteg på hästarna om man får vara lite självisk med ärlig.
Angående Skol-dm så red jag inte illa, jag hade lite mer fart, bättre häst en alla ridskole hästar.
Detta var ju bara bäbis höjd och jag kunde lätt svänga snävt och gasa utan att han anstränger sig. Så det är bara bullshit.

Thistle är våran och Ubbe lånar jag.
Tycker det är lite fegt att hon/han är anonym när jag redan vet vem det är. Men jag gör absolut ingen affär av detta då denna personen hackar på sina egna fel fast på mig som man brukar säga.

Detta rinner bara av från mig som vatten, går in i huvudet men går lika snabbt ut som de kom in. Så omogen är jag inte och så jag sitter och kommenterar anonymt med massa bullshit. Att du ens klickar in på bloggen och orkar skriva det där orden som du tror ska trycka ner mig.
Då har du så fel. Jag vet att jag är bättre än dig.

Kom ihåg - jag rider hästarna precis hur jag vill, och då rider jag precis som hästen behövs rida. Sitter inte och tragglar allt på en tävling då hästen ändå inte fokuserar så bra som den gör hemma + att orden du skriver just nu om dålig skit inte betyder ingenting för mig.

/jenny, den som hatar att ta svar på tal.


Sanna Jigblad

Sanna har nu vart här i 2 dagar och hjälpt till lite med hästarna då hennes är skadad. Vi har trimmat lite i paddocken med olika hästar, ridit ut några osv.
Så stört skön den människan.

Idag har vi trimmat, Goliat - Thistle - Zack och Ubbe i paddocken. Alla skötte sig utmärkt och var väldigt mjuka och fina.

Kan inte uppdatera mer då jag ska gå till Sanna nu.

/jenny

Sörbys Zack

Sörbys Zack, mer kallad Zack är en renrasig New Forest född 2005.

Jag och mamma letade efter en ungponny då vi hade tatt bort Bart. Mamma hittade Zack på en sida på internet och vi bestämde oss för att åka och kolla på han.
Han stod strax ifrån Ullared och han var då 2 år.
Han blev inte godkänd som hingst och de hade då kastrerat han och de kunde då inte ha kvar han. Han var väldigt snäll och gick fint i form. Jag fick även provrida.
Skrittade han bara på ängen, nära vägen. Men han var jätte lugn.

Vi köpte honom och red in han mer och mer. Han hade fina poäng i sitt protokoll som 2-åring. Vi började långsamt och försiktigt med att hoppa han.
Det gick super tills han kom i sin trotsålder. Han kunde inte ridas utsjälv. Svänga eller liknande.
Men han växte självklart ifrån detta och blev den underbara ponnyn han är idag.

Minns får första CR. 60 cm och skulle hoppa ute första gången. Han hoppade gigantiskt och stort. Han hoppade det som de vore närmare 120.
Men mer träning, dressyr och hopp gjorde han superduper duktig.

Vi började med Ld-Lc förra året och var nolla. Slutade med flera felfria Lb.
Årets mål är att kvala in till ungponny sm. 3 La nollor.

Zack är så härlig och rida. Dock har han fortfarande en handbroms men man får kicka till han några gånger med sporren så är han framme och jobbar så himla fint.
Han är sammarbetsvillig också vilket gör det ännu roligare att rida. Han kommer när du ropar på han i hagen, springer efter dig om du har han lös.
Älskade fina ponny !



alla bilder är från nääs tävlingen i maj.

you was born to be a star, now you are one of the biggest star.
/ jenny

Dagens Ros

Dagens ros går till den här grymma tjejen som har peppat och fått mig att må bra när jag inte vart på topp. Hjälpt mig med mina hästar. Hon är så lugn och fin i sin ridning. Stressar absolut inget fram. Allt tar sin tid.
Hon är en av de få jag vågat sätta upp på Cindy när hon var som galnast. Ska snart sätta upp henne igen då Cindy har blivit mycket bättre.
Men jag och tjejen här har så otroligt många och roliga minnen bl.a tjejerna på klitterholm, bullsäkring, strumpor på huvudet och ännu mer.
Hon är mer känd som ROLF för mig. Och jag är så jäkla glad att jag har henne som vän. Jag vet att hon läser detta nu min lilla Rolf <3

Ni som undrar vem det är så är de några rader ner.

