Nothing else to do

Har ridit ut Palett med snodden idag. Hon var fin men jag var inte helt nöjd. Samtidigt så får jag inte kräva för mycket av henne. ''Hoppade'' över några trädpinnar, mer upphöjda ''bommar'' Men imorgon ska hon travas ut.

Otto red jag ut innan jag red i paddocken. Tog några språng på ett kryss och ett miniräcke. Han hoppar mig ur sadeln men så jäkla bra hoppar han! Duktiga häst. Red sen hem.

Ska bort och fixa stallet nu. Min syster är inte på humör (Emily) så hon har tjurat osv. Men hon får kvällsfodra hästarna här hemma. Vilket hon verkligen inte ville men som hon måste göra nu ;) Måste plugga klart en massor senare ikväll. Så bloggen läggs undan!

/Jenny

Gårdagens inlägg

Detta inlägg skulle publiceras igår, men det gick inte ?!

Men igår blev min syster Fanny 3 år. 3 årsen ringde jag Jennifer och berättade. Så nu har vi massvis med kakor i kylen och tårta såklart!

/Jenny

Startlista


/Jenny


Resten av veckan

Onsdag: Slutar sent. Kommer hem vid halv 5. Rida 1-2 kanske 3 hästar. Mamma ska på möte så vi får fixa stallet. Så hinner nog 'bara' med 2 hästar.

Torsdag: Kommer hem i hyfsad tid. Rida 3 hästar, kanske 4.

Fredag: Slutar sent. Kommer hem vid halv 5. Rida 2-3 hästar.
 
Lördag: Rida 2-3 hästar. Tävling med Ubbe som börjar kl3. Ska putsa och packa innan det. Om tiden räcker till ska jag kanske till några vänner på kvällen. Mysigt.

Söndag: Rida alla hästarna, dvs om vädret tillåter. Fixa mig inför måndag, då blir det SKOLA :(

/Jenny

Träning för Emma E...

... Med Ubbis. Var markarbete med hinder om man kan kalla det så. Trekombination, linje, tribbelbarr, S-båge osv. Jättekul träning :)

Ubbe var väldigt fin och jag har verkligen hittat knapparna på han när jag rider fram. Dock satt han fast och han ville inte släppa i höger sidan. Så blev irriterad på han men gjorde ännu mer volter, öppnor och allt som har med att lösgöra bogen. Och efter cirkus 5 minuter var han klockren i både trav och galopp. Hoppningen satt som en smäck och vi jobbade/jobbar tillsammans.

Vi hoppade en bana på 120 utan problem. Den rundan var helt perfekt, eller hela träningen var perfekt. Känns bra inför Lördag nu! Hoppas han är lika bra som han var idag, fina häst!

/Jenny

Otto's halvbror

En häst som var med i Scandinavium, Well Done (några siffror som jag har glömt) Hette hästen och den var då efter Manhattan. Alltså samma pappa som Otto.

De var verkligen lika på pricken! Tekniken, öronen bakåt när den hoppar, lite attiyd mellan & över hindrerna och givitvis utseendet. Otto är ju långhårig nu men om han skulle raka honom så tror jag att de hade varit lika. Men den hästen var väldigt söt, likaså Otto.

Filmen nedan är en tjej som har gjort den. Om ni spolar fram till 2.52-2.58 ser ni fina hästen.


/Jenny

Startlista inför helgen

Nu på Lördag drar Omgång ETT i Eliten igång. Riktigt kul!
Förklassen går i LA och om jag har rätt så går lagklassen också i LA. Men spelar ingen roll, min Ubbis är bra ändå ;)

Själv startar jag som nr 16 av 30 startande. PERFEKt, mitt i startfältet. De som är anmälade som ska tävla för Nääs är b.la

Andrea Olsson, Julia Erlach, Nellie Berntsson, Min syster, Ottilia Lundgren, Sanna Jigblad och Jag. Bra lag, så man går efter dagens bästa resultat. Hoppas nu på att vi vinner ELITEN!


Gammal söt bild!
/Jenny

H4ll0j

Just nu håller jag på och sorterar kläder och tar fram kläder inför imorgon. Hästarna vilade men pysslade lite med alla. Friserade Palett, Otto och Ubbe. Imorgon (om jag hinner) ska Zack's man klippas 5 cm. USCH, föööör lång man har han xp

Ska återigen gå till min städning. SEEYA

Lovar bättre uppdatering senare!
/J3nny

Taggad till tusen!!

hejhej , sitter och har franska lektion! *suck!*
Sjuuuukt taggad till helgen :D

Tävling på Alingsås RK (Alingsås Ryttar Sällskap)
Lördag:
Prinsen -80cm eller 90cm-
Söndag:
Rojsan -100cm,105cm-

GAAH CAN'T WHAIT !

Prinsen Outfit:
JW schabrak med Huva! (marinblått med rödvita kanter!)
Kingsland tävlingströja (röd)

Rojsans Outfit:
JW schabrak med huva (svart med babyrosa kanter!)
Jacson kavaj (svart med babyrosa fodring!)
Blingbling pannband (babyrosa!)

TAAGGAA!

The worlds greatest <3


/Jenny

nevermind i'll find someone like you

I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, there's a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up and handle it.

/Jenny

Köpt!

-John Whitaker ridbyxor (marinblåa!) 719:-
-Kingsland strumpor (marinblåa!) 79:-
-Kingsland dunväst (marinblå!) 1460:-
-Hästgodis (banan,äpple!) 50:-
-HV Polo strumpor (marinblåa!) 49:- (rea!!!)
-Kingsland flecetröja (rosa!) 250:-

•John Whitaker benlindor till gabbih! 500/2=250:- (jag ocg Fanny köppte tsm!)

Jag vet inte o  jag fick allt med allt .. men men ..?

nu ska jag söövva!
xoxo
//Kelly

Finally slow down

Var på GHS idag. Träffade massa roliga och goa människor. Men köpte absolut ingenting förutom mat..
Jag hade inget behov av något så.. Vi kollade på speedhoppning, agility, ponnystafett och även fjordingar. Duktiga världsryttare red olika grenar på fjordhästar. UNDERBAR underhållning, helt klart!!

När jag kom hem så red jag ut Otto en snabbis. Gick in och kollade på Världscupen, synd för svenskarna men bra rundor iallafall. Gick sen ut och red Ubbe en tur. JESUS vad fin han var. Jättemjuk och följsam. Halter och skänkelvikningar satt som en smäck. Tog in hästarna i det lilla stallet och stod och borstade de en lång stund. Nu är jag inne och har käkat mat. Nu film!

Bilder på vad jag har köpt kommer förhoppningsvis imorgon!

/Jenny

Ibland är hon snäll

Även om vi startade upp med världens fight så är min syster snäll idag. Imorgon ska hon och en kompis, Felicia. Till GBG HS. förmiddag. Jag har tidigare bjudit med Emily så imorgon tar hon med mig!

Förhoppningsvis så är det rea och (Emily kom in och daska sin rumpa) jag kan köpa ett nytt schabrak. Har hittat ett jättefint men har inte vart sugen på att lägga 450 kr på det. Så hoppas på att det är minst en hundralapp billigare.

Idag har jag ridit ut hästarna. Blev sugen på att rida ut en att sitta och rida i paddocken!
Ubbe var jättefin och pigg så blev några bocksprång men jobbade på bra!
Otto red jag ut och testade nya vägar, hittade 2 nya som tar ungefär 45-50 minuter. PERFEKT. Han var blöt av svett stackarn. Inte lätt med mycket päls..

Zack red jag ut och testade en annan väg och hittade en ny. Den tog ca 20-30 minuter. Han är riktigt rolig att rida då han är så snäll i allt. Red sen ut Cindy en tur i skogen och travade mest men även lite galopp på vägarna. SÅ JÄKLA LUGN!! Hon travade jättefint med höga knän, hon vet inte hur en vanlig häst travar. Galoppen var helt suverän. Inget studs och hon lyssnade på minsta lilla vink av min sits och röst.  SKRITTADE hem lugnt och jobbade på utan att jag gjorde något. Härligt med såna dagar.

Nu ska jag ut och ta in hästarna. SEEYA

Bilder tagna för 30 sekunder sen.
/Jenny

Svar på fråga

Vet att många tycker och tänker samma. Sen har jag fått frågor vad JAG tycker angående köpa dyra och mycket grejer på HS.

Helt ärligt så bryr jag mig inte. Jag har allt jag vill ha. En ny hjälm - VISST, det vill jag ha. Men pengar ska räcka till räkningar, mat till både oss och hästar, bensin/diesel då vi kör mycket med bilen och hästtransporten. Jag har en hjälm som passar och som jag kan ha, bara det att den börjar bli brunfärgad. Inte speciellt snyggt och ridsporten har blivit väldigt utseende fixerad.

Jag blir varken avendsjuk eller sur om en vän till mig får en sprillans nya stövlar för flera tusen och en jättedyr KL tröja. Det angår ju inte mig..
Om de har pengar till grejerna så får de givitvis köpa saker. Sen är det väl grejer som jag har suckat efter en lång tid och sen ser att min vän har köpt precis sån jag vill ha, klart jag vill ha pengar så det sprutar ur öronen. Men vi lever i verkligheten och alla har inte pengar till allt, tyvärr.
Dessutom så har jag flertal hästar och bara det kostar flera tusenlappar extra. För de som endast har en eller två hästar och inga syskon som är speciellt intresserade får ju självklart mer grejer eftersom att det bara är ett enda barn att köpa hästgrejer till. Det kan variera och man kan ha mycket pengar osvosv.
Men jag bryr mig inte om det!

Folk får köpa för sina egna pengar som de själv har tjänat ihop, syftar på äldre barn och vuxna. Jag är nöjd med det jag har och bryr mig inte speciellt mycket om vad andra köper. Jag säger ju självklart att den saken var fin om den är fin, såsätt bryr jag mig. Men inte annars!

/Jenny

Kan aldrig hålla mig till en & samma sak..

Som vanligt har det varit ett toppen år på GBG HS. Men jag njuter inte lika mycket som andra att gå runt och shoppa. Just iår hade jag ingenting att köpa. Lite små krafs egentligen!
Jag ÄLSKAR att kolla på hoppningen! Jag kan bara sitta där med uppspärrade ögon och kolla ryttare efter ryttare. Det är nog en av mina mål/drömmar - att få rida i scandinavium. Vet vem om det blir sant?

Förövrigt så fick jag Douglas autograf. Jag är inget fan av honom men lite tufft är det väl. Vi missade han nästan om det inte vore för en man som sa till oss ;)

Mamma och jag ska förmodligen till en hästaffär om någon vecka och kolla på benskydd och en ny ridhjälm. Tyvärr inte innan Eliten som går nästa vecka, men jag klarar mig! Hoppas på att alla tittar på min fina häst istället..
Nu ska jag gå upp och käka frulle. Sen blir det att rida hästarna, ser ut som ett riktigt bra väder. Så blir nog trim i paddocken. Ska göra lite bomövningar med alla 4 hästarna.  Palett ska röra på sig i hagen så länge, lösgörande jobb.

TAGGAD på att trimma så måste dra!

