Bilder från helgen -NÄÄS-

Hej hej fick ett par URGRYMMA bilder från en kompis som var på plats och fotade!
Tänkte lägga upp lite bilder här på bloggen , men rästen kommer upp på fäjjan ;)

Go bild från ena prisutdelningen ;*

Bästa Grageelagh Roisin! (L)

Fotografen var ingen mindre än: Jennifer Ekberg
Hennes blogg: http://ponyryttarna.blogg.se/

Riktigt najsiga bilder!

xoxo
//Kelly

Resultat a lá kelly!

ShittShitt vilken ponny jag har!
L.B (förklassen!) 0fel och tvåa!
L.B (Lagklassen!) ofel i grunden, och 4 fel i omhoppningen.
-Ska jag vara ärlig? OKEJ, min syster hade ridit några starter innan mig och kom ut och lädde ganska stort, så jag bah, NU TAR JAG DOM LÄTT! Så jag blev lite tjaa vad ska man säga lite för glad kanske? Hade en JÄVLA bra tid men ett pet som jag förtjänade STORT! Tiden som jag hade var runt 27 sek, och nattas tid var runt 29?
AJA !
Sedan så kom LERK's lag (alltså mitt!) 1a idag :D Och om vi inte har kollat helt fel så leder vi serien GRYMMA!
Nästa omgång är på hemma plan så deå ska vi ge gärnet!

BILDER FRÅN MOBILEN:

hihi busigt läge asså?

OM DET FINNS NÅGON SOM HAR BILDER SKULLE DET VARIT JÄTTE KUL OM NI KOMENTERADE BILDEN ELLER SKREV TILL MIG PÅ FACEBOOK @KELLY WESSLING

xoxo
//Kelly

Resultat

ÅHH mina fina. Zack var dubbelnolla i förklassen, blev en 4:de placering. Var nolla i laget och fick ett stopp på första i omhoppningen. Han var mycket trött och jag vet att han kämpade!

Cindy's tävlingsdebut för iår. Rev första i omhoppningen i förklassen men en super runda. Ville avstå från laget men hoppade ändå. Då var vi nolla och i omhoppningen ramlade jag av. Har nu accepterat att jag red som en jävla kratta under hela dagen och önskar att jag fick göra om allt. Men Cindy var jättefin. Red för snävt, mitt misstag.

Nu ska jag sura klart på migsjälv ;) innan jag går ut och fixar allt. Äter godis nu och jag är tacksam för helt underbara hästar!
/Jenny

Otto

Otto blir ju hela 5 år iår, men sent tagen. Men bara nu under halvåret har blivit så mycket finare i kroppen och ni ska se halsen nu, helt otroligt! Och bakdelen börjar ta sig så han blir riktigt fin! Han psyke är helt otroligt. Ni ska bara veta hur han var som hingst, huuur lugn som helst. Hetsade aldrig upp sig inte när det var ett sto i närheten. Fina killen!

Här är iallafall lite bilder från väldigt roliga dagar hos Martinsen.

Bosse ville också vara med. Jättestor häst men världens snällaste. Ja dock inte när man ska hoppa upp. Det är därför Martinsen har honom. Men han har slutat upp med dumheterna och är nu också världens snällaste i allt!

/jenny

Uppe med tuppen

Är uppe nu och ska byta om. Ska åka vid halv nio så inte jättetidigt. Men nu måste jag sluta skriva annars blir jag grymt stressad av att bara äta, inte bra.

/Jenny

Gulliga Kelly

Vart ute och ridit alla hästarna och allihopa var riktigt fina! :)
Men jag vill bara säga till kelly innan jag kollar på film att den tjejen är grym! Ni tycker förmodligen att det är jobbigt att hylla varann men det är bra att sprida glädje!

Hon om någon kommer gå långt, tro mig. Så jag bockar och bugar för dem fina orden och att de är right back 2 u! Och jag är tacksam för att ha henne som vän. En vän som jag inte träffar så ofta men när det händer, så är det bara att flytta på er folket! Imorgon ses vi och taggar gärnet!

/Jenny

Skit åsikter, hit och dit! -Jag blir förbannad!

Jag kollade nyss på inlägget som Min lilla Jenny skrev nyss om allas dumma åsikter innom ridsporten.
Man kan inget annat än att blir förbannad säger jag bara.
Okej okej man kan inte rida hur som haver, men just det att Jenny FAKTIST rider urjävla bra *förlåt för språket*. Men man kan absolut inte rida dåligt på något sätt om man tar hem en ponny som Jenny gjorde, red till den i båda hoppning och dressyr. Han hade en undrhals på flera meter djup, den har miskats och han kan både hå lugnare och inte lika stressigt nu. Ubbe och jenny har också hoppat en bana på 120 UTAN problem. Hade inte Jenny kunnat rida hade de absolut INTE kunnat hoppa MSV utan problem OK? Visst visst , jag tycker det finns många bortskämda ungar som får allt för bra hästar/ponnys än vad de kan rida. Bara för att man får en bra ponny så kan man inte hellar rida dåligt på den, för en ''vacker'' dag så orkar den inte längre pressen. Att du lägger den totalt fel på en bred oxer och låter den sitta med skiten. Och när hästen väl hoppar trots att ponnyn/hästen vet att den aldrig kommer klara det utan landar mitt i hindret, då får den starka händer och en pisk. Trevligt va? Nja inte speciellt.
Det är för mig en DÅLIG ryttare! En ryttare som rider bra för mig är som en Jenny Wissen!
•Bra skänkel läge!
•Smarta avståndsval!
•Snälla händer, men händå ett bra stöd.
•Fin eftergift över hindret, men ändå inte för mycket!
•När det inte går som hon tänkt eller att hon och hästen haft en dålig dag, då klappar hon hästen och säger''Va tar dem nästa gång!''

Detta är vad måna små ryttare kommer se upp till i framtiden!
Alla borde rida som Jenny! Ta inte åt dig ,och jag vet att du inte gör det - det är bara avensjuka!-

Så du?
JA DU! Du som precis klagade på hennes ridstil , prata inte skit bakom ryggar eller förästen prata inte SKIT.
För om du inte har hoppat en 120bana eller gått igenom massa starter ska du inte säga ett PISS!

ÅÅÅ vad sur jag blev!

Jenny? Du är en av de bästa ryttarna jag vet! De som plockar på dig, tänk på dem som flugor.. vifta bara bort dem!


Titta bara vad läckra dom är tsm?

xoxox
//Kelly

Sur Jenny!

Så jävla trött på folks åsikter inom ridsporten nu, HUR JAG RIDER!
Så jag får inte rida hur jag vill utan måste rida precis som alla andra? Kul säger jag bara. Jag får oftast mycket skit för min ridning på storhäst nu det senaste.

Ponnysarna så tycker alla att det är bra, det ser fin ut osv. Men där är det ingen som öppnar sin käft för att snacka skit. Utan där accepterar man alla just för att vara individ till ponny är olika och ryttarna har olika kunskaper och olika rutinerade. Men på storhäst nu, nej. Då ska vi rida till andra sidan och tillbaks i en manege så att folk är nöjda, för annars är det hets och ponnyridning. Jag har hört folk snacka, vänt mig om - stirrat och sen gått.

Palett svänger på en 5öring. Hon går inte galoppera runt där och ner dit. Hon tjänar absolut ingen mark på det som de större hästarna gör. Det är det man missar. Jag anpassar vägarna och hastigheten efter häst. Och nu i detta fallet så måste man korta in svängarna på Palett för hon ORKAR inte galoppera bort till världens ände. För vi måste ha så mycket mer tryck i dem på höjderna som andra hästar kan gå över. Tänk på det!

För jag är riktigt sur på hur storhäst folket behandlar andra. Sen javisst, marijoteten säger att det finns så mycket mer snällare och goda folk än vad det finns elaka, men det är ändå dem elaka man hakar upp sig på. Detta var sista gången jag skrev något om det här. Tänker inte ge det mer uppmärksamhet, aldrig!

Om ni är så jäkla bra, välkommen hit och rid. Åk iväg på en tävling se om du får samma resultat som mig. Jag tror faktiskt väldigt få klarar det, ingen häst är normal här hemma. Den ena springer och den andra bockar jag menar LÅT MIG. Jag vet hur jag hanterar såna hästar och jag vet hur man ska rida såna på tävling.
Jag kan chansa, men jag är uppfostrad att chansa lagom. Hitta det där mellanläget och det är jag evigt tacksam för. Jag vänder inte upp på ett räcke ett galoppsteg ifrån, aldrig. Det funkar inte så!
Den som har mest flyt och jämn galopp genom hela omhoppningen vinner, det är bevisat. Klart att alla gör ett misstag och svänger för snävt men oj? vad hände? Hästen rev = ryttarens fel. Oj hästen klarade det = grymt bra häst och en ryttare som inser själv att det var jäkligt tur. Ett rutinerad ryttare skyller aldrig sina egna misstag på sin häst.  

Låt mig rida hur jag vill. Jag rider för grymt bra tränare, har grymt bra ridkunniga runtomkring. Prata med dem och mig innan ni bestämmer er att uttrycka er om MIN ridning!