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Moa Andersson @ fb. Min Rolf <3


2 juli

Nu ska jag sätta på en film och jag lär inte somna till den.
Men får sätta på något rolig film.
Imon blir det att rida alla hästar. har fixat tidsinställda.
Ska fixa ännu mer så duktig som jag är. hihi.

Nu ska jag gå ner och leta efter gottgott och sen film.
Godnatt, för tänker inte skriva mer inlägg nu ! :p
/jenny

Åttan som inte blev sig lik.

Började kvart över tio med mentorstid, fick städa ur skåpen. Slängde en massa böcker och papper.
Sen EA, men eftersom skolan leder mot sitt slut har vi inget att jobba med så vi fick gå ifrån lektionen.
Nästa lektion var NO men så hade vi håltimme så jag var med Thildus så gick vi och träffa Frida så gick vi även runt på stan och hem till Frida, sååååhäär fint rum har hon vill jag bara påpeka :)

Kollade på film på NO, tusen gånger starkare. Riktigt bra då jag sett den innan. Jag fick sluta tidigare då jag skulle till studentfirandet på Nolhaga.
________________________________________________________________
Så det var min sista riktigt skoldag i 8:an
Tänk va halva 2011 har flygit in i sommarn och nu är 8:an slut för mig om en vecka.
Det känns helt otroligt. Kan inte fatta de. Och det har hänt så mycket för mig i åttan. Kärlek kommer och går men vänner består har inte hållt precis. Jag har blivit sviken och sårad alldeles för mycket nu hela åttan.
Jag vet, jag borde ha lite skin på näsan men just de som har vart svårast har jag inte accepterat än.

Åttan 2010 ändrades jag helt. Hängde med min bästisar, Anna och Nanja. Älskade de mest utav allt. Så kul som vi hade, så mycket vi gick igenom. Trodde helt ärligt att jag aldrig skulle få uppleva det som jag har gjort.
Jag vet inte vad jag ska göra för att tacka er tjejer.
Åttan 2011 ändrades jag igen. I februari. Jag slutade va med Anna och Nanja pga privata grejer. Jag började vara med Siri, min nuvarande bästis. Jasse är jag med också. Men Siri och jag känns liksom så jäkla bra :)
Men det finns stunder jag saknar tiderna med Anna och Nanja. Jag vet att jag ändå hör hemma med dem, mina fina vänner. Jag tänker tillbaks på vad vi har upplevt. Men nu har vi inget gemensamt. Inte i skolan.
Känns som jag bara sitter där och låtsas att jag passar in.
Men jag saknar de, så otroligt mycket. Jag vill vara med dem. De betyder så mycket för mig. Jag vet inte varför jag har ändrats så mycket som jag har gjort... säkert pga av allt som har hänt.
Jag vet att jag alltid kommer älska de två tjejerna mest utav allt, mina flickor! <3

Jag har förlorat några få knappt någon men har hittat miljontals nya vänner. Så underbart livet är då.

Så nya tag, nytt sommarlov.
Anna, Nanja och Siri... beredda att köra gärnet nudå?
Glömma det gamla och ta nya tag ?
Jag älskar er tjejer. mer än allt.

/jenny

skrev av mig lite, inget häst. Åttan har självklart
haft med sig mycket mer å roligare grejer. Men detta var bara för att skriva av mig.

Student 1 juli 2011

GRATTIS KUSSE.
Rasmus tog studenten idag i Nolhaga. därav upaten.
Även Ubbe's ägare Amanda :)
plus min gamla granne Emma.
STORT GRATTIS.

själv tar man ju studenten om 4 år och jag börjar räkna dagar och jag hinner fylla 19 och jag hinner fira 3 julafton.
Känns sjukt att allt har gått så snabbt.
8:an flög bara förbi, så mycket som har hänt. Nu är de 9:an och jag ska lägga på ett kål och höja mina betyg ett snäpp till då jag har vg i det mesta nu men vill ha MVG.