PS. Hoppas ni som var på Linns event hade kul. Hört att det var lyckat, Creed till Linn helt klart! DS

Vet att bilden är svartvit, men snart blir det blonda slingor i mitt hår. Har fått en ljus utväxt - FULT! Eller så får solen bleka håret till sommarn, överlever jag?
/Jenny

Lycklig tjej

Lite mer shopping idag. Ännu ett pannband och KL strumpor. Och jag har fått en fixidé och hoppas på att den håller. Måste bara starta en klass en är vi på G. Jag har fått erbjudande att hjälpa till som hästskötare för en tjej, väldigt duktig och hoppat väldigt fina ponnys osvosv. Tackar man ja, JA!
Ska bara hinna med mina egna hästar så ska det nog fixas.

JAA, livet rullar på. Ska kolla film nu CHIIIAO
/Jenny

Samma smak..

Såg att Jennifer (http://ponyryttarna.blogg.se) var inne på samma hjälm som jag. Jag tycker den är helt OK. Visst jag hade velat ha en dyrare och en aning snyggare hjälm, men ibland har man inte pengar till det. Och den såpass snygg så att jag hade kunnat tävla med den. Ett problem; JAG VET INTE OM DEN PASSAR.

Men ska testa den idag och se om den passar. Och om den ser snygg ut på mitt huvud. Återstår och ser :)

Bild lånad från Jennifer.

Annars somsagt ska det köpas benskydd. Svarta i COB storlek. Palett är så liten men det ska nog hittas. Ett till strasspannband ska inköpas. Och kanske ett hoppspö. Osäkert änsålänge.

Har ridit ut Ubbe & Otto. My red Palett i hagen, hon har fortfarande inga skor. Stallet är fixat och ska bort till Zack och Cindy. Får se när jag uppdaterar mera. Just deja, påsen med kläder kunde dröja upp till 2 veckor!!!
Ringde och kollade idag och det var väldigt vanligt att det aldrig kom in kvarglömda grejer från ställen dagen efter. Så jag tror jag ringer på söndag eftermiddag igen. Eller måndagmorgon.
SEEYA/ Jenny

Shopping ala kelly -skandenavium (dag 1!)

hejhej , åkte i sista minuten till skandenavium idag med goaste Amanda Palm och Gabbiiih :D
Fick inköppt några saker FAKTISKT :D sjuukt stålt att jag faktist har pengar kvar ;D

•Kingsland Dunväst (marinblå!) 1460:-
•Hästgodis (banan,äpple) 50:-
•Blingbling pannband (rosa!) 199:-
•HV Polo strumpor (marinblåa!) 49?:- (rea!)

Mera handlas imorgon :D
hahah har grymt mycket pengar kvar :D :D
-Idag när vi kom dit hade jag 2200:-
-Tills Lördag kommer jag troligtvis kanske ha ... 1900,2000? hmm får se vad mamma ger mig? ;D

saker som jag kollat fram!
•JW ridbyxor (marinblåa) 799:-
•Strumpor (?) ..
•Kingsland pannband (åt mig! marinblått!) ..

Sedan vet jag inte , men jag vill så gärna ha rosa HV Polo benskydd till min prinsessa .. FÅR SE!

Imorgon fyller bästa Gabbihh (18) HELA ÅR! GRATTIS GRATTISSSS! :D :D
he he nu var det jag som sa det först!!!


Imorgons planer!:
•Gå upp vid 9 tiden?
•Frukost..
•Stallet
•Rida båda älsklingarna!
•Ta hand om stallet (mocka,vatten och höpåsar!)
•Gå hem och duscha!
•Äta lunch?
•Packa sista kläderna osv..
•Åka till skandic hotell!
•Träna :D :D
•Bada bubbelpol!
•Duscha?
•Sminka och platta håret?
•Käka middag!
•Åka och kolla på bio med Gabbihh (War Horse!)
•SÖÖVAAAA!


LÖRDAG!
SKANDENAVIUUMMM!!

hahahha orkar inte skriva mera .. vet inte om jag hinner skriva ngt mera inläg imorgon.. men ni fattar nog nu vad  jag håller på med? ;D


Älskar dig Gabriella Wingård!



xoxo
//Kelly

HEJ GOA SÖTA BLOGGLÄSARE

Lång dag både igår och idag. Sov hos en kompis igår till idag och tog tåget. Amanda hoppade på, även Sofia. Snackade lite för mycket så glömde min påse med kläder och smink!!! Haft ångest över det hela dagen idag, usch. Ringt runt och kom fram till att jag ska ringa efter 10 imorgon bitti. Om jag känner rätt så har de inte hittat den.. suck.

Iallafall. rolig dag med mycket gående. Hittade inte våra platser och gick lite hej vilt. Men fick inte köpt så mycket. Endast ett pannband och gummiband till hästen. Imorgon går jag med la familia och då ska vi köpa nya senskydd till storhästarna och jag ska kolla på ett nytt schabrak. En hjälm också annars åker vi till en hästaffär någon annan dag men hoppas ;)

Nu ska jag kolla film och läsa klart alla 230 inlägg på bloglovin på 2 dagar?!?! Godnatt, hörs imorgon. Ska upp med tuppen och rida alla hästarna plus fixa stallet. Åker vid halv ett härifrån och ska gå på mässan innan ridningen börjar klockan 6 på kvällen! Kameran åker nog med imorgon :)

/Jenny

FAN!

VILL HA EN STORHÄSt OCKSÅ NU .... FAN!

xoxo
//Kelly

checka IN! :D :D :D

hejheeeejjjjj :DD

Detta är de affärer som jag ska kolla in -(Lär kolla in fler!!)-

-Charlies
-Ale Ridsport
-Svensk Ridsport
-Skara Hästsport
-BÖRJES!!!


HAHA ska jag vara ärlig så vet jag nog inga fler ? *PINSAMT?*



HAHAH känner mig GANSKA tjatig? Jaaooo ;D
har längtat ÄNDA sedan Falsterbo i sommras :D :D :D

yeeyyyy ME!

xoxo
//Kelly

Program -lördag!-

Här slänger jag in programmet för er som skall gå på skandenavium på Lördag förmiddag!


xoxo//Kelly

''War horse!''

ÅÅÅÅÅÅÅ
Inte nog med att jag ska sova med Gabbbiih på hotell fredag-lördag och gå till skandenavium utan jag ska också se den nya filmen ''War horse'' på bio :D

Deb värkar sjukt grym :D

Värker den inte bra?
Någon annan som sätt den?

nu ska jag snart slå på TV'n för att se bb :D
Aldrig sätt den men -TAGGA!-

xoxo//Kelly

HALLOO bloggen

Vad har ni gjort idag?
Själv har jag ridit ut alla hästarna förutom Palett som har tappat skor, igen..
Mockat och fixat mat. Hästarna var jättefina och fräscha idag, härligt!

Har vart ute med Rozzo över en timme. Mötte en vän och snackade och hämtade en bok som jag var tvungen att ha. Och nu känner jag att min kropp gör upprop, den vill sova! Min hjärna med så skriver inte mer nu. Förutom att bloggen kommer få lida de senaste dagarna nu. Men antar att alla redan ska till HS, ses där!
/Jenny


Dagen's

Hejhej alla goa !
Dagen ser ut såhär:

•Sprungit i 30-35min!
•Duschat!
•Käka frukost!-Liiite sen?-
•Städa lite i huset (diskmaskinen,hänga tvätt osv!)
•Plugga lite matte!
•Plocka fram kläder för helgen!
•Äta?
•Träna !!!!!

TAGGAA!!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW!
Mitt ursnygga JW Metallica Schabrak har nu kommit :D :D :D :D !!
SO HAPPY!
Så nu kommer jag HA DET på nästa tävling (nästa vecka!)
guudd! och för er som inte vetr hur det ser ut så ser det ut sååå hääR:


SÅ FU****G NICE!

ja .. he he ?

nu ska jag käka frukost :*¨

pöösss
xoxo
//kelly

GBG HS

Nu närmar det sig med stormsteg till GBGHS. Jag själv ska bara gå på Torsdag med min fina vän Amanda och sen med familjen och några till på fredagen.
Och förr har jag alltid haft något att köpa men inte nu. Nu vill jag bara köpa lite små grejer. Så det kanske blir en billig helg för mig trots allt. Men det jag ska kolla på är iallafall;

* Bling pannband
* Schabrak
* Ridhjälm
* Hoppspö

Sen tror jag det inte är något mer. Har liksom allt jag behöver. Men blir förmodligen en impulsiv shoppning på plats.

Inga äkta swarovski pannband ska jag köpa. Det svider för mycket i plånboken om jag ska lägga så mycket pengar på en liten grej. Så det blir fake som jag tycker är minst lika bra förutom att de glittar mindre inomhus, men so what?

Och ridhjälm... Allt annat än sammethjälm och uvex. Sen kanske det inte blir någon hjälm alls men man ska alltid önska sig :) Får förmodligen med mig 385934 strumpor hem, en traditon nuförtiden!
/Jenny

Nedräkningen BÖRJAR!..






NU TAGGAR JAG!

//Kelly

Träning med Zack

Första träningen med Zack idag som gick över förväntan bra idag. Idag var det träning på omhoppningsvängar, alltså inte mycket bommar på marken eller studs.

Han var jättefin i både trav och galopp. Ville dock inte flytta undan för skänkeln i traven när vi skulle göra volter. Blev bättre men inte riktigt bra - enligt migsjälv. Red mycket utan stigbyglar vilket kändes väldigt lätt då han är lätt att sitta stilla på. Själva hoppningen gick helt suveränt. Han gjorde sitt bästa och svängarna satt verkligen. Han trampade om vissa gånger men det tar jag på mig. Inget JÄTTE omtramp utan mer för att komma rätt, fattar ni?
Vi gjorde lite olika svängar på olika hinder. Sen hade vi ett räcke på medelinjen som man skulle komma snett på. Zack har aldrig haft problem med det innan men nu var det ett tag sen han hoppade så han stannade 2 gånger. Han visste helt enkelt inte hur han skulle få upp benen ur den vinkeln.
Så tog en större väg och sen hoppade jag om och tog snävare och då satt det som en klocka - Skönt. Hoppade inte högt eftersom det var första träningen. Känns bra att hoppa lägre och känna ett flyt och vara toppen nöjd med häst som inte har hoppat ordentligt på länge.

Anna sa i slutet att han har ett väldigt stort hjärta. Och det har hon sagt från första början hon såg honom när vi började träna för några årsen. Och att jag är bra som hjälper han i lägen där han behöver pushas lite extra. Men det är verkligen sant; Han har ett väldigt stort hjärta. Han kämpar in till det sista för att komma över hindret, hur vi än ligger, så klarar han det. Räddar oss om vi ligger för nära eller för stort. Underbart att ha en sådan häst som endast blir 7 år iår.

/Jenny

Dålig uppdatering

Kommer bli extremt dålig uppdatering idag. Förlåt men hästarna kommer såklart före!
SEEYA
/Jenny

Tidsfördrivt

Du hoppar

Du rider dressyr

Din älsklings ponny/häst

Den fulaste ridbilden
(en av de fulaste) Zack var en plutt där.
En ridbild du är nöjd med

Den bästa hästbild du har tagit
(Klara Skatt & Areno)
Den värsta hästbild du tagit
(Missade hästen,skärpa och den blev suddig) Carolina Viden's D-ponny Pretoria Romulus
Någon annan som rider
(Amanda Liljevall & Catania)
Du på en kompis häst

En häst du saknar

/Jenny

Fortfarande mållös

efter rundan igår. LA rundan. Den var verkligen helt perfekt. Visst att jag kom stort på vissa hinder men ibland måste man låta de gå och inte krångla och min fina Ubbe, gör det utan problem! Så jäkla nöjd över rundan och för den finaste hästen!

