Träning med Palett

Tränade för Emma med Palett idag. :)
Palett var jättefin och vi gjorde en övning i början som är ganska lik en åtta fast med upphöjda bommar. Vi skulle flytta för skänkeln och vara väldigt lugna med tydliga. Palett gjorde det väldigt bra i vänster men tog en stund innan hon släppte i höger. Lite tjafsig och slängde med huvudet för att komma undan men efter några gånger var hon väldigt fin i båda.

Var en oxer på medelinjen med bom framför, ett galoppsprång till oxern. Sen tog man vänster/höger båge till de låga upphöjda bommarna för att skola dem i hörnerna och jobba genom svängen för att sen komma fram ur svängen och få en bra båge tillbaka över den andra upphöjdabommen båge till oxern med bom BAKOM.

Hade en räckekombination med bom emellan. För att få hästarna backa av och få ett bättre avstamp. Här var Palett riktigt duktig, dock fesred jag (som man säger) Hade för kort galopp in, behöver ha ett längre steg utan att öka takten men när jag ändrade det blev det verkligen bra.

Sen hade vi en linje där det var ett lågt räcke in och 3 galoppsprång, det 4:de hoppade man över den upphöjdabommen för att sen hoppa oxern.

Palett var väldigt duktig idag, Avslutade med att sätta ihop allt till en bana på 110 för att få ett flyt inför Söndag. Behöver längre galoppsprång annars var allt helt perfekt!

/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0