Sörbys Zack

e. Kantjes Top Boy RNF 166
ue. Sturevallens Gentleman
u. Sörbys Linn RNF 1883


Zack är en renrasig New Forest född 2005. (135, C-ponny) Han är den s.k 'riktiga' typen av New Forest. Lite grövre helt enkelt. Vi köpte han när han var 2 år alltså år 2007-8 då vi var tvungna att ta bort mina ena häst och jag behövde något parallellt med min andra c-ponny.

Han hade inte gjort speciellt mycket pga sin ålder så han hade inga resultat. Men han löshoppade riktigt bra och han hade en bra stam. Vi ville även ha en ponny att utveckla själva men att han skulle kunna skritt-trav-galopp, gas och broms. Så en väldigt grön häst som vi ville forma själva.
Dock hade han vart hingst hyfsat länge vilket gjorde han väldigt dominant och väldigt mycket grövre. Men detta jobbade vi bort.

Vi har idag hoppat upp till LB+5 felfritt och han lär sig otroligt snabbt. Han är en häst som svänger på en 5 öring och under DIV 2 tog vi hem flera placeringar indu och b.la 2 vinster i LC+5.
Kapaciteten har han enormt mycket av och vi vill inte stressa upp han i höjden då han endast är 6 år idag och han gick klockrena LB klasser redan förra året. Nolla efter nolla och vi vill inte pusha på han för mycket nu.
Han är väldigt enveten och målmedveten vilket gör att man kan rida vägar som ingen trodde existera utan man kan rida mjukt och fint utan att slita och dra i munnen som vissa folk gör så han är verkligen en häst att tro på i framtiden!


Bilden ovan var våran första CR någonsin plus det var utomhus. 60cm och felfria. (2008-9?)

Nollade både LC och LB på bilden ovan.

Nollade även den här tävlingen!



Slutet på filmen är det ett videoklipp när vi hoppar en serie!

Film från iår när vi nollar en LC!

/jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0