Bild från 2011.

Och idag är det träning för Anna E med Zack. Han har inte tränat något under vintern så känns bra att komma igång. Dock är han långhårig både i pälsen och manen. USCH!! Jag vill inte träna han så...
Får väl göra någon fläta eller toffsar i mannen på plutten. Men bra att komma igång. Han har ju gått här hemma, ridit ut och tagit några språng i paddocken. På såsätt är han igång men har inte världens bästa kondition!

/Jenny

Ubbe, Billdal 19/2-2012

Idag var det första tävlingen för 2012 för Ubbe's del. Finfina ponny!

LB A:O/A:O
Han var helt sprallig på framhoppningen. Bakbenen flög lite hit och dit. Men brydde mig inte om det, låtsas som det regnar helt enkelt. Men jag hittade absolut inga avstånd. Kom för nära, kom alldeles för stort. Men hästen klarar hindrerna utan problem. Så hade en ganska dålig känsla när jag kommer in på banan.

In på första hindret på banan kommer vi verkligen perfekt och då släpper allt och vi hittar riktigt bra avsprångspunkter. Dock rev sista i omhoppningen. Jag gjorde en check och han backade av lite för mycket så blev orytmiskt och bommen rullade av, surt. Men jag är väldigt nöjd med den rundan!

LA A:O/A:O
Nu var han mycket bättre på framhoppningen. Jag hittade väldigt bra avsprångspunkter och allt flöt på. Väl inne på banan så skötte han sig exemplariskt! Grundomgången gick super bra. Kom väldigt stort på visa hinder då jag lät han ta tag i hindrerna mer då jag inte vill bestämma för mycket och göra han tjurig. Men han bara flög över utan ansträgning. Och omhoppningen gick väldigt bra här med. Red inte på lika mycket utan lät han galoppera på lite och jag svängde lite skarpare på visa svängar. Men här var vi nolla och det blev en 4:de placering. Fick två biljetter på torsdag till GBG HS. Så jag och min trogne hästskötare Amanda ska gå tillsammans :)

Men jag är verkligen superduper nöjd över dagen och att min häst kunde hålla nerverna i styr inne på banan och att hjärnan inte kokade över. Finns inga ord för hur nöjd jag verkligen är! Känns bra inför Eliten som startar om 2 veckor i Billdal!

/Jenny


Dag 2

Idag var det banhoppning som stod på schemat. Vi gjorde många kluriga svängar, linjer, kombination osvosv. Palett var verkligen huuur bra som helst! Såna jäkla språng vi fick!

Jag hade bra överliv idag, alltså hängde med henne i luften. För på marken så hänger jag med i hennes rytm väldigt bra enligt Tobbe. Och min skänkel låg perfa!
Banhoppningen var riktigt kul men jag blir lite för passiv. Eller passiv är nog inte det rätta ordet, men det är inte samma go som det är resten av banan. Endast 1 och 2 blir det för lite galopp, kommer nära och hon hoppar mig ur sadeln pga hoppar med ryggen. Men gjorde om det någon gång och då jäklar vad hon hoppar!

Allt satt som en smäck. Jag såg avsprångspunkter hela tiden, krångla inte till det speciellt mycket. Och Tobbe sa några ord i slutet av träningen för att sammanfatta dagens träning. Och han tyckte hon är jättefin med en väldigt bra hoppteknik. Jag kommer lära mig mycket på henne, vilket är väldigt bra. Jag rider snyggt och välplanerat på henne och kan reglera galoppen bra. Jag ser även bra avsprångspunkter och kan räkna hur många galoppsprång det är mellan två hinder. Tobbe gillade Palett helt enkelt och min ridning. Vilket känns skönt att sluta bra! För nu lär det ta ett bra tag innan jag tränar för honom igen.

Men jag själv tycker att Palett skötte sig exemplariskt och att det enda som var fel, var mig. Det var hur jag red till första hindret. Jag visste inte hur jag skulle komma på det, hur mycket tempo pga det var ganska lågt. 90-100cm och om jag kommer fö mycket tempo på det så tar hon tag i det och löser allt för mycket på fart. Men jag hittade väldigt snabbt tillbaks och hittade en bra grundgalopp!

Så en nöjd Jenny efter träningar för Tobbe! :)

/Jenny

Karin Martinsen

Sökte på henne på YT. Kollat igenom flera filmer men det jag fastnade mest för var denna nedan. Bella heter hästen. Helt otrolig snygg häst och hopptekniken är to die for. Den är helt enkelt YUMMI!!

Den är från Breeders 2010. Och det är Karin som rider, och jag tränar somsagt för henne. Tror ni Otto blir en bra hopphäst?
Haha, det tror jag med hennes hjälp. För hon är riktigtriktigt duktig!

/Jenny

WIHO, bästis kommer hit

Amanda ska komma hit till mig snaaart. Hon är på någon middag nu men kommer senare. Jag har iallafall putsat och mockat. Så när hon kommer ska vi rida ut Otto och Ubbe innan vi fixar iordning Ubbe. Ska KANSKE knoppa. Vet inte riktigt om jag orkar, dessutom klagar jag alltid på att dem blir fula. När de är helt OK. Suck..

Men jag har inte hunnit göra tidsinställda men kanske hinner göra det snart. Ska fixa lite grejer innan det (städa mtit rum, dammsuga) Så BRB
/Jenny

Dag 1

Första dagen var markarbete. Tänker inte skriva speciellt mycket om övningarna i sig, utan mer hur Palett skötte sig osv.

Vi värmde upp med trav. Rundform utan att springa iväg. Palett har ganska svårt att slappna av på nya ställen. Tar ca 20 minuter innan hon är helt perfekt i formen. Men Tobbe gav mig ett tips och det funkade verkligen super. Vi travade över travbommar och vi skulle ha hästen runt innerbenet.

Galopperade sen igång dem (självklart skrittpaus emellan trav och galopp) tempoväxlingar, volter mm. Checka läget lite. Sen galopperade vi över galoppbommar på volt (de var tidigare travbommar) och hästen skulle vara rund och fin i formen. Slappna av och inte springa iväg. Skrittpaus igen efter arbetat båda hållen.
Palett skötte sig över förväntan. Var väldigt mjuk och fin redan från början.

Markarbetet bestod mer hinder som Tobbe sa. Men att fokuset var svängar, gymnastik och rytm. Mjukt hela tiden. Så vi gjorde flertal svängar, S-bågar, ursväng, linjer. Alla möjliga övningar helt enkelt.
Även detta gjorde Palett bra. Eller riktigt bra egentligen.
Tobbe trodde inte på mig att hon var 17 år iår. Men Palett har ju aldrig varit igång, hon har haft vila från tävlingsbanan 5-6 år så here we come!

Men jag var väldigt nöjd efter detta ridpasset, även Tobbe var nöjd. Vi satte lite höjd på henne i slutet på en s.k kombination (Tobbe ville kalla det gymnastik och styrketräning) men det var ett litet räcke på ca 70 cm ett galoppsprång till ett räcke som låg på 130. Inga problem för henne. Jag ska följa med mer över hindrerna.
Överkroppen ska hänga, fattar ni?

Tror jag har problem det pga Ubbe. ''Slänger'' man sig fram så får man en jäkla fart, likaså Cindy. Så gäller att ställa om sig. Det var det enda jag skulle tänka på! Dag 2 kommer senare eller imorgon!

/Jenny

no lifer..

Du hoppar


Du rider dressyr

Din älsklings ponny/häst

Den fulaste ridbilden

En ridbild du är nöjd med

Den bästa hästbild du har tagit

Någon annan som rider (fanny Teibl)

Du med en kompis häst
(Muffe!)

En häst du saknar
he he bara för att jag inte har något liv? (A)
xoxo
//Kelly

Så jävla nöjd

Förlåt för mitt språk. Men det är helt galet hur bra Palett har gått de här två dagarna för Tobbe. Dock var hon lite stelare i framridningen idag men det har jag förståelse för. Men det hindrade inte att hoppa. Hon släppte jättefint och hoppningen satt som en smäck. Endast jag som ska ha lite bättre galopp till första hindret då jag gärna sitter och måttar.

Men jag är riktigt nöjd. Kommer utvärdera passen antingen eftermiddag/kväll idag eller så gör jag det imorgon. Amanda Liljevall kommer hit och ska hänga med. Så bloggen får lida, kanske hinner fixa tidsinställda innan hon kommer!

MEN nu, ut och mocka. Hästarna vill in. Spöregnar verkligen..
/Jenny

Allting är inte alltid så bra ..

hejheeejjjj :D :D
Sitter och lyssnar på musik in my room! Bland annat Maskinen GAAAH LOVE!
ååååå har verkligen INGET att blogga om :O
juussstte :D :D :D

Inte nästa utan nästa igen då smäller det :D TÄVLING!


gaaah miss the summer :'(
xoxo //kelly

GRATTIS

Grattis till en av Sveriges bästa tränare, (enligt mig iaf) som gick vidare till Scandinavium!
Jag gratulerade henne självklart i tisdags men har glömt att skriva det här. Emma kvalade in till Scandinavium. Hon är verkligen värd det!

/jenny

3 sanningar om mig

* Jag vill verkligenverkligen bli något inom hästsporten, men det är svårt att lyckas med det.
* Jag älskar problemhästar. Man ger de en andra chans och bevisar att den kan.
* Om jag tycker ett hinder är högt för ponny respektive häst så säger jag inte ett knyst. Utan jag kommer på det och tänker på att hindret är mini bara att jag ska ha mer goo i galoppen!

/Jenny

Tobbe träning

Nu börjar min träning för Tobias Grönberg med Palett. Ska bli väldigt kul då Tobbe är riktigt duktig!
Förmodligen blir det markarbete idag och hoppning imorgon. Men Palett är extra rolig att göra markarbete då hon gör allt så himla bra redan från början. Blir väl lite pinsamt när hon kommer svettas som bara den, långhårig...
Skitsamma, träning är på Östadkulle iallafall. Uppdaterar mer när jag kommer hem!

/Jenny


Världscupshästar :)

Några jag verkligen har fastnat för är b.la
Cornet Obolensky
Marco Kutscher rider väldigt bra och rytmiskt. 
 
och
Abbervail van het dingeshof
Detta är Denis Lynch. Själv tycker jag han rider väldigt mjukt och kan rida snabbt men snyggt. (filmklippet är en omhoppning från förra året!) Spola fram till 0.32

Somsagt, två jättefina hästar. Hade inte alls suttit fel och ha dem i stallet här hemma ;)
/Jenny

Hoppning med Otto

Igår åkte vi till Martinsen och skulle rida i manegen. Karin skulle fixa lite i stallet innan hon kom och hjälpte oss. Så vi värmde upp självständigt. Mamma var med och påpekade flera detaljer, speciellt Emily eftersom hon ska hoppa Semfinalen i Gp-ponnyn på Söndag.

