Träning med Ubbe

Träningen gick riktigt bra idag. Eftersom det var sista träningen för iår för Emma så hoppade vi inte högt på något sättochvis utan lite mer finslip och en genomkörning.

Började med att lösgöra dem ganska mycket genom att göra öppna och sluta på voltspåren. Små(5m) volter runt om på fyrkantspåret och samtidigt sitta utan stigbyglar - ingen bra kombination på Ubbe.
Ubbe blir lätt spänd och bara trippar men idag så skulle jag bara sitta djupt ner och vänta ut han. Jobbade mycket med att få han i lägre form.
Gjorde serpentiner över ridbanan och vet ni vad? Jag kunde sitta ner utan stigbyglar utan att han trippa. Han slappnade av och hade en ärlig bjudning + gick en väldigt fin form. Det har aldrig hänt förut, först på 1 år så kan jag nu rida så. Gjorde även mycket tempoväxlingar i alla gångarter.


Kryssen på bilden är där man skulle ha hästen rakställd för att sen ställa om den till de varvet man skulle till.
Somsagt så gick framridningen över förväntan och galoppen jobbade han på riktigtriktigt bra. Mjuk och avslappnad.

I galoppen la vi även in de här bockarna ovan.


Ni ser de gula hindrerna på bilden? De är studs. Alltså räcke-oxer-räcke studs. Vi hoppade den på volten då man tränar extra mycket styrka och balans plus skolar igenom dem. (Oxern gör den ännu mer styrkebegärande)

Gjorde en liten banan sen. Började vid den svarta 'stjärnan' vid oxern. Allt var väldigt låg. Vi skulle skola igenom dem ordentligt och göra mycket korta men mjuka svängar.

De med svarta kryss användes inte i banan. Sen i slutet satte vi ihop en liten bana med alla möjliga linjer. Jag har markerat ut nr på hindrerna och detta är för att ni ska hänga med nu.

Vi började med lång anridning till räcke NR 2 vidare runt studsen till oxer NR 2 böjd båge till räcke NR 1. Linjen med oxer - oxer till räcke NR 2 till räcke NR 1 och avslutade med oxer NR 1 till räcke NR 2.

Vi hoppade ganska lagom, alltså en bana på 110 cm. Han gjorde den verkligen klockren även om han la in ett och annat bocksprång så tappade jag inte avsprångspunkten och idag höll han sina nerver i shack hela tiden så han var inte springig eller galen utan rikigt lugn och fin vilket var skönt att avsluta med flaggan i topp iår.
Så träningen gick över förväntan riktigt bra!

Vi avslutade sista årets tävling med vinst i LA och en andraplats i MSVB. En träning som gick helt suveränt!

/jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0