Träning med Zack

Första träningen med Zack idag som gick över förväntan bra idag. Idag var det träning på omhoppningsvängar, alltså inte mycket bommar på marken eller studs.

Han var jättefin i både trav och galopp. Ville dock inte flytta undan för skänkeln i traven när vi skulle göra volter. Blev bättre men inte riktigt bra - enligt migsjälv. Red mycket utan stigbyglar vilket kändes väldigt lätt då han är lätt att sitta stilla på. Själva hoppningen gick helt suveränt. Han gjorde sitt bästa och svängarna satt verkligen. Han trampade om vissa gånger men det tar jag på mig. Inget JÄTTE omtramp utan mer för att komma rätt, fattar ni?
Vi gjorde lite olika svängar på olika hinder. Sen hade vi ett räcke på medelinjen som man skulle komma snett på. Zack har aldrig haft problem med det innan men nu var det ett tag sen han hoppade så han stannade 2 gånger. Han visste helt enkelt inte hur han skulle få upp benen ur den vinkeln.
Så tog en större väg och sen hoppade jag om och tog snävare och då satt det som en klocka - Skönt. Hoppade inte högt eftersom det var första träningen. Känns bra att hoppa lägre och känna ett flyt och vara toppen nöjd med häst som inte har hoppat ordentligt på länge.

Anna sa i slutet att han har ett väldigt stort hjärta. Och det har hon sagt från första början hon såg honom när vi började träna för några årsen. Och att jag är bra som hjälper han i lägen där han behöver pushas lite extra. Men det är verkligen sant; Han har ett väldigt stort hjärta. Han kämpar in till det sista för att komma över hindret, hur vi än ligger, så klarar han det. Räddar oss om vi ligger för nära eller för stort. Underbart att ha en sådan häst som endast blir 7 år iår.

/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0