Men jag skrittade fram i 10 minuter innan jag börja jogga fram honom. Travade mellan och över bommar som låg på backen. Testade sen lite galopp och lät han bara rulla på i ett högre tempo innan jag saktade av.
Började hoppa på ett kryss som låg på 60 (?) cm
Han hoppade verkligen super så gjorde det 2 gånger åt varje håll. Pappa la upp ett räcke som vi kunde ta från båda hållen.
Otto tog verkligen tag i hindret och hoppade riktigt bra över, mycketmycket marginal och rygg i språnget. Pappa la upp det till en oxer. Så då hoppade vi det någon gång och Otto hoppade lika bra här.

Sen på den andra långsidan hade Karin en serie som hon hade hoppat med sina hästar tidigare. Jag testade den då det var bom - upphöjdbom och bom x4 - upphöjd - bom. Tog det från båda hållen och skrittade runt på Otto sen. Karin kom och vi hoppade oxern något språng som låg på 90-1m och jag fick väldigt bra tips hur jag skulle rida ur svängen då Otto är väldigt lugnt tills han ser hindret, när han ser det suger han tag och gör världens språng. Så gäller att ta ner han på jorden igen!
Gjorde serien igen men la upp så att det blev bom-upphöjdbom-bom-upphöjdbom-bom-upphöjdbom-bom
Gjorde den succesivt de upphöjda bommarna högre så det skulle bli mer styrketräning. Slutade med riktigt fina språng på 1m-110 cm. Hans hoppteknik ska man inte klaga på. Han väntade väldigt bra i övningen och lyssnade bra!

/Jenny

► Play the moment

▌▌ Pause the memories

■ Stop the pain

◄◄ Rewind the happiness


Ponnytiden varar tyvärr inte föralltid. Endast 2 år, sen är det hejdå </3

Bra att man har er knäppisar <3
/Jenny

Vet att det är problem...

att se videobloggen! Jag kan tyvärr inte lägga ut den på YT då det är fel på formatet eller liknande. Så jag ber om ursäkt men jag kan inte göra något åt saken. Kan se om det är något med videofy. Men jag vet att flera har sett den och kommenterat, så det borde inte vara några problem att lägga upp en ny.

Men jag ber somsagt om ursäkt!

/Jenny

Hallo bloggen

Om ni är vakna och läst tidigare inlägg så vaknade jag vid 2 inatt av att en ''vän'' ringde. Usch vad sur jag var!
Men fick mina powernaps emellan åt. Tur att jag håller igång hela dagen idag så man inte känner av tröttheten, kommer säkerligen ikväll :(

Men eftersom jag inte kunde somna om så fixade jag en massa tidsinställda idag. De börjar vid halv 3 och rullar på till 8. Men underdagen lär min bloggning ligga lågt!

/Jenny


USCH

Klockan är tjugö över 5. Det var en som ringde mig vid 2 (???) Jennifer vet vem jag menar. Jag har inte kunnat sova sen dess. ÅHH vad sur jag är.
Jag behöver sömn!
Men ska sätta på en film jag har sett många gånger, förhoppningsvis så somnar jag. Den jäveln som ringde mig är en död jävel på måndag.
Nu är jag sur, ska kolla fim. CIIAO!

/Jenny

Första videobloggen - Jenny

Just talking about my dayyyy


Träning med Otto :)

Ska iväg och hoppträna för Karin Martinsen senare ikväll. Karin är verkligen riktigt bra på problem och unghästar. Jag är verkligen tacksam för hennes hjälp!
Så träning ikväll med lillkillen!

Update: Ridit ut Ubbe. Riktigt jäkla jobbig var han i galoppen. Han var klockren i skritt och trav. Men vägrade att bibehålla formen i galoppen. Så traggla det i ca 10 minuter och efter det så var han riktigt fin i galoppen. Känns skönt att få igenom honom så. Imon blir det styrketräning för hans del.
/Jenny

hejsveeej!

Hejsveej alla goa!
Sitter i Ribbes säng och har allmänt tråkigt!
Gårdagen var as najs!
Vi åkte med skolan till till gbg -först gick vi och kollade på SKF (gunnars jobb!) -sedan hade vi typ rast från halv fyra till 7! Sedan var det opera som gällde!
Den var tråkig i början men sen i slutet faktiskt ganska bra :D :D
Känner att jag inte varit riktigt med i bloggandet denna veckan-opps!-
Förlåt asså!
Men har inte haft tid eller ork om man säger så !
MEN GUD VAD JAG ÄR TAGGAD INFÖR GBG HS! (vet tjööötar ganska mkt om det ^^)
xoxo
//Kelly

Godmorgon

Igår var statistiken på topp - härligt!
Idag lär det bli några inlägg på kvällen och jag hoppas på att hitta överladdningenskabeln till systemkameran, så ni ska få några nya fräscha bilder :)

Hästarna ska röra på sig idag. Palett ska ta det lite lugnare idag. Jogga i lågform då det är Tobbe-träning fredag-lördag. Så nu under de här dagarna så gäller det att massera hennes rygg lite hela tiden eftersom hon hoppar så otroligt mycket med ryggen. Och Tobbe brukar köra väldigt hårt. Och ny lär min syster tycka att jag är dum huvudet och kommer gå och retas med mig hela dagen. Men det är snö ute = Snö + Emily = Snöemily.

Andra hästarna ska ut och jobba lite hårdare. Klättring och konditionsträning.


I'm not lovin' you, the way I wanted to
What I had to do, had to run from you
I'm in love with you, but the vibe is wrong
And that haunted me, all the way home
So ya never know, never never know
Never know enough, 'til it's over love
'Til we lose control, system overload
Screamin' no no no, no no
I'm not lovin' you, the way I wanted to
See I wanna move, but can't escape from you
So I keep it low, keep a secret code
So everybody else don't have to know



/Jenny

Perfektion

Det kan disskuteras hejvilt överallt. Men nu när jag har kollat/kollar på GLEE så inser man att Sam Evans är så jävla perfekt. Grym pojkvän, vill ens bästa och ser allmänt jävla bra ut! :)

BRB, ska kolla flera avsnitt till. Kärlek till GLEE, man mår bra över att kolla på serien.
/Jenny

Dagens ridpass

Palett - red jag ut ca 40 minuter. Mycket klättring i lågform. Även konditons träning trav/galopp.

Otto - samma som Palett. Men jag fick känslan av att han satt fast lite i vänster sida. Och att jobba loss det där med hackamore var som att klämma fingrar i dörren. URRS, jobbig och knäckte min rygg med sina luftsprång. (endast i galoppen han höll på) Men efter mycket traggel, svett och svordomar, haha. Så kom vi äntligen överens. Jag ska inte mucka med honom men någonstans så finns det en gräns. Jag ska kunna jobba han lite i öppnor osv.

Ubbe - pysslade lite med han. Lindade bakbenen och lät han ha sina nya senskydd fram. Jättebra att ta på dem så att de gåsin. Fick ett sött Snobben&Skrutten täcke på sig. Gick en promenad innan jag släppte han i paddocken där Emily red. Då busade han rejält. Bocksprång, fullfart och en och annan rullning där emellan. Promenade hem sen.

Zack - My red ut honom.

Cindy - fick en promenad med My och Filippa. Sen på kvällen pysslade jag med henne. Friserade osv. Hon fick gå en till längre promenad senare.

HÄRLIGT att alla hästarna rörde på sig idag. Och jag fick även röra på mig, ännu bättre!

SNÖÖbilder..
/Jenny

60 frågor

Snodde denna från en söt vän, MI!<3

1. Vad är ditt mellan-namn? Matilda

2. Vad skulle du vilja heta i förnamn? EHM, jag hade inte vart samma Jenny. Så inget annat.

3. Är du i ett förhållande nu? Nej

4. Om ja, hur länge har ni varit tillsammans?-

5. Vem var du tillsammans med sist? Vill inte gå ut med namnet.

6. Får man fråga varför det tog slut? Jag var världens lyckligaste! Medans han höll på med flera pers.

7. Har du haft ett seriöst förhållande? ja

8. Vem vet mest om dig? Finns några få. Ni vet vilka ni är <3

9. Vad gör du på fredagskvällar? Allt möjligt. Vänner, Hästar mm.

10. Bästa filmen du någonsin har sett? OJ, flertal

11. Har du haft sex med fler än 5 personer? nej

12. Har du någonsin varit full? Ja

13. Har du testat droger? Nej

14. Röker du? Nej

15. Snusar du? Nej

16. Saknar du någon just nu? JA

17. Hur mår du idag? Uppochner

18. Hur många tabletter tar du dagligen? Inga

19. Vad gjorde du för exakt ett år sen? Jag var jordens mest lyckligaste tjej!

20. Bästa minnet från sommaren? Vänner, tävlingar.

21. Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? Danmark

22. När var du där? Flera årsen

23. Är du rasist? Nej

24. Har du helt svenskt ursprung? Sist jag kollade ja :)

25. Om nej, vart kommer du ifrån?-

26. Föredrar du svenska eller utländska killar? I don't care

27. Ser du fram emot någonting just nu? Ohja

28. Sköter du skolan? Jag har mina ljusa stunder ja.

29. Vad hade du för betyg förra terminen? Bättre än i 8:an iaf.

30. Vad är det bästa du fått på ett prov? MVG

31. Vilket ämne var det? Spanska, Svenska och Slöjd

32. Har du fått ig på ett prov? HAHAH, ja.

33. Har du spelat/spelar du i ett band? Nej

34. Anser du dig vara intelligent? Somsagt, har mina stunder i livet.

35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? En heldel

36. Vilken va den värsta tiden då? Inget jag går ut med här

37. Har du mått jättedåligt psykiskt? Ja

38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? Keep that tooo myself

39. Har du haft sömnproblem? Nope

40. Hur ofta gråter du? När det behövs

41. Vad gör du när du mår dåligt? Dum som man är sätter man på downmusik.

42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Olika, men till Amandabästis.

43. Vill du ha tillbaka någon av dina ex? Ehm..

44. Vilken klass går du i nu? 9C

45. Vilken skola? GA

46. Har du varit otrogen någon gång? Nej

47. Har någon varit otrogen mot dig? Ja

48. Är du stolt över dig själv? Har inget att vara stolt över

49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Min dåliga humor

50. Vad får du ofta komplimanger för? Min ridning, utseende, hur jag är som person.

51. Har du lätt att få folk att skratta? Försöker gör man alltid

52. Cider elller öl? Cider

53. Har du några talanger? Nej, inga jag kan komma på? :)

54. Vet du om någon är kär i dig? Ja

55. Är du kompis med ditt/dina syskon? NJAEE

56. Vad står det i ditt senaste sms? Okej, puss <3

57. Hur lång är du? 172?

58. Hur mycket väger du? Säger ingen exakt. Men mellan 50-60

59. Vilken storlek har du på kläderna? Olika

60. Har du svarat ärligt på alla frågor? Nej!

/Jenny


Schabrak?

Förlåt för tidigare inlägg. Fortfarande sur, men ska uppdatera en massa roliga grejer istället.

Men nu har jag lite beslutsångest över vilket schabrak jag ska i helgen.

Från Vänster; Rött JW. Blått Jacson. Blått hederligt. Blått Totti.
Detta var alltså bara några av mina tävlingsschabrak. Har ett grönt 'hederligt' också.