Jäkla människor säger bara.
/Jenny

Följ mig

Jenny Wissén @ fb
jennywissen @ instagram
Jenny Wissén @ twitter (men är aldrig inne där, måste lära mig lite mer ;)
Och www.kellyochjenny.blogg.se på Bloglovin!
/Jenny


Ubbelito

Bilder på Ubbelito från allt och ingenstans :)


Bilden nedanför var på Tobbeträningen och vi hade mer vår privata urgrymma hästskötare, Mi. Ni hittar henne här: http://mimanriddare.devote.se

/Jenny

Hämtad med traktor igår

Pappa hämtade upp mig med traktorn. Haha, för mig är det inte alls pinsamt. Men alla på bussen skrattade. Aw, fel med privat taxi? Jag har tillochmed fri utsikt!


Någon som sa att det var fel med taxi? ;)
/Jenny

HEY

Igår så red jag ut Zack, Cindy och Otto. Alla var jättefina! Palett fick hoppa något enstaka hinder i paddocken, satte litelite mer höjd än vanligtvis. Haha, hon var riktigt trött så idag ska vi bara ut och ha kul. Ubbe vilade.

Idag ska jag rida ut Ubbe i första hand. Zack ska ridas ut och Cindy får gå i paddocken och hoppa lite lågt, just för att det är tävling imorgon. Och hon är som hon är!
De andra ska givitvis också få komma ut, blir en tur i skogen.

Ska försöka ta lite mer bilder men har fuuullt med massvis med bilder på telefonen så ska lägga upp dem här.

/jenny

The hunger games


DÖÖÖÖÖSNYGG!
'
Jag dör så bra hunger games är!
/jenny

Tjockis Fredag!


SÅÅÅ tjock har jag varit idag kan man säga!
Först så fick jag gifflar och en äpple mer till nationella , sedan gick jag och mina tjocka vänner och köppte choklad och monster.. GAAAH
Och efter skolan så gick vi dessutom och åt på subway? TJOCKIS ELLER VAD?
Men FAKTIST så har jag inte ätit något onyttigt på nästan heeeelllaaa veckan :D
Grymt stålt!
Planer för denna helgen:
Idag:
•Hämta hö till ponnysarna.
•Fixa stallet.
•Rida Rojsan.
Lördag:
•??
•??
•Packa och fixa inför söndag.
•Skaritta ut på Rojsan.
Söndag:
•TÄVLING PÅ NÄÄS!


xoxox
//Kelly

Mitt hjärta hoppar över ett slag


Så mycket som händer. Så mycket jag inte kan förklara. Känns som allt bara flyter på, att allt går så jäkla bra!
Bara för att jag sa det så kommer det säkert gå åt helvete men allt iår har flytit på. Underbart!
Men somsagt, såå mycket jag inte kan nämna till er, sorry!
/jenny

Så lat

Nej nu skrev jag bara en rubrik...

Red ut Ubbe, Cindy och Zack! Den ni. Väldigt fina var dem alla 3!

Träningen för Amanda fick bra och allt har vart bra idag. Förutom när jag och Amanda gick hem till henne. Då spöregnade det verkligen. Vi tog ett bad innan kan man ju säga ;)

/jenny

ÅÅÅÅH

Träningen för Lilla A och Lilla T (haha) gick riktigt bra. De bara flög över 110, helt sjukt hur bra dem är.

Nu ska jag ta tag i mina egna hästar och rida. Ubbe MÅSTE ridas, Cindy och Zack ska få röra på sig. Ska försöka hinna med Palett och Otto.
Klockan tickar. Men rider inte jättelångt. Rider ett kortare och mycket intensivt pass, det är väldigt bra så ni vet. Nej, nu ska jag gå ut. Tjohej!

/Jenny

Nickelback <3


ÅÅH, så grym!
Replay
/Jenny

blogggiissshh


GAAAAAH saknar mitt blonda hår :(( Även om mitt hår var gult innan ;D Men snart ska jag göra det blont igen! NU JÄÄDDRRAAAR!

Jag vet JAG VET, jag har inte varit så aktiv i skolan såå mycket ://

Men jag ska bättre mig lite!

Sitter i skolan just nu, hade ett litet möte nyss **buuussseee**
Aja nu blir det att dra till franskan snart , sedan springa med bästa Ribbe på idrotten!
xoxo
//Kelly

allt är klart

Hästarna ridna, ALLA hästarna ridna.
Stallen fixade och hästarna nattade. Sitter på skype nu och pratar med vän. jennywissen heter jag, adda om ni vill. Dock är jag väldigt sällan inne där men när det väl händer är jag social ;)
'
Min s.k vän ;)
/Jenny

Så sant


/Jenny

Oj

Imorgon rider jag ALLA mina hästar för att på Torsdag åka och ''hjälpa'' Amanda med Twixan. Ska bli kul!
Så imorgon lär det bli dåligt med inlägg men ska fixa inför torsdag imorgon :)

Så godnatt nu läsare!
/Jenny

Träning

Tränade Ubbe för EmmaE idag. Mycket gymnastik och lösgörande. Väldigt bra att träna sånt med Ubbe för Emma, hon är verkligen grym på att hitta alla slags lösningar på honom och hur man ska vara.

Men vi gjorde så han fick ett fastmartingal i framridningen. Han fick inte gå med huvudet uppe i luften och bocka. Så där fick han gå tills han blev bättre. Men han var väldigt fin i markarbetet, om man kan kalla det så. Bommar och studs plus en linje,

Han var verkligen jättefin idag, vårat bästa träningspass hittils och Emma var jättenöjd hon med så absolut ett mycket bra ridpass. Vi hittade verkligen alla distanser, kom aldrig fel! Helt sjukt att man lyckas med sådant på honom min lilla plutt!


/Jenny

Ska jag skryta lite?

Jag gillar mitt skänkelläge. Det har blivit så jäkla mycket bättre än för några årsen (INGEN BILD FÅR VISAS)
Den var hemsk och flängig. Men nu är den så bra! Jättestolt över mig själv, får man säga så?


/Jenny

Tobbe träning

Bilderna är fotade av Emma Möller's pappa (?) En tjej som är riktigt gullig och som tränar i samma grupp för Emma med.

Han är världens bästa, ett liv utan han är inget liv alls!
/Jenny

SÅÅ SÖT


Jag dör hur söt den bilden är. Den linjen var det han inte ville gå på 4 så han tog av på 3. Jag bjuder på denna och vill inte ha en enda elak kommentar då jag varken drar han i munnen eller bara flänger. Kom efter i språnget helt enkelt, men visst är den klockren?
Mer bilder kommer, visserligen bara bra bilder då allt var bra förutom detta ;)
/Jenny

Hallo

Nu är jag inne och chillar på livet. Fick en massa fint utav släkten och har inte fått allt än ;)
Mamma och jag beställde nya stövlar, så de hämtas imorgon. Håller tummarna på att de passar. Även mitt sim-kort kommer imorgon. Så mycket krångel så har fått 3 nya men har Mamma's snart blivande sim-kort. Can't wait!

Men Åsa kände igenom Ubbe och han var stel i höger sidan, precis vad jag trodde. Hon fick igenom honom så fiint! Palett fick biolight pga blivande träningsvärk. Imon är det Emma E träning med Ubbe, hoppas han håller sina ben i styr!

/Jenny

Sweet sixteen

Heeej:)

Sitter i skolan med en vän. Vi hade inget att göra i cirkus 35 minuter så satte oss i datasalen. Börjar snart men idag blir det firande för världens bästa, mig!
Nej, nu driver jag. Men vi ska s.k vuxenkalas (?) Men Åsa skulle komma upp tidigare och biolighta Palett då hon tävlade igår och sen ska hon känna igenom Ubbe då jag tycker han är stel i bakkärran. Så ser dagen ut. Hästarna får vila då de får biolight.

Får se hur det blir med dem andra hästarna. Nu måste jag dra mig, börjar om 10 minuter. Men hoppas ni får en bra dag, trots äckligt väder ^^


Världens finaste hästar!
/Jenny

Snart 16

Mina sista 5 minuter som 15 åring. Ett år närmare ponnytidens slut. Usch!
Men vi gör det bästa av situationen. Livet går vidare och jag har redan sagt att detta kommer bli ett bra år!
Hoppas att det håller i sig.

Tack alla fina vänner och familj, ni är guldvärda. Hästarna är helt amazing. Jag avslutar detta inlägget med GODNATT och vi syns imorgon som 16 åring ;)

Typ 1 minur kvar. taaaaaggga!
/Jenny

The hunger games

JAG DÖR JAG DÖR JAG DÖÖÖR!!

Så grymt bra film. Så himla dfgjdhgdfhgiutg bra var den! Och Josh som spelar Peeta i filmen är to die for. Så snygg ;)
Vilket gör filmen ännu bättre, och ja. Alla var väldigt vilket gör att filmen är sååååå bra!

Rekommenderar den varmt!

MIN <3
/Jenny

Veckan som kommer

Måndag: Fyller jag år. Firar mig och kanske hinner rida Ubbis och Ottis. ;)

Tisdag: Träning för Emma E.

Onsdag: Har en plats för Anna E men Emily kanske tar den. Om Emily tar den åker jag till Amanda och hjälper henne med Twixan, en gång var hon ponnyn min! ;) <3

Torsdag: Rida mina fina!