Hoppas att jag kommer in på gymnasiet jag vill bara :D

ingen ridning idag då det var mycket studentfirande. Åt middag hos Rasmus familj, gick och träffade Jack sen. Han är ju störd min bästis :')


/jenny

Twicy, " Twixy" i min ägo från 2006-2011

Twixy är en C-ponny född 1995. Hon är en korsningsponny. Hennes föräldrar är okända men hon är uppfödd i Irland.

gammalt inlägg om Twixy finns HÄR

Jag ska berätta hur det hela gick till när vi köpte henne och hur det var då och hur det är nu.

Jag hade redan en C-ponny vid namn Bart och hade även Lana  A-ponny som vi fortfarande har kvar.
Detta var om jag minns rätt 2005-2006 någon gång.
Jag red även en B-ponny som hette Snobben. Men jag började växa ur Snobben och Lana. Och hade bara Bart kvar.
Men så fick jag lov att rida markarbete på en skäck, lite tinker i sig. TWIXY.
Jag minns som det vore igår då jag satt på henne första gången. Hon var verkligen stel, enveten, tjurig. Men det var något med henne som var så speciell, glimet i ögat.
Efter markarbetet gick vi upp till stora paddocken då jag fick hoppa några språng. Det låg bara på 70 cm men då var det väldigt högt för mig.
Jag var van vid Lana's omtramp. Bart's hopp med fart, Snobben's b-ponny språng.
Hon hoppade stort hela tiden och jag kom efter i språnget men det spelade ingen roll. Jag älskade henne redan då.

Vi fick hem henne på prov. Hon var tjurig i boxen och vände rumpan till, åt inte maten man gav henne och framförallt fick man inte in henne från hagen.
Vi fick ta in alla hästar först innan hon skulle komma. Men vi beslutade att vi skulle ta in henne först.
Vi fick ta hjälp med longerings lina varje gång. Jaga in henne till ett hörn och fånga henne. Det kunde ta timmar!
Men vi köpte henne ändå. Något var det men den fina underbara prinssesan!

Men eftersom vi träffades varje dag, umgås varje dag skapade vi ett band. Ett kärleksfullt band.
Markarbetet började sitta, hoppningen var perfekt. Hon börja äta all betfor och havre vi gav till henne då hon var riktigt seg. Men ju mer hon åt blev hon piggare och gladare. Hon kom springandes till en i hagen.
Vi startade några dressyrtävlingar med Nääs Dressyrlag med bra resultat.
Börja klättra i hoppningen. Placering efter placering tog vi. Vi gick från noll till 100. Ld till La och startade även en Msvb på Nääs. Vi vann Ld-Lb och placeringar i La.

Men 15 november 2008 en dag innan vi skulle göra vårat Gp-ponnykval hade Twixy rullat in i tråden och bränt upp benet. Distrikts veterinären kom och fixade men fick åka till Skara. Och Skara hade inga bra minnen med sig då vi hade vart tvungna att ta bort Bart där.
Men jag och mamma åkte dit. De fixade benet men hon fick stå där i 4 veckor om inte mer.

Hon stängde ute folk och hade börjat bli otrevlig som hon var när vi köpte henne. Vi åkte dit någon gång i veckan men eftersom det var så långt kunde vi inte åka dit så ofta. Men vi hade dagligen kontakt med Skara. De var redan från början positiva om att hon skulle bli bättre. Men jag trodde inte på de.
Men när jag kom dit ändrade hon sig helt, blev den gulliga snälla hästen som hon egentligen var. Och så var de.

Från alla håll och kanter fick vi höra att vi skulle ta bort henne, hon skulle aldrig bli hopphäst igen. Men tack vare mammas tålamod så gav vi henne en chans och i värsta fall om hon inte skulle bli en hopphäst skulle hon få som skogshäst.

Dagar,Veckor,Månader och år gick.
3 Januari 2010 blev hon helt friskförklarad och vi fick börja galoppera efter en mycket långsamt igångsättning. Vi började hoppa som smått och startade flertal Lb och La.