Eller detta ovan, brunt exclusive med text på. Det står Jenny Wissén. Sen har jag flera ljusare varianter schabrak, och mörkare med olika passpoal. HJÄLP?
/Jenny

GAAAAAH

ÅHH, orkar inte med folk egentligen. Inte alla människor men de som ljuger rakt upp i ansiktet. De som lovar en massa grejer och sen bryter löfterna och gör precis som dem vill!
Jag är verkligen så jävla sur. Jag vill hänga ut namn, jag vill hänga ut personer. Usch, jag hatar verkligen folk som gör såhär.

Jag trodde allt skulle bli riktigt bra. De lovade så mycket, det skulle bli bra där och där. Men nejnej. Nu leker vi en ny lek efter deras regler = inga regler. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mina känslor och jag kan inte berätta detta för någon. Det kommer bli så mycket frågor om jag publicerar detta! Men jag håller tyst och skriker av ilska hemma istället.

Vill bara slå ner dem. Eller nej, inte slå dem. Slå dem med mina ord, de träffar bättre. Jag fattar inte varför jag gratulerar såna folk, kanske för att jag alltid vill att alla ska lyckas? Eller för de falska människorna har min ägodel som de missköter helt totalt?
Anledningarna är många men alla har samma koppling - falska människor. Lögn efter lögn, löfte efter löfte. Någonstans tar det stopp men inte för såna här människor. Varför kan de inte hålla sitt löfte till mig? De lovade, de svor på att de skulle göra allt bra!

MEN VET NI VAD, GÅ OCH SMÖRA FÖR NÅGON ANNAN. DETTA VAR DROPPEN!!

/EN SUR Jenny

Svårt att komma på rubrik..

Båda stallen är mockade. Har ridit ut Palett. Klättrade väldigt mycket och gjorde mycket förvänd galopp. Hon skulle ha en lågform då hon gärna går med huvudet högt. Det är OK på en banhoppning men inte annars. (missförstå mig rätt)
My och hennes kompis Filippa har ridit Zack och Lana. De skulle ta hand om Cindy också. Så jag ska rida ut Otto nu och sen gå ut och gå/rida barbacka på Ubbe.

Måste skynda mig ut nuu :)

/jenny


Gårdagens träning

Ubbe var väldigt pigg och glad. Det var samma övning som Anna hade förra veckan. Men Emma hade upphöjda travbommar = Ubbe blev till ett frågetecken.

Han klarar av bommar på marken men upphöjda gör att hans skalle kokar över. Inte lätt att vara hoppglad! Men han skötte sig riktigt bra och han tog väldigt fina språng. Det var mest jag som skulle fixa till grejer på migsjälv. Titta på hindren redan flera meter innan, för även om jag vet att hindret är där så måste jag se avsprångspunkten ur svängen så jag kan mjukt och jämnt komma på det. Jag ska ta båda händerna emot mig när jag ska få tillbaks honom mellan en linje och inte bara en, då stretar han ännu mer. Och jag ska våga utmana mer på marken. Hålla kvar lite i ena tygeln i en volt och se om han släpper osvosv.

Emma är väldigt tuff i sin ridning. Eller hon lär ut hårdare än vad Anna gör. SÅ man måste ställa om sig lite. Hon lägger väldigt mycket tid på detaljer hos ryttaren helt enkelt. Det är ju ryttaren som visar vad hästen ska göra. Men Ubbe gick väldigt bra igår och han hade väldigt mycket energi som han måste göra av med på rätt sätt.
Jag är inte helt 100% nöjd över min insats men det känns bra inför helgens debuttävling.

Bilden tagen förra året. Första tävlingen med Ubbis då.
/Jenny

Trött tjej!!

Tränade Ubbe idag. Skriver mer om det imorgon då jag är så otroligt trött nu. Sätter på en film och somnar till den tror jag.
Men kan säga att det gick bra, bara att han var helt 3854783457 galen pigg. Flög över travbommarna men blev lite bättre i slutet. Men somsagt, kommer ett inlägg mer utvecklat imorgon!


/Jenny

Glad alla <3-dag!

hejhej :d
Glad alla hjärtans dag alla fiinaa!<3

Dagen idag har inte varit särskillt speciell , utan som vilken annan Tisdag?
Snart blir det att dra sig mot stallet :D
Sedan så imorgon blir det gbg med skolan och kolla på musikal :D
Så då får vi sovmorgon eller ja bussen kommer förbi götagrillen vid kvart över 12 typ? Men jag ska till Ribbe vid halv nio och käka frukost och göra mig i ordning där .myys!

Måste verkligen springa , mera update senare om hur det gick på träningen (Y)

xoxo
//Kelly

Helt galet

Detta är helt galet... jäkla fantastiskt!! Om man nu kan beskriva det så.

/jenny

jenny bjuder

Kommer en hel drös med OSERIÖSA bilder på en nyvaken mig. Hahaha, skrattar åt migsjälv!

Kom ihåg, OSERIÖSA :))
Får inte glömma; Glad/Grattis på alla hjärtans dag <3

/Jenny
/Jenny

Goodmorning everyone

Jag är extremt, verkligen extremt sugen på chokladbollar (negerbollar) men orkar inte baka de. Så får fjäska med min syster :')

Idag ska hästarna ridas men ska iväg på kvällen och träna för Emma E på GFRK. Ubbe ska jag ta med mig eftersom han ska tävla på Söndag. Bra att känna och hoppa lite innan tävlingen och resten av veckan ska han ridas ut. Alltså inget mer trim!
Stallen ska fixas och jag har bajs ont i huvudet och magen. Får ta en ipren eller liknande.

Ha en bra dag med massa snö, vi har en heldel nu :(

/Jenny

Havrepappan - SÅ rätt

Eftersom ni sportjournalister nu skall börja bevaka vår idrott så är det på sin plats att någon förklarar för er hur det fungerar, på ett sätt som ni kan förstå och relatera till. Jag har tagit på mig den otacksamma uppgiften att utbilda er i lite grundläggande hästkunskap.

Lektion nummer 1, hästen
En häst består av en (oftast brun) avlång kropp. Från denna kropp sticker sex saker ut. Den största utstickande delen är halsen, som sedan övergår i huvudet. Detta kallas fram på hästen. I motsatt ände finner ni en märklig hårtofs, kallad svans. Detta är bakdelen på hästen. Under själva den avlånga kroppen så sticker det ut fyra (4) delar. Detta är benen.

Det som ni ibland ser ovanför hästens kropp är inte en del av hästen, utan detta är en människa som sitter på hästen. Denna kallas ryttare när den sitter på själva djuret. Om personen istället sitter bakom hästen, så är det ingen ryttare utan en kusk (överkurs).

Lektion nummer 2, säkerhet för journalister
Man skall absolut undvika att vara för nära någon av de delar som sticker ut från hästens kropp. Om du till exempel står så nära hårtofsen baktill på hästen att du kan se enskilda hårstrån så gör du klokt i att backa ganska omgående. Hårtofsen i sig är inte så farlig, men strax nedanför finner du de två bakbenen. Är hårtofsen dessutom utrustad med en röd rosett, ta skydd! Om du istället ser alla de fyra benen samtidigt ovanför dig så ligger du ganska risigt till. Ligg bara stilla, och be en bön.

Hästar äter gräs, och inte sportjournalister. Ni kommer alltså inte att bli uppätna. Ryttarna själva är många gånger mycket mer folkilskna än hästarna, speciellt på en tävlingsplats. Om ni håller en god säkerhetsmarginal till både häst och ryttare är ni alltså relativt trygga, och bör kunna återvända hem till era familjer levande när arbetsdagen är slut.

Lektion nummer 3, Sportens utövande
Det finns ett flertal olika grenar som inkluderar häst och ryttare. Det är ungefär som olika former av bollsport. Lika lite som brännboll och handboll är samma sak så är dressyr och hoppning jämförbara. Här följer en kort genomgång av de tre vanligaste formerna av ridsport:

Hoppning. Oftast genomförs tävlingen i två delar. Första delen går ut på att häst och ryttare, helst tillsammans och samtidigt, skall ta sig runt en bana med olika hinder (består i grunden av stolpar samt en bom och påminner om ett fotbollsmål). Bommen (på fotbollsspråk, ribban) skall helst inte åka ner när de hoppar över den.

De som har klarat banan bäst i den första omgången gör sedan upp om vem som skall vinna genom att hoppa en gång till. Kan jämföras med särspel i golf eller sudden death i ishockey. Då rider man på tid och den med kortast tid och minst antal nedfallna ribbor vinner.

Poängberäkningen heter på hästspråk "fel". Den är lika ologisk som den i tennis. Man får helt enkelt lära sig 4:ans multiplikationstabell igen. Sätt alltså upp Öva in 4:ans tabell på "att göra-listan" inför ert första besök på en hästtävling. Det räcker att ni lär er den upp till 6x4=24. Den som har fler fel än så behöver ni inte skriva om i tidningen ändå.

Dressyr. Om hoppning är för avancerat för era sporthjärnor så ska ni nog hoppa över detta kapitel tills vidare. Dressyr kan liknas vid konståkning med häst, fast utan skridskor. Domare bedömer de olika rörelserna som ryttaren får hästen att utföra. Bedömningen är 1-10 och godkänd är lika med siffran 6. Dessa siffror omvandlas sedan till en procentsats och den med högst poäng vinner hela skiten.

Detta är alltså en form av bedömningssport, något som ni riktiga sportjournalister får eksem av att ens tänka på. Mitt bästa tips är att inte ens försöka förstå. Varken ni eller jag kommer ändå aldrig någonsin att lyckas klura ut varför en viss ryttare är bättre än någon annan, och därmed vinner. Dressyr är en sport som kräver tillvänjning. Börja med små doser dressyr!

Fälttävlan. Nu blir det ännu svårare att hänga med eftersom man i fälttävlan tävlar i både dressyr och hoppning SAMT i terrängridning. Sedan läggs poängen från de olika grenarna samman och någon vinner hela skiten. Ni bör fokusera på terrängmomentet eftersom det är det mest spektakulära (dödsföraktande) ni kommer att få se. Ingen människa som är vid sina sunda vätskor försöker sig på att forcera stora stockar ute i skogen, sittandes på en häst.

Lektion nummer 4, Presskonferensen
Frågor av den klassiska sportjournalist-typen a la Peter Jidhe kommer inte att fungera. Att fråga en ryttare om "hur det känns" kommer mötas av totalt oförstående miner. En ryttare är av princip aldrig nöjd. Det finns alltid något som hade kunnat gå bättre, eller känts bättre.

En ryttare är också alltid mer intresserad av att kommentera sin häst, eller sina konkurrenter, än att tala om sig själv. Hur mycket ni än försöker så kommer ni aldrig att få höra en ryttare säga något i stil med "Jag är bäst" vilket ni är så vana vid från intervjuer och presskonferenser med Zlatan.

Lycka till nu på ert första uppdrag i hästsporten!

Mina älsklingar!

ÄLSKAR DESSA LÅTARNA -STORT!-


Speciellt denna låten!
GAAAHHHH!<3<3<3<3

xoxo
//Kelly

Längtar till sommaren

Slängde ihop en snabb bild. Lite grejer jag är sugen på till våren/sommaren.