Fredag: Rider så många jag hinner.

Lördag: Rida alla samt pusta och fixa Zack's och Cindy's grejer.

Söndag: Tävling på Nääs med Zack och Cindy. DIV 1 omgång 2.
Är det värt att knoppa på söndagen? Jag vet inte, trots allt är det faktiskt min hemmaklubb så borde nog styla upp ponnysarna lite ;)

Sen kan allt ändras men hoppas att allt går som planerat :)
/Jenny

Ilsken tjej vart det ja

Jag är så trött på folk som behandlar andra fel. Så jäkla pissed off!! Det är nog orden som beskriver mest ilska för tillfället!

Jag hatar att se folk skicka sin häst till någon annan på tävlingplatsen för att man måste gå sätta sig i en bil och sura eller att man är så falsk att man går bakom ryggen på ens vänner. ÅÅH, det finns så många sätt att behandla andra fel!
Man behöver inte gilla alla människor, det gör inte jag. Men att det går så långt att tyka sig mot sina vänner och sin familj, nej då går det över gränsen!
Acceptera dina fel istället för att spekulera på andras, tänk med det man har innanför skallbenet!

PUST!!
______
/Jenny

22/4-12 Alingsås - Palett

ÅÅÅHH min fina tjej. Massa Nääsare var på plats och hade hand om cafet. Så goa tjejer!

Första klassen gick i 110. Kruse hade byggt banan, vilket var en väldigt rolig bana. Lite teknisk men inte för svår - Love it!
Palett var på humör idag, pigg och riktigt glad. Även om vi inte har vart ute speciellt mycket så är jag otroligt säker på 110 nu. Så chansade idag. Och min häst svänger på en 5-öring - tro mig!

Men det var en lång bana och omhoppningen var från ena långsidan till den andra men Palett var nolla och svände bra. Det blev VINST!!

Och sen var det då debuten i 120 med henne. Ett hinder var läskigt stort och brett. Men jag bet ihop!
Palett sparkade mer i denna klassen och stod emot men kom igång senare. Målet var att få en nolla och en säker runda. Tror ni inte att hästen gör en dubbelnolla i 120?
SÅ jäkla grym!
Jag är mer än nöjd.
Tror detta kommer bli ett bra år, helt sinnessjukt bra år med fantastiska hästar!
/Jenny

Städning pågår för fullt!

Just nu så städar hela familjen HELA huset rakt upp och ner!
På Torsdag ska Natta få hit en utbytes student från Frankrike hit som ska vara här i några dagar!
Så en så länge har jag städat mitt rum, fixat lite ute,putsat av bänkar , gått igenom kläder som vi ska slänga och dammsugit .. snart ska jag även dammsuga ett rum till!
Känner mig som en litem hemmafru eller ngt?

Sedan blir det att även rida ut med bästa Mathilda på långtur!
Red även ut igår med Rojsan men hon behöver komma ut eftersom att hon fått hård träna så mkt i paddocken på senaste!

Aja mera update senare!



HAHAHAHHHA bjuuuurrr på bilderna!

xoox
//Kelly

Svar a lá kelly!

Jennifer ([email protected]) om Rojsans tävlingar framöver::
Kommer till NÄÄS o fotar där med :D
Hoppas på super väder ;))
April, 20:30  
SVAR:
Gud vad kul, alltid roligt och snällt när människor tar kort. Speciellt dina som var så grymt snygga ;))
Ja verkligen! Den paddocken kanske inte blir bäst om det regnar! OCCCCHHH jag har hört  från någon att det kanske skall bli 25+ just på Söndagen :D *håller tummarna på det!*

Fanny Teibl om Rojsans tävlingar framöver::
ÄR bestämmt och det blev LERK :D
April, 10:35
SVAR:
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ VAD GLAD JAG BLIR!!!!
Herre gud herre gud vad bra asså!
Vi lär ju vinna skiten då Fanny!!




Finaste små pollarna!<3
-Grageelagh Roisin..
-Prins Achra Vaumirpa..


xoxo
//Kelly

dag med massvis med hästar

Tränade imorse med Ubbe för Tobbe. Ubbe var helt galet full med energi. Jag fick aldrig tillbaks honom på 4 korta, riktigt irriterande. Så fick några stopp på pluttihinder, ännu mer irriterande. Men sen släppte det och jag fick gå på ett mindre istället, då han grinade till = det vill vi inte!

Men han lyssnade väldigt bra sen och vi fick in rätt antal galoppsprång på linjerna. Hoppmässigt var han väldigt bra och Tobbe har vart väldigt grym som alltid och förklarat och hjälpt till på ett bra sätt!

Så fort vi kom hem skiftade vi häst och åkte till Vårgårda. Red igenom Bella och Evita. Superfina båda två! Hoppade därefter min lilla skrutt, Cindy. Som helt ärligt kändes som en shettis. Det var jättenära till marken så jag satt där i min egna lilla bubbla och fantiserade hur det såg ut osvosv.
Men när jag började värma upp så var det hej å hå med energi som flödade ut. Men hon hoppade riktigt bra, får inte släppa stödet innan! Ajabaja. Men mamma sa till mig en gång så var det bra.

Kom hem och fixade lite allt möjligt. Grannen var här så vi hamnade i en djuup diskussion om allt, jag, mi, emily och grannen. Red ut Palett en tur och nu står hon med flätad svans och KNOPPAD man! Nu ser hon ut som en riktigt tävlingshäst! Den ni ;)

Man ser inte Evita så bra men söt är hon.
/Jenny

Min gossiplutt

Minns ni att jag skrev att Ubbe's läpp var annorlunda?
Här är ett suddigt bildbevis;

Och sen lite söta bilder på honom.

Höet utanför boxen var godare ;)
/Jenny

Dagen

Åkte in till GBG med klassen för Vetenskapsfestivalen.

Gick förbi ''Atmosfär'' Sjukt att man har suttit där uppe och sen fritt fall ner, bara sådär!!

Gick med goa klassen till något på U... hum :/

Såg att alla blev lite väl avlånga, suck. Gå inte och ta kort samtidigt..

Vi var hos en kille som var Minneproffs. Helt sjukt hur bra han memorerade, han var tydligen elit på det. Bokstavligen talat! Om jag hade kunnat förklara i text så hade jag gjort det. Men t.ex - Han hade flera kortlekar som han hade kollat på och la undan alla förutom en som han la på bordet och visade oss en annan sak sålänge. Helt plötsligt så tar han kortleken, memorerar i huvudet och blundar. Sorterar rött och svart i varsin hög!!
Har ingen bild då jag inte vill lägga upp bilder utan hans tillåtelse, vissa vill ju inte att man ska lägga upp bilder, tyvärr.

Var sedan på en ljusshow. Där sjung det en massa om ljuset osv. Riktigt underhållande!
Åkte sen tåget hem då vi busade lite med Siri, har det på film också.

Kom hem och åkte på träning med Palett.

(Efter träningen på bilden)
Skrittade ut Ubbe och han fick sen nya bakskor. Gosade med han och Otto samtidigt ;)

Putsade lite inför imorgon. Allt är packat och klart! :)
/Jenny

Träning för Tobbe

Idag var det träning för Tobbe med Palett.

Det var mycket skolor och böjdabågar hit och dit. Väldigt kul faktiskt. Palett skötte sig väldigt bra (film kommer i helgen/veckan) och var väldigt på huggit. Jag gör en och annan halvhalt vilket gör att hon bromsar upp väldigt mycket då hon är känslig, så ska inte göra det lika ofta. Något annat Tobbe sa är när jag ligger lite stort så lägger jag till spöet på bogen, givitvis inte hårt men liksom petar till. Helt onödigt egentligen men känns som hon fryser till i språnget = ogillar det!
Men jag skärpte till mig och Palett hoppade väldigtväldigt bra. De sista sprången var guldvärda!

Känslan inför Söndag är väl siochsådär. Hade ingen 100% känsla idag, men jag biter ihop och hoppas att Palett sköter sig på Söndag :)

En trött Palett efter en hård träning.
/Jenny

Update kommer

Ska bara rida Ubbe en kortis och packa inför imorgon. Har film och bild från träningen och GBG. Så bra uppdateringen väntas.

/Jenny

Rojsans tävlingar framöver:

V.17:
DIV 1 omgång 2 -NÄÄS-
V.18:
Sveland Cup      -LERK-
V.19:
DIV 1 final.        -Lutar mot LERK?-
V.20:
Sveland Cup(ome det går bra i första kvalet!)


Efter det ska lillla prinsessan få vila lite från tävlingarna och bara vara hemma och träna ett tag!


xoxo
//Kelly

Träningar/Tävling inplanerade.

20-21 April
Tobbe träning med Palett & Ubbe. Ska även till Martinsen och rida hästar på Lördagen
22 April
Tävling med Palett i Alingsås. 110-120 (storhäst)
24 April
Träning för Emma
29 April
DIV1 omgång 2 på Nääs med Zack och Cindy
3 Maj
Anna träning. Har två platser
5 Maj
Sista omgången i Eliten, Ale-Jennylund. Ubbe. 110-120
12 Maj
Sista omgången i DIV1. (Okänd plats änsålänge) Och änsålänge okänd häst. Zack eller Cindy, kanske båda.

