höjden viktig ?

Fick ett mail från en som ville vara anonym.

Tycker du det är viktigt att hoppa högt och hästen är lite busig/bråkig eller är det bättre att hoppa lågt och så allt funkar? Jag vill hoppa lågt och se till att allt sitter men det finns några som säger att det är töntigt att hoppa lågt och jag är blyg och vågar inte säga något utan hoppar högre som de andra. Tack i förhand.

Det jag tycker är bäst är att hoppa lågt.
Du kan inte hoppa stora hinder om du inte har kontroll på din häst då blir det bara pannkaka av allt. Se till att hästen är lydig innan du ger dig på stora hinder, hästen kan vara hur rutinerad som helst men det är du på ryggen som ska känna dig säker och du ska kunna kontrollera din häst. Gas och broms ska sitta, skola igenom den och känn verkligen till att allt sitter. Hoppa lite småhinder och utmana dig själv och hästen. Mycket roligare att kunna utmana sig själv tex.
Lägg upp 2 bommar på 40-60 cm på tex 22 m imellan. Dvs då kan du testa dig och hästen och om du kan få in mer och färre språng.
Korta en gång och om de inte sitter och hästen hoppar av för tidigt korta en gång till. Bättre att hästen kommer närmre och får använda ryggen eftersom det är lågt så gör det ingenting om den kommer kråkigt eller något den lär sig att backa av. Och du som ryttare kan tänka på din sits då den har mycket med det att korta och länga mellan hindrerna. Försök som sagt utmana sig själv. Allt blir mycker roligare. 

Och vad andra gör/ säger (förutom tränare, osv) ska du inte lyssna på. Om det är några i stallet som är elaka så strunta i dem. Du tjänar mer på de. Hoppa lågt och se till att allt känns bra för efter de grundjobbet kan du visa de tjejerna allt att du har lydigare häst som lyssnar på dina hjälper. Gör det som är bäst för dig och din häst.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0