Sen kommer det säkerligen nya ljua färger. Men jag är riktigt sugen på detta! Har dock inte pengar till allt men jag ska kaaanske ta köpa ett par shorts och sen någon av tröjan/t-shirten ovan. Sen annat lite smått och gott som kommer upp här!
/jenny

Alla ridna

Har ridit alla mina söta hästar idag. Otto och Palett vet ni redan. Konditions tränade Zack och My red Lana. Red ut Cindy, fokuset var att hon skulle vara lugn. Och Ubbe fick först gå i paddocken innan jag red ut han i 20 minuter. Red igenom honom lite lätt och hoppade några språng. Han var otroligt pigg så testade att sätta lite höjd på han. Så la ett räcke på 115 cm och HERRE MIN GUD vad han hoppade. Känns bra inför imorgon.

NU FILM!
/Jenny

Visste ni ...

Att när jag prao:de hos Emanuelsson så var det några av alla hästar jag red på bild nedan? (Bilder från Breeders 2010)

Dino som han kallas. En fantastiskt fin hingst. Väldigt fin att rida på marken och kan hålla sina nerver i styr :)

Nicolette är ett ganska stort sto men inte svår att rida ihop. Även hon är väldigt välriden på marken.

Titan är Emma's s.k bästa häst (skulle jag tro) Då hon har vunnit 150 hoppningar med honom. Han är grov men inte tung. Han var svår för mig att rida ihop då han är ganska stor. Men när jag fick några tips så gick det galant, han är väldigt välriden på marken!

Detta var alltså några av de hästar jag red hos Emanuelsson. Kan se om jag hittar mer bilder osv. Men alla hästar är verkligen välridna på marken. När vi trimmade så var det riktigt kul då alla hästana var sammarbetsvilliga och jobbade på med ärlig bjudning!

/Jenny

Snabb som tusan

Har ridit ut Otto tillsammans med My och Palett. Båda var väldigt pigga men Otto var helt otroligt bra idag. Galoppen satt som en smäck, formen i skritt och trav var helt gudomlig. Palett var väldigt pigg men My löste det bra.

Nu är My borta i lilla stallet och mockar. Jag ska ta in Ubbe nu och TROR jag ska trimma han i paddocken. Kan behöva rida igenom han lite inför träningen imorgon och galoppera av lite energi som jag gör UTE. Så det ska göras. Ska inte rida jättehårt utan känna igenom han lite.

Sen ska Zack och Lana ridas ut en tur, likaså Cindy.

Jag återkommer med uppdatering, ska hämta Ubbis nu!
/jenny

Ubbe LA Lerk

Några bilder som både Pappa och Emily tog.

Min lillasyster är duktig och tar av benskydd. (Nej hon får inte ta av bakskydd på hästar)
/jenny

Dåligt med uppdatering idag

Alla hästarna ska ridas ut i en timma. Jag ska mocka 6 boxar ink mat och vatten ska fixas. Så uppdateringen kommer förmodligen inte bli så bra. Men tycker ni ska gå ut i det FINA vädret. Jag tycker inte det är speciellt kallt menmen. Olika från person till person.

Hoppas ni får en bra dag!
P.S det kommer några bilder på Ubbe från LERK 2011, som jag hittade på en annan dator här hemma. SÅ ett tidsinställt kommer upp!
/Jenny

WIIIIIHHHOO

Glädjetjut! Nu är första tävlingen inplanerad med Ubbe. Min syster ska somsagt hoppa semifinalen i gp-ponnyn nu i helgen. Och då ska jag ta med Ubbe (:DDDD)

Det finns ju knappt några tävlingar nu innan eliten så då åker jag till Billdal med Ubbe. Vi börjar lite lagomt på LB - LA. Han lär ha helt otroligt mycket energi i första klassen så han ska få bralla/springa av sig sin energi. Sen i LA lär han förmodligen samla sig lite mer.

Men ååh vad jag är taggad! Hästskötare hade suttit fint då jag älskar att ha med någon vän på tävlingar. Det blir så mycket roligare och de peppar mig! Så det ska absolut fixas!

5:te plats i LA, Lerk 2011
/jenny
/Jenny


Saker jag ser fram imot!

10 saker jag ser fram imot!

•GBG HS !
•Hotell med Gabbih, nästa vecka!
•Tävling i Mars!
•Resultatet från gymnasievalet?!
•TÄVLINGARTÄVLINGAR OCH MERA TÄVLINGAR!!!
•Sommaren!
•Sluta 9:an!- lär sakna alla bästa!-
•Dagstorp!
•Falsterbo??!
•Kanske meeting i Alingsås?!!


ÅÅ SÅ TAGGAD!


AHHAHA -udda?- JAA!


xoxo
//Kelly

5 sanningar om mig

* Jag älskar att sjunga
* Jag rider hellre pigga/galna hästar än hästar man får driva fram
* Jag vill bli blondin igen
* Jag gillar att hjälpa folk och städa
* Jag vill chansa på min ridkarriär!

/Jenny

MELODIFESTIVALEN! 2012!

Väntar på att Pizzan ska bli färdig i ugnen , HAHHA äter pizza för 3:e gången denna veckan oppppppss ?!
Idag tränade jag för Berit -gick suuuper!-
Imorgon blir det Rojsans tur ..

XOXOXOX

//Kelly

Trött

Trött, usch. Men har mockat 9/9 boxar. Ridit ut 3 hästar, Jennifer red 2. Vart ute med hundarna och städat huset. OCH vart med Jennifer. Så är en ganska trött och sliten tjej som skriver nu. Men idag fick jag rida ut Thistle då Emily är i Borås med Ebba och kollar på storhäst tävling. Det är ju semifinalen nu i helgen (GP-ponny) Och Emily ska ju vara med så gäller att hålla igång Thistle.
Han var riktigtriktigt pigg och vägrade skritta. Var låst i högersidan, bet liksom tag i bettet och vägra släppa. Men när vi galopperade lite i kort och lång galopp så släppte han. Fräsch var han iallafall.

Cindy och Zack ska jag skritta ut sen när jag ätit. Hoppas ni har en bra lördagkväll nu!

/Jenny


Är ni vakna? :)

Själv har jag släppt ut hästarn med mat, satt fast hundarna utanför. (Ja, de kan gå omkring men inte smita) Och Jennifer sover fortfarande.
Igår red jag Otto och Jennifer Palett. Otto var ovanligt tjafsig och bråkig. Får rida med hackamore då hans tänder inte är helt ok. (har en tid till att fixa) Sen så fick jag testa på att rida i dressysadel då Palett och Otto har samma sadel. Men det gick inte alls bra. Kunde inte rida lätt och det blev bara flängit. Och han gjorde gigantiska luftsprång så jag flög ganska bra där uppe på honom. Men bytte till Cindy sadel och då gick det mycket bättre. Vi tog några skutt på ett litet kryss och Otto hoppade så jäkla fint!!

Ni får läsa mer på Jennifer's blogg hur det gick med Palett då jag inte vet hur det kändes. Men det såg bra ut.

Sen red vi Goliat och Ubbe. Jennifer tog Goliat och hon blev helt kär i ponnyn! Ubbe var riktigt fin och lyssnade väldigt bra på mina röstkommandon. Även här tog vi några skutt och Ubbe var jättefräsch och bra. Dock tyckte han det var läskigt åt andra hållet och stannade. Det var bara att övertyga honom så gick det superbra.

Jennifer sover fortfarande efter detta inlägget. Men ska käka lite godis osv nu. Godmorgon förresten! :)

/Jenny

Godmorgon

Tänkte dra lite snabbt hur träningen gick igår.
I första gruppen hade jag Ubbe. Detta var inga övningar för honom. Travhoppning, tempoväxlingar och linjer. Men han gjorde det riktigt bra och travade över bommarna. Sen i slutet av träning så satte vi ihop det till en bana med hinder ur sväng mot vägen mm. I slutet av banan var det en linje och då bockade han precis innan hindret. Så istället för att krascha rakt in i hindret tog jag tag i honom och backade. Sen kom jag igen och då trodde jag att han skulle springa lika mycket så jag en extra förhållning och då blev det ett galoppsprång för mycket. Men inget att haka upp sig på. Gjorde det igen och hade rätt antal språng.

Palett var i den andra gruppen. Vi startade upp med mycket tempoväxlingr som innan. Även hon gjorde detta riktig bra. Något jag ska tänka på är min skänkel. På andra hästar ligger min skänkel klistrad men på henne åker min bak. Jag pratade med Anna i slutet och båda kom fram till att Palett hoppar så mycket med ryggen och rumpan OCH svansen är högt över = hon skickar mig ur sadeln. Men hon sa till mig en gång och då var det bra. Hon hoppade annars riktigt bra.

Nu ska jag byta om och gå ut med hundarna och släppa ut hästarna. Ska sen gå hem och hämta idrottskläder innan jag åker till bussen!
/Jenny

Mys..

Hej alla fina !
Idag blev det ingen ridning för min del! Jag är alldeles utpumpad från Nationella idag !( två timmar och 40 minuter!)
Men jag släppte och busade med båda i manegen! Rojsan var väldans spralig och bockade lite ;D
Prinsen ville BAAARA ha godis , och bugade hela tiden-skrryyt att min ponny kan buga ^^-

Men de matchade gölligt! AS KASS KVALITE!  Och prinsen ville INTE stå stilla ;D


Syns kanske inte , men ett brunt ''Amigo'' med röda kanter :D :D

Mobbade lilla Prinsen vill äta upp min mobil -.-
Men ett Mörkblått täcke !


xoxo
//Kelly

Längtar..

Hejhej ..
Jag har kollat runt lite på olika bloggar (häst bloggar!)
De flästa , eller många ska redan ut på meetings . Säger bara DÖ! ahhaah nää , men är jätta avensjuk :(
Kännslan när man enda sen man anmält till tävlingen räknar dagar tills det smäller!
Hur man dagen innan SKYNDAR sig ner till stallet för att fixa allt!
Hur man går igenom alla schabrak tusen gånger om och packar ner.
Kännslan när man åker och knappt kan hålla sig i skinnet!
Kännslan när man ser tävlingsplatsen och alla i familjen pustar ut och tar in ny luft och ger ifrån sig varsitt litet glädje tjut!
Känslan när man kommer fram och ska packa av allt och ska välja box (om man inte har bestämmda!)
När man rullar av tävlingsskåpet och ställer sakerna snyggt och pryddligt!
När man strör ut strö och fyller vatten hinken.
När man lastar av hästen och leder in den. Stålt är man , stålt över hur ortoligt SNYGG och VACKER ens häst är.
När man pustar ut ennu en gång över att man är klar , men man ler . och man inte kan sluta le.
När man skrittar ut barbacka turer i solnedgången.
När man gör allt , allt och lite till!
Allt är så otroligt -mysigt,underbart,?.... osvosv ?..

Ja ni förstår ? hehe
Nä men tävlingen jag längtar mest till är självklart DAGSTORP!
Ska dessutom försöka kvala in med sveland cup :D :D :D

åååå TAGGA!



Bilder från Dagstorp med Sharon 2010!

Bilder från en 2 dagars på Ale Jenny Lund -2010?-

xoxo
//Kelly

Har funderat..

Jag har tänkt fram och tillbaks. Jag vet att Ubbe kommer få det bra hos en annan ryttare men det enda jag är rädd för är att han åker någonstans där jag inte vet. Att jag tappar bort min fina prins! Jag har haft en underbar tid och jag kan bara hoppas på ännu mer tid tillsammans med honom. Men dagen kommer då vi måste splittras och jag lär gråta varje dag i flera dagar. Men tiden läker sår, kanske inte dem djupaste men jag har vart där innan och jag vet att det blir bra i slutet av allt.