Sen är det inga mer tävlingar inplanerade, JUST NU. Det kommer ju vecka efter vecka, så ja. Men såhär ser det ut nu för tillfället. Träningarna kommer rulla på varje vecka.

/Jenny

Träning med Zack & Otto

Oj vilka fantastiska hästar jag har, helt sjukt!

Började med Zack. Han var verkligen laddad. Han har även fått en helt annan turbo som Anna sa, han måste inte ta i för kung och fosterland (som tidigare) utan iår hände det något. Vi satte alla distanser verkligen superbra. Hindrerna var löjligt låga i huvudet idag då det gick såpass bra men det låg på 1m - 1.10m så han var verkligen riktigt bra idag.
Han har mycket marginal och fryser inte i luften. Helt otroligt egentligen, verkligen jättenöjd!


Även Otto var laddad men på sitt egna sätt. Benen var lite fel ett tag, precis som Zack's - överallt och ingenstans. Men hoppmässigt var han riktigt duktig. Tyvärr kommer vi ut ur rytmen = jag lägger på ben för att han dör och helt plötsligt exploderar han. Så gäller att hitta ett mellan läge,men det kommer förmodligen först när vi hittar rytmen på marken. Han har redan blivit mycketmycket bättre, så vi kämpar på.
Förövrigt så hoppade han riktigt bra. Höjden - no problemo. Hoppade en oxer på 110 (?) och herre vad han hoppade.
Riktigt nöjd!

Såja, överlag var träningen superbra idag. Hästarna är i toppform!
/Jenny

Måste göra

* Fixa designen, den har krånglat rätt bra men nu är den på G
* Hoppa Cindy i paddocken nästa vecka.
* Klara plugget som är kvar.
* Putsa all utrustning
* Försöka ge mer tid åt bloggen!

/Jenny

Trött tjej.se

Ska snart somna till tv. Ska bara dra lite snabbt vad som har hänt.

Skolan var som skolan, seg. Kom hem vid 3 och fixade stallet här hemma, käkade. Åkte till mormor och morfar då morfar fyllde år, GRATTIS! Var där en stund och käkade gottis. Vet faktiskt inte riktigt när vi kom hem men jag och mamma satt och beställde RIDSTÖVLAR :)))))

Gick ut vid halv 8 och red ut Otto och Ubbe. Zack skrittade jag ut på en stund. Palett och Cindy vilade.

Imorgon blir det Anna träning med Otto och Ubbe. På fredag blir det Tobbe träning med Palett. På lördag blir det Tobbe träning med Ubbe och ska kanske åka iväg till Martinsen och rida häst. På söndag blir det tävling med Palett.

DEN NI!
/Jenny

Hur jag gör på tävlingsdagen

Jag förbereder allt dagen innan. Hästen knoppad, Maten och grejerna inpackade osvosv.

När jag kommer fram till tävlingsplatsen öppnar jag alltid dörren till transporten. Blivit som en rutin! Kollar banan och ser hur långt kvar det är till mig. Kanske hinner kolla på några ekipage innan det är min tur.
Jag tar ut hästen och klär på den och min egna utrustning. Skrittar fram tills jag får gå till framhoppning. Om det finns plats för framridning brukar jag endast trava fram och se så att hästen är framme för skänkeln/rösten.

Inne på framhoppningen galopperar jag fram något varv och lägger volter i båda varven. Låter hästen skritta några sekunder innan jag travar på det lilla hindret 1-2 gånger i varje varv (beror på vilken häst)
Landar så att jag kan komma på räcket i galopp. Tar det 2-3 gånger (beror på häst) Likadant på oxern. Tills det känns bra. Korta skrittpauser emellan.

När jag ska lämna framhoppningen tar jag oftast det hindret jag fick sämst känsla på innan jag går in på banan. Väl där inne skrittar jag runt och kollar runt på hindrerna. Kollar på ryttaren före mig och SEN är det min tur.
Jag rider aldrig efter x-antal galoppsprång, visst om det är kort distans - givitvis. Men jag går på känsla och ser min avsprångspunkt!
Rider klart banan och går ut sen och kollar om jag ligger på placering om jag gör det skrittar jag hästen för hand tills jag ska in på banan för prisutdelning. Om jag inte är placerad så skrittar jag lite på hästen/för hand innan vi ställer in hästen i transporten och erbjuder vatten och fyller på hö och krafft.

Tog detta ganska kortfattat och det hade blivit en lååång text annars, ingen orkar läsa den ändå. Men såhär kan den oftast se ut. Ibland tar vi ut hästen tidigare och skrittar den för hand men det beror helt enkelt på häst och hur många starter. Hoppas ni fick en liten inblick hur det ser ut på en tävlingsdag för mig (kortfattat;)

/Jenny

Startlista ute

Nu är startlistan ute för Alingsås. Jag startar som nr 53 av 57 starter i 110, segt! Och sen som nr 24 av 61 startande i 120. Väldigt skönt att starta hyfsat tidigt, annars hade jag gått och sovit en blund.
Men nu får vi hålla tummarna och hoppas att Palett sköter sig och att min ridning är bra!

/Jenny

Finally home

Nu ska jag förmodligen inte hjälpa till mer hos Martinsen. Tråkigt nog!
Som tack fick jag presentkort på Gina, jag behöver inte ta emot pengar/presentkort i detta fall men de insisterade så jag bocka och buga.

Idag fick jag b.la rida Evita, lite för känslig och lite för liten för mig. Jag gillar känsliga hästar men något var inte 100% och jag vill ha en större häst. Alltså var jag inte stor utan önskar mig större häst.

Bella - Som vart min drömhäst sen länge tillbaks, så jäkla fin. Gunnar tyckte att det såg riktigt bra ut. Det såg bra ut på Evita men riktigt bra på Bella :)

Cumcum/sumsum - lillkillen. Väldigt fin och en riktigt rolig galopp.

Glöm inte att jag inte ska köpa några hästar utav dem. Jag red endast igenom dem men vill ha en häst precis som Bella. så får se vad vi finner. Nu ligger jag i min säng och mår väldigt illa, hoppas det går över!
Imorgon ska alla hästarna gå, om jag hinner!

/Jenny

:D


Dags att dra till stallet och träna med bästa ponnyn!
xoxo
//kelly

Min fina


Jag älskar dig till Pluto och tillbaks!
/jenny

Cindy flickan


Bilderna är som innan tagna av Elisa på http://ponnyysidan.devote.se
Kolla in där, en jättefin och mysig blogg men flera bra inlägg!
/Jenny

Från helgen!


New favorite!<3

Bästa ponnyn!

Tack för bilderna Jennifer!
Hennes blogg hittar ni på:
www.ponyryttarna.blogg.se

KIKA IN!

xoxo
//Kelly

Godnatt

Hoppas ni sover gott, det ska jag göra! Utan tvivlan.
Imorgon hämtar Gunnar upp mig somsagt direkt efter skolan. Sen hem när Pappa är klar så hinner jag rida mina fina här hemma. Natti! <3

/Jenny

Fullt hela veckan

Lovet spenderades hos Martinsen. Tävlade i Lördags och det gick superduper bra. Nu idag har jag ridit Palett, Zack och Cindy. Allt väldigt fina och fööör pigga!
Imorgon hämtar Gunnar (martinsen) upp mig så åker vi hem till dem så hjälper jag till. Pappa kommer dit och ska fixa lite saker på lastbilen så åker vi hem senare och jag ska rida Otto och Ubbe, kanske Palett.

Ska träna på Torsdag för AnnaE. Palett och Ubbe som får träningen antar jag! Palett ska iallafall gå. Och sen på Söndagen är det tävling i Alingsås. Storhäst!
Palett ska gå 110 och debut i 120. Höjden - no problemo. Startlinjen kaaan vara ett problem, men håll tummarna!

/jenny

Update

Som kelly sa, ALLT gick i LB i helgen. Alltså 90 för Zacken. Laget kom b.la 2a. Det var något som var fel som Ferlin hade kollat upp så det andra lagen som har 4 fel skulle tydligen flyttas upp eller något liknande.
Men 1,2 och 3 stämmer. SÅ bra Nääs!

/jenny

Today's ...

Dagen's Outfit:

Utan tröja..

Med töja ..

xoxo
//Kelly

Det går bra nu ...

Hejhej alla goa :D
Igår gick det så himla bra!

Förklassen (L.B -90cm!)
0-fel andra placering!
-Känndes sjukt Jä** bra säger jag bara! Och hon hjälpte mig på kombinationen. Kännde att det skulle bli för långt för att hoppa av , och grejade (dumma mig!) men hon tog sitt eget beslut och hoppade , vilket var jätte bra! SMART PONNY?

Lagklassen (L.B -90cm!)
0-fel grunden 8-fel omhoppning!
-Grunden var kanon och vi klarade trippelbarren denna gången ^^ Inget mer att säga en att hon är BÄST!
-Omhoppningen så var jag helt i en annan värld! Jag koncentrerade mig inte till 100% så när vi kom mot kombinationen så var jag inte med alls! Rev både in och ut! men duktig ponny!