Eftertag tröttnade hon på att hoppa de högre höjderna och vi gick ner till Lc - Lb och vann klasserna där.

Amanda Larsson behövde låna en häst till Div 2 då hennes häst var skadad. De var och är som handen i handsken. Så otroligt fina, de passade så bra ihop och Twixy stannade där hos dem. Mamma och jag börja disskutera om hur vi skulle göra. Twixy trivdes så bra där.
Hon stannade där efter veckor och månader. Nu idagsläget så har de köpt henne och jag kunde inte önskat mitt hjärta ett bättre hem.

Så mycket historia har jag och Twixy. Så mycket minnen att jag vissa gånger grät på tävlingar när jag såg Amanda och Twixy. Jag visste att jag ochTwixy var så en gång men att vi nu har växt ifrån varandra och hon behövde en ny tuff ryttare som kunde ge allt på banorna.

Från inget till L:B1 dressyr, till LA hopp, till skadad häst, till frisk häst, till LA hopp, till en ny ryttare, till en ny fantastiskt häst.
Hon är mitt allt, min prinsessa, mitt hjärta, mitt liv.

That's because I smile, I will smile everytime I see you.  Cause you're my everyting, my life, my biggest star! 

en av våra första tävlingar tillsammans.

En av mina favorit bilder. Så fin är min prinsessa.


Amanda och Twixy. <3


R.I.P Dagstorp 2011

Hejhej :D '
Idag är det Onsdag , vilket betyder träning (y), idag är det markarbete med Sharon-plutt ;) Ska bli lite skojjsigt då jag inte vet om hon kommer vara helt från vättet eller super ;D aja ..
Idag har inte hänt så mkt , då jag mådde jävligt piss idag så stannade jag hemma från skolan .. Och det var jävligt surt eftersom att jag hade sett fram i mot att springa på skolans kraft-prov som var 1mil långt S.U.R.T.! så jag har sovit hela dagen idag ... och ja , vi får hoppas att jag inte mår lika illa senare :P
På Fredag ska vi åka in med Prinseplutt och se om han fortfarande är halt, (hoppas som fan) har varit riktigt hemskt att se han sjuk :( han står i den lilla sjukhagen bredvid Sharon's hage .. buhu :/  när han blir frisk kommer det att vara svårt att slå oss ute på tävlingarna (a) nää men kul kommer det att bli ilf :D
Ingen Dagstorp för mig detta året , då jag inte har ngn ponny :'( jag som hade sätt fram i mot detta ända sedan förra året .. aja det finns säkert fler meetings att gå på. Men det kommer att vara svårt att stå i mot den härliga gräslukten från den stora gräs-banan och hur min familj låg och frös om kvällen i ett sprillans nytt tält ;)
Vi hade fint alla 4 dagarna (vi åkte dit dagen innan) utom sista dagen då det regnade på förmiddagen , surt ! Det gick inte så bra för mig med Sharon , men vi fick komma dit . Eller a det gick jätte bra första dagen!
På worm-upp'en så fick vi en clearond (y)
Och på lilla rundan så gick det JÄTTE bra , och Sharon hoppade vattengraven jätte bra .. men när jag tänkte hoppa lite snätt på en ganska bred oxer så kom vi alldeles för långt ifrån , och efterso att oxern oxo var så himla bred skulle Sharon ALDRIG komma över det .. aja hon stannade ilf , och jag flög av *pinsamt* men annars så var hon skit fin och pigg å glad!
Dom andra dagarna så "tror vi" att sharon tar ut sig på första dagen och klarar helt enkelt inte pessen de andra dagarna , stackars liten :'( så näst sista dagen på lilla-rundan flög jag av (igen) , hon hade varit lite av och på , på banan , och när vi ko fram till en pullmans grav , så tänkte hon hoppa men när hon såg att det var mellanrum så tvärvände hon , och jag drog med mig tränset :O inte kul , stackars lille bebisen ;)
Aja nu ska jag sticka ner till stallet
xoxo
bild från förra året på dagstorp 2010!

RSS 2.0