Jag har sett ställen där han ligger ut på annons, tidningar och internet. Men det är JAG som har den fina hästen i MITT stall. Jag menar bara det är helt galet bra. Så varför är jag inte tacksam för stunden? Varför gör jag inget bra av stunden tillsammans med honom istället för att sitta och gnälla över att han ska säljas?
Jag har tid till det senare efter han är såld, så nu ska jag bara blicka framåt med Ubbe. Men den ryttaren som ska köpa honom måste rida väldigt mjukt och fint. Det är svårt att hitta såna tjejer/killar men när man väl hittar en sån bra ryttare så är det bara att tacka Ubbe för stunden.

Så ligger det till. Jag ska bara fortsätta framåt och ta smällen när den kommer. Vara glad för stunden och gråta senare. Allting blir bra i slutet och är det inte bra, så är det inte slutet!


/JENNY

Godnatt bloggen

Har ridit ut Ubbe och Palett idag. De ska tränas imorgon för Anna :)

Men förutom det så har jag varit med Erik. Han kom hit så vi (jag) bakade och snackade igenom allt mellan himmel och jord. Och jag är ganska glader idag, men jag antar att min fina bästis Amanda är gladare än mig. Om det nu är möjligt?!
Men Erik åkte vid nio någon gång så jag passade på att hoppa in i duschen. Stod där i 50 minuter med radio och hela kitet. Jag har inte så mycket mer att säga förutom att jag är jävligt trött och vill bara gå och lägga mig. Detta är inte mänskligt för min del då jag brukar vara som piggast vid den här tiden på dygnet. Men jag har inte lika mycket tid till datorn längre så kan vara därför..HM, stämmer nog!

Men nu ska jag bädda ner mig under ett tjock gosigt täcke. Och Jennifer; Ja, gör så. Ta med grejer så rider vid ponny osvosv. PUSS bloggen & läsare!

/En galet trött Jenny

Något att sätta tänderna i -skandenavium kanske?-

GAAAH MÅSTE BARA HA!



xoxo
//kelly

Hjälper de att rida olika hästar?

Jag tycker det hjälper väldigt mycket i ens ridning och utveckling i ridsport. Det är bra att rida olika hästar. Man lär sig alla sorters hästar och du blir väldigt mycket bättre i ridningen. Jag kan ge er ett exempel.

Om inte jag hade ridit så många olika A och B-ponnys när jag var mindre (nu snackar vi lite jenny) så tror jag att jag aldrig skulle blivit den ryttaren idag. För när jag växte ur B-ponny så väntade C-ponny och då skaffade vi en ganska pigg och het ponny (galen i andras ögon) Men han lärde mig väldigt mycket och jag tror det är främst därför jag ville köpa Cindy och att det är därför jag klarar av Cindy.

För varken Bart (c-ponnyn) eller Cindy var/är lätta att rida. Tar man för hårt i munnen flyger de upp i luften. De steppar tillbaks till stallet men de båda har något gemensamt, en hoppteknik att döda för. Jag kunde aldrig visa upp Bart's hoppteknik då han inte var redo på banan och han togs ifrån mig alltför snabbt. Men Cindy kan jag visa att det går, det går att utvecklas med en sån här häst.

Och det är nog därför jag har sånt tålamod. Att jag redan som liten red flera olika hästar och jag rider fortfarande flera olika hästar. Det är bra för en som ryttare! Men man måste tänka på att börja på en lagom nivå så man inte tar sig en för stor utmaning. Då blir det bara pannkaka av allt. Jag har fått förfrågningar att rida andras ponnys. Jag säger inte att jag är bäst på rida till mm men jag tycker det är kul, kul att hjälpa andra. Så jag skulle verkligen säga JA till att det är BRA att rida OLIKA hästar, helt klart.
Sen om man tycker det är tråkigt att rida flertal hästar är en annan femma. För vissa vill utbildas tillsammans med en häst! Så det är väldigt skiftande från ryttare och ekipage.

Men man kan alltid bli bättre i ridningen, bra tränare och en/flera häst/hästar som man tror på - SÅ går allt!

/Jenny

Hejhej bloggen & läsare

Ska ut och fixa stallet och ta in Ubbe. Stackaren är inte van vid sån här kyla och kan inte vara ute såpass länge. Sötisen!

Ska gå bort till det lilla stallet och fixa där. Släppa hästarna i paddocken tror jag. (?) Får inte glömma ge hundarna mat.

Dagen rullade på som vanligt. Första nationella provet, svenska. Gick riktigt bra, hoppas resultat blir bra också. Sen hängde jag med Jasse några timmar i stan innan vi tog bussen hem med roligt folk!
/Jenny

Lotta Björe's dotter's ponny

Tänkte följa Emanuelsson stråket.

Lotta Björe har ju en dotter som heter Kajsa. Kajsa är inte speciellt gammal och B-ponnyn hon har nu (en av alla) var för svår för henne. Så de skickade ner henne hit till Floda/Lerum

Jag fick hoppa flera CR på henne då jag var för gammal att hoppa B-ponny och min syster var för liten. Men den hästen hoppar helt fantastisk. Bosse var väldigt nöjd och när jag var 'klar' med henne så åkte hon tillbaks till Björe. Nu har Kajsa och 'Nora' (hästen) flera framgångar och var b.la med på Varbergshoppet och var felfria. Får ju inte glömma att Kajsa är så pass ung som hon är och rider riktigt bra!


Ponnyn kallas Nora men heter egentligen ett väldigt komplicerat namn som; Hollandse ljisselhoeve's nor !
/Jenny

Finish


Har nu ridit Ubbe,Zack,Cindy och lite på Palett.
Zack red jag mycket tempoväxlingar, avbrott, galoppfattningar, volter och bommar. Han skötte sig väldigt bra. Vill tillägga att jag red barbacka!!
Fick rida Cindy i grimma (barbacka) Hon var redan uppvärmd då hon hade joggat runt i paddocken när jag red där med Zack. Gick över några bommar och hoppade ett litet räcke.
Ubbe red jag också i paddocken men jobbade lite mer att ställa han ordentligt över en nedlagd bom som han hoppade som det vore 1.10! (jag överdriver inte)
Men han gjorde det riktigt bra. My red Palett samtidigt som jag red Ubbe.

Nu har jag hjälp min syster med skype så ska dra mig bort. Vet inte hur mycket uppdatering det blir men det märker vi. Ska packa nuuu, heeeejdå!

/Jenny

öö -smapp?-

hahahah känner att Jenny hade spammat bloggen lite nu under helgen? HAHHA
Mitt internet funkade inte , så därför jag inte updaterade!
Men under helgen så har jag:
Fredag-GBG och shopppat
Lördag-Tävling med Fanny i Alingsås
Söndag-GBG Shopping!

Denna veckan kommer inte bestå av några lexor men av två stycken nationella prov *suck*
Sååå jag kommer ha mycket tid åt att trimma ponny'sarna då jag inte red så mycket förra veckan!

Till helgan kommer Berit igen, och jag vet inte riktigt vilken ponny som jag ska första och andra men det lär vi ju märka?
öööööh ? Inget mera att säga troooor jag? hmmmm

jaao?
HHAHAHAH

JUUSSTE!
Den 23:e till 24:e Februari så kommer jag och Gabbiih bo på skandic hotell -tror jag?- SÅÅÅ NAJJS!
Att vi bor på hotell till den dagen vi ska till GBG HS :D :D :D

Nu ska jag kolla på ponnyakuten som jag inte såg igår ^^

PUSS!<3

//Kelly

Snabbt ut igen

Slänger bara in ett snabbt inlägg här nu. Ska fixa stallet och hästarna. Btw så hade Jennifer med sig sin kamera till skolan idag, systemkamera. Så det blev en massa FINA bilder som förmodligen kommer upp här snarast! Vi planer lite smått och gott nu under veckan, LOVELY!

/Jenny

Känslan som infinner sig..

när man får reda på att man börjar halv elva imorgon!!

Fyf'n vad gött rentutsagt. Men ska ändå bort till vovvarna hos grannen och släppa ut dem. Men annars, LOVELY!

En tumme för bra...

Två tummar för JÄTTEBRA!

/Jenny

Kalas

Vart på kalas hos Farmor och Farfar. Farfar fyllde 70 för någon vecka sen. De har varit utomlands så därför blev det kalas nu! Pappa's syster med familj var där, b.la Robin som är 20-21? Och han har tatuerat sig en massa, piercringar har han också. Så vi snackade lite om dit, wiho. Han är nog mest lik mig i min släkt, förutom att han är såå mycket goare att prata med.

Men i alla fall. Jag själv vill pierca tungan och tatuera knogarna ' Håll Käft ' Lite tufft, men det lär nog göra ganska ont på knogarna då det nästintill bara är ben. Men det skulle högst ta en timma. Men nu har jag något att se fram emot. För att tatuera sig får jag verkligen inte för mina föräldrar så får vänta till 18 (2 år!!) Robin sa att man skulle tänka över en tatuering innan så jag ska grubbla på en till ;)

Men pierca tungan borde jag få. Ska önska mig i födelsedagpresent!

För övrigt snöade det en massa plus att det var huur kallt som helst. Men Zack och Cindy rörde på sig. Så imorgon börjar jag min vecka som 'husvakt' Kommer leva livet!

/Jenny

Dagens planer

Ska försöka röra på alla hästarna. Kameran kanske åker med ut så ni får nog några bilder. Sen ska jag bara fixafixa och fixa ännu mer grejer som jag egentligen inte behöver fixa. HAHA, hatar kylan! Just nu snöar det också, vilket suger ännu mer. Ni får ha en bra dag!

Själv ska jag fixa några tidsinställda med bilder i veckan då jag inte kommer sitta vid min dator lika mycket. Utan jag lånar grannens dator hemma hos dem, utan några bilder! Så därför ska jag fixa bildinlägg osv!

Hope you enjoy it!

/Jenny

R.I.P

En av New Forestens bäste hoppförvärvare har gått till de gröna ängarna.
Den 14 januari dog
Sturevallens Gentleman RNF 95
i sin hage precis som vi hade bestämt att han skulle få göra.
Han blev 29 år och var fertil hela tiden. Vi väntar några föl efter honom i år också.
Den enda gång han fick besök av veterinären var när han lurade döden
genom att få stelkramp som 2-åring. Därefter fick han bara besök för den årliga
vaccinationen.
Han föddes på gården 1983 och såldes som 3-åring till Bo Ivarsson.
Gentleman godkändes som hingst som 4-åring. Vi köpte tillbaka honom som 8-åring
och han blev elit-premierad som 13-åring. Under sin egen tävlingskarriär kvalificerade
han till SM och Globen.
Han har lämnat ett stort antal avkommor efter sig som går och har gått svår klass
i hoppning. Även dressyravkommor har han som har gått långt.
En godkänd hingst efter sig fick han men som tyvärr också är död sedan några år tillbaka.

"Det är något som fattas när man kommer hem till gården och inte längre möts
av Gentleman gnäggande men vår tröst är att han har det bra nu där han finns."