Laget blev 4a av 3 placeringar ://
Aja vi tar dem nästa gång XD

BILDER FRÅN DAGEN IGÅR:

Min outfit, när jag anllände till anlägningen!

jaaaa... här snackar man ordning?? HAHA

Rojsans transport-outfit :D  BRUNNNIISH

Bästa!

Tankar..
''Detta är mitt och Rojsans år , detta året kommer bli det BÄSTA tävlingsåret någonsin!
på cirka fyra tävlingar och cirka åtta starter har vi nu fått tre placeringar..Inte många ennu men en första placering och en andra placering räcker gott en väl..''


xoxo
//Kelly

Martinsen

Ska åka till Martinsen om någon/några timmar. Ska fixa lite i stallet så åker jag sen. Stannar där tills på Måndag då jag åker med Pia. Sen skooola för att hem och rida fina ponnys om vädret tillåter.
Helt sjukt hur Sverige är egentligen. Var är värmen liksom?

Nej usch för det. Nu ska jag byta om och traska ut. Jag uppdaterar mer på måndag faktiskt. Lägger undan bloggen nu under helgen. Så ha en bra helg läsare :)

/Jenny

14/4-12 Östadkulle -Zack

Min Zackis var nolla i LB tre gånger om idag.

Redan när jag satt upp på honom så var han väldigt fin och mycket framåt. I förklassen var han väldigt fin men hoppade av lite väl stort = jobbigt på sista hindret i omhoppningen. Men han grejar det och vi får en tredjeplats. Duktig var han! Jennifer var där och lånade ut sin hjälm till mig, så var snygg idag ;)

Blev uttagna till laget och gick ut som första ryttare. Vi var såklart nolla ;) Emily vägrade ut sig, Thistle var helt knäpp idag. Allis och Malin var nolla = omhoppning.

Kände av att han var trött nu så hoppade knappt något på framhoppning. Såg till att han gick fram för skänkeln och tog räcket och oxern en gång var med en kortare sväng. Och på omhoppningen var han sååååå duktig! Vi nollade och det blev en vinst. Blev ganska chockade faktiskt men vi hade ett flyt och min häst var/är grym!

/Jenny

Godmorgon

Ska klä på mig nu och käka frukost. Sen gå ut till stallet och kolla så hästen har sina fula knoppar kvar. Alltså, den manen är inte kul! Skulle vilja ha den tunnare men då ser han inte riktigt klok ut stackaren ;)
Så nu blev det knoppar, som blev OK. Men föredrar att göra det på en häst som står stilla och som har bra man.

Jennifer ska till Östadkulle idag så ni lär få bilder. Ska få henne och filma också, alltid kul med film. Så får väl se vad dagen har att erbjuda. Uppdaterar när jag kommer hem, Kelly ska ju också dit så håll tummarna :)

/Jenny

Jag älskar dig så mycket att det gör ont


Min fina ♥
/Jenny

Om dagarna

Jag har somsagt vart hos Martinsen från Måndag-Fredag. Pappa hämtade mig i Onsdags så åkte jag iväg och tränade Palett för AnnaE, film kommer!
Men jag har mockat, gått promenader, tagit in och släppt ut hästar, ridit mina två busfrön (Ubbe och Otto)
De har verkligen vart jättefina och jag har fokuserat mycket lugnt med Ubbe och mycket bommar med Otto. De har verkligen vart superduper duktiga så idag fick de ett lättare pass. Imorgon vilar dem och på söndag rider jag återigen bommar med Otto (ska få en bra rytm) och lösgörande med Ubbe/kanske hoppar.

Jag har gått upp vid 7 varje dag och lagt mig vid midnatt... Håller inte så är jäkligt trött men ska iväg och tävla Zack imorgon på Östadkulle, DIV1 - LB. Sen efter det åker jag återigen till Martinsen och stannar där tills på måndag. BUSY!!

Nu ska jag fixa filmen och se när den kommer upp. Ska hinna sova lite också tänkte jag ;)


/Jenny

Svar:)

Till dig Klara, lång jo. Tyvärr men det löser sig :)
Och till dig Sara. Vi äger ingen lastbil utan vi får lov att låna en lastbil utav några vänner när vi vill. Så i den lastbilen fick det plats 4 hästar med packning till alla.

/Jenny

Min dag igår!

Hejhej alla goa ;))
•Igår så vaknade jag runt tio kanske?
•Ribbe hada sovit över och vi gick upp och åt frulle när vi vaknat.
•Vid 11 så gick jag till stallet och Ribbe hem.
•Jag hälsade på Fanny , och vi red tsm.
•Åkte med Fanny hem.
•Käka Pannkakor.
•Red en busig ponny vid namn ''tjocka Berta'' Annars -Poetic Queen *stavning*
•Fick även prova fannys ena stor häst :D Meijjaaaaaaa!<3
•Resten av dagen bestod mest av chill framför TV'n ;))

BILDER FRÅN DAGEN!:

-Det som skrämmer mig mest på bilden är att jag ser lagom ut på STORHÄST :O- 167cm..

jaaaa.. *hosthost*

Busig.se?

Fiskben's fläta made by KELLY WESSLIG!

Imorgon drar det sig mot Östadkulle rid center -jaalllaaahabbiibbiiii- hihihi ^^
Där man ska starta l.b-l.b men dock om jag inte kommer med i laget skall jag strycka mig från lagklassen och starta l.a'n ist som är efter lagklassen ^^

ska försöka ta bilder imorgon ;))

xoxo
//Kelly


Illa

Jag säger alltid när vi ska iväg någonstans med hästarna att jag inte har några fina benskydd, men jag vet att det inte stämmer. Haha, jag har massvis. Slänga/slit skydd och sen finare tävlingsskydd.
Så tror jag borde passa min mun, för jag har alla benskydd jag behöver. Eller vad tror ni? Visst, ett nytt par hade inte suttit fel. Men jag har redan flera, så varför köpa nya när jag redan har flera jag kan använda?
Skumt..

/Jenny

Emily & Thistle

Elisa har tagit bilderna! http://ponnyysidan.devote.se

Emily vann även sin LB i Måndags och fick ett ner i omhoppningen i LA!
/Jenny

Nu jädrar!

Nu är jag taggad till tusen för helgen då jag faktiskt ska vara med i DIV 1 detta året också.
Ville egentligen inte vara med på lag grejs , men vi vill nå eliten nästa år och då så ska jag vara med.
Även denna tävligen ska jag satsa.
Och detta året skall vi göra så här i vårat lag , första och andra omgången så tar vi med dem som det gått bäst för i lagklassen med i laget , sedan så toppar vi laget i finalen. Derför så ska jag satsa induviduellt nu de första omgångarna då jag vill få placringar. Om jag kommer med i laget är lixom ett plus i kanten ;))
Nä.. Men självklart vill jag hjälpa till så gott jag kan .. men aaah ni fattar nog? (>.<)

Har även en film på mig och sharon från en av mina första DIV 1 -någonsin!-

hahah inte mobbas , jag ser helt MONGO ut...
1. Låten är INTE min , utan min systers -bara så ni vet-
2. Första klassen kom jag 2:a !
3. Andra klassen nolla i grunden , KATASTROF i omhoppningen , då jag fick hoppa om o.s.v .. HERRE!

xoxo
//Kelly

Visste ni ...

- Jag blir aldrig höjdrädd på hinder.
- Jag ska förmodligen gå över på storhäst, pga min längd.
- Jag tyckte min mobil var jättekul första dagen. Nu smsar/ringer/ jag & lyssnar på musik - endast!
- Jag har svårt att lita på folk
- Jag kan överdriva saker och ting för mycket ibland, men erkänner sen att jag drev med dem ;)
- Mitt bästa resultat med mina hästar är;
* Vinst i LC och nolla i LB+5 debuten med Zack
* Vinst i LC+5 och nolla i Lb+5 debuten med Cindy
* Vinst i LA debuten. Andra placering i MSVB med Ubbe.
* Vinst i 110 med Palett.
(drog lite snabbt)
- Jag gör detta testet för att ni ska läsa detta.
- Jag borde egentligen städa när jag skriver detta men gör tyvärr inte det.
- Jag är antifalska människor, hatar dem!
- Hästarna är en väldigt stor del av mitt liv, men inte hela mitt liv.
- Jag har s.k vänner som tror att vi är tajta men faktum är att jag bara vill bli av med dem. (Elakt men usch för klängiga människor)
- Jag gillar er bloggläsare!

/Jenny

Zacken också

Elisa fick även bilder på Zack, så fin är han! http://ponnyysidan.devote.se
Jag vet att jag är lång på honom, jag vill inte att ni ska kommentera det, jag vet det redan!
Men han är söt ändå :)

Sötis!
/Jenny


Ändrat

Nu blev det en del ändringar på den här veckan. Men ska fortfarande till Martinsen. Jag har datan och telefon med mig, dock förmodar jag inget internet. Så tidsinställda fixade. Slänger väl upp något ibland från mobilen. Kommer vara ganska trött och kollar på film istället. Sorry men jag har fixat till er fina läsare!

/Jenny

Lite tidsinställda

Gör lite tidsinställda för dagarna när jag är borta. Inte många men något ibland bara sådär ;)
Nu ska jag fortsätta städa och sen återkommer jag hit!

/jenny

Min Cindy.

Fick bilder av Elisa som bloggar på http://ponnyysidan.devote.se
Jättesnällt och jättefina bilder, det ösregna verkligen. Så jag är Elisa evigt tacksam för bildern :)
Vinst i LC+5 2011. Första vinsten för oss, min fina tjej! <3


/Jenny


This,or that?- inför tävlingen den 14april.

Hejhej :D
Tänkte fråga om ni kankse kan hjälpa lilla mig och Rojsan om en sak?
Jag har liiiite beslutsångest och vet inte vilken outfit jag och hon ska ha på oss?
hmmm
Men tänkte slänga upp några av mina favvosar. (doch inte ALLS många!)


•JW -shabrak/huva.
•Kingsland tävlingströja.
•Kingsland tävlingsskjorta (inte med på bild-blommig,långarmad!)



•JW shabrak/huva.
•Jacson kavaj.
•Jacson tävlingsskojorta. (liite roligt faktist, jätte gammal men passar och passar grymt till outfiten!)


•Exklusiv Horsewear schabrak/huva (huvan inte med på bild!)
Vet inte vad jag ska ha till ennu ;//

Men snällaaaaa heeelllp me?

xoxo
//Kelly

Ingen bra rubrik

Nu är min syster och tävlar med Thistle. Jag själv ska rida ut alla hästar och sen packa för att kanske åka iväg idag. Osäker ännu men vi får se hur det blir.

Ska upp och äta frukost innan jag släpper ut hästarna. Så be right back :)

Jag & Thistle i Bollebygd förra året, DIV1.
/jenny

Visste ni ...

att det är 2 veckor kvar tills jag blir 16? WOOPWOOP

/Jennt

Så fiina

Skriver bara kort om dagen, sen ska jag kolla GLEEE. Vart riktigt längesedan jag kollade sist på det, tröttnade men nu är jag på G igen.

Hästarna idag fick en chilldag, dvs att de fick trava och galoppera lite hur dom ville. Missförstå mig rätt, jag hade kontroll men hästarna fick har roligt, jag roligt vart ett bra ord. Ubbe var den hästen som njöt mest av det, hejochhå vad bakbenen sparkade och öronen framåt och fullfart, goingen! Palett jobbades lite mer än de andra eftersom hon ska träna på Onsdag. Otto och Zack vart jättefina.

Förlåt för ingen bild nu men har ingen rolig, just nu. Återkommer bitches!
/Jenny

Lite fix i stallet

Tog ut och skakade igenom alla täckena, vek dem fint och la in dem igen. Fixade benskydd och lindor. Imorgon forsätter städningen. Ska äta nu sen rider jag Otto innan jag går bort till Zacken :)
¨
Detta är alla mina benskydd till hästarna plus 2 par som inte är med på bilden, de är i lilla stallet :)
/Jenny


Ubbe <3


Älskling <3
/Jenny

rida

Ska bort och mocka 2 boxar i det lilla stallet medans Emily skrittar fram Zack. Sen rider jag ut en sväng på honom medans hon pysslar med Cindy som förövrigt ska få bakskor imorgon och hovslagaren kan komma.

Sen rider jag Otto och Emily tar en av sina tre. Och sist men inte minst rider jag Ubbe tillsammans med Emily. Den hästen som blir över av Emilys rider jag :)
Mycket hästar men roligt värre!

Har mockat klart här hemma och städat väldigt mycket småsaker, mycket återstår men får se när det hinns med. Hinner faktiskt inte med mer uppdatering, hästarna kommer före. Sorry!

/Jenny

Om 2 timmar

Återkommer jag med mer uppdateringar. Ska fixa lite mer sen vid 2 får hästarna lunch och då springer jag in och ger er lite inlägg. Så håll ut :D

/Jenny

Love Suicide


/Jenny

Gårdagen

Somnade som en stock, helt sjukt hur trött jag var!

Igår åkte vi vid halv 8 till Karin med två hästar baktill, Ubbe och Otto. Vi skulle åka till tävlingen först vid elva, så jag hann rida mina två :)
Red Ubbe först. Försökte få han slappna av lika bra i höger som i vänster. Det blev väldigt bra i slutet och jag passade på att hoppa lite över en sockerbit kort båge till ett vågplank, påsåsätt får jag igenom han i sidorna. När jag var nöjd lät jag han galoppera lugnt och med lång hals i något varv i båda galopperna. Travade han med långa tyglar och han var såååå fin. Jättenöjd!


Gammal bild :)

Otto var väldigt fin i skritt och trav. I galoppen bockar han lite för mycket. Jag börjar kräva litelite mer av han varje månad nu i galoppen. Men det tyckte inte han var kul, bockade hejvilt. Kände att jag red för mycket med sätet, precis som Karin sa också så lät han gå en gång bara när jag stod i lättsits, superfin!

Tog galoppbommar som låg på marken, jag ska få han jämn och lugn - så är det bara! Gunnar tyckte att jag skulle göra mycket bommar på rakt och böjt spår, så det kommer bli mycket av det. När Karin och Gunnar gick in till stallet så stannade pappa kvar så gjorde vi galoppbommar - bock och galoppbommar igen på böjt spår, inte det roligaste tyckte Otto. Men han blev riktigt fin!


Så överlag är jag väldigt nöjd och ska fortsätta med samma sak hela den här veckan som kommer, trimma,trimma,trimma!

/Jenny

Jag dör

Så jäkla trött! Var med Karin hela dagen, berättar mer sen (inatt)
Nu ska jag bort till grannen och fira påsk, suck. Överskattat för min del idag, vill bara sova.

/Jenny

Stallet-nästa

nu drar jag mig mot stallet för att rida ponnyn min :D
Mera update ikväll!
xoxo
//Kelly

Veckan är busy busy

Lördag: Vara hos Karin strax innan 8 med två hästar. (Ubbe och Otto) Trimmar dem medans Karin trimmar sina. Otto åker med hem Ubbe stannar där, eller åker med hem. Osäker ännu. Har med mig grejer och allt till han givitvis.
Åker med Karin på tävlingen och hjälper till.

Söndag: Rida hästarna här hemma. (stallet fixas)

Måndag: Fixar stallet och rider. Kanske åker till Martinsen och sover där eller så åker jag på Tisdag.

Tisdag: Åker till Martinsen. Ubbe står antingen där eller så har jag med han. Trimmar Ubbe. Och några av Karins hästar.

Onsdag: Samma sak.

Torsdag: Samma sak.

Fredag: Åker hem.

Helgen: Träffa vänner. Ridpassen varierar, tro mig :)
Fixar även stallet hos Martinsen. Utsläpp/Insläpp. Mat och mocka osv. Listan kan bli lång, jag kommer bränna måååånga kalorier denna veckan :)

/Jenny

bilder 6 april

Åkte hemifrån vid 7.

Tankade såklart...

Kom fram till Karin. Fixade hästarna och åkte till KBA (KBA på bilden)

Men innan det åkte vi förbi Liseberg och jag insåg att jag har åkt ''Atmosfär'' som jag kallar den, helt sjuk ju!

Checkade hästarna.

Veterinärbesikta

Kollade banan/banorna och jag gick med både Evita och Bella. Super duktiga och snälla hästar :)


/Jenny

6 April 1995 - 6 April 2012

Idag blir Palett hela 17 år. Gamla tanten <3

/Jenny

Lite bilder

Hemkommen från en lång dag, men rolig. Jag fick ta hand om en av mina favorithästar som Karin tävlade idag, Bella. Sinnesjukt hur bra den hoppar, helt otroligt verkligen! Sen hade hon pigga Evita ;)

Men hjälpte Karin i stallet med massvis med grejer och planerade lite under veckan. Hon åker till Beligen och tävlar nu på Söndag. Men jag bjuder på bilder och planer i andra inlägg. BRB
/Jenny

Vaken?

Själv vaknade jag halv 6. Usch, varför liksom?
Ska snart gå och klä på mig. Har kollat startlistan X-antal gånger nu idag. Så många höjder och visste inte vilken klass hon skulle hoppa men nu vet jag det. Hon ska även ha med sig 2 hästar, nu vet jag det också.
B.la ska Emanuelsson dit, Malin Lindqvist och en hel drös med nääsare till. Några tävlade jag mot i Alingsås och Billdal, roligt!

Nu skrev jag en massa onördig information. Jag vet att det har vart rätt dött på bloggen från mig och Kelly. Men vi har båda kommit in i, vad ska man skriva? Så jag kan tyvärr inte uppdatera mer idag, förrän jag har fått en dator. Så sköt om er idag ;)


Både bra och dåligt att vakan tidigt...
/Jenny

en vecka

En vecka kvar med den här mobilen som sms telefon, sen blir det Arcen resten av mitt liv.

/Jenny


Anna E träning

Tränade för Anna med Otto och Ubbe idag. Första gången Otto var på träning iår och han skötte sig perfa runt stallen och allt, chillade runt. Inne i manegen, klockren. Även i ridning var han väldigtväldigt fin!
Ska hålla emot de 2 sista galoppen då han gärnar taxerar själv och kommer helt fel (pga sin ålder) Men när jag hjälpte han så gjorde han allt väldigt bra.