Sturevallens Stuteri


Källa: NewForest föreningen http://www.newforest.se/

Den här hingsten var släkt med Zack. Det var hans morfar;
e. Kantjes Top Boy RNF 166
ue. Sturevallens Gentleman RNF 95
u. Sörbys Linn RNF 1883

Rest in peace <3

/Jenny

Vampire Diaries

Finns inget bättre än Vampire Diaries! Kollade precis på det senaste avsnittet. Så galet braaa :)

Annars så behöver jag bara dammsuga rummet, sen är det klart. Hästarna vilar idag, hoppas på mindre minusgrader imorgon så alla hästarna får röra på sig. Vi har upp över 20-
INTE KUL, så jag änga min tid att fixa andra nödvändiga grejer. HMM, det kommer upp här somsmåningom :)

/Jenny

Gör ingenting

Gör absolut ingenting. Fucking freeeezing cold outside bara! Men hästarna är inne med mat och överdrivet mycket spån.

Ska ta mig i kragen och städa på rummet, ser inte riktigt klokt ut. Men allt går om man har musik, right? Om en vecka är det lov men även den här veckan är det Nationella prov både tisdag och torsdag. Sen LOV efter lovet ännu mer prov, nu börjar det. 9an börjar närma sig sitt slut! Men hela den kommande veckan ska jag passa hus. Eller djuren där vill säga och jag har tillgång till dator med internet.

Så bilder och uppdatering blir det en massor då jag ska sova där SJÄLV, suck. Men musik gör allt lite bättre. Har somsagt 3587837 planer till inlägg så det kommer i veckan!


/Jenny

Finally home

Tillbringade kvällen igår med några vänner. Så roligt men kallt! Usch, hatar kyla. Men pappa hämtade upp mig vid 11 och vi gjorde några ärenden i stan. Men har nu checkat av en massa inlägg på bloglovin, inte lite heller. Så ska klä på mig varmt och gå ut och fixa stallet. Hästarna ska få röra på sig!

/Jenny

SCHOPPING A LA KELLY!

Var och handlade med Ribbe idag i gbg :d
Lyckades hitta (2) st saker som jag behövde!

xoxo
//Kelly

Provar olika effeckter?


ALLTID lika charmig? (A)

xoxo
//kelly

Tack ALLA

Tack så oerhört allihopa, ni är guldvärda! Jag ska finnas lika mycket för er som ni finns för mig!
L O V A R

ååh vad ni är bra vänner ;)

/Jenny

Ohhhh LORD !

Hittade dessa snygga JW Ridbyxorna :O


ohhh
799:-

xoxo
//Kelly

Allt och lite till

Som ni säkerligen vet är mina känslor lite uppochner pga Ubbe. Det är jobbigt, ingen vet ju om det i skolan då jag inte går och skriker runt det. Så jag går lite sådär tyst för mig själv och undrar folk så kommer jag på en annan ursäkt. Men jag har läst inlägget som Kelly skrev senast och något jag verkligen fastnade för var det citatet; ''När man stänger en dörr , öppnas en ny!''

För den är så klockren. Det är verkligen sant! Man klämmer ett finger eller två men dörren öppnas och något nytt kommer in. Så jag antar att det bara är att fightas mot sorgen!

Men förövrigt så har jag longerat Ubbe. Utan inspänning, lyssnade riktigt bra på mina kommandon. Bröt av, gjorde halt, galopp mm. Gick sen lite på vägen och han hängde efter. Stannade jag stannade han!

Ändra fick vila, fööör kallt. HUUUR många minusgrader som helst så mamma sa att de kunde vila. Imorgon åker jag till Siri. Kommer hem tidigt på Lördagen för att fixa hästarna! :)


/Jenny

Gumman !?

Jenny !?
Hur ska jag säga detta?
Jag har ALDRIG i mitt LIV träffat någon som kämpar som du! Du ska vara STOLT över digsjälv och tänka på att allt du gör till Ubbe , gör du gott!
Jag minns sååå väl hur det kändes när jag skulle lämna tillbaka Sharon! Hon kunde INGEN dressyr när vi fick henne , och kunde heller inte hoppa utan att skena iväg!
När jag lämnade henne kunde hon gå på tygeln , skänkelvikning m.m!
Hon kunde också gå lugnt på banan och vila på stegen!Något som jag verkligen är STOLT över!

När jag lämnade henne fick jag se hur hon sprang och sprang för att komma borta från 2 st ponnysar som jagade henne! Jag SPRANG till henne och ropade på henne .. hon kom och jag ville inte lämna henne!
Men beslutet jag gjorde ångrar jag och älskar jag. jag hade aldrig funnit Rojsan och jag hade heller inte kunnat utväcklats till den nivå jag är på nu!

Så gumman , du kommer klara detta ! Du är stark!
''När man stänger en dörr , öppnas en ny!''


xoxo
//Kelly

Hej och Goddag

Skolan rullade på som vanligt. Kom hem för en stund sen och ska gå ut till älsklingshästarna. Har inte någon aning om vilka som jag ska rida. Men ska försöka hinna med alla idag då jag kanske ska iväg imorgon. Men nu måste jag gå ut om jag vill hinna klart allt idag ;)

/Jenny

SVAR!

Anna om Snälla bli min igen?! :O:
Kan du länka annonsen? Hittar den nämnligen inte :(
Jenny och Ubbe är jättefina tillsammans, tycker det är synd att han ska säljas :(


SVAR: Hejhej anna ! Visst e han :D
Tyvärr kan jag nog inte länka , då annonsen fanns i en Tidning :/
xoxo

//kelly

Deepshit innan ja

Fortfarande lite deppig för tidigare inlägg. Men gör ett försök till att skriva ner kortfattat om dagen.
Dagen rullade på och hade SO prov sista lektionen som gick helt OK. Slutade tidigare och mötte upp Bästis, Amanda! (http://amandaliljevall.blogg.se) Hängde med henne till stallet och träffade Catania och fixade lite. Sen när Amanda red så gick jag bredvid. Vi gick till tåget och jag tog tåget till Alingsås igen. 4:a bussen hem och fick gå hem då Mamma och Emily. Emily fick ta min plats för Anna idag då Zack inte har några framskor.

Men skrittade ut Palett och Ubbe. Nu snöar det ännu mer, usch!
Ska kolla lite grejer på datorn innan jag ska sätta på en bra film. Godnatt och sov gott!

/Jenny

Smärtan känns i hjärtat

När jag såg Kelly's inlägg om Ubbe och mig så brast jag i gråt. Det känns förjävligt rentutsagt att han ska säljas. Spelar ingen roll hur länge jag har vetat om detta så har det aldrig vart en verklighet för mig. Han har förändrats så otroligt mycket! Jag är ingen person som gillar att skryta eller prata gott om mig men nu ska jag vara ärlig;
Han har förändrats något sjukt mycket här hos oss. Han och jag kämpade mot varann på banan, eller jag svängde och han hoppade. Nu fightas vi tillsammans, rider för samma mål, samma team. Men den dagen han åker härifrån så kommer jag inte kunna stå upp på egna ben, han är halva mig. Den bra halvan!

Jag kan inte tänka mig ett liv utan han. Folk säger ''det är bara en häst'' Men för mig är han inte ''bara'' Han har en stordel av mitt hjärta, han har kommit mig nära. Vi har ett band mellan oss som väldigt få får uppleva. Jag har haft han kortast tid men jag har kommit han närmast. Jag kommer gråta väldigt länge efter han är borta ur stallet, ur sin stora box. När hans sadel och träns inte hänger på samma plats, när hans täcken försvinner, när hans hälsnings gnägg varje gång man kommer in i stallet inte längre existerar, hans ögon som säger mer än miljontals ord. Det kommer kännas så jävla tomt utan honom.

Jag är glad att jag har fått uppleva en sån här tid med en helt fantastisk häst. Men jag hade varit världens lyckligaste tjej att få äga honom, men även jag vet att det förblir en dröm. Vi har inte de pengar som krävs för att köpa honom, vi har det verkligen inte! Jag kan inte leva utan honom, eller tids nog visst! Men det är den tiden som är emellan som är hemsk. Han är så personlig, så speciell. Han har ett hjärta av guld. Och kommer du han nära har du en vän för livet. Jag känner att jag kommer svika han, när han åker ifrån gården. Kommer känna mig så sjukt taskig. Det känns redan nu när jag skriver detta i hjärtat, tårarna rinner. Musiken i bakgrunden gör inte saken bättre. Men jag ser ingen framtid utan honom, han har hjälpt mig overkligt mycket. Han betyder för mycket för mig, för att kunna släppa han! Han är somsagt min bättre halva, den underbara halvan som gör att jag har det tålamodet idag. Han som får mig att vilja bli bättre och utbilda hästar. Han som får mig att gå ut i kölden och det är även han som får mig att försöka bilda band med andra hästar, precis som han och jag har gjort.

Fina underbara helt fantastiska häst, du har gett mig så mycket i livet. På bara lite mer än ett år så har vi utvecklats tillsammans och jag önskar att vi får en sista tävling tillsammans. Tävla eliten och klättra lite till i höjden, bevisa att du kan. Jag hoppas att du inte säljs med ett fingerknäpp. Jag vill inte att någon annan ska klara av dig, egoistisk men sant. Jag vill ha kvar dig min fina kille, du får inte lämna mig. Mitt hjärta brister lite för varje dag, varje dag vi kommer närmare en annons på internet. Men jag ska ta vara på tiden med dig mitt hjärta, världens finaste häst. Jag kan inte sluta skriva om dig, du har så mycket som ingen annan häst har. Men jag måste avrunda inlägget men duvet att jag kan skriva flera tusen rader till, om bara DIG!

Du är världens bästa, vi klarade oss under skitsnacket tillsammans. Vi har fått bra ord och beröm tillsammans nu. Det betyder en massa, för mig att du är DU Ubbe. Om du kunde läsa detta så hade jag inte kunnat vart lyckligare men nu skriver jag detta till resten av världen. För att de ska veta att du betyder något fruktansvärt mycket. Men jag avslutar detta inlägget med detta;

Jag älskar dig fina Ubbe, Kantjes Urbion! Du förblir en del av mig!<3


Min nya profilbild på FB, på världens finaste häst! <3

/Jenny

Snälla bli min igen?! :O

Asså visste redan att ''Ubbe'' var till salu -MEN- Jag bara tycker det är sååå synd :(
Jenny och Ubbe passa så Jäkla bra (förlåt om jag svär!)
Jenny har fått han att bli så himla fin -skojjar inte!-

hittade ennu en anons i ridsport !

ASÅÅÅ SHIT KÄRLEK TILL PONNYN ! (Och Jenny sååklart ^^!)
xoxo
//Kelly

Kom igen kom igen!

hehehehheheh!
Efter skolan så åkte jag och några kompisar förbi Subway -mumma!-
Nu ska jag till stallet och galloppträna Älsklingen i snön :D

xoxo
//Kelly

statestik?

Igår flög den upp, jesus maria josef (istället för svordomar)
Vet inte vad som har hänt men något hände, tror egentligen det var fel på min mätare på bloggen då bloggen har krånglat väldigt mycket för min del. Men annars, välkommen nya läsare!


Alla är mer eller mindre seriösa, hahaha x)

Idag är det 1 Februari, alltså måste gymnasivalen vara klara idag! Mina är fixade så nu hoppas jag på att jag kommer in dit jag vill! /Jenny

RSS 2.0