Ubbe var lite stel på framridningen så gjorde många små volter och höll kvar innertygeln tills han släppte lite, först då kunde jag mjukna ordentligt och låta han söka sig ner. Han fattade poängen och skötte sig utmärkt. Hoppningen satt som en smäck på han. Travhoppade,galopphoppade, kombination, hinder på volter.
Han gjorde allt väldigt bra!


/Jenny

Välkommen lovet

Ska upp klockan 6 imorgon, okej. Jag drar mig till halv 7 men 7 ska jag och pappa åka till Martinsen. Jag är hästskötare och både Karin och Gunnar ville ha med mig, så jag ställer givitvis upp. Sen ska jag och Karin gå igenom hästarna hon har, hur de ska ridas, hur länge, mat, hagar osvosv då jag ska ta hand om de STORA djuren.

Kommer slänga upp ett inlägg då och då under morgonen imorgon, om jag kommer på hur man kan lägga in bilder. Går inte från telefonen, dör. Eller så lämnar jag den hemma då jag ändå inte har något internet. (endast en vecka kvar)
Får se. Får be någon snäll människa uppdatera åt mig annars, se hur det blir.

Förlåt för osammanhängade inlägg, men trött som satan!

/Jenny

fööölj

Jennywissen @ instagram.

Morron

Dagens aktivering på hästarna blir träning för Anna E. Ubbe och någon till ska gå...
Somsagt har jag fått en ny mobil och har bytt abonnemang och kan därmed inte ringa/smsa förrän den 20 då mitt nya simkort börjar gälla, men pappa sa att jag kunde ha den telefonen (min nya) spela och surfa på. Har även spotify på den så jaaa.

Så ni får vänta men den bästa uppdateringen, den kommer 2 veckor. Och om 2 veckor och 4 dagar blir jag 16. Om jag har räknat rätt. Men det är en tid tills dess. Så ha en bra dag :)

Från mitt fönster.
/Jenny

godnatt

Nyyyy mobil då :) Kan inte smsa eller ringa förrän den 20 men jag överlever ! Ska sova nu natti. *jenny

<3

killar är som bakelser, de kladdar ner och gör en tjock.

-så sant!

 

xoxo

//Kelly

 


Killar -kolla hit!-


46 saker som en tjej vill ha, men inte vågar be om.

1. Håll om henne runt midjan
2. Försök verkligen att prata med henne
3. Dela hemligheter med henne, men håll dem för dig själv
4. Erbjud henne din jacka om det är kyligt
5. Kyss henne långsamt
6. Krama henne mjukt
7. Håll om henne nära ditt bröst
8. Skratta med henne
9. Bjud ut henne någonstans
10. Umgås med hennes och dina vänner tillsammans
11. Ler hon vill hon att du ska le tillsammans med henne
12. Ta bilder med henne, en bild säger mer än tusen ord..
13. Låt henne sitta i ditt knä
14. När hon säger att hon älskar dig mer, förneka det. Hon vill höra att du älskar henne mest
15. När hennes vänner säger att de älskar henne mer. Förneka det, håll om henne hårt framför hennes vänner, det får henne att känna sig älskad
16. Lek med dina fingrar i hennes hår
17. Kyss henne då hon minst anar det
18. Krama henne bakifrån och håll om henne runt midjan
19. Berätta för henne hur vacker hon är
20. Berätta hur du känner för henne, hon vill höra det hur många gånger du än sagt det förr
21. Öppna dörren, följ henne fram till dörren/bilen. Hon känner sig trygg och du anses vara en gentleman
22. Berätta att hon är ditt allt – BARA om du verkligen menar det
23. Om du märker att något är fel, fråga. Förnekar hon det så höll bara om henne utan att säga ett ord. Hon förstår då att du alltid finns där, oavsett vad
24. Få henne att känna sig älskad
25. Kysser du henne framför andra tjejer, då inser hon att hon är den enda som betyder något i din närvaro
26. Det värsta som finns är om du ljuger för henne. Berätta sanningen, även fast den kan svida ibland
27. Behöver jag ens nämna att du INTE ska vara otrogen?
28. Ta henne till en plats hon verkligen gillar
29. Smsa eller ring henne på kvällen och berätta hur mycket du saknar henne
30. Se till att alltid finnas där för henne. Även om hon inte behöver det just då, så mår hon bättre av att veta att du finns för henne alla tider på dygnet
31. Håll henne tätt intill dig när det är kallt, då kan hon även hålla om dig
32. När du är ensam, håll henne nära och kyss henne
33. Kyss henne lätt på kinden eller i pannan (det kommer ge henne en vinkel av att du vill känna hennes läppar mot dina)
34. Även i filmer, lägg din arm om hennes axel och hon lägger automatiskt sitt huvud mot din axel. Luta upp hennes huvud och kyss henne
35. Lämna henne ALDRIG på skämt eller var arg på henne. Om hon är upprörd, trösta henne
36. När andra människor dissar henne, stå upp för henne
37. Titta henne djupt i ögonen och säg att du älskar henne
38. Lägg er och kolla på stjärnorna och låt henne vila sitt huvud på ditt bröst och låt henne lyssna på dina hjärtslag.
39. Se till att det är du som tar första steget och tar henne i handen när ni är i stan. Hon vet då att du inte skäms för att visa att hon är din!
40. Försök hålla om henne så länge som möjligt när du kramar henne
41. Ring eller smsa och berätta hur mycket hon betyder.
42. Trösta henne när hon gråter. Torka bort hennes tårar och håll henne tätt intill dig
43. Ta med henne på långa promenader på kvällarna
44. Påminn henne alltid hur mycket du älskar henne. Hon tröttnar aldrig på dina ord
45. Tjejerna kanske förnekar det, men de älskar när du kittlar dem!
46. Hon vill att du läst igenom hela denna listan och tagit åt dig det mesta. Tro mig!
xoxo
//Kelly

Dagens outfit :D :D



-Gina byxor
-Converse
-Cubus linne

• skinnjacka !


xoxo
//Kelly

Svar!

matilda ([email protected]) om Hästar :D:
Hej! undrar om du vet om¨Gray Lady varit ridskolehäst och vars hon kom ifrån från. Hade nämligen en favorit för massor av år sedan som hette så och det hade varit kul att veta vad som hände med henne! msv Matildaaa



SVAR:
Hej hej :D Jätte kul att du kikade in ;)
Vad jag vet har hon nog inte varit det . Men jag kan inte säga säkert då det var såppas länge sedan. Men Lady var tyvärr tvungen att avlivas pga av dåliga hovar ://

Hon stod på ''min tid'' på Lilla Edets Ridklubb.


xoxo
//Kelly

HEY

Ska rida lite hästar med min syster nu, så uppdateringen får vänta. Har ändå inte hänt något speciellt än så länge. Så vi hör senare bloggen :D
/Jenny


Stämmer lite fööör bra


Jag rakt igenom ...-
/Jenny

Och där försvann mitt lov

Trodde jag skulle ha en massa tid över till mina vänner men icke sa nicke.
Martinsen och hennes familj ska till Belgien där hon ska tävla men någon/några hästar. Själv ska jag ta hand om resten av alla hästarna, (sjukt många) OCH hinna med mina egna.

Samma vecka så har jag och min syster fått 3 platser för Anna på Onsdagen. Ganska bra då Emma träningen gick bort då hon också ska till Belgien. Men det betyder att jag inte kan ta med mig mina hästar till Martinsen, eller?

Helt ärligt så vet jag inte hur det blir. Det löser sig. Men den här helgen skulle jag kanske åka med till KBA med Martinsen och hjälpa till som hästskötare, wiho. Så lovet börjar med hästar och slutar med hästar!
Nu får jag testa på något som jag kommer få börja med i hästlivet för att bli något ;) Den ni..

/Jenny

Dagen

"Hoppade" Otto och Ubbe idag.

Somsagt så hoppade jag studs med Otto. Men började trava fram, se så att han är framme för skänkeln. Gjorde skänkelvikningar i både skritt och trav. (Framsteg!!!) Formen sitter så otroligt bra i skritten och traven. I galoppen vill jag fortfarande inte kräva för mycket av han då han är väldigt envis och gör luftsprång, så det ska jag vänta lite med. Men efter värmt igång honom så hoppade jag fram på ett litet räcke, 70 cm (?)
Gjorde det i olika hastigheter, gjorde halt bakom, svängde åt andra hållet efter eller galopperade vidare. Detta gjorde han klockrent, hoppar så väll! Själva studsen gjorde han även klockrent här!

Ubbe gjorde jag många små volter, kort galopp och la han mer intill på det lilla räcket. Så han skulle hoppa mer med ryggen och använda bakmusklerna lite mer. Oj, vad han hoppade. Vände snett igenom, förvänd galopp och sen tog det lilla igen och då väntade han sååå bra :')
Tog studsen någon gång och då var han otroligt fin!

Skriver somsagt väldigt kortfattat man anser att det är ganska tråkigt att läsa om, och så länge jag förstår vad jag skriver och vad jag tycker om ridpasset så är jag nöjd. Imon ska ALLA ridas ut!

/Jenny


Bara sååå rätt!


SÅÅ himla sant asså!
-lånade dem av (www.ponnysanning.se)
Är det samma för er?
Eller är det bara jag som te:x tänker på min ponny HELA tiden när det börjar regna? ;))

xoxo
//Kelly

Påsklov

Bara jag som har ett tajt schema runt påsken/efter påsk??

Själv har jag flertal träningar, för både Emanuelsson och Grönberg - kul :)
Ska hinna träffa mina vänner, vi har planerat en massa kul, så det måste verkligen bli av. Sen ska jag hålla igång hästarna. Åka iväg och tävla med flera av dem.

Trots mycket grejer så ser jag fram emot allt, varenda liten grej. Så uppdateringen kommer kanske inte bli lika bra men när jag får min nya teliiii (telefon) då jäklar vad uppdatering ni ska få!

/Jenny


Funderat lite med bloggen

Från alla första början när jag började blogga, inte på kellyochjenny utan någon långt bak i tiden så ville jag verkligen ha en super mega stor blogg, men vem ville inte det?
Nu vet jag inte om jag bloggar för att få en stor blogg. Ni läsare är pluset liksom, jag ser detta som en större variant av en dagbok, fast utelämnar mer grejer än vad ni anar. Jag skriver ner träningar hur det gått för att kunna titta tillbaks och känna,"fan vad fin han har blivit"

Ni fattar?

Sen om en träning har gått piss, då säger inte jag det rakt ut. För jag vet att den har inte gått piss även om det har känt så. Jag är inte helt ärlig här. Okej, det var fel ord. Jag är ärlig till 110% men jag kan ibland inte sätta ord på mina känslor och hur jag ska uttrycka mig, därför ser jag detta som en stor, träningsdagbok. Man utvecklas ju så otroligt mycket genom åren och sen kunna blicka tillbaks och se sin outfit man tyckte var sååå snygg är groteskt ful...

Hänger ni fortfarande med?
Nu ska jag avrunda inlägget men jag bloggar somsagt inte för att få en storblogg. Även om jag hade pallat trycket så anser jag att det inte är lika kul. Haters kommer alltid finnas, även på mindre bloggar. Men ju större blogg man får desstumer, jag vet inte. Press får man! Jag vill inte känna mig tvungen till att blogga, utan bloggar när jag känner för det, när jag har något att berätta. Så nu vet ni hur jag tycker om bloggen, jag kommer blogga ihop med Kelly så länge vi båda tycker der är kul och vill blogga tillsammans!

kram alla läsare, /Jenny


Träning med Zackis

Tränade Zack för EMMA idag :) Anna fick tyvärr förhinder men Emma kom istället. Super bra!

Vi la inte mycket tid på framridningen utan skolade igenom dem, lite basic grejer egentligen. Ville spara energi till banhoppningen men hästarna skulle vara lydiga och känsliga för skänkeln. Vi gjorde lite allt möjligt idag, omhoppningsvängar, travhoppade,banhoppning mm.

Zack överlag var väldigt fin. Han är ju inte lik någon annan av mina hästar utan att han kan trampa om lite då och då, hoppa av större där. Men jag ogillar/gillar inte saken att han trampar om, utan blir mer irriterad. Inte så att det förstör ridningen men vi ligger väldigt bra och sen får man det där förbaskade omtrampet. Men Emma gav mig ett råd och sen jäklar vad bra han kändes då. Vi avslutade med en bana och där var Zack såååå duktig. Så trots att jag störde mig på omtrampen i början så kom han igång och blev varm i kläderna och gjorde allt sååå bra!

/Jenny

DUMMA MIG!

Ja nu var klantiga kelly wessling i farten IGEN!
Förut kom gabbiih med lite hårfär å så färgade vi mitt underhår .. sedan fixk jag ngn CP-idee om att slinga det (dumma mig!) så et bleeeeev jätteee fult , såg ut som curelladevil- från dalmetinerna!-
Men så fanns det liiiite kvar i färg flaskan så vi kletade på det som var blont -(dumma mig IGEN!)-
så nu har jag råttfärgat hår ISTÄLLET! gaaah
men underbara Mathilda ska fixa det åt mig ;))

före/efter bilder!:

FÖRE:

EFTER: VET ser inte lika fult ut men irl så gör det det kan jag lova!

FÖRE:

EFTER:

GAAAH KILL ME!

BTW.
Precis som Jennypenny sa så är statestiken på topp :D Vilket gör mig förvånad då inte updateringen vart det bästa? hmmmm jaja GRYMMA ÄR NI!


xoxo
//Kelly

Vad hände?

Statestiken är på topp och varken jag eller Kelly har bloggat, hum. GRYMMA ÄR NI!
Återkommer med uppdatering, ska bara mellanlanda i duschen innan jag är tillbaks :D

/Jenny

Lerums tidningen

Elitserien för ponny har redan startat. I lördagens andra omgång i Kungsbacka slutade Nääs åtta bland elva lag.
Det satt hårt åt, Nääs missade omhoppningen när laget fick sin enda rivning i grundomgången. Fem lag gick till omhoppning, där Varbergs RK blev det enda felfria laget.
För Nääs red Nellie Berntsson, Ottilia Lundgren, Emily och Jenny Wissén.

– Det kändes som stolpe ut, säger lagledare Linda Tång, om att laget trots fina ritter inte nådde högre.
I förklasserna tog Jenny Wissén på Kantjes Urbion en femteplats i kategori D, Ottilia Lundgren kom elva i kategori C med Glen Loch. Tredje och sista omgången i serien rids 5 maj på Ale-Jennylund.

Läs hela > HÄR <

Min fina♥
/Jenny


Kommande vecka

Måndag: Träning med Zack för Anna. DIV1 träning lättare sagt. Cindy ska också vara med men hon har ju inga skor en (får i veckan nu) Så Zack får ta denna träningen.

Tisdag: Rida ut alla hästarna. Otto ska hoppa studs.

Onsdag: Rida ut så många jag hinner.

Torsdag: Träning för Anna med 2 hästar. Ubbe ska iallafall få gå, den andra hästen vet jag inte än.

Fredag: Rida ut alla.

Lördag/Söndag tror jag det var tävling. Inte båda dagarna men en av dem. Ska kolla med mamma sen. Återkommer

/Jenny

SMÅhoppade lite

I Fredags hoppade jag studs med både Ubbe och Zack. Båda var riktigt fina och jag är verkligen super nöjd. Jag red ut Zack i skogen i 20 minuter efter jag ridit i paddocken medans Ubbe fick hoppa ett enkelthinder. Ett enstaka räcke som låg på 110. Hoppade det någon gång innan jag la upp det på 140. Men såg sen att det var en 145, herre min gud vad han hoppade. Hoppade mig ur sadeln! Tog det någon gång innan jag la ner det till ett kryss och tog det innan jag skrittade av honom. Han var inte ens i räcket, helt sjukt verkligen!

Och idag fick Otto hoppa lite studs. Även han var grymt duktig och avslutade sen med ett enkelhinder på 90. Han hoppar så himla väll.

Med andra ord är jag jättenöjd över hästarna. Otto ska få hoppa lite studs på Tisdag igen, så imorgon blir det uteritt. (Det slits inte alls när man hoppar studs lite och ofta)
/Jenny

Rik tränare

Emma Emanuelsson som jag tränar för vann sin 140 klass idag med Titan i Lidköping. Det är ju inga hederspriser utan man får pengar in på TDB istället. Själv vann hon 3000 kr vilket är helt sjukt mycket pengar egentligen.
Grym är hon! Hon har vart med flertal hästar i Lidköping med vinster och placeringar.

Grattis!

Bild från Jumpclub.se
/Jenny

Ska ta tummen ur röven

Och gå ut och rida Otto och Ubbe. Imon väntas DIV1 träning för Anna med Zacken. Som förövrigt var nolla i LD och peta sista i LC, troligtvis för lång häst. Men bra ändå, för att vara första gången för Emily :)
/Jenny

Billdal 1/4-12 Palett

ÅÅHHH, min fina tjej! Räddar mig så jäkla bra idag va, helt sjukt!

Åkte till billdal och hoppade en 110. Banan passade henne riktigt bra. Framhoppningen stod hon emot lite så jag la i en växel till på banan, alltså lösa mer på fart en på styrka. Hon har ju tyvärr inte styrkan att hoppa en hel bana på styrka, det kommer.

Men det var en linje från 3an som var ett räcke till 4an som var en tribbelbarr. (Dogleg) Det skulle vart 5-6 galoppsprång men hon är ganska kortgalopperad men nu fick hon helt plötsligt lite längre galopp. Jag kommer väldigt bra in på 3an och sen galopperar jag på och ser att jag ligger heeelt galet. Men hon hoppar av ETT galoppsprång förtidigt och fipplar sig över tribbelbarren, utan att nudda den! Duktig häst! Hon hade bakbenen emellan bommarna utan att ens nudda, helt sjukt. Ingen annan häst hade räddat mig i ett sånt läge!
Grym Palett.

Resten av banan flöt på och vi hittade väldigt bra distanser. Omhoppningen satt som en smäck, gjorde för henne och vi går upp i ledningen. Och vi VANN! Så allt kändes riktigt bra och vi hade ett bra flyt, jag bockar och bugar att Palett ändå hoppade 4an. Så nu ska hon ta det lugnt i någon dag innan hennes hårdträning börjar om.

/Jenny

RSS 2.0